העלתי את זה גם בדיון בדיג חופי, ולדעתי יעזור גם פה
מצרף סירטון של הקשר מראשי בד למוביל ניילון / פלורו שאני משתמש בו. כמו שציינתי בעבר - עד היום, מעולם לא נקרע לי הקשר! אם נתפס בסלע / דג קרע את החוט, זה היה בחיבור בקרס/דמויי למוביל!
האם לדעתך הקשר הזה יתאים גם לחיבור הפוך של ראשי מניילון לשוק לידר בד כמו שדייגי קרפיונים משתמשים לפעמים? אני יודע שהשאלה נשמעת קצת מוזר,הרי הקשר הוא אותו הקשר והאיכות שלו זהה אבל מבחינת הקשר עצמו והמעבר שלו בטבעות עלול להיות לא מתאים...
השימוש שלך בקשר שהצגת גם בז'ירז'ור או רק בדיג עם חוטי בד עבים לאינטיאסים עם שוק לידר של מונו עבה?
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
לדעתי יתאים גם הפוך, אך לא ניסית - צריך לנסות ולבדוק אם הקשר לא מחליק. בכל מצב - זה כמובן יצור קשר גדול ובולט יותר שיקשה יותר על המעבר בטבעות.
אני משתמש בו בכל מצב שבו אני משתמש בחוט בד. במקרה של זה ז'ירז'ור וג'יג (חוטים 20-40LB בד ולידרים בהתאם). ניסיתי אותו השנה גם בדיג חופי, בד 40LB ומוביל 0.60 נילון. עושה קצת רעש בזריקה, אבל מיותר לציין שעף לקיבינימט. לדעתי אפשר אולי להוסיף בידוד מתכוונץ על הקשר וכך להוריד במעט את החיכוך בטבעות (הזמנתי כבר בידוד יחד עם עוד חומרים שונים לקיאק מחו"ל, ולכשיגיע אנסה, אני ראיתי את זה בשימוש אצל בנצי בדיג אינטיאס מהחוף).
מצרף סירטון של הקשר מראשי בד למוביל ניילון / פלורו שאני משתמש בו. כמו שציינתי בעבר - עד היום, מעולם לא נקרע לי הקשר! אם נתפס בסלע / דג קרע את החוט, זה היה בחיבור בקרס/דמויי למוביל!
נקרא קשר אולברייט והוא באמת מצויין אם כי כבר קרו מקרים (נדיר מאוד) ונפתח ולכן שיפרו אותו במקצת בשני שלבים האחד בקשר עצמו, והשלב השני לשים מעט דבק 3 שניות
נקרא קשר אולברייט והוא באמת מצויין אם כי כבר קרו מקרים (נדיר מאוד) ונפתח ולכן שיפרו אותו במקצת בשני שלבים האחד בקשר עצמו, והשלב השני לשים מעט דבק 3 שניות
לגבי הדבק 3 שניות יש לי ספקות: אני לא בטוח שהוא עמיד למי מלח או מים בכלל והוא לא "אוכל" את החוט ? כמו כן , הוא מתקשה מאוד,האם זה לא מפריע ליצאת החוט ושוחק את הטבעות?