| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 31/10/2014 | מרכז - הרצליה | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 6:30 | דג מת - סרגוס 50 גרם | גומבר (גומבר טורפני) | 1 | 0.8 |
| 5:40 | שרימפס - | מרמיר (שישן מסורטט) | 2 | 0.14 |
הדו"ח:
דו"ח ראשון שלי (מצטער יצא ארוך
).כבר חודשיים שאני מנסה לתפוס משהוא ראוי , והדגים בכל פעם מהתלים בי
, זורק להם דג וחוזר רק ראש , זורק שוב דג וחוזר ללא הריג , זורק וחוזר ריג ריק.. (ראו פירוט חלקי בפוסט הזה).4:28 - מתעורר לקול בכי של התינוק , מפמפם לו בקבוק ועכשיו חוזר לישון.
רגע אולי בכל זאת נצא לים – אמורה להגיעה סערה וזה בטח ים ממש טוב לפני הבלאגן
.כן , בטח – חזרתי לדייג לפני 3 חודשים ועדיין לא תפסתי כלום מעל 200 גרם , למה שהיום יהיה שונה?
מתארגן מהר , הכל בלאגן , הציוד מאתמול בחוץ בגשם
, חכה אחת ללא ריג (נקרע ביציאה האחרונה) כמעט ונגמרו לי הקרסים הקשורות (התעצלתי לקשור אתמול)
.יוצא עם 2 חכות חוף + חכת ג'ירג'ור לייט , 2 סרגוסים קטנים שתפסתי אתמול + קלמארי קפוא.
5:10 - עוד רגע מגיע לחוף וחושב שאולי אחרי הפעם הזאת נעשה הפסקה , גם כך אין תוצאות

נחזור לרכב על האופניים , וקצת יותר זמן בבית עם הילדים.
מגיע לחוף – ים עובד מושלם
, מישהו השאיר חופן גמברי חתוך על הסלע משקולת 13 גרם ששופצרה במיוחד) + קרס 6 + גמברי וזורק. אולי יהיה פיתיון חי
באותו רגע של הנפת החכה ושיחרור, אני מזהה במרחק 3 מטר ליידי להקת ביזרי קופצים,
הריג נוחת במיים במרחק 50 מטר , הביזרי ממשיך בקפיצות אמוק !

לעזאזל מה אני משחק בשטויות , נזכר , יש לי קופסת דמויים קטנה עם 3 דמויים , אחד מהם ראש אדום ,גוף כסוף!
מחליט לבטל את הזריקה ומגלגל חזרה במהירות שיא , הביזארי עדיין קופץ באקסטזה .
לעזאזל למה דווקא עכשיו קשה לגלגל ?? אופס – יוצא מרמיר 80 גרם !

איך לעזאזל נתפס ? המשקולת אפילו לא שקעה והתחלתי לגלגל !
חולפות 3 דקות (הסתבכתי עם המרמיר , הקרס והמשקולת
) אני מוכן עם הדמוי ! 
אבל איפה הביזארי ?? אין כלום ! זורק ימינה , זורק שמאלה , כלום – פספסתי
. חוזר למשקולת המשופצרת + גמברי – זורק ומניח בצד .
מוציא משקית הפיתיונות את הסרגוס הקטן (50 גרם~) – הוא קפוא לגמרי אז מניח בתוך שלולית קטנה שיפשיר .
עובר לחכה ללא הריג – קושר סביבל + ריג שהוכן מראש עם קרס 1 (כמובן ששכחתי להעביר את הראשי דרך הטבעות של החכה
– לפרק ושוב לבנות) , טוען רצועת קלאמרי וזורק .הסרגוס הופשר
– לוקח את החכה שאני אוהב , abu-garcia ,משקולת רצה סביבל וריג פלדה ( יתואר בהמשך ).תופר את הסרגוס והופ למיים – זריקה קלה 30-40 מטר , משחרר עוד קצת חוט וקלאצ' פתוח 70% (לשמוע גם משיכות עדינות)
.מסתכל על החכות – הם זזות אבל זה נראה כמו רוח או גלים , קשה לי להחליט .
בנתיים החוט של החכת ג'רג'ור מסתבך בסלעים וחוזר ללא הקרס
– מתחיל לקשור קרס 6 (אין לי עוד קרס 6 קשורה) תוך כדי עבודה אני שומע צליל שלא שמעתי עד היום – בזזז בזזז קצר מהרולר.
מביט למעלה – החכה מכופפת מעט אבל לא משהוא דרמתי, שוב בזזז קצר - זה בטוח דג !
.מוציא את החכה מהסטנד , מנסה לגלגל – יש התנגדות והקלצ' מזמר בזזזזזזז .
מרגיש את האדרנלין נבנה , אבל רגע , נזכר בהרצאה של שי מלכה
, שוב מחליט להיות רגוע
, מחזיק את החכה יציב וביד השנייה סוגר את הקלאצ' 3-4 חצאי סיבוב , שוב הוקסט – הפעם מרגיש שזה חזק יותר אבל הקלאצ' עדיין לא סגור לגמריי ומייצר בזזז קצר בזמן ההוקסט .
אני מרגיש ריפייון בחוט , מתחיל לגלגל אבל לא מהר מידיי , שוב אומר לעצמי "רגוע"
כשאני מרגיש התנגדות משמעותית ואפילו נגיחות קצרות , הקלץ שוב מזמר לו בזזזזזזז קצרים , לעזאזל הוא פתוח מידיי.חושב רגע – זה לא נורא כי בסך הכל אני מצליח לקרב את הדג , פתאום רואה אותו במרחק 20 מטר עושה ספלאש גדול במיים
ושוב חזק צולל למטה , אני מגלגל והוא מתקרב לסלעים ואני רואה את הצללית – אין ספק זה הדג הכי גדול שהוצאתי
,אבל איך לעזאזל אני הולך לעלות אותו לשובר ( אני על הסלעים בגובה 2 מטר מפני הים)
?מתכנן מסלול דילוגים , מחזיק יציב את החכה ויורד לפני המיים , תוך כדי הוא נכנס בין הסלעים הבולטים של השובר.
אני נזכר שבפורום תמיד מציינים שהחוטים נקרעים במפגש עם הסלע , בשבריר שנייה אני מחליט להשאיר את הראש
שלו מעל המיים כדיי שלא ימשיך לשחות בין הסלעים ,הוא לא בדיוק מפלצת ואני עם חוט 0.45 כך שלא נראה לי שיקרע
מהמשקל או ההתפתלות.
עוד מטר ואני מגיע , מרים את החכה , עכשיו כולו בחוץ , שולח יד לזימים – זהו, הדג שלי !
.עולה למעלה חזרה מתלהב מהיופי של הדג , האדרנלין מטשטש מעט את הכאב של הקרס שתקועה לי באגודל כשהכנסתי אותה לזימים , דקה עוברת ואני מצליח לשחרר את הקרס מהאגודל , לא לפני שהקרס השנייה גם נתקעת לי בפרק היד
.מתחיל לנסות להבין איך הוא נתפס , איפה לעזאזל הסרגוס ? יש רק עור , קצת אידרה וזהוא!
מצלם , ושולח לאישה .
לאחר מכן ניסיתי שוב , תפרתי סרגוס נוסף באותה שיטה , זרקתי והמשכתי בזריקות למרמירים עם חכת הג'רג'ור ,
תפסתי מרמיר נוסף , תפרתי אותו בעדינות (ללא המחט ) ונשלח כפיתיון חי, אבל כנראה שזה היה מספיק להיום ולא נגעו בשניהם .
ציוד:
חכת חוף (Abu garcia) אורך 3.9 מ ומשקלי זריקה 100-200 גרם עם רולר Mako Tuna 60 .
חכת חוף אורך 3.6 מ ומשקלי זריקה 75-125 גרם עם רולר Banex .
חכת ג'רג'ור daiwa לייט 7-28 גרם עם רולר shimano 2500 .

) הניסיון שלי מינימלי ( 10-15 יציאות ) ואני מתבסס גם על קריאה בפורום וברשת .