| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 7/12/2014 | שרון: מכמורת- נתניה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 30 - 40 מטר | דיג מקיאק בים - ג'יגינג |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 0900 | גיג בינוני - לבן אדום | לוקוס - חפש (דקר אלכסנדרוני) | 1 | 1.740 |
הדו"ח:
לאחר חיפוש לא קצר מוצא את הקיאק המתאים, "הובי" אווטבק ,לאחר המלצות של הרבה חברה וותיקים.
יום שישי מתכונן להיות "תלמיד" טוב ביציאה עם אבירם, אבל בדקה ה-90 העסק לא מסתדר לי.
ראשון בבוקר מקבל הזמנה לשיעור ראשון מזינגר וכמובן שהפעם לא מתכון להחמיץ את ההזדמנות.
שבת בערב נזכר שקר כבר אז איך נכנס למים ? שלומי שולח אותי לקנות חליפה טרמית עבה ומעיל רוח נגד מים , בהסתכלות לאחור עשו את העבודה מצוין ובמחיר שווה לכל כיס יחסית.
06:00 על קו המים מכינים את הקיאקים , טיפים אחרונים משלומי וקדימה יוצאים לדרך. הקיאק נוח להפליא ועבודת הרגליים מטיסה את הקיאק קדימה למרות שאני מפדל ברגוע ( לשמור כוחות למצבים בעייתיים יותר – טיפ של שלומי ) 3 ק"מ לנקודה הראשונה ואני בדרך לומד את התנהגות הקיאק, הים רגוע עם רוחות צפוניות חלשות וגלונים קטנים , מה שעושה את החיים קלים בכניסה הראשונה. בדרך גוררים אבל ללא תוצאות
.בנקודה עבודה שלנו עם גיגים 60 גרם לבן אדום של מאיה , אני עובד עם משולשת תחתונה וזוג אסיסט עליון.
אחרי כחצי שעה שלומי מקבל תקיפה עצבנית והריצות מסגירות את גברת פלמידה שיוצאת אחרי כבוד להאיר לנו את הבוקר
. 5 דקות עוברות ואני מקבל כיפוף יפה בחכה שמעלה חיוך לאוזן לאוזן אצלי
, ומייד המחשבה "תירגע שלא יברח הבחור" מעט נגיחות ומשיכות ומבינים שזו לא פלמידה .. אולי אינטיאס קטן ?? לאחר דקה עולה לו לוקוס יפיפה במשקל מוערך של 2 ק"ג ומחליט להשאיר אותו על השחילר
( בבית נשקל ונמצא 1.740 – מרווח טעות סביר).מדלגים נקודה ופתאם מוצאים את עצמנו במרכזה של רתיחה מדהימה של אינטיאסים שלומי שולף אחד חמוד של בערך 2 ק"ג ואני מכל הרתיחה מצליח לשלוף רק ..... אבו נפחה
.בהמשך עולה אצלי עוד לוקוס בגודל ומשקל הג'יג
שכמובן משוחרר בעדינות ושוחה חזרה למעמקים.חוזרים לחוף בסביבות 14:00 עם גרירה נוספת על הדרך , שוב ללא תוצאות .
יציאה ראשונה שלי לסוג דייג כזה בים השאירה טעם עז לעוד, והכל בזכות השותף המדהים שהיה לי שהדריך ועזר ונתן הערות בונות לאורך כל הדייג ( למרות שהוא לא מצוות ה"מורים"
).הרוגע הזה של לשבת באמצע שום מקום עם הכחול הזה מסביב והשקט שלך – שווה את הכל חברים.