פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג מסירה (אחראים: rafi, אבי חכם, shragam)
   דייג בולוס שני, (רוצה תיקון אחרי לילה של ברקנים) |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: דייג בולוס שני, (רוצה תיקון אחרי לילה של ברקנים) (נקרא 3186 פעמים) |
הדפסה |
|
אביב.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
28
|
|
אני יוצא יום חמישי הזה לדייג בולוס עם סירה של פוצקר  ואני לא רוצה רק ברקנים שאי אפשר לאכול (כמובן מכוון לפארידות קילו- 2 קילו) (גם לוקוסים יתקבלו בברכה) אז כמה שאלות: 1) ריג :(גודל קרסים, אורך חוטים,וכ'ו) 2)פיתיון: אנחנו שני אנשים, אז קילו גמברי וחצי קילו קאלמרי יספיקו ללילה פלוס מינוס?  ?? והאם אני יכול לקנות בעכו וזה יהיה פיתיון טוב??? (אני לא רוצה לבזבז יציאה של פעם בהרבה זמן בגלל פיתיון לא טוב.) ועוד פעם עם הדגשה גודל קרסים בבקשה תשובה עד מחר אני רוצה לעשות את כל הקניות (שהתשובות יכוונו בעיקר לפארידות ולוקוסים בבקשה) ולכל דג שהוא לא ברקן
|
|
|
|
אביב.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
28
|
|
אהה ושכחתי את הדג הכי מזוהה עם בולוס, כמובן נצרנים,, קרסים פיתיונות וכו'
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
|
|
 |
|
|
על ברקנים אי אפשר לוותר  אבל אפשר לצמצם הכל תלוי בקרקעית ובהתנהגות שלך שם לפרידות מומלץ ביותר גמברי קריסטל ( עדיף טרי ) וחתוך ומותאם לגודל הקרס אין צורך בהמלחה אם מדובר על פתיון קריסטל טרי וזה חשוב מאד ידוע לי שהנקודות שיוצא אליהם פוצקר דווקא עם פוטנציאל גבוה לתפיסת פרידות ...אומנם לא שתי קילו אבל הגודל הנורמלי זה גודל מנה +- ..400-600 גר" שזה נחשב למצויין וישנם כמובן יותר גדולות חשוב מאד לא לשחק עם הפתיון למטה ..פשוט לא להזיז מתכון זה טוב ליותר פרידות ופחות ברקנים אישית ובתקופה כזו מעדיף קרס של שארק מס 10 ..זו העדפה אישית לחלוטין ויש הרבה שיחלקו על העניין הזה אז נחכה גם לעוד תגובות משאר החברה לגבי פתיון אפשר להשיג בעכו ..פתיון טרי אפשר לזהות לפי הצבע המבריק והטבעי שלו וגם הריח קילו קריסטל וחצי קילו קלמרי יספיקו בהחלט ...ואם ייגמר לכם סימן שיש לכם צידנית מלאה חשוב לחתוך את הגמברי לגודל הרצוי עם סכין חדה או מספריים חדות ולא עם האצבעות !! כדאי מאד בזריקות הראשונות לשים שני סוגי פתיון ..ולסירוגין לשנות מיקום פעם קלמרי מעל המשקול וגמברי מעל וההפך ולבדוק על מה הולך יותר ולהתמקד בזה !! אם כבר תוכל לבדוק עם פוצקר אם מספק גם פתיונות ..לדעתי שכן !! יום חמישי לא יהיה הרבה ירח כך שיהיה סיכוי גדול ללוקוסים ופחות פרידות ..פרידות עובד יותר עם יותר ירח משקולת 120-200 גר" תלוי בעומק ...אבל לפי מיטב ידיעתי ולפי פוצקר הם עובדים על 30-40 מטר כך שמשקולת 120 גר" בהחלט תספיק שוב הפעם הכי חשוב לפרידות זה לשמור על הפתיון ללא כל תזוזה במקום שנחת ..חובה שתהיה סבלני !! ולא לשכוח לדווח לנו ..מחזיקים לך אצבעות  וד"ש ליאיר ( פוצקר )
|
-------------------------------
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
|
|
אהה ושכחתי את הדג הכי מזוהה עם בולוס, כמובן נצרנים,, קרסים פיתיונות וכו'
אם אתה יוצא בלילה אל תצפה לנצרנים ..הדג נתפס בעיקר באור ראשון והלאה מקרי שייתפס בלילה מה גם שאין ירח בכלל !!
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
אביב.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
28
|
|
אני לא יודע מזה קרס שראק מספר עשר, , יש לי ריג עם 2 קרסים מספרים 1,4 שתייהם כעשר ס'מ מעל המשקולת, אבל יש לי עוד ריגים מוכנים של שתי קרסים מתחת למשקולת, 4 קרסים שתיים מעל ושתיים מתחת וכו' יש לי ריגים אם כל גדלי הקרסים האפשרי פחות או יותר. יש מצב אתה מעלה תמונה של הריג שאתה משתמש בוא  תודה מראש
|
|
|
|
אביב.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
28
|
|
זה הריג שהדוד שלי לימד אותי בהפלגה הראשונה האם הוא טוב? 
|
|
|
|
החוף1
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
זה הריג שהדוד שלי לימד אותי בהפלגה הראשונה האם הוא טוב?  כבוד על ההשקעה רק מזכיר חלק באנטומיית גוף האדם ברנטגן
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
אני יוצא יום חמישי הזה לדייג בולוס עם סירה של פוצקר  ואני לא רוצה רק ברקנים שאי אפשר לאכול (כמובן מכוון לפארידות קילו- 2 קילו) (גם לוקוסים יתקבלו בברכה) אז כמה שאלות: 1) ריג :(גודל קרסים, אורך חוטים,וכ'ו) 2)פיתיון: אנחנו שני אנשים, אז קילו גמברי וחצי קילו קאלמרי יספיקו ללילה פלוס מינוס?  ?? והאם אני יכול לקנות בעכו וזה יהיה פיתיון טוב??? (אני לא רוצה לבזבז יציאה של פעם בהרבה זמן בגלל פיתיון לא טוב.) ועוד פעם עם הדגשה גודל קרסים בבקשה תשובה עד מחר אני רוצה לעשות את כל הקניות (שהתשובות יכוונו בעיקר לפארידות ולוקוסים בבקשה) ולכל דג שהוא לא ברקן מהקל אל הכבד... לגבי גמברי- מה שכתב מאמון... מבחינתי הפתיון המועדף עלי... אם היציאה היא ללילה שלם ותרצה להבטיח את עצמך- קח 1.5ק"ג גמברי, אם יישאר תקלף ראשים ותקפיא- יהיה טוב לפעם הבאה. אל תתפתה לרכוש גמברי קפוא- כי יתכן שהוקפא כשהוא ישן, קנה טרי שאותו תוכל לראות במצב "טבעי" וגם להריח... אם אין קריסטל- חפש שייראה "טוב" כלומר טרי ולא מרקיב ולא מסריח, קריסטל קח גודל בינוני עד בינוני-פלוס, אם לא קריסטל אז שיהיה גדול ככל שניתן. ברקנים: ראשית אפשר לאכול- הדג טעים. הבעיה היא בקשקשים הקשים ולכן, מי שאוהב דגים על המנגל, מורידים הראש והסנפירים עם מזמרה, ניקוי הבטן כרגיל, ניתן גם להקפיא, ולשים על המנגל- הקשקשים עפים או מתקלפים בקלות עם העור, הדג טעים לא פחות מכל דג אחר... פארידות: זו אכן העונה וכדברי מאמון- לא של ה:1ק"ג פלוס אלא לרוב 150-400גרם, עם קצב אכילות יפה... לא יודע לאיזה עומק אתם הולכים, אך ההמלצה שלי: חוט ראשי 0.50, קרסים על 0.40, עופרת 60-120 גרם - תלוי בעומק ובזרמים: ים שקט עומק 12-18מ' אשים עופרת 60 גר', זרמים/גלים ועומק 30מ'+ עופרת 100-120 גרם... קרסים מס' 1,2,3 - לטעמי לא צריך יותר גדולות, נטייתי למס' 2. בענין גודל הקרס חולק עליך מאמון היקר- למרות שעם התוצאות שלך אי אפשר להתווכח: לעונה הזו מעדיף קרסי שאראק 13 מקסימום 12- לא הייתי שם מס' 10, זו לא עונת המלכות של 2ק"ג ומעלה, ולדגים של 1-2ק"ג זה בהחלט מספיק- לדגים של 150-500גרם כולל סרגוס ומנורי מוטב קטנות יותר ומשלב בריג גם קרסי שאראק 14. מסוקרן מדוע אתה נשאר עם מס' 10 גם בעונה הזו  דבר נוסף אביב- כולם רוצים פארידה ולוקוס במקום ברקנים, אך זה לא תמיד בחירה שלנו והציוד לא קובע איזה דג יאכל. סוג הדגים שיאכלו- תלוי בבחירת המקום ובמכלול תנאי הים, אם תשים פתיון גדול וכהמלצת מאמון לא תזיז את החוט מרגע הגעת העופרת לקרקע- תקטין סיכויי התקיפה ע"י ברקן ומשכך יגדל הסיכוי לתקיפת פרידות ככל שהן בכלל באזור. מקווה שעזרתי, בהצלחה 
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
|
|
זה הריג שהדוד שלי לימד אותי בהפלגה הראשונה האם הוא טוב?  עם ריג כזה הייתי מוריד את הדייג בתור פתיון  ...בצחוק כמובן נראה מסורבל ולא מאמין שיעבוד ואם יעבוד אז במקרה לחלוטין מה גם שזה מתכון בטוח להיתפס בסלעים ואז תקבל את התפיסה והנעילה הכי גדולה שיש בעולם והיא כדור הארץ שני ריגים מומלצים ומאד מקובלים ...בסדר מלמטה למעלה 1: בניה ...עופרת...עוד 2 -1 בניות מעל העופרת 2: עופרת מקובעת עם קיסם שיניים ...2 בניות מעל העופרת ..במידה ונתפסת בסלעים החוט מחליק ואתה מאבד רק את המשקולת ושומר על הבניות ושאר הריג !! אם בפרידות עסקינן עדיף בניה ארוכה יותר 20-30 ס"מ ואם ישנם חוראנים ( סרגוסים) עדיף בניה קצרה של 3-7 ס"מ גג לפרידות לא להזיז בכלל ולהשאיר חוט רפוי ובאותה מידה עם רגש לזהות אכילה לחוראנים חוט יותר מתוח אבל בלי הרבה משחקים ובכך יש פחות ברקנים !! הכי חשוב זה לדווח על היציאה לטוב ולרע ולראות מה היה לך ביציאה הזו... הסבר מה השתמשת ומה לא ואיך היה ומזה אפשר להסיק מסקנות ..בסופו של יום אתה זה שיכול להרוויח מכל זה ...בהחלט מקווה שיהיה לך אחלה יציאה ואחלה ערב עם המון תוצאות יפות בהצלחה איש
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
|
|
 |
|
|
אני יוצא יום חמישי הזה לדייג בולוס עם סירה של פוצקר  ואני לא רוצה רק ברקנים שאי אפשר לאכול (כמובן מכוון לפארידות קילו- 2 קילו) (גם לוקוסים יתקבלו בברכה) אז כמה שאלות: 1) ריג :(גודל קרסים, אורך חוטים,וכ'ו) 2)פיתיון: אנחנו שני אנשים, אז קילו גמברי וחצי קילו קאלמרי יספיקו ללילה פלוס מינוס?  ?? והאם אני יכול לקנות בעכו וזה יהיה פיתיון טוב??? (אני לא רוצה לבזבז יציאה של פעם בהרבה זמן בגלל פיתיון לא טוב.) ועוד פעם עם הדגשה גודל קרסים בבקשה תשובה עד מחר אני רוצה לעשות את כל הקניות (שהתשובות יכוונו בעיקר לפארידות ולוקוסים בבקשה) ולכל דג שהוא לא ברקן מהקל אל הכבד... לגבי גמברי- מה שכתב מאמון... מבחינתי הפתיון המועדף עלי... אם היציאה היא ללילה שלם ותרצה להבטיח את עצמך- קח 1.5ק"ג גמברי, אם יישאר תקלף ראשים ותקפיא- יהיה טוב לפעם הבאה. אל תתפתה לרכוש גמברי קפוא- כי יתכן שהוקפא כשהוא ישן, קנה טרי שאותו תוכל לראות במצב "טבעי" וגם להריח... אם אין קריסטל- חפש שייראה "טוב" כלומר טרי ולא מרקיב ולא מסריח, קריסטל קח גודל בינוני עד בינוני-פלוס, אם לא קריסטל אז שיהיה גדול ככל שניתן. ברקנים: ראשית אפשר לאכול- הדג טעים. הבעיה היא בקשקשים הקשים ולכן, מי שאוהב דגים על המנגל, מורידים הראש והסנפירים עם מזמרה, ניקוי הבטן כרגיל, ניתן גם להקפיא, ולשים על המנגל- הקשקשים עפים או מתקלפים בקלות עם העור, הדג טעים לא פחות מכל דג אחר... פארידות: זו אכן העונה וכדברי מאמון- לא של ה:1ק"ג פלוס אלא לרוב 150-400גרם, עם קצב אכילות יפה... לא יודע לאיזה עומק אתם הולכים, אך ההמלצה שלי: חוט ראשי 0.50, קרסים על 0.40, עופרת 60-120 גרם - תלוי בעומק ובזרמים: ים שקט עומק 12-18מ' אשים עופרת 60 גר', זרמים/גלים ועומק 30מ'+ עופרת 100-120 גרם... קרסים מס' 1,2,3 - לטעמי לא צריך יותר גדולות, נטייתי למס' 2. בענין גודל הקרס חולק עליך מאמון היקר- למרות שעם התוצאות שלך אי אפשר להתווכח: לעונה הזו מעדיף קרסי שאראק 13 מקסימום 12- לא הייתי שם מס' 10, זו לא עונת המלכות של 2ק"ג ומעלה, ולדגים של 1-2ק"ג זה בהחלט מספיק- לדגים של 150-500גרם כולל סרגוס ומנורי מוטב קטנות יותר ומשלב בריג גם קרסי שאראק 14. מסוקרן מדוע אתה נשאר עם מס' 10 גם בעונה הזו  דבר נוסף אביב- כולם רוצים פארידה ולוקוס במקום ברקנים, אך זה לא תמיד בחירה שלנו והציוד לא קובע איזה דג יאכל. סוג הדגים שיאכלו- תלוי בבחירת המקום ובמכלול תנאי הים, אם תשים פתיון גדול וכהמלצת מאמון לא תזיז את החוט מרגע הגעת העופרת לקרקע- תקטין סיכויי התקיפה ע"י ברקן ומשכך יגדל הסיכוי לתקיפת פרידות ככל שהן בכלל באזור. מקווה שעזרתי, בהצלחה  רפי לא סתם רשמתי שהמון חברה יחלקו עליי ..ידעתי בראש ובראשונה שאתה כן תחלוק לא רק אתה גם רוני ..מאור..שלומי ופדידה ...כולם היו חולקים עליי והייתי שמח לשמוע את דעתם כמו שאמר מאור ....אני אשאר על דייגי הענטיקה ואם כבר אז קבל הסבר למה כך ...אני לא הייתי רוצה להיות תחת רחמיו של איזה דג במשקל 2-3 קילו פלוס או במקרה ולסירוגין איזה אינטיאס שחמד את הדג התפוס בדרכו למעלה לסירה היו לי המון מקרים שאינטיאס לקח את הדג התפוס והצלחתי להביא עם קצת מאמץ כמובן ויד על הלב שלא יצליח לקרוע ..מדובר על אינטיאסים של 5-8 קילו ולא בחד פעמי ..גם לוקוסים של 3-4 קילו בלי שום פחד דייג ענטיקה אמרנו? 
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
adamfished
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
קיבלת עצות מעולות משני מומחים!
רק אוסיף ואומר לגבי כמויות גמברי.
הפיתיון הזה הוא מהפיתיונות שמתקלקלים הכי מהר. נכון שאנחנו בחורף אבל בכל זאת, יש כמה דברים שאפשר לעשות כדי להינות מפיתיון טרי בפעם הבאה, בלי לקנות שוב.
1. מקם את הפיתיונות הרחק מכל גורם מחמם. יש סירות עם מנוע פנימי שמפיץ חום, שים לב לזה.
2. קח איתך ציידנית עם קרחומים (לפחות שלושה) ושים בה את כלי הגמברי הראשי בסמוך לקרחומים. הגמברי יגיע למצב חצי קפוא וזה המצב הטוב ביותר שלו מבחינת שמירה על טריות. כל פעם קח לך כמה חתיכות ותניח אותן על קופסא או קרש קטן באוויר הפתוח. הם מפשירים מהר מאוד. הרעיון הוא שיהיה מחסן גמברי חצי קפוא בצידנית, וכל פעם לקחת כמה חתיכות מהמחסן הזה ולהפשיר, במקום להפשיר לגמרי את כל הכמות. עובד אצלי מעולה, וככה אני לא זורק פיתיון בכלל. אם נשאר גמברי, משאירים בצידנית וכשמגיעים הביתה שמים בפריזר. אם נגמר הגמברי, סימן שחזרת עם ארגז דגים :-)
3. חשוב להעביר את הגמברי מהשקיות של הסוחר לקופסאת פלסטיק אטומה כמה שיותר מהר. רצוי להעביר אותם אחד אחד או בחופנים, כדי למנוע כניסה של זבל ונוזלים לא רצויים שמזרזים את תהליך הריקבון. בעניין זה, בהחלט מומלץ להוריד ראשים כפי שרפי המליץ, וזה לפני ההקפאה שאחרי הדיג.
4. לגבי קלמארי, אותו הדבר. בדרך כלל מאחסן את כמות הקלמארי בצידנית ומוציא לי קלמאר אחד לקרש הפיתיונות.
בהצלחה, ואל תתבאס מהברקנים, זה חלק מהבולוס.
|
|
|
|
אביב.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
28
|
|
תודה רבה לכולם עזרתם לי מאוד
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
|
|
תודה רבה לכולם עזרתם לי מאוד
בכיף ..ואל תשכח לדווח מה היה 
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
אני יוצא יום חמישי הזה לדייג בולוס עם סירה של פוצקר  ואני לא רוצה רק ברקנים שאי אפשר לאכול (כמובן מכוון לפארידות קילו- 2 קילו) (גם לוקוסים יתקבלו בברכה) אז כמה שאלות: 1) ריג :(גודל קרסים, אורך חוטים,וכ'ו) 2)פיתיון: אנחנו שני אנשים, אז קילו גמברי וחצי קילו קאלמרי יספיקו ללילה פלוס מינוס?  ?? והאם אני יכול לקנות בעכו וזה יהיה פיתיון טוב??? (אני לא רוצה לבזבז יציאה של פעם בהרבה זמן בגלל פיתיון לא טוב.) ועוד פעם עם הדגשה גודל קרסים בבקשה תשובה עד מחר אני רוצה לעשות את כל הקניות (שהתשובות יכוונו בעיקר לפארידות ולוקוסים בבקשה) ולכל דג שהוא לא ברקן מהקל אל הכבד... לגבי גמברי- מה שכתב מאמון... מבחינתי הפתיון המועדף עלי... אם היציאה היא ללילה שלם ותרצה להבטיח את עצמך- קח 1.5ק"ג גמברי, אם יישאר תקלף ראשים ותקפיא- יהיה טוב לפעם הבאה. אל תתפתה לרכוש גמברי קפוא- כי יתכן שהוקפא כשהוא ישן, קנה טרי שאותו תוכל לראות במצב "טבעי" וגם להריח... אם אין קריסטל- חפש שייראה "טוב" כלומר טרי ולא מרקיב ולא מסריח, קריסטל קח גודל בינוני עד בינוני-פלוס, אם לא קריסטל אז שיהיה גדול ככל שניתן. ברקנים: ראשית אפשר לאכול- הדג טעים. הבעיה היא בקשקשים הקשים ולכן, מי שאוהב דגים על המנגל, מורידים הראש והסנפירים עם מזמרה, ניקוי הבטן כרגיל, ניתן גם להקפיא, ולשים על המנגל- הקשקשים עפים או מתקלפים בקלות עם העור, הדג טעים לא פחות מכל דג אחר... פארידות: זו אכן העונה וכדברי מאמון- לא של ה:1ק"ג פלוס אלא לרוב 150-400גרם, עם קצב אכילות יפה... לא יודע לאיזה עומק אתם הולכים, אך ההמלצה שלי: חוט ראשי 0.50, קרסים על 0.40, עופרת 60-120 גרם - תלוי בעומק ובזרמים: ים שקט עומק 12-18מ' אשים עופרת 60 גר', זרמים/גלים ועומק 30מ'+ עופרת 100-120 גרם... קרסים מס' 1,2,3 - לטעמי לא צריך יותר גדולות, נטייתי למס' 2. בענין גודל הקרס חולק עליך מאמון היקר- למרות שעם התוצאות שלך אי אפשר להתווכח: לעונה הזו מעדיף קרסי שאראק 13 מקסימום 12- לא הייתי שם מס' 10, זו לא עונת המלכות של 2ק"ג ומעלה, ולדגים של 1-2ק"ג זה בהחלט מספיק- לדגים של 150-500גרם כולל סרגוס ומנורי מוטב קטנות יותר ומשלב בריג גם קרסי שאראק 14. מסוקרן מדוע אתה נשאר עם מס' 10 גם בעונה הזו  דבר נוסף אביב- כולם רוצים פארידה ולוקוס במקום ברקנים, אך זה לא תמיד בחירה שלנו והציוד לא קובע איזה דג יאכל. סוג הדגים שיאכלו- תלוי בבחירת המקום ובמכלול תנאי הים, אם תשים פתיון גדול וכהמלצת מאמון לא תזיז את החוט מרגע הגעת העופרת לקרקע- תקטין סיכויי התקיפה ע"י ברקן ומשכך יגדל הסיכוי לתקיפת פרידות ככל שהן בכלל באזור. מקווה שעזרתי, בהצלחה  רפי לא סתם רשמתי שהמון חברה יחלקו עליי ..ידעתי בראש ובראשונה שאתה כן תחלוק לא רק אתה גם רוני ..מאור..שלומי ופדידה ...כולם היו חולקים עליי והייתי שמח לשמוע את דעתם כמו שאמר מאור ....אני אשאר על דייגי הענטיקה ואם כבר אז קבל הסבר למה כך ...אני לא הייתי רוצה להיות תחת רחמיו של איזה דג במשקל 2-3 קילו פלוס או במקרה ולסירוגין איזה אינטיאס שחמד את הדג התפוס בדרכו למעלה לסירה היו לי המון מקרים שאינטיאס לקח את הדג התפוס והצלחתי להביא עם קצת מאמץ כמובן ויד על הלב שלא יצליח לקרוע ..מדובר על אינטיאסים של 5-8 קילו ולא בחד פעמי ..גם לוקוסים של 3-4 קילו בלי שום פחד דייג ענטיקה אמרנו?  ענתיקה או לא, במבחן התוצאה אתה כמו פס הייצור הכי חדיש  מותר להחזיק בדעות נוגדות- כל עוד התוצאות טובות....  אז נמשיך לחלוק פה ושם זה על דעתו של זה, נמשיך לחלוק גם בידע... ונמשיך לתפוס... 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2