פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   מה הקטע שלכם עם האבו-נפחא? |
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: מה הקטע שלכם עם האבו-נפחא? (נקרא 12228 פעמים) |
הדפסה |
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #30 ב- : אוקטובר 24, 2014, 19:29:36 PM » |
|
ג'קי יקיר, חד וחלק כן.... והתשובה שלי לכל מתנגדי חיסול האבונפחות.... *כשיש לכם פלישה מסיבית של נמלים לבית או למשרד - מניח כי תהרגו אותם... *כשיש לכם פלישה מסיבית של ג'וקים לבית או למשרד - מניח כי תהרגו אותם... *כשיש לכם פלישה מסיבית של יתושים לבית או למשרד (עוקצים ומזמזמים) - מניח כי תהרגו אותם.. *עשיתם פה ושם הדברה בבית/בעבודה/בגינה - חיסלתם אלפי יצורים חיים במוות נורא... *שמתם לכלב/לחתול אמפולה או קולר להשמדת כינים וקרציות - שוב חיסלתם.... אם עשיתם דבר מה מאלו, אז באמת באיזו זכות התערבתם בטבע וחיסלתם, יצורים חיים שאפילו אינם פולשים, במוות וייסורים?! כנראה ש- 99% מאתנו מתערבים בטבע ומחסלים יצורים חיים, לרוב חרקים.... לרוב כי מסיבה כזו או אחרת הם פולשים למקום שלדעתנו אינם אמורים להמצא בו ולכן מפריעים לנו.... בדיוק כמו האבונפחות... אגב, מי בכלל אמר כי להרוג דג לאכילה יותר "מוסרי" מאשר להרוג דג שמחסל את החי הימי המקומי?! כמו שכתבתי לבנצי בהודעה האחרונה, ההשוואה שלך לא נכונה. אבל סיכמתי בזה שאתה יכול להרוג את הדג כי כמו כל דג לא מוגן - אתה תהיה זה שיחליט מה לעשות בו, אבל אין צורך להיתלות על ססמאות או להרים הפקה על כל הריגה כאילו מישהו הציל עכשיו את העולם. לטעמי ההשוואה שלי מאוד נכונה ושלך לא נכונה...  אכן יכול להרוג אבונפחא - כפי שאתה יכול להרוג פרעושים שפלשו אל הכלב/החתול שלך, או יתושים שפלשו לחדר שלך או נמלים שהציפו את ביתך ובמחי חומר הדברה השמדת חיים של אלפי יצורים חיים.... ויתכן כי אילו היתה פלישה לעיר מגוריך של להקות חולדות נגועות בכלבת שנושכות ילדים וכלבים, ונניח שהיה פורום עירוני ומדיניות שסבורה כי יש לחסלן, יתכן כי גם אתה היית מצטלם עם חולדה שהרגת, ואולי לא... מתפלא על דבריך דבדר "להתלות על סיסמאות".... במקרה זה, ה"סיסמאות" אינן אלא תמצית של גישה מבוססת ומנומקת שלפי בדיקתך נכונה גם לדעת הרשויות... "יש להרוג אבונפחא כי הוא דג פולש שפוגע קשות בחי הימי המקומי" - זו לא סיסמה אלא עובדה, ולגישת הרבה אנשים - לעיתים הרבה יותר נוח לכתוב משפט מגדיר במקום הסברים מפורטים. איש לא מרים הפקה על כל הריגה של אבונפחא, כי אילו היה כך אז היית רואה זאת ב-80% מהדוחות ולא ב-8%, לרוב זה מאוזכר כי חלק מהדוח זה הצגת כלל האירועים והתפיסות- ודג זה נתפס הרבה, אני מקפיד לציין לצד התפיסה כי הדג חוסל - כי חשוב לי לעודד המשך חיסול כל דג כזה, אין עניין של הצלת עולם, אך מבטיח לך שאם נחיל נמלים ענק יפלוש לביתך ותדביר אותו - יתכן כי תספר למישהו על הפלישה - ו"בי דה ווי" על ההדברה... גם להקפיד לאסוף ולנקות פסולת אחרי הדיג - זה לא הצלת עולם אך שנינו שמחים לקרוא על חברים שבמסגרת דוח דיג ציינו זאת ועודדו זאת.... לדעתי - חשוב לנקות אבונפחות מהים לא פחות מאשר לנקות פסולת מהים... שקית נילון בים מזיקה פחות מאשר דג אבונפחא בים (והיו לי דוחות בהם ציינתי כי תפסנו בטרולינג שקיות נילון שכמובן נאספו ונשמרו עד העגינה והשלכה למקום המיועד, לא לשם צל"ש אלא כדי להזכיר ולעודד בכיוון וגם כחלק מחוויות יום נתון של דיג)... זהו בערך... נ.ב. כתבת שלדעתך ההשוואה שלי לא נכונה, ובעצם לא הבנת מה הבעיה: מתגובתך המצוטטת נראה שאתה כבר מסכים להריגת הפולש - אך מסתייג מ"החגיגה" בעניין?! 
|
-------------------------------
|
|
|
Zarafa
|
התחיל לג'רג'ר ב-05/09/14 חבר פורום   
מנותקגיל:
11
ג'ירג'ר: 20 דגים
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #31 ב- : אוקטובר 24, 2014, 20:19:36 PM » |
|
ג'קי יקיר, חד וחלק כן.... והתשובה שלי לכל מתנגדי חיסול האבונפחות.... *כשיש לכם פלישה מסיבית של נמלים לבית או למשרד - מניח כי תהרגו אותם... *כשיש לכם פלישה מסיבית של ג'וקים לבית או למשרד - מניח כי תהרגו אותם... *כשיש לכם פלישה מסיבית של יתושים לבית או למשרד (עוקצים ומזמזמים) - מניח כי תהרגו אותם.. *עשיתם פה ושם הדברה בבית/בעבודה/בגינה - חיסלתם אלפי יצורים חיים במוות נורא... *שמתם לכלב/לחתול אמפולה או קולר להשמדת כינים וקרציות - שוב חיסלתם.... אם עשיתם דבר מה מאלו, אז באמת באיזו זכות התערבתם בטבע וחיסלתם, יצורים חיים שאפילו אינם פולשים, במוות וייסורים?! כנראה ש- 99% מאתנו מתערבים בטבע ומחסלים יצורים חיים, לרוב חרקים.... לרוב כי מסיבה כזו או אחרת הם פולשים למקום שלדעתנו אינם אמורים להמצא בו ולכן מפריעים לנו.... בדיוק כמו האבונפחות... אגב, מי בכלל אמר כי להרוג דג לאכילה יותר "מוסרי" מאשר להרוג דג שמחסל את החי הימי המקומי?! כמו שכתבתי לבנצי בהודעה האחרונה, ההשוואה שלך לא נכונה. אבל סיכמתי בזה שאתה יכול להרוג את הדג כי כמו כל דג לא מוגן - אתה תהיה זה שיחליט מה לעשות בו, אבל אין צורך להיתלות על ססמאות או להרים הפקה על כל הריגה כאילו מישהו הציל עכשיו את העולם. לטעמי ההשוואה שלי מאוד נכונה ושלך לא נכונה...  אכן יכול להרוג אבונפחא - כפי שאתה יכול להרוג פרעושים שפלשו אל הכלב/החתול שלך, או יתושים שפלשו לחדר שלך או נמלים שהציפו את ביתך ובמחי חומר הדברה השמדת חיים של אלפי יצורים חיים.... ויתכן כי אילו היתה פלישה לעיר מגוריך של להקות חולדות נגועות בכלבת שנושכות ילדים וכלבים, ונניח שהיה פורום עירוני ומדיניות שסבורה כי יש לחסלן, יתכן כי גם אתה היית מצטלם עם חולדה שהרגת, ואולי לא... מתפלא על דבריך דבדר "להתלות על סיסמאות".... במקרה זה, ה"סיסמאות" אינן אלא תמצית של גישה מבוססת ומנומקת שלפי בדיקתך נכונה גם לדעת הרשויות... "יש להרוג אבונפחא כי הוא דג פולש שפוגע קשות בחי הימי המקומי" - זו לא סיסמה אלא עובדה, ולגישת הרבה אנשים - לעיתים הרבה יותר נוח לכתוב משפט מגדיר במקום הסברים מפורטים. איש לא מרים הפקה על כל הריגה של אבונפחא, כי אילו היה כך אז היית רואה זאת ב-80% מהדוחות ולא ב-8%, לרוב זה מאוזכר כי חלק מהדוח זה הצגת כלל האירועים והתפיסות- ודג זה נתפס הרבה, אני מקפיד לציין לצד התפיסה כי הדג חוסל - כי חשוב לי לעודד המשך חיסול כל דג כזה, אין עניין של הצלת עולם, אך מבטיח לך שאם נחיל נמלים ענק יפלוש לביתך ותדביר אותו - יתכן כי תספר למישהו על הפלישה - ו"בי דה ווי" על ההדברה... גם להקפיד לאסוף ולנקות פסולת אחרי הדיג - זה לא הצלת עולם אך שנינו שמחים לקרוא על חברים שבמסגרת דוח דיג ציינו זאת ועודדו זאת.... לדעתי - חשוב לנקות אבונפחות מהים לא פחות מאשר לנקות פסולת מהים... שקית נילון בים מזיקה פחות מאשר דג אבונפחא בים (והיו לי דוחות בהם ציינתי כי תפסנו בטרולינג שקיות נילון שכמובן נאספו ונשמרו עד העגינה והשלכה למקום המיועד, לא לשם צל"ש אלא כדי להזכיר ולעודד בכיוון וגם כחלק מחוויות יום נתון של דיג)... זהו בערך... נ.ב. כתבת שלדעתך ההשוואה שלי לא נכונה, ובעצם לא הבנת מה הבעיה: מתגובתך המצוטטת נראה שאתה כבר מסכים להריגת הפולש - אך מסתייג מ"החגיגה" בעניין?!  אמת, רפי, כפי שאמרתי קודם, אין כל בעיה בכך שדייג המעלה אבו-נפחא בחכתו בים התיכון יעשה בו כרצונו. כיוון שהדג המדובר אינו מוגן או בסכנת הכחדה עולמית. מה שאני לא מסכים איתו זה אופן ההצגה של הדברים. כל החרקים והמכרסמים שהצגת הם טפילים או מזיקים. פרעושים, פשפשים, ויתושים וכל החרקים האחרים שניזונים מדם הן של בעלי-חיים והן של בני-אדם - כן, צריך להדביר כיוון שהם פוגעים בנו באופן ישיר. כמו כן גם חולדות, כיוון שזהו מכרסם שמפיץ מחלות. לא צריך להקצין כדי להבהיר נקודה.
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 24, 2014, 20:20:13 PM על ידי Zarafa
|
|
|
|
|
AviramLevi
|
צוות המורים! חבר פורום
מנותקגיל:
36
צוות המורים
|
|
זארפה גם האבו נפחה פוגע בנו באופן ישיר
בנו = דגה/ים/ריפים/שרשרת מזון
|
צוות המורים!  צוות המורים!
|
|
|
Zarafa
|
מנותקגיל:
11
|
|
זארפה גם האבו נפחה פוגע בנו באופן ישיר בנו = דגה/ים/ריפים/שרשרת מזון
ים, ריפים, ושרשרת המזון אלו לא דברים שאתה חלק מהם. זה שהוא פוגע לך בדגה - אמת, הוא חלק ממה שפוגע לך בדגה.
|
|
|
|
AviramLevi
|
צוות המורים! חבר פורום
מנותקגיל:
36
צוות המורים
|
|
אני אישית חלק מהם, אמנם אין לי זימים אבל כן, אני חלק מהם!
|
|
|
|
Zarafa
|
מנותקגיל:
11
|
|
אני אישית חלק מהם, אמנם אין לי זימים אבל כן, אני חלק מהם!
 אצטט את עצמי בשבילך שתהיה רגוע: "דג האבו נפחא (לגינון נודד) אינו נמצא בסכנת הכחדה ועל כן אתם מוזמנים לעשות בו כרצונכם ברגע שהוצאתם אותו מהמים, אבל להגיד "אני הורג אותו כי הוא פולש או כי הוא מפר את המאזן האקולוגי של מזרח הים התיכון", זה לא נכון בעיני, כיוון שאזור זה ידוע באיכות המים הירודה, שכן זו החצר האחורית של הים התיכון וזה מסתמן בהמון דברים מלבד בואו של הלגינון הנודד האכזר שכן גם הוא גורם משפיע מבין רבים אחרים ולא רק בגללו הדלדלה הדגה ולא רק בגללו התפתחות הדגים כאן איטית לעומת חופים מערביים יותר." אוסיף, לא סתם הוא משגשג כאן.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #36 ב- : אוקטובר 26, 2014, 04:23:13 AM » |
|
ג'קי יקיר, חד וחלק כן.... והתשובה שלי לכל מתנגדי חיסול האבונפחות.... *כשיש לכם פלישה מסיבית של נמלים לבית או למשרד - מניח כי תהרגו אותם... *כשיש לכם פלישה מסיבית של ג'וקים לבית או למשרד - מניח כי תהרגו אותם... *כשיש לכם פלישה מסיבית של יתושים לבית או למשרד (עוקצים ומזמזמים) - מניח כי תהרגו אותם.. *עשיתם פה ושם הדברה בבית/בעבודה/בגינה - חיסלתם אלפי יצורים חיים במוות נורא... *שמתם לכלב/לחתול אמפולה או קולר להשמדת כינים וקרציות - שוב חיסלתם.... אם עשיתם דבר מה מאלו, אז באמת באיזו זכות התערבתם בטבע וחיסלתם, יצורים חיים שאפילו אינם פולשים, במוות וייסורים?! כנראה ש- 99% מאתנו מתערבים בטבע ומחסלים יצורים חיים, לרוב חרקים.... לרוב כי מסיבה כזו או אחרת הם פולשים למקום שלדעתנו אינם אמורים להמצא בו ולכן מפריעים לנו.... בדיוק כמו האבונפחות... אגב, מי בכלל אמר כי להרוג דג לאכילה יותר "מוסרי" מאשר להרוג דג שמחסל את החי הימי המקומי?! כמו שכתבתי לבנצי בהודעה האחרונה, ההשוואה שלך לא נכונה. אבל סיכמתי בזה שאתה יכול להרוג את הדג כי כמו כל דג לא מוגן - אתה תהיה זה שיחליט מה לעשות בו, אבל אין צורך להיתלות על ססמאות או להרים הפקה על כל הריגה כאילו מישהו הציל עכשיו את העולם. לטעמי ההשוואה שלי מאוד נכונה ושלך לא נכונה...  אכן יכול להרוג אבונפחא - כפי שאתה יכול להרוג פרעושים שפלשו אל הכלב/החתול שלך, או יתושים שפלשו לחדר שלך או נמלים שהציפו את ביתך ובמחי חומר הדברה השמדת חיים של אלפי יצורים חיים.... ויתכן כי אילו היתה פלישה לעיר מגוריך של להקות חולדות נגועות בכלבת שנושכות ילדים וכלבים, ונניח שהיה פורום עירוני ומדיניות שסבורה כי יש לחסלן, יתכן כי גם אתה היית מצטלם עם חולדה שהרגת, ואולי לא... מתפלא על דבריך דבדר "להתלות על סיסמאות".... במקרה זה, ה"סיסמאות" אינן אלא תמצית של גישה מבוססת ומנומקת שלפי בדיקתך נכונה גם לדעת הרשויות... "יש להרוג אבונפחא כי הוא דג פולש שפוגע קשות בחי הימי המקומי" - זו לא סיסמה אלא עובדה, ולגישת הרבה אנשים - לעיתים הרבה יותר נוח לכתוב משפט מגדיר במקום הסברים מפורטים. איש לא מרים הפקה על כל הריגה של אבונפחא, כי אילו היה כך אז היית רואה זאת ב-80% מהדוחות ולא ב-8%, לרוב זה מאוזכר כי חלק מהדוח זה הצגת כלל האירועים והתפיסות- ודג זה נתפס הרבה, אני מקפיד לציין לצד התפיסה כי הדג חוסל - כי חשוב לי לעודד המשך חיסול כל דג כזה, אין עניין של הצלת עולם, אך מבטיח לך שאם נחיל נמלים ענק יפלוש לביתך ותדביר אותו - יתכן כי תספר למישהו על הפלישה - ו"בי דה ווי" על ההדברה... גם להקפיד לאסוף ולנקות פסולת אחרי הדיג - זה לא הצלת עולם אך שנינו שמחים לקרוא על חברים שבמסגרת דוח דיג ציינו זאת ועודדו זאת.... לדעתי - חשוב לנקות אבונפחות מהים לא פחות מאשר לנקות פסולת מהים... שקית נילון בים מזיקה פחות מאשר דג אבונפחא בים (והיו לי דוחות בהם ציינתי כי תפסנו בטרולינג שקיות נילון שכמובן נאספו ונשמרו עד העגינה והשלכה למקום המיועד, לא לשם צל"ש אלא כדי להזכיר ולעודד בכיוון וגם כחלק מחוויות יום נתון של דיג)... זהו בערך... נ.ב. כתבת שלדעתך ההשוואה שלי לא נכונה, ובעצם לא הבנת מה הבעיה: מתגובתך המצוטטת נראה שאתה כבר מסכים להריגת הפולש - אך מסתייג מ"החגיגה" בעניין?!  אמת, רפי, כפי שאמרתי קודם, אין כל בעיה בכך שדייג המעלה אבו-נפחא בחכתו בים התיכון יעשה בו כרצונו. כיוון שהדג המדובר אינו מוגן או בסכנת הכחדה עולמית. מה שאני לא מסכים איתו זה אופן ההצגה של הדברים. כל החרקים והמכרסמים שהצגת הם טפילים או מזיקים. פרעושים, פשפשים, ויתושים וכל החרקים האחרים שניזונים מדם הן של בעלי-חיים והן של בני-אדם - כן, צריך להדביר כיוון שהם פוגעים בנו באופן ישיר. כמו כן גם חולדות, כיוון שזהו מכרסם שמפיץ מחלות. לא צריך להקצין כדי להבהיר נקודה. תודה על העזרה בהצגת הדברים.... ברגע שמשהו פוגע בנו - לא משנה אם זה ישיר או עקיף.... אגב - ז'וקים ונמלים לא פוגעים אלא פשוט לא נעימים לעין... להכיר - הדוגמאות הובאו נוכח הטרוניה שהעלית על האדם שמתיימר לנהל את עולם החי... כעת סייגת את הטרוניה שלך - תוך מתן הכשר להריגת יצורי קטגוריית מוצצי הדם, ואגב - איזו זכות יש לנו למנוע מפרעושים וקרציות למצוץ למחייתם את הדם של הכלב והחתול?! כנראה אותה זכות שיש לנו לצמצם פגיעת האבונפחא בחי הימי המקומי... הרי כל אלו אינם איום קיומי אלא מטרד כזה או אחר... ברגע שאתה מסכים לזכותו של האדם להרג יצורי חיים - אינך יכול לבוא ולהגיד כי דווקא השקפתך הסוביקטיבית לגבי איזה חי להרוג היא היא הנכונה... אני אישית חלק מהם, אמנם אין לי זימים אבל כן, אני חלק מהם!
 אצטט את עצמי בשבילך שתהיה רגוע: "דג האבו נפחא (לגינון נודד) אינו נמצא בסכנת הכחדה ועל כן אתם מוזמנים לעשות בו כרצונכם ברגע שהוצאתם אותו מהמים, אבל להגיד "אני הורג אותו כי הוא פולש או כי הוא מפר את המאזן האקולוגי של מזרח הים התיכון", זה לא נכון בעיני, כיוון שאזור זה ידוע באיכות המים הירודה, שכן זו החצר האחורית של הים התיכון וזה מסתמן בהמון דברים מלבד בואו של הלגינון הנודד האכזר שכן גם הוא גורם משפיע מבין רבים אחרים ולא רק בגללו הדלדלה הדגה ולא רק בגללו התפתחות הדגים כאן איטית לעומת חופים מערביים יותר." "אני הורג אותו כי הוא פולש או כי הוא מפר את המאזן האקולוגי של מזרח הים התיכון" - זה אמור להיות בעיני מי שמחליט להרוג אותו.... הלגינון הנודד איננו אחראי בלעדית כמובן, אך תורם להשמדת החי הימי המקומי... מרגע שתפסנו אותו הבחירה היא פשוטה: האם לחזק את נוכחות הפולשים המזיקים ולאפשר חיסול עוד כמה עשרות דגים שהלגינון הנוכחי יטרוף - או לחסל אותו ולהציל עוד כמה עשרות דגים שהנוכחי לא יוכל לטרוף.... לי אין התלבטות בקטע הזה...
|
|
|
|
Zarafa
|
מנותקגיל:
11
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #37 ב- : אוקטובר 26, 2014, 08:43:29 AM » |
|
ג'קי יקיר, חד וחלק כן.... והתשובה שלי לכל מתנגדי חיסול האבונפחות.... *כשיש לכם פלישה מסיבית של נמלים לבית או למשרד - מניח כי תהרגו אותם... *כשיש לכם פלישה מסיבית של ג'וקים לבית או למשרד - מניח כי תהרגו אותם... *כשיש לכם פלישה מסיבית של יתושים לבית או למשרד (עוקצים ומזמזמים) - מניח כי תהרגו אותם.. *עשיתם פה ושם הדברה בבית/בעבודה/בגינה - חיסלתם אלפי יצורים חיים במוות נורא... *שמתם לכלב/לחתול אמפולה או קולר להשמדת כינים וקרציות - שוב חיסלתם.... אם עשיתם דבר מה מאלו, אז באמת באיזו זכות התערבתם בטבע וחיסלתם, יצורים חיים שאפילו אינם פולשים, במוות וייסורים?! כנראה ש- 99% מאתנו מתערבים בטבע ומחסלים יצורים חיים, לרוב חרקים.... לרוב כי מסיבה כזו או אחרת הם פולשים למקום שלדעתנו אינם אמורים להמצא בו ולכן מפריעים לנו.... בדיוק כמו האבונפחות... אגב, מי בכלל אמר כי להרוג דג לאכילה יותר "מוסרי" מאשר להרוג דג שמחסל את החי הימי המקומי?! כמו שכתבתי לבנצי בהודעה האחרונה, ההשוואה שלך לא נכונה. אבל סיכמתי בזה שאתה יכול להרוג את הדג כי כמו כל דג לא מוגן - אתה תהיה זה שיחליט מה לעשות בו, אבל אין צורך להיתלות על ססמאות או להרים הפקה על כל הריגה כאילו מישהו הציל עכשיו את העולם. לטעמי ההשוואה שלי מאוד נכונה ושלך לא נכונה...  אכן יכול להרוג אבונפחא - כפי שאתה יכול להרוג פרעושים שפלשו אל הכלב/החתול שלך, או יתושים שפלשו לחדר שלך או נמלים שהציפו את ביתך ובמחי חומר הדברה השמדת חיים של אלפי יצורים חיים.... ויתכן כי אילו היתה פלישה לעיר מגוריך של להקות חולדות נגועות בכלבת שנושכות ילדים וכלבים, ונניח שהיה פורום עירוני ומדיניות שסבורה כי יש לחסלן, יתכן כי גם אתה היית מצטלם עם חולדה שהרגת, ואולי לא... מתפלא על דבריך דבדר "להתלות על סיסמאות".... במקרה זה, ה"סיסמאות" אינן אלא תמצית של גישה מבוססת ומנומקת שלפי בדיקתך נכונה גם לדעת הרשויות... "יש להרוג אבונפחא כי הוא דג פולש שפוגע קשות בחי הימי המקומי" - זו לא סיסמה אלא עובדה, ולגישת הרבה אנשים - לעיתים הרבה יותר נוח לכתוב משפט מגדיר במקום הסברים מפורטים. איש לא מרים הפקה על כל הריגה של אבונפחא, כי אילו היה כך אז היית רואה זאת ב-80% מהדוחות ולא ב-8%, לרוב זה מאוזכר כי חלק מהדוח זה הצגת כלל האירועים והתפיסות- ודג זה נתפס הרבה, אני מקפיד לציין לצד התפיסה כי הדג חוסל - כי חשוב לי לעודד המשך חיסול כל דג כזה, אין עניין של הצלת עולם, אך מבטיח לך שאם נחיל נמלים ענק יפלוש לביתך ותדביר אותו - יתכן כי תספר למישהו על הפלישה - ו"בי דה ווי" על ההדברה... גם להקפיד לאסוף ולנקות פסולת אחרי הדיג - זה לא הצלת עולם אך שנינו שמחים לקרוא על חברים שבמסגרת דוח דיג ציינו זאת ועודדו זאת.... לדעתי - חשוב לנקות אבונפחות מהים לא פחות מאשר לנקות פסולת מהים... שקית נילון בים מזיקה פחות מאשר דג אבונפחא בים (והיו לי דוחות בהם ציינתי כי תפסנו בטרולינג שקיות נילון שכמובן נאספו ונשמרו עד העגינה והשלכה למקום המיועד, לא לשם צל"ש אלא כדי להזכיר ולעודד בכיוון וגם כחלק מחוויות יום נתון של דיג)... זהו בערך... נ.ב. כתבת שלדעתך ההשוואה שלי לא נכונה, ובעצם לא הבנת מה הבעיה: מתגובתך המצוטטת נראה שאתה כבר מסכים להריגת הפולש - אך מסתייג מ"החגיגה" בעניין?!  אמת, רפי, כפי שאמרתי קודם, אין כל בעיה בכך שדייג המעלה אבו-נפחא בחכתו בים התיכון יעשה בו כרצונו. כיוון שהדג המדובר אינו מוגן או בסכנת הכחדה עולמית. מה שאני לא מסכים איתו זה אופן ההצגה של הדברים. כל החרקים והמכרסמים שהצגת הם טפילים או מזיקים. פרעושים, פשפשים, ויתושים וכל החרקים האחרים שניזונים מדם הן של בעלי-חיים והן של בני-אדם - כן, צריך להדביר כיוון שהם פוגעים בנו באופן ישיר. כמו כן גם חולדות, כיוון שזהו מכרסם שמפיץ מחלות. לא צריך להקצין כדי להבהיר נקודה. תודה על העזרה בהצגת הדברים.... ברגע שמשהו פוגע בנו - לא משנה אם זה ישיר או עקיף.... בך הוא לא פוגע, בדגים שבים כן, אך לא במידה רבה. אגב - ז'וקים ונמלים לא פוגעים אלא פשוט לא נעימים לעין... תיקן הוא חרק שמעביר מחלות לאדם. קן נמלים באזור המחיה של האדם מהווה מטרד, הן באזור המגורים והן במרגש המשחקים הפרטי שכן גם הוא קרוב לאזור המחיה, וזה די ברור למה הן גורמות בבית האדם. להכיר - הדוגמאות הובאו נוכח הטרוניה שהעלית על האדם שמתיימר לנהל את עולם החי... האדם גם צריך להכיר בטעויות שלו, מספיק שתעלות שנסגרו באגן המזרחי יפתחו מצב הים יראה אחרת. כעת סייגת את הטרוניה שלך - תוך מתן הכשר להריגת יצורי קטגוריית מוצצי הדם, ואגב - איזו זכות יש לנו למנוע מפרעושים וקרציות למצוץ למחייתם את הדם של הכלב והחתול?! כנראה אותה זכות שיש לנו לצמצם פגיעת האבונפחא בחי הימי המקומי... הרי כל אלו אינם איום קיומי אלא מטרד כזה או אחר... ברגע שאתה מסכים לזכותו של האדם להרג יצורי חיים - אינך יכול לבוא ולהגיד כי דווקא השקפתך הסוביקטיבית לגבי איזה חי להרוג היא היא הנכונה... השקפתי לגבי הלגינון הנודד כנראה מתבססת על כך שאני מסתכל על התמונה הכוללת של מזרח הים התיכון בעבר, בהווה והסבירות לעתיד. לגבי שאר היצורים, יש הבדל רב כיוון שפשפשים, פרעושים וקרציות בחיית המחמד הם בראש ובראשונה טפילים גורמי מחלות. אם עניין הפלישה היה "מעניין" מישהו, אז הממשלה היתה עושה משהו, אבל כנראה שנכון להיום עדיין יש מאיפה להביא דגים. אגב, על-פי הנתונים גם זה נתון להשתנות בעתיד הקרוב-רחוק. לדאבוננו עניין הציבור חשוב יותר מעניין רפי הדייג (הדייגים ואנוכי). ואני רוצה להדגיש חד משמעית שאכן חורה לי הנושא ועצוב לי שאין לנו יד בדבר, אחרי הכל גם אני רוצה ים שוקק חיים, אך לא תמיד זה חייב להסתיים בהרג. יש המון פתרונות להרחקת מזיקים ומטרידים שמבטלת את הריגתם. כנראה שצריך להושיב כמה מדענים במעבדה כדי למצוא פתרון הוגן להרחקת הלגינון הנודד. לדוגמה: ידעת שמדענים הצליחו לבודד מכרישים אינזים שמתפזר בגופם בזמן סכנה, פיזור האינזים במי הים גרם להרחקת כרישים מאותו האזור. אמנם לפרק זמן מסוים, אבל זו התחלה, לא? כמו כן נועדו אלפי התכשירים והכלים להרחקת מזיקים ומטרידים כגון: יונים, חתולים, יתושים ועוד... בלי הצורך להורגם. כרגע אין לך פתרון ללגינון הנודד אז אתה הורג אותו, אני בא ואומר "זה לא יעזור". אתה אומר בעקיפין וסלח לי שאני מכניס לך מילים לפה "זה עושה לי טוב", כי אתה מרגיש שאתה עוזר לים שאותו אתה כל-כך אוהב. אבל אל תשכח שזו לא חולדה בשדה יבול שיש לך פתרון ממשי, וזה לא יתוש שפוגע בך באופן ישיר.אני אישית חלק מהם, אמנם אין לי זימים אבל כן, אני חלק מהם!
 אצטט את עצמי בשבילך שתהיה רגוע: "דג האבו נפחא (לגינון נודד) אינו נמצא בסכנת הכחדה ועל כן אתם מוזמנים לעשות בו כרצונכם ברגע שהוצאתם אותו מהמים, אבל להגיד "אני הורג אותו כי הוא פולש או כי הוא מפר את המאזן האקולוגי של מזרח הים התיכון", זה לא נכון בעיני, כיוון שאזור זה ידוע באיכות המים הירודה, שכן זו החצר האחורית של הים התיכון וזה מסתמן בהמון דברים מלבד בואו של הלגינון הנודד האכזר שכן גם הוא גורם משפיע מבין רבים אחרים ולא רק בגללו הדלדלה הדגה ולא רק בגללו התפתחות הדגים כאן איטית לעומת חופים מערביים יותר." "אני הורג אותו כי הוא פולש או כי הוא מפר את המאזן האקולוגי של מזרח הים התיכון" - זה אמור להיות בעיני מי שמחליט להרוג אותו.... מי שמחליט להרוג צריך לדעת שזה קודם כל לא מה שיציל את מאזנו האקולוגי של הים התיכון ובטח שלא יגרום לדג לפתוח במבצע שיבה לים סוף.
הלגינון הנודד איננו אחראי בלעדית כמובן, אך תורם להשמדת החי הימי המקומי... מרגע שתפסנו אותו הבחירה היא פשוטה: האם לחזק את נוכחות הפולשים המזיקים ולאפשר חיסול עוד כמה עשרות דגים שהלגינון הנוכחי יטרוף - או לחסל אותו ולהציל עוד כמה עשרות דגים שהנוכחי לא יוכל לטרוף.... לי אין התלבטות בקטע הזה... וחוזר חלילה. כל-כך הרבה ציטוטים, כבר לא ידעתי איך לחתוך הכל ולהשאיר רק את שני האחרונים שלך, אז צבעתי אותך בכחול והגבתי באדום. 
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 26, 2014, 09:00:26 AM על ידי Zarafa
|
|
|
|
|
AviramLevi
|
צוות המורים! חבר פורום
מנותקגיל:
36
צוות המורים
|
|
זארפה עייפת אותי.... בכל מקרה - איש איש באמונתו יחיה בא לך לשחרר תשחרר אני לא. ואני ממליץ לכל מי שרואה את ההודעה הזאת - להרוג את האבו נפחה!!!  אם אפשר בסבל מזערי תוך נקיטת משנה זהירות. זארפה.............במפגש תבוא אלי ונרים לחיים ביחד ותראה איך הדברים הרבה יותר פשוטים אחרי כמה בירות סמוך עלי, רק נחייך 
|
|
|
|
Zarafa
|
מנותקגיל:
11
|
|
זארפה עייפת אותי.... בכל מקרה - איש איש באמונתו יחיה בא לך לשחרר תשחרר אני לא. ואני ממליץ לכל מי שרואה את ההודעה הזאת - להרוג את האבו נפחה!!!  אם אפשר בסבל מזערי תוך נקיטת משנה זהירות. זארפה.............במפגש תבוא אלי ונרים לחיים ביחד ותראה איך הדברים הרבה יותר פשוטים אחרי כמה בירות סמוך עלי, רק נחייך  לא שותה בירות עם רוצחים.  סתם, רק שאנשים לא ייצאו מפרופורציה, זה בסך-הכל דיון. אה, ויש לי מגרסת נפוחיתיים סולארית שמתחברת בקליק לכל קיאק. להביא לך למפגש?... 
|
|
|
|
AviramLevi
|
צוות המורים! חבר פורום
מנותקגיל:
36
צוות המורים
|
|
חחח הסמיילי הזה גדול! היידה בירות! 
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 26, 2014, 11:24:13 AM על ידי AviramLevi
|
|
|
|
|
Zarafa
|
מנותקגיל:
11
|
|
חחח הסמיילי הזה גדול! היידה בירות!  
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
חחח הסמיילי הזה גדול! היידה בירות!   נראה אבירם עבר לאייקון שמתאר מה קורה אחרי ששותים יותר מידי  =============================================== לענייננו זרפה, אותי לא עייפת... אני נהנה...  כתבת- "קן נמלים באזור המחיה של האדם מהווה מטרד, הן באזור המגורים והן במרגש המשחקים הפרטי שכן גם הוא קרוב לאזור המחיה," והתשובה - אז נניח שיש מי שמחסל אבונפחות כי הם מטרד ממשי במגרש השחקים שלנו בים...  כתבת- "מי שמחליט להרוג צריך לדעת שזה קודם כל לא מה שיציל את מאזנו האקולוגי של הים התיכון ובטח שלא יגרום לדג לפתוח במבצע שיבה לים סוף" והתשובה - גם הרג נחיל נמלים בביתך לא ימנע את הנחיל הבא, גם הרג יתוש מציק לא יצילנו ולא את ביתך מיתושים.. גם ריסוס הכלב והחתול באמפולה - לא יחסל את הפרעושים במדינה... בכל זאת, עושים בקטנה את שלנו לפי מה שנראה לנו לנכון... ואם תצליח לשכנע את המדינה לעשות משהו מוצלח להרחקת הפולש - תהפוך ליקיר האומה.... בפועל - משימה בלתי אפשרית.... 
|
|
|
|
Zarafa
|
מנותקגיל:
11
|
|
 |
|
|
חחח הסמיילי הזה גדול! היידה בירות!   נראה אבירם עבר לאייקון שמתאר מה קורה אחרי ששותים יותר מידי  =============================================== לענייננו זרפה, אותי לא עייפת... אני נהנה...  כתבת- "קן נמלים באזור המחיה של האדם מהווה מטרד, הן באזור המגורים והן במרגש המשחקים הפרטי שכן גם הוא קרוב לאזור המחיה," והתשובה - אז נניח שיש מי שמחסל אבונפחות כי הם מטרד ממשי במגרש השחקים שלנו בים...  כתבת- "מי שמחליט להרוג צריך לדעת שזה קודם כל לא מה שיציל את מאזנו האקולוגי של הים התיכון ובטח שלא יגרום לדג לפתוח במבצע שיבה לים סוף" והתשובה - גם הרג נחיל נמלים בביתך לא ימנע את הנחיל הבא, גם הרג יתוש מציק לא יצילנו ולא את ביתך מיתושים.. גם ריסוס הכלב והחתול באמפולה - לא יחסל את הפרעושים במדינה... בכל זאת, עושים בקטנה את שלנו לפי מה שנראה לנו לנכון... ואם תצליח לשכנע את המדינה לעשות משהו מוצלח להרחקת הפולש - תהפוך ליקיר האומה.... בפועל - משימה בלתי אפשרית....  הם לא מטרד ממשי הם חלק מבעיה אקולוגית. נכון, הם לא תורמים אלא גורעים, אבל הם רק חלק. שוב, אני ממש לא מבין למה אתה משווה את זה לעניין הנמלים, יתושים ופרעושים, הרי ברור לכל שכשמטפלים באחת מן הבעיות הללו ועושים טיפול מונע אז הסבירות שהיא תחזור יהיה נמוך מאוד. אמרתי לך כבר, אתה יכול לבתר אותו, לטחון אותו, לפוצץ אותו עם חומר נפץ, עדיין זה לא הופך את זה לבסדר כל עוד אין הוראה מפורשת מהרשות לעשות את הצעד הזה. יש כזאת? 
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 26, 2014, 23:05:20 PM על ידי Zarafa
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
חחח הסמיילי הזה גדול! היידה בירות!   נראה אבירם עבר לאייקון שמתאר מה קורה אחרי ששותים יותר מידי  =============================================== לענייננו זרפה, אותי לא עייפת... אני נהנה...  כתבת- "קן נמלים באזור המחיה של האדם מהווה מטרד, הן באזור המגורים והן במרגש המשחקים הפרטי שכן גם הוא קרוב לאזור המחיה," והתשובה - אז נניח שיש מי שמחסל אבונפחות כי הם מטרד ממשי במגרש השחקים שלנו בים...  כתבת- "מי שמחליט להרוג צריך לדעת שזה קודם כל לא מה שיציל את מאזנו האקולוגי של הים התיכון ובטח שלא יגרום לדג לפתוח במבצע שיבה לים סוף" והתשובה - גם הרג נחיל נמלים בביתך לא ימנע את הנחיל הבא, גם הרג יתוש מציק לא יצילנו ולא את ביתך מיתושים.. גם ריסוס הכלב והחתול באמפולה - לא יחסל את הפרעושים במדינה... בכל זאת, עושים בקטנה את שלנו לפי מה שנראה לנו לנכון... ואם תצליח לשכנע את המדינה לעשות משהו מוצלח להרחקת הפולש - תהפוך ליקיר האומה.... בפועל - משימה בלתי אפשרית....  הם לא מטרד ממשי הם חלק מבעיה אקולוגית. נכון, הם לא תורמים אלא גורעים, אבל הם רק חלק. שוב, אני ממש לא מבין למה אתה משווה את זה לעניין הנמלים, יתושים ופרעושים, הרי ברור לכל שכשמטפלים באחת מן הבעיות הללו ועושים טיפול מונע אז הסבירות שהיא תחזור יהיה נמוך מאוד. אמרתי לך כבר, אתה יכול לבתר אותו, לטחון אותו, לפוצץ אותו עם חומר נפץ, עדיין זה לא הופך את זה לבסדר כל עוד אין הוראה מפורשת מהרשות לעשות את הצעד הזה. יש כזאת?  משווה כי ההשוואה מתבקשת.... וכעת שוב מתבקשת... הנה שאלת לגבי האבונפחות - "עדיין זה לא הופך את זה לבסדר כל עוד אין הוראה מפורשת מהרשות לעשות את הצעד הזה. יש כזאת?" והתשובה היא אותה שאלה לגבי הנמלים והפרעושים והג'וקים - אין הוראה מפורשת כזאת ואתה עדיין מדביר אותם, האם זה בסדר?!! והתשובה הבסיסית: זה בסדר וזה בסדר, כל אחד עושה כהבנתו להדביר יצור חי שלדעתו הוא מזיק, ברגע בו רוב האנשים סבורים כך ויש הגיון סביר - נראה כי מבחינה אוביקטיבית זה הגיוני וסביר, כפי שנכתב קודם - בכל העולם מעודדים חיסול זנים פולשים מזיקים שמתרבים ופוגעים בחי המקומי, לא המצאנו את הגלגל, רוב הדייגים סבורים כך - ומי שסבור אחרת רשאי כמובן לשחרר אבונפחות... לגיטימי לא לחסלם, כפי שלגטימי לחיות בבית עם נמלים או ללכוד ההית יתושים בשקית נילון ולשחררם. אישית אמשיך לחסל כל אבונפחא שאתפוס ולעודד אחרים לעשות זאת, ואגב - השיטה שלי אולי נראית "אכזרית" אך בקטע הזה אני בוחר בדרך הבטוחה ביותר עם מינימום סיכון לכריתת אצבע או ביס מסכן בריאות, מה גם שגסיסה איטית בצידנית היא אולי מוות קשה יותר...
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
|