פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג מקיאק IKF - Israel Kayak Fishing (אחראי: Eldad79)
   התיעצות לגבי משקל שאפשר להעמיס על גגון רכב-נוספו תמונות |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: התיעצות לגבי משקל שאפשר להעמיס על גגון רכב-נוספו תמונות (נקרא 4353 פעמים) |
הדפסה |
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אולי הכי רלוונטי למי שמעמיס קיאק הובי זוגי שמשקלו מגיע לכ70 קילו???
קניתי סירת גומי 3.8 מטר רוחב כ2 מטר, ששוקלת כ70 קילו. לרכב יש גג חזק יחסית ורחב (שברולט מאליבו 2009).
מניח שאפשר להרכיב גגון איכותי שיוכל לשאת משקל כזה. כמובן יש את עניין איך להניח את הסירה, קשירתה והתנגדות הרוח והמהירות נסיעה. יש המלצה לשים הפוך כך שהתחתית למעלה, כדי שהחרטום יהיה נטוי למטה לכיוון שמשה קדמית ולא למעלה בכדי לצמצם התנגדות רוח. קיבלתי המלצה לשים צינור בתוך צינור על מוטות הגגון כדי לגלגל את הסירה על הצונורות במקום להרים את כל המשקל הזה. כמובן יש אפשרות לקפל אבל זה משהו שלוקח מקום בבגאז וגם התעסקות לא קטנה.
אשמח להמלצות, חוות דעת ונסיון של מי שהעמיס דברים במשקל דומה.
הנסעה שלי לים זה בין 40-60 קילומטר כל כיוון.
הכיוון השני זה על גרר אבל זה כבר יותר השקעה, למרות שיותר נוחיות. גם זה נשקל... תודה לעונים.
|
|
עריכה אחרונה: נובמבר 17, 2014, 13:04:28 PM על ידי סאמח הצפר
|
|
-------------------------------
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
לדעתי הבעיה העיקרית שלך תהיה רוחב הסירה אני בספק עם רוחב הגג של האוטו הוא 2 מ' ואתה צריך טיפה יותר בכדי שהסירה לא תשב על קצוות הגגון לדעתי כלי בגודל כזה עדיף להוביל על עגלה הרבה יותר נוח , בטוח , ובריא לגב .
|
|
|
|
|
לכל רכב יש משקל העמסה מירבי על הגג תבדוק את זה
|
|
|
|
|
לכל רכב יש משקל העמסה מירבי על הגג תבדוק את זה
לפי מה שידוע לי מדובר על משהו כמו 500 קילו למרות שאם אתה רואה ערוץ דיסקברי יש תוכנית קוראים לה מכסחי המיתוסים מאוד מענינת עושים שמה ניסויים מדעיים ובדקו כמה מקסימום והרכבים הטרנטות של פעם החזיקו 2 טון בנסיעה
|
|
|
|
תומר קנטי
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לדעתי הבעיה העיקרית שלך תהיה רוחב הסירה אני בספק עם רוחב הגג של האוטו הוא 2 מ' ואתה צריך טיפה יותר בכדי שהסירה לא תשב על קצוות הגגון לדעתי כלי בגודל כזה עדיף להוביל על עגלה הרבה יותר נוח , בטוח , ובריא לגב .
חבל על האוטו או על מה שיכול לקרות אם ו ... שלא נדע מצרות , עגלה נשמע הפתרון המושלם והבטוח ביותר
|
|
|
|
אייל וייס
|
חבר פורום
מנותקגיל:
48
050-9020301
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #5 ב- : נובמבר 17, 2014, 11:10:53 AM » |
|
יש חוק שאוסר על בליטה של מטען מרוחב הרכב בכלל. זה אומר עד רוחב המקסימום של המראות
|
אתה קם בבוקר, ברוך השם, כל השאר בונוס  Ocean Kayaks-Prowler Trident 15
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #6 ב- : נובמבר 17, 2014, 12:59:51 PM » |
|
יש חוק שאוסר על בליטה של מטען מרוחב הרכב בכלל. זה אומר עד רוחב המקסימום של המראות
האוטו אצלי רחב יחסית. רוחב הסירה לא יעבור את המראות. זו גם המגבלה אם גוררים!
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
חבל על האוטו או על מה שיכול לקרות אם ו ... שלא נדע מצרות , עגלה נשמע הפתרון המושלם והבטוח ביותר עגלה זה הכי טוב כמובן. אבל אופציה זולה יותר זה על הגג. אם עושים נכון אין סכנה לדעתי. אני מוסיף תמונות לדוגמא
|
|
|
|
תומר קנטי
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לא מכיר את העלויות של ניגרר ... אבל גגון רגיל (סטנדרטי) לא חושב שיענה על הצורך , אולי גגון בהזמנה יעודי שהוכן בשבילך , אבל גם זו עלות לא קטנה (אלה אם אתה מכיר רתך) וגם לזה צריך תקינה של מכון הרישוי אם אני לא טועה , שווה לברר
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לא מכיר את העלויות של ניגרר ... אבל גגון רגיל (סטנדרטי) לא חושב שיענה על הצורך , אולי גגון בהזמנה יעודי שהוכן בשבילך , אבל גם זו עלות לא קטנה (אלה אם אתה מכיר רתך) וגם לזה צריך תקינה של מכון הרישוי אם אני לא טועה , שווה לברר
בארץ יש מספר לא קטן של גגונים ומתקינים, החל מהפשוטים של ה120 שקל וצפונה. לא בדקתי עדיין עלויות של מתקן מתאים. סיפור נוסף זה וו גרירה לאוטו-הבנתי שלאותו דגם אין מתקן מוכן ושצריך להכין כזה במיוחד! עוד סיפור לבדוק...
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
בארץ יש מספר לא קטן של גגונים ומתקינים, החל מהפשוטים של ה120 שקל וצפונה. לא בדקתי עדיין עלויות של מתקן מתאים. סיפור נוסף זה וו גרירה לאוטו-הבנתי שלאותו דגם אין מתקן מוכן ושצריך להכין כזה במיוחד! עוד סיפור לבדוק... איפה בדקת לגבי וו גרירה?
|
|
|
|
שי דביר (שי שם פרטי)
|
אהבת הדיג והרצון לשתף הופכים אותך להיות חבר פורום
מנותקגיל:
57
וכמות ההודעות הזו היא רק ההתחלה...
|
|
ניתן בקלות יחסית לקחת גגון רגיל ולרתך לו עריסה שתתאים כמו כפפה לקיאק/סירת גומי זה לא אמור לעלות הרבה ואם ממש רוצים ניתן להוסיף כננת פשוטה ביותר שגם תעמיס את הקיאק לבד בלי שתצטרך להרים אותו. להערכתי ניתן להסב גגון רגיל בעלות של 200-300 ש״ח, ולהוסיף כננת פשוטה ניתן בגרושים יחסית, אם בונים אותה לבד. מאיפה אתה בארץ?, אם אתה מהצפון אשמח לעזור לך...
|
|
עריכה אחרונה: נובמבר 18, 2014, 02:55:03 AM על ידי שי דביר (שי שם פרטי)
|
|
הדג שהצליח לברוח, סך הכל רצה לחיות יותר ממה שאתה רצית להעלות אותו לסירה.
|
|
|
קובי זהרון
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
48
052-6820805 קובי
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #12 ב- : נובמבר 18, 2014, 09:17:13 AM » |
|
נראה לי שאתה מסודר על הגג..לפעמים אנחנו מעמיסים שני קיאקים על גגון אחד והכל בסדר.. לדעתי תאבטח הפוך על הגג, שתי רצועות קשירה, משולש וזהו.
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
בארץ יש מספר לא קטן של גגונים ומתקינים, החל מהפשוטים של ה120 שקל וצפונה. לא בדקתי עדיין עלויות של מתקן מתאים. סיפור נוסף זה וו גרירה לאוטו-הבנתי שלאותו דגם אין מתקן מוכן ושצריך להכין כזה במיוחד! עוד סיפור לבדוק... איפה בדקת לגבי וו גרירה? בדקתי במכון אחד בעמק חפר אבל יש עוד מספר מקומות לבדוק. בטוח אפשרי כי ראיתי לא מעט כאלו עם וו גרירה למרות שאולי כן אין לזה משהו מוכן וצריך להכין במיוחד...
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #14 ב- : נובמבר 18, 2014, 12:00:02 PM » |
|
נראה לי שאתה מסודר על הגג..לפעמים אנחנו מעמיסים שני קיאקים על גגון אחד והכל בסדר.. לדעתי תאבטח הפוך על הגג, שתי רצועות קשירה, משולש וזהו.
קובי, איזה קיאקים? כמה משקל אתה מעריך יש להם? איזה אוטו?
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|