פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג מקיאק IKF - Israel Kayak Fishing (אחראי: Eldad79)
   אסיסט מדוייק |
עמודים: 1 [2] 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: אסיסט מדוייק (נקרא 6784 פעמים) |
הדפסה |
|
יהושוע{שוקי}פרג
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
שיא אישי? עוד לא שברתי אותו!
|
|
 |
|
|
כבל לא כבל שזה שלך זה שלך העלתי מספיק פאלמידות בלי כבל שמגביל אותך בתנועה לגבי דגים אחרים ועבדתי אך ורק עם שוק לידר . היו קריעות ורובם על השוק לידר אבל סטיסטי עלו יותר פאלמידות מאשר קריעות ואני לא רוצה לדמיין בכלל כבל של 3-5 מ' אצלי על המוביל  רוב הקריעות שנעדו אצלי היה 50 ס'מ מעל הגיג לפחות , איך אני יודע אני פשוט לא שם מתחת ל 4 מ' שוק לידר. אם זה שלך זה שלך ואם לא לא קרה כלום דג בא דג הולך קשה להמשיך קדימה אחרי שבורח או ברח לי פאלמידה מעל מטר והיו מקרים  אבל האחוזים שתתפוס דגים אחרים גודל. דייג זה כמו מצנם (מצנם, או בסלנג טוסטר ) בשביל שהוא יהיה אפוי טוב ויוגש לך בצלחת תלוי ב - מ - מזל צ- ציוד נ- נסיון מ - מקום כל השאר מלמעלה  כל אחד בוחר בסוף את הדרך ושיטת העבודה שהוא מעדיף יש כאלו שלומדים מטעיות ויש כאלו שחוזרים עליהם ניסיון הוא לא מה שקורה לך אלא מה שאתה עושה כשזה קורה לך אין צורך להוסיף 3-4 מטר של כבל מספיק 1 מטר אין קשר {כשדג המטרה פלמידה!!!!} בין ריבוי תקיפות או חוסר תקיפות להתחיל לדוג כשהמשפט "כשזה שלך אז זה שלך" לא מקצועי ולא מצביע על דרך וחכמה {בלי להעליב} נסה דבר שלא עשית שלוש פעמים. בפעם הראשונה, כדי להתגבר על הפחד מלעשות אותו, פעם שנייה כדי ללמוד איך לעשות אותו ופעם שלישית כדי להבין אם אתה אוהב אותו או לא.
|
-------------------------------
"למדתי בצבא את יופי החיים את טעמם של המים, שאין להם תחליף ואת כל הפלאים שיכול אדם לעשות אם רק ירצה בכך" 
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
zinger
|
חבר פורום
מנותקגיל:
49
|
|
דייג זה כמו מצנם (מצנם, או בסלנג טוסטר ) בשביל שהוא יהיה אפוי טוב ויוגש לך בצלחת תלוי ב - מ - מזל צ- ציוד נ- נסיון מ - מקום כל השאר מלמעלה  שלא נדע מה מחכה לנו למטה  כל השאר מלמטה, לא?! 
|
מנכ"ל צוות יורדי הים
|
|
|
AviramLevi
|
צוות המורים! חבר פורום
מנותקגיל:
36
צוות המורים
|
|
שוקי ברגע שאתה נמצא ליד 4-5 דייגים (בלב ים), כולם ללא כבל ומקבלים תקיפות וחיתוכים על ימין ועל שמאל ואתה עם כבל ולא מקבל כלום - זה לא מזל וזה לא מקצועיות וזה לא נסיון, זאת עובדה!
פלמידות כרישים ושפמנונים
דייג עם כבל מוריד את כמות התקיפות משמעותית. איך שלא תסתכלו על זה יש מי שמעדיף ללכת ״על בטוח״ ולהשתמש בכבל וזה בסדר
ויש מי שלא - וגם זה בסדר
אמנם אני לא יכול להחשיב את עצמי כבעל נסיון רב כמו שניכם זינגר ושוקי
אבל ממה שנוכחתי לדעת על הדג המניאק הזה שנקרא ״פלמידה״ 3 אחוז מקצועיות 7 אחוז ציוד 90 אחוז מזל.
|
צוות המורים!  צוות המורים!
|
|
|
יהושוע{שוקי}פרג
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
שוקי ברגע שאתה נמצא ליד 4-5 דייגים (בלב ים), כולם ללא כבל ומקבלים תקיפות וחיתוכים על ימין ועל שמאל ואתה עם כבל ולא מקבל כלום - זה לא מזל וזה לא מקצועיות וזה לא נסיון, זאת עובדה!
פלמידות כרישים ושפמנונים
דייג עם כבל מוריד את כמות התקיפות משמעותית. איך שלא תסתכלו על זה יש מי שמעדיף ללכת ״על בטוח״ ולהשתמש בכבל וזה בסדר
ויש מי שלא - וגם זה בסדר
אבל ממה שנוכחתי לדעת על הדג המניאק הזה שנקרא ״פלמידה״ 3 אחוז מקצועיות 7 אחוז ציוד 90 אחוז מזל.
למען הסדר וטובת הדיוןשוב פעם אזכיר ואחדד התכוונתי וכתבתי "שימוש בכבל רק כשיש פלמידות" אבירם 1-המקצועיות מתחילה בציוד{ולסוג הדג אתה מטרגט} 2-נסיון הוא תוצר של מחשבה, ומחשבה היא תוצר של פעולה. 3-המזל אינו מאיר פנים לאנשים שסומכים עליו, אלא לאנשים שסומכים על כשרונם וחריצותם.
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 18, 2014, 11:26:59 AM על ידי יהושוע{שוקי}פרג
|
|
"למדתי בצבא את יופי החיים את טעמם של המים, שאין להם תחליף ואת כל הפלאים שיכול אדם לעשות אם רק ירצה בכך" 
|
|
מחובר ]
|
|
|
AviramLevi
|
צוות המורים! חבר פורום
מנותקגיל:
36
צוות המורים
|
|
 |
אסיסט מדוייק
« הגיב #19 ב- : אוקטובר 18, 2014, 12:06:16 PM » |
|
פלמידות כרישים ושפמנונים
ויש מי שלא - וגם זה בסדר
למען הסדר וטובת הדיוןשוב פעם אזכיר ואחדד התכוונתי וכתבתי "שימוש בכבל רק כשיש פלמידות" אבירם 1-המקצועיות מתחילה בציוד{ולסוג הדג אתה מטרגט} 2-נסיון הוא תוצר של מחשבה, ומחשבה היא תוצר של פעולה. 3-המזל אינו מאיר פנים לאנשים שסומכים עליו, אלא לאנשים שסומכים על כשרונם וחריצותם. כשכתבתי - ״תקיפות וחיתוכים״ התכונתי לפלמידות ושוב, עם הדג הזה ספציפי צריך המון המון מזל! אין מה לעשות! ציוד טוב יש! (מעל ומעבר למה שצריך בארץ) נסיון, נו טוב...אני עדיין צעיר אבל יחסית אני חושב שאני די ממוקצע ומזל....שוב שוקי.....ברגע שאתה מטרגט דג עם שיני מסור שיכול לחתוך כמעט כל כבל - אתה צריך המון מזל!
|
|
|
|
zinger
|
חבר פורום
מנותקגיל:
49
|
|
מזל מ- מקום ז- זמן ל - להיות בו יש לזה הרבההההה משמעיויות ואכן אני שוב מחזק את שוקי כבל זה נקודתי לפאלמידות ולא בהכרח יעיל מעלה את האחוזים אבל מצד שני מקטין אחוזים עם דגים אחרים. ופאלמידה לא אחת לא שתיים ולא שלוש ברחו לי אחרי נעילה והבאה של הדג לקיאק אף אפילו מעל 10 ק'ג ישבה לי על הטרמפולינה וברחה ( כי פחדתי ממנה  ) קריעות היו לי פחות מאשר תפיסות לכן אני שוב חוזר ואומר פלאמידה זה לא עניין של חוט חוט זה אחוז מסוים שמעלה לך את הסיכוי שלדעתי מאוד זעיר בכדי להגיע למצב שבו אתה שולף אותה. ולא חסר לי סיפורים ותמונות של קיאקסטים חברים שהעלו מעל 15 ק'ג עם חוט שוק לידר של 50 ליברות ואחד מהם לא בא וסיפר לי שהיה עם כבל. פאלמידה מקיאק זה שונה מכל דג אחר וכל דג זה אופי אחר את הנסיכה זה מזל והרבה.
|
מנכ"ל צוות יורדי הים
|
|
|
|
בים אין חוקים ! היו יציאות שהייתי עם עוד 5-6 חבר'ה ואני היחדי שתפסתי אינטיאסים על כבל כשמסביבי אף אחד לא ראה שום דג ! והיו יציאות שלא ראיתי כלום עם כבל ובלעדיו, ומסביבי תפסו . השאלה מה מדגדג לדג באותו יום .... 
כבר תפסתי על כבל כמעט כל סוג של דג, ככה שלא יודע אם באמת מפריע ! מי שרציני יכול לבדוק מסירה , אבל צריך מדגם גדול שיהיה מייצג, זאת אומרת מספר רב של יציאות כשבכל יציאה יש תמיד אחד שעובד עם כבל ולפחות אחד בלי , כשכל שאר הפרמטרים זהים - זאת אומרת שעדיפות לעבודה עם ציוד זהה או דומה , במקרה הכי קיצוני אפשר לפחות לתאם ג'יגים שיהיו זהים ! יש פה מישהו רציני שמוכן לבדוק לעומק ?
|
|
|
|
AviramLevi
|
צוות המורים! חבר פורום
מנותקגיל:
36
צוות המורים
|
|
 |
אסיסט מדוייק
« הגיב #22 ב- : אוקטובר 18, 2014, 13:46:03 PM » |
|
שי בפעם האחרונה שעשיתי מן ״בדיקה״
כולנו היינו עם אותו שוק לידר ואותו דמוי ״טוקון״ באותו משקל ואותו צבע
בכבל לא הייתה נגיעה וכל השאר אכלו פיצוצים וחיתוכים
אבל מסכים עם מה שכתבת
בים אין חוקים והכל יכול להיות
|
|
|
|
zinger
|
חבר פורום
מנותקגיל:
49
|
|
בים אין חוקים ! היו יציאות שהייתי עם עוד 5-6 חבר'ה ואני היחדי שתפסתי אינטיאסים על כבל כשמסביבי אף אחד לא ראה שום דג ! והיו יציאות שלא ראיתי כלום עם כבל ובלעדיו, ומסביבי תפסו . השאלה מה מדגדג לדג באותו יום .... 
כבר תפסתי על כבל כמעט כל סוג של דג, ככה שלא יודע אם באמת מפריע ! מי שרציני יכול לבדוק מסירה , אבל צריך מדגם גדול שיהיה מייצג, זאת אומרת מספר רב של יציאות כשבכל יציאה יש תמיד אחד שעובד עם כבל ולפחות אחד בלי , כשכל שאר הפרמטרים זהים - זאת אומרת שעדיפות לעבודה עם ציוד זהה או דומה , במקרה הכי קיצוני אפשר לפחות לתאם ג'יגים שיהיו זהים ! יש פה מישהו רציני שמוכן לבדוק לעומק ? התשובה שלך בגוף השאלה 
|
מנכ"ל צוות יורדי הים
|
|
|
יהושוע{שוקי}פרג
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
 |
|
|
חברים ומנהלים יקרים אני לא אעזוב אתכם בשקט עם הדיון הזה ראשית כל אכתוב ואומר עם פלמידות עובדים עם ציוד מתאים וזה לא קשור למזל זה קשור לשייני הפלמידה כמו שלא תעבדו עם קרס 1/0 לתפיסה של אנטיאסים באותו עיקרון עם השוקלידר רוב הסיכויים שהוא יקרע משייני הפלמידה וכך גם עם קרסי האנטיאס שבמידה יתפס אנטיאס של 10-15 קילו יש סיכוי יותר מגדול שיפתח לך את הקרס אם תעבוד עם שוק לידר במקום כבל לא אומר שלא תתפוס פלמידות אלא שתצטרך לסמוך על המזל שלך יותר מאשר על הציוד שלך לא פעם תפסתי גומברים של 4-5 קילו וגם פלמידות דו ספרתיות על חוט ניילון וזה היה בלי להתכונן ולהתכוון ( פוקס, מזל, נתפס בקצה הפה , ) כל התשובות נכונות אבל כשיש גומברים משתמשים בכבל כך יש יותר סיכוי שלא יחתוך לך תריג כך עובדים גם עם פלמידות וזה הדרך הנכונה מזכיר לי סיפור קצר מלפני כמה שנים עמדתי ליד דייג צעיר שהוריד דג חי בנקודה ידועה לפלמידות בשיא העונה הבחור היה ללא כבל ותהיתי מה הוא עושה הערתי את תשומת ליבו והמלצתי לו שעדיף שיחליף לכבל הבחור מעצלנות או what ever אמר לי את המשפט המפורסם אם זה שלך אז זה שלך לאחר חצי שעה נתפסה פלמידה הבחור הביא אותה 2 מטר מול העיניים שלו פלמידה של 15-20 קילו עד שחתכה את החוט ניילון מול עיניו ההמומות וזה היתה הפעם האחרונה שהוא השתמש בשוק לידר לפלמידות במקום לכתוב ולספר על קודם על מזל תעבוד עם ציוד מתאים ורק אחר כך תדברו על המזל
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 18, 2014, 14:07:43 PM על ידי יהושוע{שוקי}פרג
|
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
jacob72
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
חברים ומנהלים יקרים אני לא אעזוב אתכם בשקט עם הדיון הזה ראשית כל אכתוב ואומר עם פלמידות עובדים עם ציוד מתאים וזה לא קשור למזל זה קשור לשייני הפלמידה כמו שלא תעבדו עם קרס 1/0 לתפיסה של אנטיאסים באותו עיקרון עם השוקלידר רוב הסיכויים שהוא יקרע משייני הפלמידה וכך גם עם קרסי האנטיאס שבמידה יתפס אנטיאס של 10-15 קילו יש סיכוי יותר מגדול שיפתח לך את הקרס אם תעבוד עם שוק לידר במקום כבל לא אומר שלא תתפוס פלמידות אלא שתצטרך לסמוך על המזל שלך יותר מאשר על הציוד שלך לא פעם תפסתי גומברים של 4-5 קילו וגם פלמידות דו ספרתיות על חוט ניילון וזה היה בלי להתכונן ולהתכוון ( פוקס, מזל, נתפס בקצה הפה , ) כל התשובות נכונות אבל כשיש גומברים משתמשים בכבל כך יש יותר סיכוי שלא יחתוך לך תריג כך עובדים גם עם פלמידות וזה הדרך הנכונה מזכיר לי סיפור קצר מלפני כמה שנים עמדתי ליד דייג צעיר שהוריד דג חי בנקודה ידועה לפלמידות בשיא העונה הבחור היה ללא כבל ותהיתי מה הוא עושה הערתי את תשומת ליבו והמלצתי לו שעדיף שיחליף לכבל הבחור מעצלנות או what ever אמר לי את המשפט המפורסם אם זה שלך אז זה שלך לאחר חצי שעה נתפסה פלמידה הבחור הביא אותה 2 מטר מול העיניים שלו פלמידה של 15-20 קילו עד שחתכה את החוט ניילון מול עיניו ההמומות וזה היתה הפעם האחרונה שהוא השתמש בשוק לידר לפלמידות במקום לכתוב ולספר על קודם על מזל תעבוד עם ציוד מתאים ורק אחר כך תדברו על המזל
אהבתי את התגובה. למרות שלי אין שום נסיון עם פלמידות. שוקי עכשיו נשאר לך רק לשתף באיזה כבל אתה משתמש איפה הכי זול לקנות אותו ברשת (: send from my Mobile
|
|
|
|
zinger
|
חבר פורום
מנותקגיל:
49
|
|
שוקי מתי יוצאים לסיבוב גיגים ? ולגבי אינטיאס של מעל 10 יצא על קרס של סרגוסים כבר עלה מהחוף ורולר סיני ומקל חוף של 300 ש'ח לעיני חברי לפני שנתיים ברדיינג לאיזה ילד שבא לדוג שם , מזל? אני לא אגיד שלא מסכים איתך וגם אוהב מאוד את הידע הרב שאתה משריש ומעניק לנו ויש הרבהההה מה ללמוד ממך!! רק אני חייב שתבין משהו אחד דייג זה יותר מזל מציוד וידע לא תשכנע אותי אחרת. ולנושא של טעויות ותיקונים והשתדלות כולנו חייבים לעשות בכדי לשפר את הדייג. בשביל מה אתה ואני פה?
|
מנכ"ל צוות יורדי הים
|
|
|
יהושוע{שוקי}פרג
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
 |
|
|
אהבתי את התגובה. למרות שלי אין שום נסיון עם פלמידות. שוקי עכשיו נשאר לך רק לשתף באיזה כבל אתה משתמש איפה הכי זול לקנות אותו ברשת (: send from my Mobile תתפלא אבל דווקא בארץ גיליתי שהמחיר יותר זול מהאייבי{תמיד מגלים דברים כאלו אחרי הקנייה} http://www.ebay.com/itm/AFW-Surflon-Micro-Supreme-SST-Leader-Wire-164-Ft-65-Lb-Camo-FREE-SHIPPING-/271622627652זה הכבל שאני משתמש לפלמידות גם בגייג וגם לתפירה על חי ישנם מוצרים שאני מעדיף לקנות בארץ {בגלל שאני רוצה את המוצר עכשיו ודחוף}או בגלל שההפרש בין המחיר הוא בכמה שקלים בודדים ואין טעם לבצע הזמנה דרך הרשת בשביל זה ולהמתין מספר שבועות שיגיע ישנם חניות שמספקות מגוון מוצרים גדול ואיכותי והשירות שלהם מצויין חלק מהחברים יעדיפו לקנות דרכם חלק מהחברים יעדיף את הרשת בכל מקרה הרעיון שלפתוח דף בפורום הוא גם שהרבה דייגים יכירו וילמדו שיש מחירים אחרים {יש כאלו "מהוותיקים" ] שלא כל כך מודעים לאייבי או להזמנת מוצרים במחיר זול או אפילו איך לבצע הרשמה לאייבי וכיצד לבצע הזמנה
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 18, 2014, 14:53:20 PM על ידי יהושוע{שוקי}פרג
|
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
יהושוע{שוקי}פרג
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
 |
|
|
שוקי מתי יוצאים לסיבוב גיגים ? ולגבי אינטיאס של מעל 10 יצא על קרס של סרגוסים כבר עלה מהחוף ורולר סיני ומקל חוף של 300 ש'ח לעיני חברי לפני שנתיים ברדיינג לאיזה ילד שבא לדוג שם , מזל? אני לא אגיד שלא מסכים איתך וגם אוהב מאוד את הידע הרב שאתה משריש ומעניק לנו ויש הרבהההה מה ללמוד ממך!! רק אני חייב שתבין משהו אחד דייג זה יותר מזל מציוד וידע לא תשכנע אותי אחרת. ולנושא של טעויות ותיקונים והשתדלות כולנו חייבים לעשות בכדי לשפר את הדייג. בשביל מה אתה ואני פה?
אם תרצה לשמוע סיפורים יש לי מגירה מלאה בכאלו אבל יש לי גם ארון מלא בסיפורים של כמות הבריחות והפספוסים של אלו שלא למדו מטעיות תן לילד הזה עוד 10 פעמים לדוג את האנטיאס עם אותו ציוד וקרסים ותראה שבשאר 9 הפעמים הדג ברח\השתחרר\ עיקם את הקרס {כל התשובות נכונות}לזה אני קורא מזל לעומת עבודה עם קרסים וציוד מתאים המקצוענות מתחילה בציוד והתמדה מביאה תוצאות אם לא נסכים כולנו על שימוש נכון בכבל לדג כמו פלמידה או בקרסים מיועדות לאנטיאסים וכולי לא למדנו כלום. יותר נכון בילבלנו, לא שיתפנו,או לא החכמנו את החברים שקוראים את הדיון הזה, כולנו חייבים להיות אמיתיים וכנים עם עצמנו אם לא בגלל מה אנחנו פה? 
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 18, 2014, 15:06:43 PM על ידי יהושוע{שוקי}פרג
|
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
שוקי בקשר לחוט הוא חזק מאוד השאלה שלי מה יותר טוב ,ראיתי שיש את אותו חוט שמגיע בציפוי שחור אבל הוא לא גמיש בכלל והיה לי מאוד קשה לעבוד אתו יש את אותו החוט ללא ציפוי ? כי אחרי כמה הטלות הוא חזר מסולסל מאוד 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: 1 [2] 3