פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   מה הקטע שלכם עם האבו-נפחא? |
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: מה הקטע שלכם עם האבו-נפחא? (נקרא 12252 פעמים) |
הדפסה |
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
הודעות: 39113
|
|
 |
|
|
זרפה ולכל מי שתהה, אקדים ואבהיר כי עמדתי נחרצת: יש להמית כל אבו נפחא ברגע שאפשר. לא בגלל נזק לקרסים או היותו לא רעיל אלא בשל דברים שנכתבו בשרשור זה ואחרים, ובפשטות: דג פולש, כמעט ללא אויבים טבעיים, טורף אולטימטיבי שמחסל את החי הימי בחופינו בכל עומק - כל אחד כזה שמומת משמע עוד הרבה דגים וקלמרי וסרטנים שנשארים לחיות. אין מקום להשוואות לבני אדם ולסלקציות, סורי... שאם לא כן אז נגיע לדיונים על טבעונות וכו' - מי שמנו להרוד פרות וכבשים ותרנגולות, ומי שמנו להרוג תן או כלב חולה כלבת, ובכלל מי שמנו להרוג דגים.... האדם מתערב בטבע וזו עובדה, אם אני צריך לחבק ידיים ולתת לפולש הזה להשמיד את כל החי הימי בחופינו או לחסל את הזן הפולש, אני מעדיף להתערב, אם זה ב"מיקרו" - אעשה מה שבידי... הערה מקדימה לדברי זרפה אודות פלישת הדג מלפני שנים רבות: משפחת ה"אבו-נפחא" כוללת כמה זנים, הזן המדובר הוא הלגינון הנודד... לפניו היו אכן אבו-נפחות גם לפני 30 שנה (תפסתי!) ויותר, של זנים אחרים... הזן הספציפי הוא אלים, מתרבה בטירוף ומחסל כל מה שזז בכל עומק ותוואי קרקע, הפלישה החלה להיות מורגשת לפני 9-10 שנים ומאז הם הולכים ומתרבים מקו החוף עד 80מ' - אזורים שלמים שהיו בהם דגים אחרים נותרו ללא דגים אחרים ובשליטה מוחלטת של הלגינון הנודד... הערה מקדימה לאיתמר לגבי מה שכתבת: אני גם במחשבה של שיחרור של האבו נפחא, מה שלא אוכלים- משחררים, יש בחו״ל הרבה דגים ממינים פולשים כמו קרפיון אסיאתי, שפמנון משורין, זהרון, דג ראש הנחש הצפוני ועוד המון כאלו ש״היגרו״ על ידי האדם או על ידי עצמם, במדינות שבהם פלשו המינים הללו (במיוחד בארצות הברית) יש הנחיה להרוג אותם מפני שהם גורמים נזק לאוכלוסיית הדגים המקומית באיזור, יש כאלו שגם גורמים נזק לצמחייה הטבעית, אין להם טורפים טבעיים ולכן הם פוגעים בשרשרת המזון וחלקם גם מסוכנים לאדם, אותו דבר לגבי האבו נפחא.
מה שכתבת בשורה הראשונה - לא מתישב עם מה שכתבת בשורות הבאות.... מה שכתבת בשורות האחרונות נכון מאוד!!! בארה"ב עם כל המדיניות של שמירת הדגה והגבלת הדיג - את הקרפיון האסייתי מחסלים באופן יזום מהסיבות שציינת ובהכוונה+עידוד+יוזמה ע"י הרשויות.... ולענייננו, הנושא עלה לדיון בכמה הזדמנויות, קבלו קישורים ולגבי דעתי בנושא אפנה אל מה שציינתי שם בהרחבה: *דיון בפורום הקיאקים- http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=17204.0*דיון במסגרת סקר שכותרתו: להרוג או לשחרר אבונפחא שתפסנו? http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=13616.0* דיון שכותרתו: אבו נפחא להרוג או לא להרוג http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=11421.0אשמח לשמוע דעות נוספות כנגד חיסול האבונפחות, ביחס לדברים שנכתבו ולאחר שקראתם הכל. גיאצוק צודק, בתוך 3-4 ימים נאחד את הדיון הזה עם דיונים קודמים, כנראה עם הסקר.... אולי גם נפתח את הסקר להצבעה נוספת - נראה אם ואילו שינויים יהיו ככל שיהיו.... נ.ב. ברור שאין כאן חלילה "החלטות קולקטיביות", מי שרוצה יקרא, מי שישתכנע לכאן או לכאן - ישתכנע, מי שלא ישתכנע - לא ישתכנע... וכל אחד ינהג כהבנתו...  נ.ב. נוסף לגבי דרך הריגת האבונפחא, הדג מסוכן ונשיכה ממנו בעייתית מאוד - אני אבחר תמיד הדרך הכי בטוחה ומידת הסבל לדג שממילא יומת משנית בעיני לעומת בריאותי.
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 11, 2014, 23:49:53 PM על ידי rafi
|
|
-------------------------------
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
הודעות: 39113
|
|
 |
|
|
אבו נפחא = דעאש חסלו אותם לפני שיחסלו אותנו
יש הרבה הגיון בהשוואה... האם נכון להגיד לארה"ב "מלחמות יש והיו ואין הצדקה להתערב?!"... האם מתנגדי חיסול האבונפחות סבורים כי ההתערבות ביגוסלביה מצד ארה"ב היתה פסולה?! ואם ארה"ב היתה פותחת מלחמה כדי לעצור את השמדת היהודים ע"י הנאצים - זו התערבות פסולה?! דעתי היא שארה"ב ומעצמות המערב חייבות להתערב ולחסל את דעא"ש ואנשי דעא"ש - כפי שהיה עליהן להתערב ולעצור את רצח העם ביגוסלביה וכפי שהיה עליהן להתערב (ולצערנו לא התערבו) כדי לעצור את השמדת יהודי אירופה.... איש איש באמונתו יחייה. אני לא מאמין שצריך להרוג אותם, ובטח לא אנו הדייגים הספורטיביים. *זכותך לחשוב כהבנתך ג'קי, תכנס לדברים שנכתבו בדיונים שבקישורים ותשקול שנית..
אם זו הייתה בעיה מהותית הממשלה היתה עושה עם זה משהו. *היום לא ה-1 באפריל יקירי, הממשלה לא עושה דבר לגבי דיג עברייני אינטנסיבי משך שנים, לא מתקנת אינספור בעיות מהותיות הרבה יותר, ובעניין זה קצת חקרתי בנושא - ממש לא פשוט... אם מאפשרים השמדת הים בידי דייגים מסחריים וצופים בחיבוק ידיים - אז שישקיעו מליונים בזה?!
בכל אופן אותי מטריד משהו אחר : זה דג מאוד מאוד רעיל! ברגע שאתם הורגים אותו , ומנקבים לו את החלקים הפנימיים. האם הרעל שיוצא מגופו לא יכול לפגוע במישהו הנמצא במים בקרבת מקום (הקיאקיסט לדוגמה)? או רק אם הרעל נכנס למערכת האיכול שלנו? *מאוד רעיל, נכון... הרעל נמצא אכן בחלקים הפנימיים, לא יודע מה קורה במגע על העור - אך מאמין שאם יש לך שריטה או פצע אז מגע הרעל במערכת הדם (אולי גם בעין או טיפה שניתזת אל הפה) יכול בהחלט לגרום להרעלה... לכן ואישית, מקפיד כיום לחתוך מהגרון לכיוון הבטן אך לא יותר מידי, כדי למנוע סיכון... כי הסכין יכולה בטעות לחתוך גם מישהו בסירה... מקפיד את הגאנץ לנעוץ באזור הראש ולא בגוף, ואת הגאנץ לשטוף במי ים...
ג'קי, עניתי בגוף הטקסט בצבע אדום... 
|
-------------------------------
|
|
|
|
IDAN11
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
35
הודעות: 79
|
|
אם הייתי תופס אותו הייתי משחרר אותו... בינתיים הוא רק אוכל לי את הכבלים 
|
-------------------------------
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
הודעות: 4207
|
|
איש איש באמונתו יחייה. אני לא מאמין שצריך להרוג אותם, ובטח לא אנו הדייגים הספורטיביים.
אם זו הייתה בעיה מהותית הממשלה היתה עושה עם זה משהו.
בכל אופן אותי מטריד משהו אחר : זה דג מאוד מאוד רעיל!
ברגע שאתם הורגים אותו , ומנקבים לו את החלקים הפנימיים.
האם הרעל שיוצא מגופו לא יכול לפגוע במישהו הנמצא במים בקרבת מקום (הקיאקיסט לדוגמה)? או רק אם הרעל נכנס למערכת האיכול שלנו?
send from my Mobile
יש להבדיל בין ארס לבין רעל ארס חודר דרך העור ע"י הכשה\נשיכה\דקירה\שריטה וכו' רעל חודר לגוף אך ורק דרך הפה או דרך פצע פתוח ומדמם מבחינת האבוקקה אין בעיה כי הוא רעיל אבל לא ארסי ולמיטב ידיעתי רק החלקים הפנימיים שלו רעילים ולא הבשר או העור(ראה ערך "פוגו") ודרך אגב יש לדג הזה אוייב טבעי אבל כולנו אוהבים לדוג אותו וזה האנטיאס כבר ראיתי אבוקקות קטנים בתוך האנטיאסים כנראה כשהם קטנים הרעל שלהם לא משפיע על האנטיאס או שבכלל הם עדיין לא רעילים אבל האנטיאס אוכל אותם רק כשהם קטנים!!!
|
-------------------------------
|
|
|
Zarafa
|
התחיל לג'רג'ר ב-05/09/14 חבר פורום   
מנותקגיל:
11
הודעות: 408
ג'ירג'ר: 20 דגים
|
|
|
-------------------------------
|
|
|
אליהו בנימין
|
"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי" חבר פורום
מנותקגיל:
39
הודעות: 5225
|
|
זראפהל'ה למה אין תגובה? הדיון לגיטימי לחלוטין ידידי, וגם חשובומעניין.. באופן איי גם אני הייתי נגד הריגתם והתווכחתי עם הרבה חברים פה בעניין. עד שהבנתי מה גודל הנזק שהפולש הספציפי הזה גורם לים ולשוכניו, שאנו אוהבים בין כה וק"ו על הקרס.. ההוכחה הכי טובה הם אכן איזורים שלמים שנכבשו לחלוטין ע"י הלגיון. אני אישית מכיר כמה נקודה חופית באשדוד למשל שבעבר היו בה ים של אנטיאסים בעונה הזו, והיום קוצרים שם כמעט רק אבונפחות, וזה במקרה שהן לא קוצרות לך את הריג. לא אוהב להרוג סתם. אך פה הסיבה מוצדקת. מסכים שחשוב לוודא הריגה ולבצע אותה כמה שיותר מהר (לא על חשבון הזהירות  ), כדי שיסבול כמה שפחות (בכ"ז- זה הטבע של הלגיון להתפשט ככה הוא לא עד כדי כך אשם כדי שימות בייסורים).
|
-------------------------------
|
|
|
אליהו בנימין
|
"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי" חבר פורום
מנותקגיל:
39
הודעות: 5225
|
|
אב, האצטלנים המסקרנים (והמגעילים  ) האלה- יכולים להיות פיתיון? מישהו יודע?
|
-------------------------------
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 5047
|
|
תתפלא אבל יורים בציפורים פולשות ,וגם תופסים אותם בדרכים אחרות ומשמידים.
|
|
|
|
Zarafa
|
התחיל לג'רג'ר ב-05/09/14 חבר פורום   
מנותקגיל:
11
הודעות: 408
ג'ירג'ר: 20 דגים
|
|
לא מתפלא, בני-אדם הם ספחת.
שאלתי גם ברשות הטבע והגנים מה יש לעשות כשעולה די ממשפחת הנפוחיתיים. אמרו לי בים התיכון יש להמית את הדג כיוון שהוא פולש, באילת יש להחזיר למים כיוון ששם הוא מוגן.
ולדעתי, די לחיות בסרט שהעולם שייך לאדם. חיה פולשת זו המצאה של האדם, אבל ניחא. תגידו תודה שנשאר לכם משהו בצדו המזרחי של הים התיכון העכור והמזוהם "בגלל הפולש".
|
-------------------------------
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
הודעות: 4207
|
|
 |
|
|
לא מתפלא, בני-אדם הם ספחת.
ולדעתי, די לחיות בסרט שהעולם שייך לאדם. חיה פולשת זו המצאה של האדם, אבל ניחא.
חיה פולשת זו תוצאה של התערבות האדם בטבע ולא המצאה של האדם הבעיה שבגלל ההתערבות הזאת משתבשת שרשרת המזון והזן הפולש פשוט מכחיד את רוב הזנים האחרים שבאזור עד שאפילו לזן הפולש לא נשאר מה לאכול וגם הוא ייכחד לכן אנחנו בני האדם שיצרנו את הבעיה צריכים להתערב כדי לנסות ולתקן אותה זה נכון שאף אחד לא שם אותנו בתפקיד האלוהים כדי לקבוע מי לחיים ומי למוות אבל אנחנו צריכים לשמור על האיזון העדין של הטבע שאנחנו במו ידנו הפרנו אותו ישנם זנים פולשים שהם מתמזגים עם האזור שהם פלשו אליו וישנם זנים פולשים שהם משמידים את האזור שהם הגיעו אליו האבו נפחא נחשב לסוג של המשמידים ולכן אנחנו מנסים למזער ככל שניתן את הנזק ע"י השמדת הדג שנתפס ואם נעבור לזן אחר כגון המדוזה החוטית גם פה אתה חושב שצריכים לתת לה להתרבות? ואם נרחיק קצת ליפן ששם יש להם כבר בעיה מאוד רצינית עם המדוזות ענק האם גם שם אתה חושב שצריכים לתת למדוזות להמשיך ולהתרבות? ומה אתה אומר על הדבורים האפריקאיות? (הדבורים העצבניות) אם נחיל כזה היה מתישב לך ליד הבית האם עדיין היית חושב שלא צריך לחסל אותם? ויש עוד המון דוגמאות מכל העולם על פני היבשה וגם בים אז נכון שקשה לנו לקבל את זה שצריך לחסל אוכלוסיה מסויימת של חיים אבל זה חייב להיעשות כי פשוט אין ברירה ואם נאחר את המועד כבר לא נוכל לשנות כלום והזן הפולש יכחיד את האזור כולו ובסוף גם את עצמו זה תהליך שלוקח הרבה זמן אבל רואים תוצאות כבר עכשיו על ההרס של האבו נפחא ושל עוד יצורים ימיים ויבשתיים
|
-------------------------------
|
|
|
Zarafa
|
התחיל לג'רג'ר ב-05/09/14 חבר פורום   
מנותקגיל:
11
הודעות: 408
ג'ירג'ר: 20 דגים
|
|
 |
|
|
לא מתפלא, בני-אדם הם ספחת.
ולדעתי, די לחיות בסרט שהעולם שייך לאדם. חיה פולשת זו המצאה של האדם, אבל ניחא.
חיה פולשת זו תוצאה של התערבות האדם בטבע ולא המצאה של האדםהבעיה שבגלל ההתערבות הזאת משתבשת שרשרת המזון והזן הפולש פשוט מכחיד את רוב הזנים האחרים שבאזור עד שאפילו לזן הפולש לא נשאר מה לאכול וגם הוא ייכחד לכן אנחנו בני האדם שיצרנו את הבעיה צריכים להתערב כדי לנסות ולתקן אותה זה נכון שאף אחד לא שם אותנו בתפקיד האלוהים כדי לקבוע מי לחיים ומי למוות אבל אנחנו צריכים לשמור על האיזון העדין של הטבע שאנחנו במו ידנו הפרנו אותו ישנם זנים פולשים שהם מתמזגים עם האזור שהם פלשו אליו וישנם זנים פולשים שהם משמידים את האזור שהם הגיעו אליו האבו נפחא נחשב לסוג של המשמידים ולכן אנחנו מנסים למזער ככל שניתן את הנזק ע"י השמדת הדג שנתפס ואם נעבור לזן אחר כגון המדוזה החוטית גם פה אתה חושב שצריכים לתת לה להתרבות? ואם נרחיק קצת ליפן ששם יש להם כבר בעיה מאוד רצינית עם המדוזות ענק האם גם שם אתה חושב שצריכים לתת למדוזות להמשיך ולהתרבות? ומה אתה אומר על הדבורים האפריקאיות? (הדבורים העצבניות) אם נחיל כזה היה מתישב לך ליד הבית האם עדיין היית חושב שלא צריך לחסל אותם? ויש עוד המון דוגמאות מכל העולם על פני היבשה וגם בים אז נכון שקשה לנו לקבל את זה שצריך לחסל אוכלוסיה מסויימת של חיים אבל זה חייב להיעשות כי פשוט אין ברירה ואם נאחר את המועד כבר לא נוכל לשנות כלום והזן הפולש יכחיד את האזור כולו ובסוף גם את עצמו זה תהליך שלוקח הרבה זמן אבל רואים תוצאות כבר עכשיו על ההרס של האבו נפחא ושל עוד יצורים ימיים ויבשתיים תראה, אני לא מסנגר על חיות פולשות, אבל לפעמים זה חלק מהטבע ואין מה לעשות, קורה שמקווה מים מתוקים מתייבש במקום מסוים וזה מאלץ חיות לנדוד למקום אחר, אז סביר להניח שהם מפריעות לחיים שהיו שם קודם, אבל אלו החיים. דבורים קטלניות? הם מטרד ממשי לאדם, אז זה משהו שונה, זה כמו נמלי-אש, וזה כמו מדוזות ועורב הודי וכדומה. במידה שחיות אלה נמצאות בקרבת המחיה שלך זו בעיה ממשית. לעומת זאת, כשאתה הולך לעבודה או משחק עם הילדים בחצר, אתה לא נתקל באבו-נפחא, גם כשאתה הולך לשחות בים, כיצור חי, האבו-נפחא אינו מהווה מטרד עבורך. הסיבה היחידה שאתה דוגל בלהמית את הדג היא כי ידו על העליונה "והוא גורם לדילול מזונך בים". אממה הוא לא הגורם העיקרי וזה לא נושא לוויכוח. אני לא תומך ולא אתמוך בלהמית את הפולש, אבל אם אין ברירה - אז אין ברירה, אם קשה לך לנתק אותו מהקרס, אז תמית אותו כדי לא לקחת סיכון, אבל מצד שני אני לא רואה סיבה להתרברב, לצלם סרטונים ולכתוב סיפורי גבורה על "איך חיסלתי אבו-נפחא בעשר שניות". אני מקווה שברור לכולם שמצב הים התיכון יהיה שונה בעשור הבא, גם אם תחסלו כל אבו-נפחא שעולה בחכה וגם אם לא. אבל אם זה חלק מההנאה שלכם בדיג, וזה מה שהופך אתכם לדייגים צדיקים, אני מקווה שאתם גם מנקים את הים משקיות ואשפה שאתם רואים על החוף בבוקר יום ראשון אחרי שחבריכם בני האדם ביקרו בו, אה? לסיכום, דג האבו נפחא (לגינון נודד) אינו נמצא בסכנת הכחדה ועל כן אתם מוזמנים לעשות בו כרצונכם ברגע שהוצאתם אותו מהמים, אבל להגיד "אני הורג אותו כי הוא פולש או כי הוא מפר את המאזן האקולוגי של מזרח הים התיכון", זה לא נכון בעיני, כיוון שאזור זה ידוע באיכות המים הירודה, שכן זו החצר האחורית של הים התיכון וזה מסתמן בהמון דברים מלבד בואו של הלגינון הנודד האכזר שכן גם הוא גורם משפיע מבין רבים אחרים ולא רק בגללו הדלדלה הדגה ולא רק בגללו התפתחות הדגים כאן איטית לעומת חופים מערביים יותר. אולי ייבוא מהאוויר ימנע את בואו של הפולש המסכן הבא? ציני-ציני, אבל האדם לא יהיה זה "שיסגור את החור באוזון בעוד חודשיים רק כי הוא הפסיק להשתמש בדאודורנט על בסיס אלכוהול ומלחי אלומיניום", בדיוק כפי שהאבו נפחא לא ייעלם מכאן בשנה הבאה.
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 24, 2014, 20:11:28 PM על ידי Zarafa
|
|
-------------------------------
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
הודעות: 15290
יש אכילות ???
|
|
כמו האבונפחא, יש עוד כמה מינים שיש מהם יותר מדי ושיש אישור לפגוע בהם. לנו פשוט יש מגע עם האבונפחא... מבחינתי האבונפחא פוגע לי בחוויה כשהוא נמצא. אז החלטתי שאם הוא נמצא, אני פוגע בו. הוא מצידו, נמצא... קוראים לזה סימביוזה 
|
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
הודעות: 39113
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #28 ב- : אוקטובר 24, 2014, 18:47:20 PM » |
|
ג'קי יקיר, חד וחלק כן.... והתשובה שלי לכל מתנגדי חיסול האבונפחות.... *כשיש לכם פלישה מסיבית של נמלים לבית או למשרד - מניח כי תהרגו אותם... *כשיש לכם פלישה מסיבית של ג'וקים לבית או למשרד - מניח כי תהרגו אותם... *כשיש לכם פלישה מסיבית של יתושים לבית או למשרד (עוקצים ומזמזמים) - מניח כי תהרגו אותם.. *עשיתם פה ושם הדברה בבית/בעבודה/בגינה - חיסלתם אלפי יצורים חיים במוות נורא... *שמתם לכלב/לחתול אמפולה או קולר להשמדת כינים וקרציות - שוב חיסלתם.... אם עשיתם דבר מה מאלו, אז באמת באיזו זכות התערבתם בטבע וחיסלתם, יצורים חיים שאפילו אינם פולשים, במוות וייסורים?! כנראה ש- 99% מאתנו מתערבים בטבע ומחסלים יצורים חיים, לרוב חרקים.... לרוב כי מסיבה כזו או אחרת הם פולשים למקום שלדעתנו אינם אמורים להמצא בו ולכן מפריעים לנו.... בדיוק כמו האבונפחות... אגב, מי בכלל אמר כי להרוג דג לאכילה יותר "מוסרי" מאשר להרוג דג שמחסל את החי הימי המקומי?!
|
-------------------------------
|
|
|
Zarafa
|
התחיל לג'רג'ר ב-05/09/14 חבר פורום   
מנותקגיל:
11
הודעות: 408
ג'ירג'ר: 20 דגים
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #29 ב- : אוקטובר 24, 2014, 19:01:33 PM » |
|
ג'קי יקיר, חד וחלק כן.... והתשובה שלי לכל מתנגדי חיסול האבונפחות.... *כשיש לכם פלישה מסיבית של נמלים לבית או למשרד - מניח כי תהרגו אותם... *כשיש לכם פלישה מסיבית של ג'וקים לבית או למשרד - מניח כי תהרגו אותם... *כשיש לכם פלישה מסיבית של יתושים לבית או למשרד (עוקצים ומזמזמים) - מניח כי תהרגו אותם.. *עשיתם פה ושם הדברה בבית/בעבודה/בגינה - חיסלתם אלפי יצורים חיים במוות נורא... *שמתם לכלב/לחתול אמפולה או קולר להשמדת כינים וקרציות - שוב חיסלתם.... אם עשיתם דבר מה מאלו, אז באמת באיזו זכות התערבתם בטבע וחיסלתם, יצורים חיים שאפילו אינם פולשים, במוות וייסורים?! כנראה ש- 99% מאתנו מתערבים בטבע ומחסלים יצורים חיים, לרוב חרקים.... לרוב כי מסיבה כזו או אחרת הם פולשים למקום שלדעתנו אינם אמורים להמצא בו ולכן מפריעים לנו.... בדיוק כמו האבונפחות... אגב, מי בכלל אמר כי להרוג דג לאכילה יותר "מוסרי" מאשר להרוג דג שמחסל את החי הימי המקומי?! כמו שכתבתי לבנצי בהודעה האחרונה, ההשוואה שלך לא נכונה. אבל סיכמתי בזה שאתה יכול להרוג את הדג כי כמו כל דג לא מוגן - אתה תהיה זה שיחליט מה לעשות בו, אבל אין צורך להיתלות על ססמאות או להרים הפקה על כל הריגה כאילו מישהו הציל עכשיו את העולם.
|
-------------------------------
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
|