פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   טיפול בבוס - דרוש ייעוץ |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: טיפול בבוס - דרוש ייעוץ (נקרא 1623 פעמים) |
הדפסה |
|
tomer567
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
בוסניק אוהב ים
|
|
 |
|
|
שלום לכולם. לפני כ-8 חודשים החלפתי את הבוס פיברגלס הרגיל שהיה ברשותי (3 שנים) בחכת בוס קרבון חדשה. בכוונה הלכתי על חכה איכותית שרציתי שתישאר לאורך זמן וקניתי "שימאנו קאטאנה" באורך 6 מטר (6 חלקים). לאורך הזמן החכה הוציאה לפעמים עשרות דגים ביציאה ולא היה כל בעיה, ואחרי כל חזרה מהים החכה עברה שטיפה. אבל היום בבוקר יצאתי לדוג ובאחד הפעמים שהקרסים נתקעו בסלע וניסיתי לשחרר (אתם יודעים כבר לאן זה מוביל  ) באחת ההרמות בום טראח והחלקים השלישי והרביעי פשוט התפוצצו לחלוטין לכמה חתיכות (משהו באמת מוגזם - שתי חלקים התפוצצו לארבע חתיכות). האמת שדיי הקפדתי לשמור על החכה ואין לי מושג למה זה קרה, זאת החכת קרבון הראשונה שלי ועד שקניתי אותה היה לי (ועדיין יש לי) בוס פיברגלס שעבר ממזמן את ה-50 קילו דגים ולא קרה לו כלום באף תקיעה בסלע. והחכה הזאת שאין לה פזם בכלל ולמרות שטופה היטב נשברה לחלוטין. כנראה שבכל זאת אני עושה משהו לא טוב ולכן אני מבקש ייעוץ מאלה שיודעים לשמור על הבוס שלהם, מה עשיתי לא נכון? ואיך אתם שומרים על הבוס שלכם לאורך זמן? מיותר לציין שחכה חדשה כזאת לא אמורה להישבר אחרי פחות משנה, במיוחד לאור העובדה שזאת חכה איכותית שקיבלתי המלצות עליה מכמה אנשים, כנראה שמשהו אצלי לא בסדר. תודה רבה והמשך סופ"ש נפלא! תומר. נ.ב בריפים של יפו דרומית למזבלה עד שהחכה נשברה יצאו כ-15 סרגוסים בסביבות השעה 10 וחצי על פילוטה, ים נמוך ולא מתאים למרות התחזיות לים גבוה, אך הגלים המסודרים סידרו כמה משטחים של קצף שבהם היו דווקא אכילות ותפיסות.
|
|
|
|
Gal Levy
|
חבר פורום
מנותקגיל:
28
כשאתה דג אתה מרגיש כמו כריש
|
|
לפי מה שידוע לי קרבון זוהי חכה חזקה מאוד וגם קלה אלו הם היתרונות הבולטים שלה.
אבל יש לה גם חסרון אחד עיקרי,
ברגע שיש שריטה קטנה הקרבון מאבד מהחוזק שלו.
אני אתן לך דוגמה, אם יהיה מעגל חשמלי ויהיה חתך קטן בחוט,
הנורה לא תידלק וכך גם הקרבון, כאשר הוא נשרט החוזק שלו לא יהיה אותו דבר.
כנראה שהיו לך שריטות על החכה וכאשר משכת היא נשברה.
|
|
|
|
tomer567
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
בוסניק אוהב ים
|
|
לפי מה שידוע לי קרבון זוהי חכה חזקה מאוד וגם קלה אלו הם היתרונות הבולטים שלה.
אבל יש לה גם חסרון אחד עיקרי,
ברגע שיש שריטה קטנה הקרבון מאבד מהחוזק שלו.
אני אתן לך דוגמה, אם יהיה מעגל חשמלי ויהיה חתך קטן בחוט,
הנורה לא תידלק וכך גם הקרבון, כאשר הוא נשרט החוזק שלו לא יהיה אותו דבר.
כנראה שהיו לך שריטות על החכה וכאשר משכת היא נשברה.
זה דבר ידוע שלקחתי בחשבון. אם הנסיון אתה יודע איך לשמור על החכה שלך, תאמין לי לא היו שריטות קריטיות וזה לא מה שהוביל לשבירת החכה
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
תומר החכה לא קיבלה מכה ?
או נפלה לך ?
לי קרה פעם עם חכה לזריקה לרחוק מקרבון קיבלה מכה קטנה בסלע
ולא התייחסתי לזה בזריקה הראשונה נשברה לי החכה לשני חלקים
פשוט צריך להיזהר שמניחים את החכה בסלעים כל מכה קטנה יכולה לעשות סדק בחכה
לא יודע עם זה המקרה אבל יכול להיות גם אולי עשיתה תנועה לא נכונה עם החכה ואז נשברה
|
-------------------------------
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
|
|
.ב בריפים של יפו דרומית למזבלה עד שהחכה נשברה יצאו כ-15 סרגוסים בסביבות השעה 10 וחצי על פילוטה, ים נמוך ולא מתאים למרות התחזיות לים גבוה, אך הגלים המסודרים סידרו כמה משטחים של קצף שבהם היו דווקא אכילות ותפיסות. מה עם דוח מפנק לטובת החברה בכלל והחברה מהמרכז בפרט
|
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
Maamoon
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
46
במרכז בומבדו
|
|
 |
|
|
שלום לכולם. לפני כ-8 חודשים החלפתי את הבוס פיברגלס הרגיל שהיה ברשותי (3 שנים) בחכת בוס קרבון חדשה. בכוונה הלכתי על חכה איכותית שרציתי שתישאר לאורך זמן וקניתי "שימאנו קאטאנה" באורך 6 מטר (6 חלקים). לאורך הזמן החכה הוציאה לפעמים עשרות דגים ביציאה ולא היה כל בעיה, ואחרי כל חזרה מהים החכה עברה שטיפה. אבל היום בבוקר יצאתי לדוג ובאחד הפעמים שהקרסים נתקעו בסלע וניסיתי לשחרר (אתם יודעים כבר לאן זה מוביל  ) באחת ההרמות בום טראח והחלקים השלישי והרביעי פשוט התפוצצו לחלוטין לכמה חתיכות (משהו באמת מוגזם - שתי חלקים התפוצצו לארבע חתיכות). האמת שדיי הקפדתי לשמור על החכה ואין לי מושג למה זה קרה, זאת החכת קרבון הראשונה שלי ועד שקניתי אותה היה לי (ועדיין יש לי) בוס פיברגלס שעבר ממזמן את ה-50 קילו דגים ולא קרה לו כלום באף תקיעה בסלע. והחכה הזאת שאין לה פזם בכלל ולמרות שטופה היטב נשברה לחלוטין. כנראה שבכל זאת אני עושה משהו לא טוב ולכן אני מבקש ייעוץ מאלה שיודעים לשמור על הבוס שלהם, מה עשיתי לא נכון? ואיך אתם שומרים על הבוס שלכם לאורך זמן? מיותר לציין שחכה חדשה כזאת לא אמורה להישבר אחרי פחות משנה, במיוחד לאור העובדה שזאת חכה איכותית שקיבלתי המלצות עליה מכמה אנשים, כנראה שמשהו אצלי לא בסדר. תודה רבה והמשך סופ"ש נפלא! תומר. נ.ב בריפים של יפו דרומית למזבלה עד שהחכה נשברה יצאו כ-15 סרגוסים בסביבות השעה 10 וחצי על פילוטה, ים נמוך ולא מתאים למרות התחזיות לים גבוה, אך הגלים המסודרים סידרו כמה משטחים של קצף שבהם היו דווקא אכילות ותפיסות. י יתכן שקניתה את הבוס עם מקרוסדקים שהתפתחו עם הזמן, לי קרה מקרה שנתנתי את הבוס לי לחבר הוא חשב שזה מקל פתיונות והרביץ לים עם זה כמה פעמים , בחוזקה ולא בעדינות, וביצאה הבאה שלי התפוצץ לי הבוס קרבון גם 7 מטר לחלקים, עדיין זו חקה עדינה שצריך להתייחס אליה בעדינות וההבנה, צריך להקשיב לה כי אם יש סדק את תרגיש את זה בהגשה של הפתיון וגם במשיכת החקה, תרגיש קנקים קאלה , וגם לפעמים תשמע אותם ואז תדע שהפיצוץ בדרך , בדרך כלל מומלץ לפתוח חקה בחנות ונער אותה לפני קניה , בשביל לשמוע או להרגיש אם קיימים סדקים באריזה ובמשלוח של החקה.
|
השלך את יהבך לים ודגים יתן לך
|
|
|
tomer567
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
בוסניק אוהב ים
|
|
.ב בריפים של יפו דרומית למזבלה עד שהחכה נשברה יצאו כ-15 סרגוסים בסביבות השעה 10 וחצי על פילוטה, ים נמוך ולא מתאים למרות התחזיות לים גבוה, אך הגלים המסודרים סידרו כמה משטחים של קצף שבהם היו דווקא אכילות ותפיסות. מה עם דוח מפנק לטובת החברה בכלל והחברה מהמרכז בפרט בגלל שזו לא הייתה יציאה מוצלחת במיוחד לא חשבתי על לפרסם דו"ח.  שאני ירביץ כמו שצריך אני יעלה דו"ח מפורט, למרות שכבר ראיתי שרוב החברה פה כבר למדו את השיטה לעומק מהדוחות שלך.. אולי נשאר לפרט על כמה מקומות במרכז.
|
|
|
|
tomer567
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
בוסניק אוהב ים
|
|
.ב בריפים של יפו דרומית למזבלה עד שהחכה נשברה יצאו כ-15 סרגוסים בסביבות השעה 10 וחצי על פילוטה, ים נמוך ולא מתאים למרות התחזיות לים גבוה, אך הגלים המסודרים סידרו כמה משטחים של קצף שבהם היו דווקא אכילות ותפיסות. מה עם דוח מפנק לטובת החברה בכלל והחברה מהמרכז בפרט בגלל שזו לא הייתה יציאה מוצלחת במיוחד לא חשבתי על לפרסם דו"ח.  שאני ירביץ כמו שצריך אני יעלה דו"ח מפורט, למרות שכבר ראיתי שרוב החברה פה כבר למדו את השיטה לעומק מהדוחות שלך.. אולי נשאר לפרט על כמה מקומות במרכז. וחוץ מזה מאמון שאלה לי אליך בזמנו שנפגשנו אמרת לי שיש לך את אותו הבוס כבר למעלה מ-10 שנים. איך אתה שומר עליו ומתחזק אותו? יש דברים מיוחדים שאמורים לעשות? אשמח לשמוע כדי לא להיתקל שוב בפיצוצים עתידיים ולא כיפיים בעליל 
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
|
|
 |
|
|
.ב בריפים של יפו דרומית למזבלה עד שהחכה נשברה יצאו כ-15 סרגוסים בסביבות השעה 10 וחצי על פילוטה, ים נמוך ולא מתאים למרות התחזיות לים גבוה, אך הגלים המסודרים סידרו כמה משטחים של קצף שבהם היו דווקא אכילות ותפיסות. מה עם דוח מפנק לטובת החברה בכלל והחברה מהמרכז בפרט בגלל שזו לא הייתה יציאה מוצלחת במיוחד לא חשבתי על לפרסם דו"ח.  שאני ירביץ כמו שצריך אני יעלה דו"ח מפורט, למרות שכבר ראיתי שרוב החברה פה כבר למדו את השיטה לעומק מהדוחות שלך.. אולי נשאר לפרט על כמה מקומות במרכז. וחוץ מזה מאמון שאלה לי אליך בזמנו שנפגשנו אמרת לי שיש לך את אותו הבוס כבר למעלה מ-10 שנים. איך אתה שומר עליו ומתחזק אותו? יש דברים מיוחדים שאמורים לעשות? אשמח לשמוע כדי לא להיתקל שוב בפיצוצים עתידיים ולא כיפיים בעליל  תומר אני האחרון שתקח ממנו עצות בקשר לתחזוקת ציוד ...נחשב להכי גרוע ביותר בעניין זה לא שומר ומזניח מאד עניין של התחזוקה ..ואם איזשהו ציוד החזיק מעמד אצלי זה אומר שזה מוצר איכותי בפני עצמו בגדול ..חשוב לנקות מחול שזה האויב הכי גדול לדעתי למקלות קרבון..כל שריטה גומרת אותו ומהר הכי חשוב בזמן פתיחה המקל ובזמן קיפול כי למעשה זה הזמן בו יש חיכוך בין המקל לחול ובקשר לדוח.. גם דוח לא פיצוץ הוא דוח בפני עצמו ובעיני אפילו דוח ללא תפיסות דוח ללא תפיסות בכלל דווקא אפשר ללמוד ממנו יותר ..ללמוד מה היה ואם הייתה פשלה אז לקבל עיצות מאחרים איפה הייתה ואיפה יש מצב לתקן לבאות כל דוח אשר יהיה ולא משנה מה הגודל של הדג או הכמות תמיד נמצא את החברה שזה נוגע להם מקווה שגם עזרתי בתשובה ..ועוד לא שכחתי בעניין הפילוטה .. ברגע שאהיה במרכז אעדכן אותך 
|
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
tomer567
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
בוסניק אוהב ים
|
|
על החכה באמת השתדלתי לשמור את זה אני יכול להבטיח, עברה שטיפה אחרי כל ביקור בים ותמיד בדקתי שבפתיחה של החכה לא שומעים את החיכוך הזה של החול. כנראה שהחכה שלי עדינה מדי והשתמשתי בה יותר מדי בפראות, או שבכל זאת מוצר של שימאנו הוא לא משהו אחרי הכל  אני יקנה חלק חדש ויצפה לטוב, במקרה הכי גרוע, אחפש בוס חדשה תודה על העזרה מאמון, אשתדל להעלות דוח פעם הבאה, עם פירוט והכל, אני מקווה שהיציאה לים תהיה מהירה (הים זה ההפסקה הכי גדולה מהלימודים שיש). עוד חודש וקצת המנת סרדינים מאשרף אמורה להיות מוכנה - ואז אני יהיה מסודר. בינתיים אני פחות או יותר מתקיים מתרומות חחח
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|