| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 17/10/2014 | מרכז - תל אביב | מים מלוחים | שקט עד גלי | 20 - 30 מטר | דיג מסירה - ג'ירג'ור |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 11 | דמוי דג בינוני - לא יודע | פלמידה לבנה / פלמוד (סקומברן זריז) | 1 | 1.25 |
הדו"ח:
אומרים שאין כמו הפעם הראשונה ובאמת לא משנה אם זה מקרל או פלאמידה...
אשמח לשמוע מה זה בדיוק?

בכל מקרה ממש הפלגת דייג ראשונה והתרגשות גדולה שבאמת נתפס משהו!! ואפילו במשקל מכובד.
קודם התנצלות קטנה. לגבי הנתון של עומק הים אין לי ממש מושג קלוש.. זה עומק רגיל שמתרחקים מהחוף ביאכטה ככה שהמלונות של תל אביב מתחילים להיות קטנים ורואים קו חוף יפה

בעשר בבוקר בשישי האחרון, יצאנו מהמרינה בתל אביב יחד עם מדריכים מנוסים.
האמת שלא ממש הקשבנו להדרכה אלא באנו להנות מהזמן ופשוט שחררתי את הדמוי עד למרחק שהיה נראה לי סבבה כי אין לי באמת מושג בזה... משהו כמו 20 30 מטר..
הצלחתי להבין ולכוון את הקלאצ' של הרולר עד שלא ישתחרר חוט מהמהירות של היאכטה ורק אם באמת תהיה משיכה הוא יתחיל לעשות רעש שהחוט משתחרר.
אגב יצאנו להפלגה עם קטמרן מפנקת וארוחת בוקר שווה

בערך ב 11:30 שמענו רעש של החוט שנמשך. הסקיפר / מדריך אמר שמשהו נתפס או דג או שקית נילון.
בכלל לא חשבנו שבאמת אפשר לתפוס כי גם אומרים שבצהריים לא ממש תופסים דגים.
ככה משכתי את החכה וחשבתי בטח נתפסה שקית ניילון לא ממש הבנתי שאני מושך דג שמתנגד. לפחות לא בהתחלה...
אחר כך שכבר התחלתי להרגיש שמשהו באמת זז.. לא סתם שקית התחילה התרגשות וציפייה על הסיפון.
הדג נתן פייט לא קטן וקצת קיבלתי עזרה למשוך אותו

יצאתי להפלגה עם הילדים האישה והתינוק בן 3 חודשים
בהפלגת דייג לחובבים דרך האתר http://www.xn--7dbdabik7abq3hcg.com/category.asp?catid=44 ככה ליום כיף במזג אוויר נפלא אנחנו ממש לא דייגים ולא ציפינו שיעלה משהו יותר גדול מבקבוק מיים מינרלים. באמת שהפתיע אותנו.אחר כך שמענו שדייגים מצלמים ליד בקבוק מיים מינרלים לראות את הגודל וגם שמענו שמרחיקים את היד מהגוף בצילום ואז הדג יוצא גדול יותר חח. ובקיצור זה תחילתו של סיפור דייג שילווה אותנו עוד הרבה שנים כי באמת היה כיף.
בהתחלה לא ממש היה חשוב אם נתפוס דגים העיר להנות אבל שהעלנו דג כזה לסיפון הייתה התרגשות גדולה והרגשנו שאנחנו דייגים אמיתיים.
אמרו לנו שזה משקל מכובד קילו ורבע... לא יודע אם רצו שנרגיש טוב או שבאמת זה נקרא שלל מכובד.
בכל מקרה חזרנו הביתה מרוגשים ומרוצים מייד ניגשתי למלאכת ניקוי הדג והכנתי ממנו סטיקים בעצת המדריך.על הדרך חתכתי קצת סשימי כי דג חי הכי טוב לאכול טרי. אפילו לא היה בקירור כמו הדגים של הסושיות

זהו בעצם.. לא ממש יודע איך לכתוב דוחות דייג אבל באמת מענין לשמוע אם זה נחשב לשלל מכובד בהפלגת דייג או שזה רק התלהבות של מי שיוצא להפלגת דייג פעם ראשונה ולא מבין כלום
חחבקיצור הסטיקים של הדג טוגנו בשמן זית עמוק. הוספתי קצת פלחי תפוח אדמה עם עלי רוזמרין שקטפתי מהכיכר בשכונה. אכלנו 3 מבוגרים ו 2 ילדים וממש נהננו מהארוחה.
אגב למי שמתעניין הדג נתפס בעומק הים בערך בין מרינה תל אביב לרידינג.
עם התחלה של קילו ורבע מענין מה יהיה בפעם הבאה...

גם חוויה משפחתית (ועם תינוק זה לא פשוט), גם ארוחה טובה, גם הפלגה מרעננת, והדובדבן זה שקית ניילון לוחמנית במיוחד..
(וזה בלי להרחיק את הדג בצילום
)