לפי ידיעתי ולפי מיטב הבנתי, מצופים אופטימליים לדיג על חי אשר מתבצע רחוק מהסירה, על דריפט, מאפשר לקבוע באיזה עומק יהיה הפתיון... לפי הידוע לי כבר נוסה בארץ בהצלחה - נתפסו בשיטה זו פלמודים דו ספרתיים....
יש כאן מישהו שניסה או מכיר ויכול להוסיף בנושא?! בכל מקרה, סיעור מוחות לא יזיק.... רעיונות לגבי הריג?! לגבי צורת העבודה?!
(רפי ערכתי את הקישור שיתאים גם למחשב ויראו יותר פרטים)
עריכה אחרונה: דצמבר 09, 2014, 08:06:14 AM על ידי shragam
תודה מישה... לאיזו מטרה אתה משתמש בריג שבקישור?! נראה לי שאין לי זמן להמתין למשלוח לפני שהעונה תברח - זקוק לראש היצירתי שלך.... תכל'ס צריך מצוף עם תפס - מצוף שיחזיק דג 300-700 גרם פלוס עופרת 40-60 גרם, הפתיון יהיה 5-15 מטר מתחת למצוף (מתחת לפני הים), וכשיגיע הדג - צריך את המצוף יורד עד הסביבל או עם תפס לשחרור קל ומהיר... יש רעיונות?!
תודה מישה... לאיזו מטרה אתה משתמש בריג שבקישור?! נראה לי שאין לי זמן להמתין למשלוח לפני שהעונה תברח - זקוק לראש היצירתי שלך.... תכל'ס צריך מצוף עם תפס - מצוף שיחזיק דג 300-700 גרם פלוס עופרת 40-60 גרם, הפתיון יהיה 5-15 מטר מתחת למצוף (מתחת לפני הים), וכשיגיע הדג - צריך את המצוף יורד עד הסביבל או עם תפס לשחרור קל ומהיר... יש רעיונות?!
תמונה של קומבינה שלי ... אני אוסיף במהלך היום להודעה זו.
בשיטות המקוריות ובתמונות לא רואה היכן התפס שמשחרר את המצוף ומאפשר גם לקבוע את העומק של הפתיון
במצוף שלי: תמונה 310. מרחק בין סטופרים גומי לסביבל(אליו מחובר הקרס)- הוא העומק. (אישית ניסיתי עד עומק 8 מטר עם משקולת 20 גרם) הסטופרים יכולים לעבור בטבעות- הם קטנים, רכים. הם סתם יושבים באופן הדוק על החוט. לסירוגין ניתן לקשור stop knot במקום סטופר...כמפורט ב2.
המצוף אינו מקובע- רץ על החוט בין סטופרים לסביבל.
בעת מלחמה עם דג- הריג מגולגל לתוך המכונה, והמצוף נשאר צמוד לסביבל.
תודה מישה ותודה שגיא אתעמק ואם תהיינה שאלות נוספות אז אשאל... מה שכמובן לא מונע שאלות ותוספות ממי שיש לו...
כאשר הייתי גר באשדוד רכשתי מחנות דייג מצוף ששימש אותי בעיקר לזרמים של חברת חשמל. זה לא בגודל הסטנדרטי, הוא הרבה יותר גדול. נראה לי שהוא יתאים למטרה זאת. אתה מוזמן לקחת אותו ולבדוק אם אכן הגודל הזה יתאים לך (הוא מאוד דומה למצוף שמישה פירסם. רק נראה לי הרבה יותר גדול).
חוץ מזה אתה יכול לאלתר מבקבוק פלסטיק של השתייה ופשוט לקדוח בחלק האחורי ובפקק, להשחיל כבל פלדה עם סביבלים משני צידי הבקבוק ולאטום עם מעט סיליקון.
לא תנסה - לא תדע.
Sent from my SM-N910C using Tapatalk 2
-------------------------------
תמיד תזכרו... שהדג שיושב אצלכם בצלחת, נמצא שם רק כי הוא פתח את פיו לאכול!!!
תודה מישה ותודה שגיא אתעמק ואם תהיינה שאלות נוספות אז אשאל... מה שכמובן לא מונע שאלות ותוספות ממי שיש לו...
כאשר הייתי גר באשדוד רכשתי מחנות דייג מצוף ששימש אותי בעיקר לזרמים של חברת חשמל. זה לא בגודל הסטנדרטי, הוא הרבה יותר גדול. נראה לי שהוא יתאים למטרה זאת. אתה מוזמן לקחת אותו ולבדוק אם אכן הגודל הזה יתאים לך (הוא מאוד דומה למצוף שמישה פירסם. רק נראה לי הרבה יותר גדול).
חוץ מזה אתה יכול לאלתר מבקבוק פלסטיק של השתייה ופשוט לקדוח בחלק האחורי ובפקק, להשחיל כבל פלדה עם סביבלים משני צידי הבקבוק ולאטום עם מעט סיליקון.
לא תנסה - לא תדע.
Sent from my SM-N910C using Tapatalk 2
תודה יוסי...
מזכיר שהרעיון הוא שהמצוף יחזיק את הפתיון כ-10 מטר מתחת לפני הים - ובזמן שזה מגיע לסירה צריך בתוך שניה לנתק את המצוף מהחוט ולהתמודד עם הדג ב-10מ' הכי קשים...
בשיטות המקוריות ובתמונות לא רואה היכן התפס שמשחרר את המצוף ומאפשר גם לקבוע את העומק של הפתיון
להבנתי שרגא, המצוף מגיע עם תפס...
כפי שציינתי, עבד על תפיסת פלמודים גדולים - בהחלט יכול לעבוד על אינטיאסים וגם על לוקוסים... בעזרת המצוף קובעים את העומק - הפישפיינדר מראה את העומק במקום...
היתרון הגדול: אפשר להיות בדריפט עם פתיונות במים - סבידות/תמנונים/דגים, הפתיון מרוחק מהסירה והמקל בסטנד, ובאותו זמן לעשות ג'יגינג...
להבנתי שרגא, המצוף מגיע עם תפס...
כפי שציינתי, עבד על תפיסת פלמודים גדולים - בהחלט יכול לעבוד על אינטיאסים וגם על לוקוסים... בעזרת המצוף קובעים את העומק - הפישפיינדר מראה את העומק במקום...
היתרון הגדול: אפשר להיות בדריפט עם פתיונות במים - סבידות/תמנונים/דגים, הפתיון מרוחק מהסירה והמקל בסטנד, ובאותו זמן לעשות ג'יגינג...