פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   בעניין: פתחה מדהימה לעונת דייג בטורולינג חלק II |
עמודים: [1] 2
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
דו"ח דיג: בעניין: פתחה מדהימה לעונת דייג בטורולינג חלק II (נקרא 4308 פעמים) |
הדפסה |
|
|
mozesy2k
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: | | 12/10/2014 | כללי: ים התיכון | מים מלוחים | שקט עד גלי | מעל 50 מטר | דיג מסירה - טרולינג |
| תפיסות דגים |
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 14:00 | דמוי נוצה - דמוי מה-EBAY | טונה אלבקור (טונה לבנה) | 2 | 33 |
הדו"ח:בהמשך לדו"ח הקודם, יצאנו מחיפה בבוקר לכיוון לימסלול, מהירות ממוצעת 6.5 קשר, בבוקר תפיסה של טונית, לקראת הצהריים מגיעים למיקום משוער של 30-40 NM מהחוף, דרום מערבית לחיפה. במים 2 חכות שלי עם דמוי נוצה שהזמנתי מהEBAY ושל חבר דמוי MAYA לבן עם ראש אדום, החוטים של שנינו מסוג RELIX 0.6 mm, רולר זהה OKUMA SOLETERRA SLR-50W II, ים רגוע 10-20cm, פתאום שומעים שני באזים מהחכות אחת אחרי השנייה, קודם משלי, הקלאצ' היה פתוח לפחות מחצי (לא הגיע לSTRIKE במכוון), החוט מזמר, מנסה לסגור קלאצ' לעצור את הריצה המטורפת וזה לא עוזר, הדג מושך בפראות, בלית ברירה מעלה קלאצ' למצב גבוה פתאום הדג נבלם, מבקש מהחברים האחרים להוציא לי את חגורת הלחימה והגאנצ' להעלאת הדג, פתאום קולט שגם לשותף שלי לדיג בסירה נתפס משהו, אומר לו "תוציא את שלך קודם" (בשביל שהחוטים לא ייסתבכו אחד בשני), מתחילים להוציא את הדג, 3 דקות והדג בסירה, טונה אלבקור במשקל משוער של 15 ק"ג, אורך מטר וקצת, עושים ווידא הריגה לראש שלה עם יידית ראצ'ט ועוברים לדג שלי. מתחיל למשוך והדג מנסה לברוח, 5 דקות בתהליך, הדג לקח המון חוט בגלל שלא התאמתי את הקלאצ' לטונה גדולה, הדג מושך וכואב לי בגב חסר לי עוד 50 מטר בקו (החוט הוא טריקולור אז אפשר לספור מטרים), השותף לוקח את החכה ועוזר לי, פתאום רואים את הדג ומקבלים שוק, אלבקור של 1.3 m בערך, מפלצת יחסית למה שאני מכיר, מועלה על הגאנצ' אחר כבוד לסירה, מקבל המתת חסד, מפלטים את הדגים תוך כדי הפלגה על סכין פילוט, מסיימים לפלט רץ להכין אורז לסושי ומפלטים את הסטייק טונה לסביצ'ה\סשימי. אוכלים ונהנים, בהמשך השבוע ניסינו כל שיטה אפשרית להכין טונה (סושי, סביצ'ה, סשימי, סטייק חוץ מחריימה). תענוג גדול 
|
|
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 24, 2014, 19:40:04 PM על ידי mozesy2k
|
|
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
איזה כיף של יציאה  אני רואה שהרמה הולכת ועולה בכל יציאה . בתאבון
|
|
-------------------------------
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
את ההתרגשות והתענוג שלך משה, של אותם רגעי קלץ' מזמר ומאבק עם הדג - אפשר לשמוע והרגיש עד עכשיו ועד לכאן....  "דמויי הנוצה" מכונים "חצאיות" (סקרטס), ידועים כחביבים על האלבקורים וגם על הטונות הכחולות... אם כי האלבקורים יחטפו גם מאיה, אקס-ראפ, יוזורי... אגב, מהירות הפלגה אופטימלית לאלבקור 6.5-7 ואפילו 7.5 קשרים... אם כי יש וייתפסו גם ב-5 קשרים. הדמויים שציינתי וכמובן גם החצאיות - עומדים במהירות הזו (יש הרבה דמויים שיקפצו אל פני המים במהירויות גבוהות). שמת לב מה היתה מהירות ההפלגה בעת התקיפות?!! בכל אופן תשומת לבך כשאתה חוזר לטרולינג בחופי הארץ - חוט 0.60 עבה מידי, תקבל עליו תקיפות אך בערך 20% ממה שתקבל על חוט 0.40.... נהניתי מהדו"ח, אתם בוודאי נהניתם - גם לתפוס וגם לאכול על היאכטה את הדג שתפסתם... בפעם הבאה תן איזו תמונה שלך עם הדג השלם מונף ביד/יים וחיוך גדול - גם בשבילך למזכרת וגם בשביל דף הבית... 
|
|
|
|
|
|
mozesy2k
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
את ההתרגשות והתענוג שלך משה, של אותם רגעי קלץ' מזמר ומאבק עם הדג - אפשר לשמוע והרגיש עד עכשיו ועד לכאן....  "דמויי הנוצה" מכונים "חצאיות" (סקרטס), ידועים כחביבים על האלבקורים וגם על הטונות הכחולות... אם כי האלבקורים יחטפו גם מאיה, אקס-ראפ, יוזורי... אגב, מהירות הפלגה אופטימלית לאלבקור 6.5-7 ואפילו 7.5 קשרים... אם כי יש וייתפסו גם ב-5 קשרים. הדמויים שציינתי וכמובן גם החצאיות - עומדים במהירות הזו (יש הרבה דמויים שיקפצו אל פני המים במהירויות גבוהות). שמת לב מה היתה מהירות ההפלגה בעת התקיפות?!! בכל אופן תשומת לבך כשאתה חוזר לטרולינג בחופי הארץ - חוט 0.60 עבה מידי, תקבל עליו תקיפות אך בערך 20% ממה שתקבל על חוט 0.40.... נהניתי מהדו"ח, אתם בוודאי נהניתם - גם לתפוס וגם לאכול על היאכטה את הדג שתפסתם... בפעם הבאה תן איזו תמונה שלך עם הדג השלם מונף ביד/יים וחיוך גדול - גם בשבילך למזכרת וגם בשביל דף הבית...  יש תמונה עם הטונה אבקש שיישלחו לי אותה ☺ שכחתי לציין מהירות הסירה הייתה 6.5 קשר, לפי המלצתך קניתי דמויים של רפאלה ויו זורי, לגבי החוט, מצאתי כמה חוטים באיביי, סיניים כמובן, הם האיכות ללא מותג באה בחשבון? קניתי מתקן מאוד מעניין לדייג בדריפטינג שמאפשר לך לגרור דמויים שאינם שוקעים לעומק 20-25, מעיין פלאח מתכת עם משקולת, אם תרצה אשלח תמונה..
|
|
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 29, 2014, 18:50:38 PM על ידי mozesy2k
|
|
|
|
|
|
Zarafa
|
התחיל לג'רג'ר ב-05/09/14 חבר פורום   
מנותקגיל:
11
ג'ירג'ר: 20 דגים
|
|
תענוג, תענוג, תענוג. מה יהיה? בסוף אתחיל להאמין שכיף לדוג מסירה ולא מהחוף. תודה רבה על כל המידע והתמונות, ממתינים לתמונה הבאה שרפי כל-כך רוצה! תמשיך לשתף אותנו בשיט התענוגות שלכם. ופעם הבאה אני דורש שתהיה גם שתייה על השולחן.
|
|
|
|
|
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
40
|
|
טונות מדהימות 
|
|
|
|
|
|
mozesy2k
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תענוג, תענוג, תענוג. מה יהיה? בסוף אתחיל להאמין שכיף לדוג מסירה ולא מהחוף. תודה רבה על כל המידע והתמונות, ממתינים לתמונה הבאה שרפי כל-כך רוצה! תמשיך לשתף אותנו בשיט התענוגות שלכם. ופעם הבאה אני דורש שתהיה גם שתייה על השולחן. חחח, תודה, פעם הבאה אשאיר עדויות לאוזו (PLOMARI) ולוויסקי, אני אישית מעדיף עם רוב הדגים יין לבן או ערק\אוזו...
|
|
|
|
|
|
Zarafa
|
התחיל לג'רג'ר ב-05/09/14 חבר פורום   
מנותקגיל:
11
ג'ירג'ר: 20 דגים
|
|
תענוג, תענוג, תענוג. מה יהיה? בסוף אתחיל להאמין שכיף לדוג מסירה ולא מהחוף. תודה רבה על כל המידע והתמונות, ממתינים לתמונה הבאה שרפי כל-כך רוצה! תמשיך לשתף אותנו בשיט התענוגות שלכם. ופעם הבאה אני דורש שתהיה גם שתייה על השולחן. חחח, תודה, פעם הבאה אשאיר עדויות לאוזו (PLOMARI) ולוויסקי, אני אישית מעדיף עם רוב הדגים יין לבן או ערק\אוזו... 
|
|
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 22, 2014, 09:58:08 AM על ידי Zarafa
|
|
|
|
|
|
UZIK
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
קינאה זו אולי תכונה לא חיובית אבל זו התחושה אחרי קריאת הדוח שלך הרוק כבר מצטבר בפה אגב אחת הטונות הטעימות שאכלתי עוזי
|
|
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 22, 2014, 11:49:10 AM על ידי UZIK
|
|
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
50
יש אכילות ???
|
|
חתיכת פתיחת עונה  15 קילו זה גם נחשב גדול לאלבקור, לא?? 
|
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
mozesy2k
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
חתיכת פתיחת עונה  15 קילו זה גם נחשב גדול לאלבקור, לא??  כן, גג 18 ק"ג, היא טונה בוגרת, ביולי יצאנו ללרנקה הבאנו 2 חתיכות אלבקור שלך 8-9 ק"ג וחתיכה טונה שחורה ג"כ 8 ק"ג. מבחינתי אני ממש בעננים, טונה במשקל מקסימאלי, האלבאקור אגב מתנהגקצת מוזר, נאבק בהתחלה ואח"כ מוותר, זה לא אתגר כמו דגים אחרים בגודל שלו אבל זה מספק את הסחורה... (התמונה מיולי השנה)
|
|
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 22, 2014, 18:51:42 PM על ידי mozesy2k
|
|
|
|
|
|
mozesy2k
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תענוג, תענוג, תענוג. מה יהיה? בסוף אתחיל להאמין שכיף לדוג מסירה ולא מהחוף. תודה רבה על כל המידע והתמונות, ממתינים לתמונה הבאה שרפי כל-כך רוצה! תמשיך לשתף אותנו בשיט התענוגות שלכם. ופעם הבאה אני דורש שתהיה גם שתייה על השולחן. שמעתי הקבלה קורעת בין דייג חוף לבין דייג מלב הים (וזה לא משנה מסירה מאסדה או וואטאבר) זה כמו ההבדל שבין לחפש סטוץ דרך האינטרנט לבין לחפש סטוץ בפיקאפ בר\מועדון...  לא יכול להשוות לדיג חופי כי זה משהו שטרם ניסיתי, בטוח שלכל סוג דייג יש את היתרונות והחסרונות שלו, ואין "נכון" בעניין, החסרונות מסירה הם לא מעטים בחורף על ים "עובד" יכולים לחטוף גלי צד בדופן, זה מבאס, וקשה להנות או לדוג כך בסירה שלא בנוייה לדייג, לעומת דייג חופי שאתה מוגן במזח או גשר או רציף, מקסימום תירטב...
|
|
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 22, 2014, 18:59:42 PM על ידי mozesy2k
|
|
|
|
|
|
|
איזה יופי של בהמות  כול הכבוד 
|
|
|
|
|
|
מישל עמר
|
דייג זה קודם כל להנות הדגים זה בונוס חבר פורום    
מנותקגיל:
51
|
|
מברוק אחי כבוד גדול . רציתי לשאול אותך על המכונה הזאת גם אני מתעניין עכשיו לקנות . האם ה30 מספיק לגרירות או ה50 ?
|
|
|
|
|
|
mozesy2k
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
מברוק אחי כבוד גדול . רציתי לשאול אותך על המכונה הזאת גם אני מתעניין עכשיו לקנות . האם ה30 מספיק לגרירות או ה50 ?
תודה לכולכם על הפירגונים, ממש כיף לקרוא את מה שאת כותבים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! בנוגע לשאלתך,אני לא מומחה לרולרים, ממה שאני חקרתי, יש כפי שציינת שני דגמים לרולר הזה ה30 ו-50, הדגם שלי ה50 יש לו DRAG של כ-18 ק"ג\32 פאונד בערך ויחס תשלובת גיר של 3.1:1/1.3:1, ז"א שהיחס גיר שלו נאה, נותן לך להתמודד עם דגים גדולים בסדר גודל שציינתי (18 ק"ג) ללא בעיה... לפני 3 חודשים נפלתי על מפלצת גדולה הרבה יותר מ-18 ק"ג, על בובה בגודל 15 ס"מ, הא התאכזרה למקל ולרולר, הרולר היה מכופף ברמות מטורפות ועדיין הצלחתי להביא הדג לקו הסירה למרות שלא פעלתי "לפי הספר" (בסוף החוט נקרע-חוט שאמור לתמוך ב 120LB!!) מבחינת תפעול הרולר הזה נוח לי מאוד, יש לו מקום כמעט ל600 מטר חוט (0.40), תמיכה לרצעות גב, ועיצוב ארגונמי, מצרף לך ביקורות עליו באמזון, אגב ראיתי את הדגם 30 אצל שלמה בכר ב 1300 ש"ח, אולי כדאי שתקפוץ לראות אצלו לפני שאתה מקבל החלטה (אני הייתי מזמין מהאינטרנט)... http://www.amazon.com/Okuma-Fishing-SLR-50WII-Solterra-Graphite/dp/B003ETN1UA
|
|
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 23, 2014, 06:33:50 AM על ידי mozesy2k
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »