| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 22/10/2014 | שרון: מכמורת- נתניה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - בוס ובולונז |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| בוקר | בצק רגיל - | אראס (סיכן הודי/משורטט) | 3 | |
הדו"ח:
טוב תכל'ס לא תמצאו כאן תוצאות מהוללות של דגים גדולים שיגרמו לכם לגירוד ביד להחזיק בבולונז שוב...
אבל רציתי לשתף בגלל חווית הלמידה.
הגעה לים בשעה 8 בבוקר ים רגוע עם קצת גלים בקצה הריף מחליט לעלות על ריף חדש שלא הייתי בו בכלל כמעט ואין רוח נדמה לי מזרחית קלה (תקנו אותי אם טעיתי אני לא כל כך סגור מה היה כיוון הרוח) כי אני בנתים מנסה לזרוק רק עם כיוון הרוח לתוספת מרחק...
תופס פינה נחמדה ומתחיל לזרוק. עדין מתקשה איתם והם מאוד לא דומות אחת לשניה בבחינת מרחק ודיוק הטלה (לא תפסתי את הטכינקה כל מי שרוצה לחנוך אותי ...
אני בהחלט רוצה) ובנתים פתחו מולי מתנ"ס עם קורס שחיה אומנותית לדגים קפיצות של בזרי בכל עבר ונדמה לי שראיתי גם דגים יותר גדולים קופצים וכמעט הרבצתי לעצמי שקלטתי שלא הבאתי ריסוס... 
אחרי כמה דקות מגיעה סירה ומחפשת איפה להוריד רשת ואני פשוט התפללתי לקב"ה שלא יביאו כלום
(למרות שזה כנראה אומר שאין דגים באזור ) .תוך כדי הדייג הרמתי כמה אראסים ראויים למאכל והרבה צבעונים שחזרו לים שמתי לב שרוב התקיפות של האראס התבצעו דווקא כשהפתיון היה מעל משטח סלעי אותו כנ"ל עם הצבעונים ודוקא הקטע החולי לא שיחק היום כלל .
באחת הזריקות פשוט ראיתי את הגל מתרומם באזור המצוף ופשוט קלטתי דג גדול ממש מתחת למצוף צוחק עלי וממשיך הלאה נסיתי לזרוק לאותו מקום שוב אך ללא הצלחה גם מצד ההטלות .
זה היה בדיוק בחיבור בין הסלע לחול ולא הצלחתי להגיע למצב שהמצוף יעצור שם ולא ימשיך לכיוון הסלע...
מה יצא לי להבין מכל הדייג של היום שיש דברים בדייג (אולי זה במיוחד בסגנון הזה אך תקנו אותי) שיש דברים שצריך לעשות אוטומטית בלי להסתכל למשל לסגור קלאץ' אחרי הזריקה (נ.ב) האם סוגרים אחרי שהמצוף הגיע למים או לפני ? לעקוב אחרי המצוף אני מצליח) ולהשיג מתח בחוט על ידי גלגול של הרולר במקרה שהחוט מתקרב לחוט ולדעת מתי להפסיק לגלגל בשביל שלא יהיה מתוח מידי או לחילופין יזוז סתם... אז יש הרבה על מה להתאמן ואשמח מאוד לטיפים (אם אפשר גם בים
) סך הכל יום מהנה ואין על ללכת לים 

חכה חכה

אבל תכלס מה שמראה שאתה בעל יכולת דייג טובה בבולונז זה להרים דווקא את חלומו של הבוסניק בורים...

צוות המורים!