| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 2/11/2014 | דרום - אשדוד | מים מלוחים | שקט עד גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 04:40 | פתיון בשרי אחר - חזה עוף | גומבר (גומבר טורפני) | 1 | 0.1 |
| 05:00 | פתיון בשרי אחר - חזה עוף | סרגוס (סרגוס משורטט) | 1 | 0.1 |
הדו"ח:
כבר כמה שבועות שמתחשק לי להתחיל לכתוב קצת דוחות, רק מה, אין תפיסות.
אז הבוקר סוף סוף אחריי כשלושה שבועות יבשים בטירוף נתפסו להם שני דגים ששווה לכתוב עליהם כמה מילים.
מתעורר ב 03:00, נותן לעצמי שתי סטירות לטובת התעוררות זריזה, יוצא עם הכלב, חוזר עם הכלב, פותח את הפריזר ו... פאשלה ראשונה להיום. שולף את השקית של הגמברי מהפריזר ומגלה שהיא ריקה לחלוטין, מה שאומר שאני נתון לחסדיו של חזה עוף שקניתי כפתיון חירום למקרה שאפתח יום אחד את הדלת של הפריזר ואגלה שהשקית של הגמברי ריקה לחלוטין. יאללה נו, כבר התעוררנו. לא נותר אלא לצאת לקרב חמוש בחזה עוף בלבד.
מגיע למרפסת של יציאת המים החמים בחוף חברת החשמל באשדוד (להלן - "הבטונדה").
מגיע, מתמקם, ופותח שתי חכות חוף. חכה אחת עם משקולת + קרס מקדימה + קרס מאחורה. חכה שניה עם רעיון חדש שעלה במוחי והייתי חייב לנסות: משקולת ואחריה מערך קרסים צפוף כמו שתופרים פיתה לדיג בורי, אז החלטתי לנסות לתפור חזה עוף ולראות מה יקרה.
מצב הים היה בסה"כ לא רע לדיג פתיונות כאשר כל כמה דקות הוא התחלף מרגוע לגבה גלים, וחוזר חלילה...
החכה עם שני הקרסים לא הניבה כלום חוץ מפתיון שהייתי צריך לחדש כל רבע שעה, עשרים דקות.
החכה עם מערך הקרסים לעומת זאת, כבר אחרי עשר דקות במים התחילה לצלצל...
נותן הוקסט, מגלגל אלי ויוצא לו דג שזוהה על ידי כגומברון קטן ונחמד (אם מישהו מזהה אחרת אשמח להחכים...) במשקל 100 גרם שנתרם לבחור לידי.
תופר עוד שניצל, זורק, ואחריי חמש דקות אותו סיפור רק עם סרגוס קטן ונחמד, שוב במשקל 100 גרם ששוב נתרם לשכן.
מאז היו עוד כמה אכילות נחמדות שלצערי לא הבשילו לכדי דג שנתפס.
לעומת זאת, האכילות שהניבו תפיסה אחר תפיסה, היו של החתולים המז***** שהיו על הבטונדה והצליחו לתפוס לי את השניצלים פעם אחר פעם ואני כמו חמור שכחתי כל פעם מחדש להכניס אותם למקום מבטחים. למעשה סיבת ההתקפלות היתה שנשארתי בלי פתיון בגלל הקקות האלה.
לסיכום: הריג מרובה הקרסים נחל הצלחה לא רעה ודרושה חקירה נוספת בנושא.
יום יבוא ובאחד הדוחות, הפתיון יהיה: פתיון בשרי אחר - חתול על חי!!
מקווה שלהבא משקלי התפיסות יעלו לאט לאט עד שבעזרת השם נגיע למשקלי שרגא + שוקי פרג'.
(עדיין) יש דגים בים.
נתראה בדוח הבא...

והעיקר ההנאה מהדייג עצמו.

)