| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 8/10/2014 | שרון: מכמורת- נתניה | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 18:00 | דמוי דג בינוני - fakie dog | לברק -נקוד | 2 | כ-1 |
הדו"ח:
חג שמח ,
התחלתי לזרזר בתחילת חודש ספטמבר , ללא הצלחה מרובה . השארתי בים מספר דמויים יקרים בתמורה למספר שעות הנאה . התחלתי לחשוב (לא ברצינות ) שדייג בזירזור היא הגדה אורבנית שבאה לשרת את חנויות הדייג ויבואני הציוד .
בשבועיים האחרונים חל שיפור בהרגשתי , לא הצלחתי אומנם לדוג אבל תפקדתי בנוחות עם הציוד והפסקתי להשאיר דמויים למזכרת ..
ערב החג , מציץ מחלוני ,רואה ים גלי עמוס בגלשוני רוח קצף גלים ומחליט לוותר בעיקר בגלל הרוח החזקה . אז נזכר בהרצאה של עומרי ומשנה את דעתי , מתארגן ויורד לים .
בוחר לנוע דרומה לכוון געש ( לפחות ארויח טיול על החוף ), מזג האויר מחמיר מדקה לדקה הרוח מתחזקת והשמיים נסגרים במהירות , לאחר רבע שעה הליכה מגיע לריפים הראשונים , ממש מתחת לאנטנות של ווינגיט ומחליט להתחיל כאן . ריפים שבדר"כ שקועים עמוק במיים גלויים היום ,בגלל הים הנמוך .
מתארגן ומתחיל לדוג ברקע מתחילה סופת ברקים מרהיבה (מנחם את עצמי שהאנטנות ישמשו כקולטי ברק ) שלא מפסיקה לרגע. לאחר דקות מתחיל גשם זלעפות ואני נרטב עד לשד עצמותי (תענוג במזג אויר חם) ממש מיד מקבל "מכה " שמקפלת את המקל ומעלה לברק של כ- 400 גר . לאחר התלבטות מחליט להשאיר ולא להחזיר לים .
הגשם נפסק הרוח יורדת והים משנה את צבעו לכמעט לירוק .
בעודי מתלבט בנוגע לדג שתפסתי , מקבל מכה נוספת ומעלה כמו "דייג מנוסה " לברק שני גדול יותר (כ- 600 גר ) . מחליט להחזיר את הקודם אבל לצערי השאיר את נשמתו לבורא . את הנעילות קבלתי ממש במטרים האחרונים של הגלגול !
תנאי מזג האויר השתנו לטובה , השמש שוקעת ואני מרגיש שזה הזמן המתאים לדוג , לצערי לא מקבל שת"פ מהדגים ומחליט להחליף דמוי לגדול מעט יותר וצבעוני יותר (fakie dog ) לאחר מספר הטלות מקבל פלונטר בחוט ( לא מבין מדוע ) מנסה כרבע שעה להתיר האותו ובסוף נאלץ לחתוך את החוט ( הפלונטר הראשון שלי ) , חושך בחוץ מחליט לותר לחזור הביתה .
פותח בצעידה לאוטו , מחייך לעצמי וקל רגליים למרות "משקל הדגים " .
הגעתי הביתה , נכנסתי לתחקיר (עם עצמי ) והמסקנות ..
1 אם יש התלבטות בנוגע לגודל הדג , תחזיר למים ,
2 הייתי צריך לדוג ללאורך הריף ולא לנסות להטיל למרחק .
תמונות , אנסה מאוחר יותר אחרי שאבין איך.....
אשמח לקבל ביקורת , המלצות ( לנקודות דייג ) והצעות .....
מקווה שהצלחתי להעביר את החוויה

)

, עדיף לשים את המקל בצד ולחכות עד שתעבור.

צוות המורים!