פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   המלצה על חכת אינטיאס לפני קנייה |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: המלצה על חכת אינטיאס לפני קנייה (נקרא 3261 פעמים) |
הדפסה |
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
מעוניין לרכוש מקל לאינטיאס איזה מקל כדאי לרכוש  הרולר שאולך להיות הוא פין נור אופשור 9500 עם חוט ראשי 0.80 מונו האים כדאי לחבר שוק לידר לראשי כאשר הראשי הוא מונו 0.80  באיזה חוט כדאי להישתמש לקרסים , מונו רגיל או שוק לידר ובאיזה קוטר  תודה לעוזרים 
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
לחוט ראשי 0.80 מונו אין צורך לקשור שוק לידר. כרגע מתוך אילוץ אני עובד עם חוט כזה ויש ירידה משמעותית במרחקי הטלה ונוחות עבודה. חוט כזה עבה, כבד וקפיצי, מפריע לשליחת בלונים וצריך ציקלון מזרחי קטן בכדי להצליח להוציא בלונים למרחק. כמות החוט בקוטר כזה גם יורדת בצורה פראית ונותר רק לקוות שהקוטר הגבוה יפצה על אורך החוט... מציע לך לשקול ירידה ל-0.60 איכותי שיכול להתמודד עם רוב האינטיאסים שנמצאים בקרבת החוף. מספיק חזק להתמודד עם דגים של 20+ ולא צריך שוק לידר... לקרסים אני עובד עם חוט 100 או חוט בד 200 ליברות (קוטר דומה...). מבחינת חכה, אני עובד כרגע עם הליון צ'מפיון שדי נוחות לי למרות שיש מי שחושב שהן קשות כמו מטאטא. זורקות כול משקל שאתה יכול להטיל בנוחות ושלפו שני צבים לא קטנים וטריגון גדול מאד ללא בעיה... אינטיאס עוד לא יצא לי עליהן עדיין. רק בייביס עד 2 קילו... את הדו"סים היחידים שלי הוצאתי עם חכות חוף... 
|
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
גאיצוק סבירות גבוה שעם חוט 0.60 העבודה תהיה נוחה יותר , אתה סבור שגם בעובי הזה כל עוד החוט הוא מונו אין צורך בשוק לידר , האים הבנתי נכון  ומה עם הסלעים בגזרת אכזיו , זה לא סיכון מיותר עם חוט מונו 0.60 לגבי החוט לקרסים מה עדיף מונו או בד , בהתחשב שחלק מהפעמים הדייג היתבצע באכזיו
|
|
עריכה אחרונה: דצמבר 04, 2014, 20:00:25 PM על ידי yoelsh
|
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
גאיצוק סבירות גבוה שעם חוט 0.60 העבודה תהיה נוחה יותר , אתה סבור שגם בעובי הזה כל עוד החוט הוא מונו אין צורך בשוק לידר , האים הבנתי נכון  ומה עם הסלעים בגזרת אכזיו , זה לא סיכון מיותר עם חוט מונו 0.60 לגבי החוט לקרסים מה עדיף מונו או בד , בהתחשב שחלק מהפעמים הדייג היתבצע באכזיו העבודה עם חוט 0.60 תהיה הרבה יותר נוחה! חוט כזה מחזיק בהטלה כול משקל שתעמיס עליו ומחזיק במלחמה כנגד כמעט כול דג שידפוק לך על החכה... אני לא רואה שום צורך בשוק לידר כשאני עם חוט כזה... קרה לי לא פעם שהחוט השתפשף בסלעים, נתפס בצדפים על קו המים ומה לא... ועדיין, החזיק כמו גדול וגם עמד בתקלות כבדות בהמשך  למיקום הדיג אין קשר לסוג החוט לריג. רק לאבונפחות... הייתי עובד עם חוט בד קבוע או עם חוט 0.60-0.70 לכול היותר לריגים אבל עם החרמייקסים האלו אתה לא רואה את האכילה שמשאירה אותך בלי קרס בכלל...
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
גאיצוק יש לך העדפה מסוימת לחברה ודגם שלחוטים לראשי ולקרסים  אשמח לקישורים לחוטים שמהם אתה מרוצה מה העדפה שלך מפחינת חוט לקרסים בד או נילון . ובאיזה עובי לאן נעלם שוקי שלנו שיכול לעזור בנושא
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
גאיצוק יש לך העדפה מסוימת לחברה ודגם שלחוטים לראשי ולקרסים  אשמח לקישורים לחוטים שמהם אתה מרוצה מה העדפה שלך מפחינת חוט לקרסים בד או נילון . ובאיזה עובי לאן נעלם שוקי שלנו שיכול לעזור בנושא אני היום יוצא לדייג אינטיאס אז אני מחר יהיה יותר חכם 
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
גאיצוק יש לך העדפה מסוימת לחברה ודגם שלחוטים לראשי ולקרסים  אשמח לקישורים לחוטים שמהם אתה מרוצה מה העדפה שלך מפחינת חוט לקרסים בד או נילון . ובאיזה עובי לאן נעלם שוקי שלנו שיכול לעזור בנושא אני היום יוצא לדייג אינטיאס אז אני מחר יהיה יותר חכם   בהצלחה חבר  תיזהר מאבו קקות הימור שלי 5 אבו קקות בחוץ ואינטיאס ללמפה 
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
גאיצוק יש לך העדפה מסוימת לחברה ודגם שלחוטים לראשי ולקרסים  אשמח לקישורים לחוטים שמהם אתה מרוצה מה העדפה שלך מפחינת חוט לקרסים בד או נילון . ובאיזה עובי לאן נעלם שוקי שלנו שיכול לעזור בנושא אני היום יוצא לדייג אינטיאס אז אני מחר יהיה יותר חכם   בהצלחה חבר  תיזהר מאבו קקות הימור שלי 5 אבו קקות בחוץ ואינטיאס ללמפה  בקשר לחברים שלי אבו............  היום קבלתי סרטון מה קורה שהולכים לדוג אינטיאס ויוצא אבו .......  לילה שלם וזה מה שיוצא אבל אמרו לי שבחור באותו לילה ובאותו אזור תפס אינטיאס של 26 קילו אז יש תקווה 
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
גאיצוק הנתונים של הרולר הם 30 ליברות 375 יארד במצב כזה יכנס חוט 0.60 פחות מ300 מטר מה כדאי לעשות  יש לך העדפה מסוימת לחברה ודגם של חוטים לראשי ולקרסים אשמח לקישורים לחוטים שמהם אתה מרוצה מה העדפה שלך מפחינת חוט לקרסים ,בד או נילון .
|
|
עריכה אחרונה: דצמבר 06, 2014, 05:44:30 AM על ידי yoelsh
|
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
גאיצוק הנתונים של הרולר הם 30 ליברות 375 יארד במצב כזה יכנס חוט 0.60 פחות מ300 מטר מה כדאי לעשות  יש לך העדפה מסוימת לחברה ודגם של חוטים לראשי ולקרסים אשמח לקישורים לחוטים שמהם אתה מרוצה מה העדפה שלך מפחינת חוט לקרסים ,בד או נילון . 300 מטר זה בסדר גמור, גם אם שולחים בלון ל-100-150 מטר... אישית אוהב את סופיקס (קאסט אנד קאטץ' או XL) ואת פלאטיל מרין. לריגים זה לא ממש משנה בקטרים של 100... אם בד, סופיקס 200 ליברות עושה עבודה מצויינת אבל כול חוט בד בטסט דומה יהיה בסדר...
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
גאיצוק תודה על העזרה  עוד שאלה קטנה האים במצב הקיים עדיף חוט בד לראשי , כשברור שהמחיר משתנה הבנתי שיש עדיפות לראשי מבד בהפרחת בלונים . קוטר חוט נמוך יותר שיתן יותר חוט על השפולה ויתרון גם בחוזק אל מול המונו
|
|
|
|
Sagi
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אם אתה רק מתחיל בדיג אינטיאסים אני הייתי ממליץ לך בכל מקרה להתחיל עם חוט ניילון. על הרולר שלך יכנס המון חוט בד וזה מעלה לך משמעותית את ההשקעה הראשונית לכניסה לתחום. דיג אינטיאסים הוא נורא תובעני עם המון אכזבות אז עדיף קודם שתראה שזה מתאים לך לפני שאתה מתחיל להשקיע סכומי כסף גדולים.
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
אם אתה רק מתחיל בדיג אינטיאסים אני הייתי ממליץ לך בכל מקרה להתחיל עם חוט ניילון. על הרולר שלך יכנס המון חוט בד וזה מעלה לך משמעותית את ההשקעה הראשונית לכניסה לתחום. דיג אינטיאסים הוא נורא תובעני עם המון אכזבות אז עדיף קודם שתראה שזה מתאים לך לפני שאתה מתחיל להשקיע סכומי כסף גדולים.
ידוע שחוטי בד מיקר את העסק , ומפחינת קיבולת חוט בד יכנס 400 מטר 70 ליברות ו 80 ליברות סביב ה300 מטר כך שכמות החוט לא מתורפת עם חוטי הבד והאכזבות הסתדר עם יש לך אפשרות לעזור מעבר להמלצות אלו אשמח מאוד עם תעזור
|
|
|
|
Sagi
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
ידוע שחוטי בד מיקר את העסק , ומפחינת קיבולת חוט בד יכנס 400 מטר 70 ליברות ו 80 ליברות סביב ה300 מטר כך שכמות החוט לא מתורפת עם חוטי הבד והאכזבות הסתדר עם יש לך אפשרות לעזור מעבר להמלצות אלו אשמח מאוד עם תעזור 300 מטר זאת כמות מכובדת מאוד בגדלים האלה. אם אתה מחליט לשים חוט בד אז מומלץ לשים תלאי של חוט ניילון מידה 0.7-1 באורך שבין 5-10 מטר, א- להגן על החוט בד מחיכוך בסלעים ולשמור על כמות החוט בגלל קיצור שלו בזמן בניית ריג. ב- משמש מעין שוק לידר ג- יגן על האצבע שלך בזמן זריקות של הפתיון למים.
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
ידוע שחוטי בד מיקר את העסק , ומפחינת קיבולת חוט בד יכנס 400 מטר 70 ליברות ו 80 ליברות סביב ה300 מטר כך שכמות החוט לא מתורפת עם חוטי הבד והאכזבות הסתדר עם יש לך אפשרות לעזור מעבר להמלצות אלו אשמח מאוד עם תעזור 300 מטר זאת כמות מכובדת מאוד בגדלים האלה. אם אתה מחליט לשים חוט בד אז מומלץ לשים תלאי של חוט ניילון מידה 0.7-1 באורך שבין 5-10 מטר, א- להגן על החוט בד מחיכוך בסלעים ולשמור על כמות החוט בגלל קיצור שלו בזמן בניית ריג. ב- משמש מעין שוק לידר ג- יגן על האצבע שלך בזמן זריקות של הפתיון למים. תודה על העזה שגיא 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|