פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   מתלבט אם לקנות חוט בד |
עמודים: [1]
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: מתלבט אם לקנות חוט בד (נקרא 2345 פעמים) |
הדפסה |
|
|
Erez Arad
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שלום (: אני ממש מתלבט אם לקנות חוט בד, כרגע יש לי חוט ניילון 0.24mm 10lb ואני די מרוצה איתו, מעיף רחוק יחסית את הדמוי. עכשיו קראתי שחוט בד באותו טסט דק כמעט פי 2 ובאמת ראיתי חוט 10-12lb ב0.12 ממ בנוסף, הבנתי שחוט בד נקרע יחסית מהר לעומת חוט ניילון בהיתחכחות עם סלעים, אני דג בבת גלים (בחיפה ) ששם יש מלא סלעים ולא באלי ככ שיקרה מהר. מה אתם אומרים? הבנתי שצריך לשים שוק לידר, שוק לידר יכול להיות גם סתם חוט ניילון רגיל או שזה חוט מיוחד?
תודה רבה על העזרה (:
|
|
|
|
עריכה אחרונה: דצמבר 02, 2014, 12:38:58 PM על ידי ארז992
|
|
|
|
|
|
תומר קנטי
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לפי הבנתי , בז׳ירז׳ור מאוד מומלץ לעבוד עם בד , חוט בד ״מניע ״ את הדמוי בצורה יותר טובה , בחוט נילון יש גמישות מסוימת שפוגעת בטוויצ׳ם שאנחנו עושים , תחכה לתשובות של המומחים , קטונתי מלתת יעוץ מיקצועי .
|
|
|
|
|
|
מייקל
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
37
דייג בוס
|
|
|
|
-------------------------------
|
|
|
|
Erez Arad
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מה הכוונה? אני ממש שוקל לעבור לחוט בד הבעיה זה הפחד הקטן הזה שלא יקרע מהלכים יותר מידי
|
|
|
|
|
|
מייקל
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
37
דייג בוס
|
|
מה הכוונה? אני ממש שוקל לעבור לחוט בד הבעיה זה הפחד הקטן הזה שלא יקרע מהלכים יותר מידי אם אתה עדיין מסתבך עם הניילון פה ושם אז אל תחליף אבל אם אין שום בעיה איתו אז למה אתה מחכה תחליף שים לידר ככה אם יתקע והקרע זה לא יהיה הבד בהצלחה 
|
|
|
|
|
|
Erez Arad
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שוק לידר יכול להיות סתם חוט מונו רגיל? או שזה משו ספציפי
|
|
|
|
|
|
|
אם אתה עובר לחוד בד, תקפיד בהתחלה לשים לב שאין הסתבכויות בזמן הגלגול, שלא יהיה רפוי מידי.
|
|
|
|
|
|
מייקל
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
37
דייג בוס
|
|
שוק לידר יכול להיות סתם חוט מונו רגיל? או שזה משו ספציפי
עם זה אני משתמש
|
|
|
|
|
|
תומר קנטי
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
עם זה אני משתמש [/quote] מה האורך של השוק לידר שאתה שם ? (בחופי אני שם אורך חכה כפול 2 + 6 סיבובים על השפולה) כנל לגבי ז׳ירז׳ור ?
|
|
|
|
|
|
מייקל
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
37
דייג בוס
|
|
עם זה אני משתמש
מה האורך של השוק לידר שאתה שם ? (בחופי אני שם אורך חכה כפול 2 + 6 סיבובים על השפולה) כנל לגבי ז׳ירז׳ור ? [/quote] מטר וחצי מספיק
|
|
|
|
|
|
תומר קנטי
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מטר וחצי לאיזה אורך מקל , או לא משנה ?
|
|
|
|
|
|
liron89
|
חבר פורום
מנותקגיל:
36
...
|
|
 |
|
|
תראה אם אתה חושב שהגיע הזמן לעבור לחוט בד, אני ממליץ לך לקנות חוט בד זול, יש לי חוט בזמנו קניתי ב28 שקל, היום עולה 39 שקל.. כנראה בגלל שער הדולר ותוספת של כמה דולרים למחיר שהוא עשה. (מצרף קישור) http://www.ebay.com/itm/PE-SPECTRA-DYNEEMA-BRAID-FISHING-LINE-300M-6LB-TO-100LB-Lines-Blue-color-PL-/221546166521?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item33952e38f9בקיצור, זה חוט זול, פשוט מעולה.. היה לי על השפולה חוט פאוור פרו צהוב, גדול, (יש לי רולר 2500 קניתי יד 2 והיה עליו חוט בעובי 20LB) ירדתי לקוטר של 15LB, וזה חוט מעולה.. לא נשחק מהר, לא מוריד צבע וחזק מאוד.. פשוט שווה את המחיר. עכשיו למה אני מציע לך את זה, כי בהתחלה יתכן ותסבול מפלונטרים לכן יכאב לך הרבה עם תקבל פלונטר רציני , תאלץ לחתוך ולזרוק את החוט.. לכן חרם להתחלה לקנות משהו יקר. ממליץ עליו. דבר שני אני עובד קבוע באזור אכזיב, הרבוי בלוקוסים. בלי חשש בכלל.. בהתחלה, שלקחו לי לסלע, משכתי בלחץ, וגרמתי לקריעה של החוט למרות התלאי פלורו. בפעם אחרת, שלקח לסלע, אומנם פריט קטן של 1 קילו לדעתי, עם עבודה של לחץ מתון, הוא יצא מהסלע ולאויר העולם בלי קריעה של החוט. הפתרון שאני מציע, הוא לשים מטר 20 , מטר וחצי תלאי פלורו קרבון בעובי של החוט בד או מעט פחות אני עובד עם סאן ליין 14LB. וזה מונע את החיכוך בסלע. כמובן שאם יבוא לך לוקוס ענק, אכלת אותה בלשון המעטה, כי הציוד שלך לא יסחוב אותו והוא ילך לסלע כמו כלום, פשוט התלאי הזה זה הפלורו יתן לך מרווח זמן של לנסות והלוציא אותו בעדינות גם אם תיגע בקטנה פה ושם בסלע, כמובן שאם תמתח יותר מדי וזה יתקע בסלע = קריעה של החוט. קח את הדברים שאמרתי לך בחשבון, וצא מנקודת הנחה שאתה עבד עם ציוד קל, אל תצפה לעצור מפלצות אם יבואו. אז אל תרתע מהעובי, ומסלעים.. צא לים, תעבוד נכון עם סבלנות, תלוי מטר וחצי פלורו.. והכל טוב.. שיהיה בהצלחה..
|
|
|
|
עריכה אחרונה: דצמבר 03, 2014, 17:08:38 PM על ידי liron89
|
|
"...Teach a man to fish, and he will fish forever"
|
|
|
|
|
 |
|
|
תראה אם אתה חושב שהגיע הזמן לעבור לחוט בד, אני ממליץ לך לקנות חוט בד זול, יש לי חוט בזמנו קניתי ב28 שקל, היום עולה 39 שקל.. כנראה בגלל שער הדולר ותוספת של כמה דולרים למחיר שהוא עשה. (מצרף קישור) http://www.ebay.com/itm/PE-SPECTRA-DYNEEMA-BRAID-FISHING-LINE-300M-6LB-TO-100LB-Lines-Blue-color-PL-/221546166521?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item33952e38f9בקיצור, זה חוט זול, פשוט מעולה.. היה לי על השפולה חוט פאוור פרו צהוב, גדול, (יש לי רולר 2500 קניתי יד 2 והיה עליו חוט בעובי 20LB) ירדתי לקוטר של 15LB, וזה חוט מעולה.. לא נשחק מהר, לא מוריד צבע וחזק מאוד.. פשוט שווה את המחיר. עכשיו למה אני מציע לך את זה, כי בהתחלה יתכן ותסבול מפלונטרים לכן יכאב לך הרבה עם תקבל פלונטר רציני , תאלץ לחתוך ולזרוק את החוט.. לכן חרם להתחלה לקנות משהו יקר. ממליץ עליו. דבר שני אני עובד קבוע באזור אכזיב, הרבוי בלוקוסים. בלי חשש בכלל.. בהתחלה, שלקחו לי לסלע, משכתי בלחץ, וגרמתי לקריעה של החוט למרות התלאי פלורו. בפעם אחרת, שלקח לסלע, אומנם פריט קטן של 1 קילו לדעתי, עם עבודה של לחץ מתון, הוא יצא מהסלע ולאויר העולם בלי קריעה של החוט. הפתרון שאני מציע, הוא לשים מטר 20 , מטר וחצי תלאי פלורו קרבון בעובי של החוט בד או מעט פחות אני עובד עם סאן ליין 14LB. וזה מונע את החיכוך בסלע. כמובן שאם יבוא לך לוקוס ענק, אכלת אותה בלשון המעטה, כי הציוד שלך לא יסחוב אותו והוא ילך לסלע כמו כלום, פשוט התלאי הזה זה הפלורו יתן לך מרווח זמן של לנסות והלוציא אותו בעדינות גם אם תיגע בקטנה פה ושם בסלע, כמובן שאם תמתח יותר מדי וזה יתקע בסלע = קריעה של החוט. קח את הדברים שאמרתי לך בחשבון, וצא מנקודת הנחה שאתה עבד עם ציוד קל, אל תצפה לעצור מפלצות אם יבואו. אז אל תרתע מהעובי, ומסלעים.. צא לים, תעבוד נכון עם סבלנות, תלוי מטר וחצי פלורו.. והכל טוב.. שיהיה בהצלחה.. 
|
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
|
Erez Arad
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין