פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומים כלליים ושרותים לחברים
  הסדנא (תחזוקת ציוד + "עשה זאת בעצמך") (אחראי: צור.)
   טיפול לרולר אחרי שצלל למים |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: טיפול לרולר אחרי שצלל למים (נקרא 3456 פעמים) |
הדפסה |
|
jacob72
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
ביציאה האחרונה בחכה צללה לעומק של כ 1 מטר יחד עם הרולר כמובן.
לאחר שיצאמו מהמים שטפתי אותו במים מתוקים, אבל אני מניח שנכנסו מי ים לתוך מנגנון גלגלי השיניים.
מהו הטיפול המומלץ לעשות לו, והאם אפשרי לבד או שחייבים לקחת אותו לחנות ?
|
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
54
הים של כולם
|
|
פירוק לגורמים. ניקוי יסודי עם בנזין לבן. הרכבה מדוייקת כולל שימון וגירוז במקומות המיועדים. תצלם תמונות בזמן הפירוק סנ יעזור לך בהרכבה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
-------------------------------
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
Zarafa
|
התחיל לג'רג'ר ב-05/09/14 חבר פורום   
מנותקגיל:
11
ג'ירג'ר: 20 דגים
|
|
יכול להיות שאיזה צדיק פרסם סרטון פירוק לרולר שלך, חפש אותו ביוטיוב. או שתלך בעצתו של מומי, או שתיקח לטיפול בחנות, עולה כ-40 שקלים.
|
|
|
|
AviramLevi
|
צוות המורים! חבר פורום
מנותקגיל:
36
צוות המורים
|
|
ביציאה האחרונה בחכה צללה לעומק של כ 1 מטר יחד עם הרולר כמובן.
לאחר שיצאמו מהמים שטפתי אותו במים מתוקים, אבל אני מניח שנכנסו מי ים לתוך מנגנון גלגלי השיניים.
מהו הטיפול המומלץ לעשות לו, והאם אפשרי לבד או שחייבים לקחת אותו לחנות ?
אל תיקח סיכון - גש לחנות שיעשו לך טיפול מקיף
|
צוות המורים!  צוות המורים!
|
|
|
jacob72
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
פירוק לגורמים. ניקוי יסודי עם בנזין לבן. הרכבה מדוייקת כולל שימון וגירוז במקומות המיועדים. תצלם תמונות בזמן הפירוק סנ יעזור לך בהרכבה.
מומי תודה. send from my Mobile
|
|
|
|
|
סליחה על הבורות  למה כדאי דווקא בנזין לבן? (לעומת 95, נוזל מצתים, כוהל)
|
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
54
הים של כולם
|
|
סליחה על הבורות  למה כדאי דווקא בנזין לבן? (לעומת 95, נוזל מצתים, כוהל) משאיר סימנים לבנים Sent from my iPhone using Tapatalk
|
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
|
סליחה על הבורות  למה כדאי דווקא בנזין לבן? (לעומת 95, נוזל מצתים, כוהל) משאיר סימנים לבנים Sent from my iPhone using Tapatalk תודה
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
הדיון הועבר למקומו המיועד בפורום הסדנא... ג'קי, תדווח מה היה הטיפול ומה היו התוצאות... 
|
|
|
|
jacob72
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
פשוט מאוד , אין כאן מדע טילים. אני לא מאמין שב 30 שח איזו חנות תפרק אותו לגורמים ותשקיע בו שעת עבודה. קיבלתי המון המלצות, ראיתי המון סרטים ברשת שנוגעים לשיטת הניקוי, בנוסף ההמלצה של מומי.
אני הולך לפרק אותו ולגרז אותו.
נ.ב. קניתי קילו גריז המיועד לתחום הימי. ואני מברר מה נתוני השמן שראיתי בכל הסרטוני של ״ Abu Garcia" אזמין כזה.
אני לא הולך לחנות כי אני מאמין שבדיג עם קיאק יהיו עוד כמה נפילות למים וחייבים לדעת לבצע את הטיפול לבד תודה לכולם
נשלח מה iPad שלי ע"י Tapatalk
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
פשוט מאוד , אין כאן מדע טילים. אני לא מאמין שב 30 שח איזו חנות תפרק אותו לגורמים ותשקיע בו שעת עבודה. קיבלתי המון המלצות, ראיתי המון סרטים ברשת שנוגעים לשיטת הניקוי, בנוסף ההמלצה של מומי.
נ.ב. קניתי קילו גריז המיועד לתחום הימי. ואני מברר מה נתוני השמן שראיתי בכל הסרטוני של ״ Abu Garcia" אזמין כזה.
אני לא הולך לחנות כי אני מאמין שבדיג עם קיאק יהיו עוד כמה נפילות למים וחייבים לדעת לבצע את הטיפול לבד תודה לכולם
שכחת לכתוב ג'קי: "....ואני הולך להנות מהקטע הזה" 
|
|
|
|
AviramLevi
|
צוות המורים! חבר פורום
מנותקגיל:
36
צוות המורים
|
|
תלוי למי אתה הולך..... בכל מקרה אצל מורן מעמי סגל אתה משאיר את הרולר וחוזר אחרי יום-יומיים והרולר כמו חדש כך גם אצל דני כוכב הים - לפעמים הוא עושה טיפול ראשוני במקום ולא תמיד צריך להשאיר אני לא הולך לחנות כי אני מאמין שבדיג עם קיאק יהיו עוד כמה נפילות למים וחייבים לדעת לבצע את הטיפול לבד
לא הכי נכון כמובן שבדייג מקיאק הציוד הרבה יותר חשוף למים אבל הוא לא חייב לצלול ויש דרכים למגר את ההשפרצות של המים * כניסה ויציאה - להכין לך מן סטנדים כאלה לחכות מאחורה, כך הציוד לא נוגע במים * חתירה בין נקודות - כנ"ל, ברגע שהחכות מאחורה הן גבוהות ופחות חשופות למים * גם אם כבר התהפכת בכניסה וביציאה לא תמיד החכות צוללות...לפעמים נופלים מהקיאק והקיאק לא מתהפך ממש שהוא עם הפנים למטה אבלללללללללל אם הציוד נופל ובכל זאת התהפכת - אין מה לעשות, חייב טיפול מקיף. 
|
צוות המורים!  צוות המורים!
|
|
|
avsha
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
60
יבואן:SHIMANO OWNER STORM MOMOI SENSAS HALCO TORAY
|
|
חברים לא בנזין ולא שטויות יש חומרים מיוחדים לניקוי הרולרים אם בעבודה עצמית ואם אצל היבואן ואני מדגיש היבואן בנוגע לטיפול עצמו , המסבים הם הבעיה העיקרית מכוון שמי מלח חודרים גם למיסב עצמו גם אם הוא אטום וגם אם הוא מנירוסטה,יש להשרות את המסבים במים או בנוזל ניקוי ומיד לאחר מכן בשמן המיועד למסבים בלבד.למרות האמור יתכן בלאי למיסב במהלך החודשיים הבאים
בהצלחה
|
|
|
|
jacob72
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אחרי ההמלצות של כולם , החלטתי שאני עושה את מה שאני הכי אוהב : להתעסק עם מכונות. לקח לי זמן עד שמצאתי לי יום עם מספר שעות חופשיות מהילדים ומכולם ,והתיישבתי לנקות את הרולר.
אחרי שנפלתי למים עם הקיאק והרולר צלל לו לעומק של 1 מטר בערך , לא מצאתי זמן חופשי לנקות אותו . הדבר היחידי שעשיתי היה לשטוף אותו במים מתוקים מתחת לברז. היה לי ברור שהמלח יתקוף , אבל לא הפנמתי כמה מהר. ואלו התוצאות אחרי חודש ימים.
מדובר על רולר סלינה 65 SA, פירקתי אותו לגורמים , עד הלגר האחרון תרתי-משמע. את כל המלח שהצטבר הסרתי עם 40W, ובעזרת מברשת שיניים שפשפתי את כל החלקים . ניקיתי וייבשתי את כל החלקים.
את כל החלקים הנעים שימנתי עם שמן מכונות (רצב תמונה) ,שמן איכותי שעולה 10 ₪ , ומיועד למכונות תעשייה קטנות. במקומות שנדרשים גירזתי עם גריז גרמני ,שמיועד למכונות עם סביבה ימית . אחרי מספר שעות הרולר יותר חדש מרולר בחנות
|
|
|
|
jacob72
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
עוד תמונות