פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   ולא ידע את שמו |
עמודים: [1] 2
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
דו"ח דיג: ולא ידע את שמו (נקרא 4109 פעמים) |
הדפסה |
|
|
amos
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: | | 18/10/2014 | שרון: מכמורת- נתניה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
| תפיסות דגים |
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 19 | דמוי דג בינוני - fakie dog | גומבר (גומבר טורפני) | 1 | |
הדו"ח:שבת שלום, בימים האחרונים יצאתי לדוג מספר רב ועקר של פעמים , החלטתי לקחת מספר ימי חופש ולחזור לעיסוקי שהוזנחו במעט בשבועות האחרונים. אתמול חוזר מחדר כושר , הים נפרש לעיני ברוב הדרו ומחשבות "זימים " חולפות בראשי . בחניה מחליט שעם הבורסה בארהב ירוקה אלך לדוג . הבורסה ירוקה והים הנשקף מחלוני כחול עם גלים נמוכים . מתארגן במהירות קפה סיגריה אחרונה ונוסע לים . הים במרחק נגיעה מביתי ,אבל ל"נקודה" נדרשת הליכה מהירה של כמעט 30 דקות . במסלול ההליכה רואה שהים נמוך מאד ריפים שהשתכשכו במים רק בשבוע שעבר, היום תופסים צבע על החוף . בדרך מנסה לאתר בורות עם זרמים חוזרים ( לפי סירטון בפורום הזירזור ) שום כלום , היתכן שאין בורות עם זרמים חוזרים לאורך מסלול של יותר מ-3 קמ . מגיע ל"נקודה" . מהי הנקודה שלי , המקום היחיד בין פולג לגעש שיש בו ריפים שנושקים לבור עמוק יחסי ( בדומה לתמונות שאני רואה בצפון ) מתארגן השעה 17:40 ומתחיל לזרזר , ים שקט רוח דרום מערבית קלה מידי פעם מקבל מקלחת קרה מגל שובב .הזמן עובר חולף במהירות , השמש שוקעת האויר מתקרר ומחשבות חולפות בראשי מה עושים בחורף שממש קר (המים והאויר ). לקראת השעה 19:00 מחליט להתקפל ,בירידה מהריף רואה בצד דרום בור עמוק ומחליט לגשת לבדוק . מגלה בור עם מעט סלעים שקועים ולמרות שלא מאתר זרם חוזר מחליט לנסות פעם אחת לפני שמתחיל במסע הביתה . זורק מגלגל נתקע בסלע . שלא כהרגלי מגלה סבלנות ומצליח לשחרר . זז מעט צפונה זורק שום כלום ,מחליט 3 פעמים אחרונות ,וכמובן מתבלבל בספירה .... בפעם האחרונה בהחלט ,בום טרח המקל מתקפל הרולר משחרר חוט כנגד כיוון הסיבוב ובאור המועט שנשאר רואה דג מנתר באוור . בלי התרגשות מוגזמת נותן לדג להשתולל ומשתמש בגלים על מנת להביא אותו בבטחה לחחוף . בוחן אותו וקובע שהדג מסוג טרכון (שטויות ) ומחליט לקחת את כל המשפחה לביקור בחוף. אני עושה תוכניות והיושב במרומים צוחק ,כבר בזריקה הראשונה הרגשתי שיש לי בעיה מגלגל ומגלה פלונטר בחוט, מנסה לשחרר , החוט נקרע . חושך קריר ,מתקפל במהירות שיא ופותח בריצה קלה הביתה (20 דקות ) מגיע נכנס לפורום (במקום לבורסה ) ומגלה שתפסתי גומר טורפני (באורך 60 סמ ) . הבנתי שזה דג שלא נשמר בקרור אז מה עושים ?? בוחר במתכון של רפי (מנהל הפורום ), לפלט ולטגן קלות על פני האפציה לבשל ברוטב (היום בערב). מה עוד גיליתי , שהדג היה אמור לקרוע את החוט בשיניו ( מזל שהוא לא ידע ) . נשארו לי שאלות פתוחות : איך דגים בחורף , האם ניתן לנוע עם סרבל ומגפיים בנוחות לאורך מסלול של 8 קמ האם יש פוטנציאל ממשי לדוג בבורות (ללא ריפים ) הפזורים לאורך החוף . חברים התגובות שלכם חשובות בתהליך הלימוד שלי , אז בבקשה 
|
|
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 18, 2014, 22:54:21 PM על ידי amos
|
|
|
|
|
|
zinger
|
חבר פורום
מנותקגיל:
49
|
|
היי עמוס שאלה ראשונית יש תמונה של הדג?
|
|
-------------------------------
מנכ"ל צוות יורדי הים
|
|
|
|
|
אחי באמת אחלה דו"ח שנון וציורי ביותר  שאפו על הגומבר היפיוף 
|
|
|
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
שלום עמוס,
קודם כל יופי של דו"ח גם הכתיבה וגם המידע. ובהחלט דג יפיפה.
הזמן שממש לפני השקיעה הוא זמן מעולה לדוג את הגומברים (וטורפים אחרים). זו ההזדמנות שלהם לתפוס ארוחת ערב ושלנו לבלבל אותם. לגבי הבורות, בהחלט יש פוטנציאל, בעיקר הייתי עובד בשולי הבור, שם הטורפים מחכים לאוכל שיישטף החוצה/פנימה.
לגבי הסרבל, בהחלט מומלץ, בחורף רטוב=קר מאוד, מה שמקשה על הדייג ומוסיף לעייפות. סרבל פשוט עולה כמאתיים ש"ח, ונותן מענה לעניין הרטיבות, אבל אם אתה סורק קילומטרים, לדעתי שווה להשקיע בסרבל "נושם", כלומר שהבד שלו מאפשר ללחות לצאת מהסרבל. לא שזה פותר לחלוטין את בעיית ההזעה (בעיקר בשעות שהשמש כבר בפול גז), אבל זה מפחית את הבעיה משמעותית. אתה יכול לקנות בארץ (משהו סביב ה 1000-1200 ש"ח), או להזמין מחו"ל (לי יש את של Cabelas כבר ארבע שנים ואני מרוצה). בסרבלים ה"נושמים" יש כאלו עם מגפיים וכאלו עם גרב אטומה שאתה מלביש עליה נעל לבחירתך, זה יותר נוח וקל אבל זה קצת יותר בלגן בסוף הדייג כשצריך לשטוף את החול מהנעליים. בסרבל עם מגף מספיק ניעור ושטיפה קלה, או מעבר עם מברשת, אבל כאלו יש מגפיים קלות ורכות ויש כבדות וקשיחות, צריך לבדוק מה נוח לך.
בנוסף הייתי ממליץ על מעיל רוח טוב ואטום למים, שגם מגן מגשם, אבל יותר חשוב מגן מגל ששוטף אותך ומונע ממנו למלא את הסרבל במים.
בהצלחה, גיל
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
שלום עמוס,
קודם כל יופי של דו"ח גם הכתיבה וגם המידע. ובהחלט דג יפיפה.
הזמן שממש לפני השקיעה הוא זמן מעולה לדוג את הגומברים (וטורפים אחרים). זו ההזדמנות שלהם לתפוס ארוחת ערב ושלנו לבלבל אותם. לגבי הבורות, בהחלט יש פוטנציאל, בעיקר הייתי עובד בשולי הבור, שם הטורפים מחכים לאוכל שיישטף החוצה/פנימה.
לגבי הסרבל, בהחלט מומלץ, בחורף רטוב=קר מאוד, מה שמקשה על הדייג ומוסיף לעייפות. סרבל פשוט עולה כמאתיים ש"ח, ונותן מענה לעניין הרטיבות, אבל אם אתה סורק קילומטרים, לדעתי שווה להשקיע בסרבל "נושם", כלומר שהבד שלו מאפשר ללחות לצאת מהסרבל. לא שזה פותר לחלוטין את בעיית ההזעה (בעיקר בשעות שהשמש כבר בפול גז), אבל זה מפחית את הבעיה משמעותית. אתה יכול לקנות בארץ (משהו סביב ה 1000-1200 ש"ח), או להזמין מחו"ל (לי יש את של Cabelas כבר ארבע שנים ואני מרוצה). בסרבלים ה"נושמים" יש כאלו עם מגפיים וכאלו עם גרב אטומה שאתה מלביש עליה נעל לבחירתך, זה יותר נוח וקל אבל זה קצת יותר בלגן בסוף הדייג כשצריך לשטוף את החול מהנעליים. בסרבל עם מגף מספיק ניעור ושטיפה קלה, או מעבר עם מברשת, אבל כאלו יש מגפיים קלות ורכות ויש כבדות וקשיחות, צריך לבדוק מה נוח לך.
בנוסף הייתי ממליץ על מעיל רוח טוב ואטום למים, שגם מגן מגשם, אבל יותר חשוב מגן מגל ששוטף אותך ומונע ממנו למלא את הסרבל במים.
בהצלחה, גיל
מה זאת גרב אטומה ? אשמח לתמונה ופירוט , ואולי גם איפה אפשר לרכוש ? בארץ ובחו"ל
|
|
|
|
|
|
zinger
|
חבר פורום
מנותקגיל:
49
|
|
מצטרף לשאלה של שי לגרב 
|
|
מנכ"ל צוות יורדי הים
|
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
|
|
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 18, 2014, 14:04:27 PM על ידי Gh99
|
|
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
50
יש אכילות ???
|
|
יופי של גומבר עמוס  ההשקעה משתלמת... לגבי סרבל, מומלץ מאד בחורף אבל הליכה של 8 ק"מ עם סרבל?? נשמע לי כמו סיוט לא נורמלי... הייתי שוקל סרבל צמוד בסגנון של חליפות צלילה ואם כבר אז בסגנון שהמליץ לך גיל שזה סרבל עם גרב ולא מגף. על זה אתה יכול לנעול איזו נעל שאתה רוצה...
|
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
מאיר ש
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
כיף לקרוא דו"ח כזה,סחטיין.
|
|
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
יופי של דוח ואחלה גומבר  בקשר לסרבל אני גם חושב שעדיף נושם אתה אוהב ללכת הרבה , ובימים הקרים מאוד נעים בפנים ,אני היה לי אחד שנתן לי שרות 7 שנים של דייג כמובן כזה כמו שגיל אמר שמגיע עם גרב אני זוכר זה היה בזמן שהתחלתי לזרזר משפחה הביאה לי מחול -bass pro shop miami http://www.basspro.com/Caddis-Deluxe-Breathable-StockingFoot-Waders-for-Men/product/10219687/
|
|
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
יופי של גומבר חתיך עמוס  תשתדל בפעם הבאה לעלות תמונות קצת יותר גדולות ואיכותיות ולא קטנות. בהצלחה בסיבוב הבא
|
|
|
|
|
|
muky522
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
לא זמין
תודה לבורא עולם על ים נפלא ודגים נפלאים
|
|
חזרת בגדול  דוח מלמד ומהנה תמיד בהצלחה
|
|
|
|
|
|
AviramLevi
|
צוות המורים! חבר פורום
מנותקגיל:
37
צוות המורים
|
|
כל הכבוד על ההשקעה - תמיד זה משתלם בסוף!! דג יפה וטעים במיוחד! עלה והצלח 
|
צוות המורים!  צוות המורים!
|
|
|
|
dani77
|
חבר פורום
מנותקגיל:
49
|
|
ראשית אחלה דוח ודג יפה מאוד  שנית לעניין הסרבל , אני לא מכיר אף אחד שעושה על בסיס קבוע 8 קילומטר בדייג . גם עם סרבל טוב יהיה לך מאוד קשה ללכת הרבה זמן ,תחשוב על קיצור דרך לנקודות שלך (לרדת בנקודה קרובה יותר לים) . המלצה לסרבל טוב שתוכל למדוד אותו במקום ולא להסתבך עם מידות של חברת פרוקס יש כמה סרבלים ברמות מחיר שונות ורמת נידוף שונה בבד . בשבוע שעבר ראיתי מכנס עם מגף מולחם של חברת פרוקס (prox )יכול להיות שזה הפתרון בשבילך כך תוכל להכנס עד לברכיים למים ולא תסבול בהליכה ארוכה . מעל זה חליפת סערה (יש ממש זולות ויש איכותיות ויקרות במאות שקלים) תוכל לבדוק אצל עמי סגל .
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
מה אגיד לך עמוס... שתהיינה לך תמיד סיבות טובות להעלות דו"חות דיג מהסוג הזה - ליתר דיג כתבות על יציאה לדיג מהסוג הזה... כמו בדוחותיך הקודמים, התענגתי... כמו פרק מהנה בספר טוב, "הגיבור" מתגלה כדמות מעניינת...  יפה לראות גם את הצניעות שמתלווה לתפיסות וכמובן את הגישה: הנאה מהיציאה לים לצד התעמקות ושאיפה להתמקצעות מירבית בהבנת התחום... ברכות על התפיסה המכובדת - גם על מציאת "הנעילה" וגם על ההצלחה בהוצאת הדג שידוע בתור "טרבל-מייקר".... אחרי התגובות המפורטות והאיכותיות של גיל והחברים הנוספים, נותר לי רק לאחל לך בהצלחה ביציאות הבאות  *גיל, מכמה תגובות שלך כבר אפשר לבנות מאמר מקיף... 
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|
|