פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   הים הפך למדבר... |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: הים הפך למדבר... (נקרא 2968 פעמים) |
הדפסה |
|
שי דביר (שי שם פרטי)
|
אהבת הדיג והרצון לשתף הופכים אותך להיות חבר פורום
מנותקגיל:
57
וכמות ההודעות הזו היא רק ההתחלה...
|
|
חברים, אני חושש שהים הפך למדבר, עוד מעט ונתחיל לראות גמלים... יצאתי לעכו, היום בבוקר... שעה לפני אור ראשון התייצבתי, ים עם גלים של חצי מטר כשמדי פעם מגיע אחד ״גיבור״ של 75 סנטימטר... פתחתי את הארסנל שלי כולו, כולל הדמויים של גיאצ׳וק המלך... . פופרים, כלבים, מינו, ויברציות מכל הסוגים, סיליקונים, פנסילים, . כלום, ביזרי מטיילים בשלווה יחסית. מדי פעם אחד או שניים קופצים, כנראה בשביל הכיף... . בשעה שמונה ורבע הבנתי, יחד איתי הבינו עוד 12 דייגים אותו דבר: ״אין כלום, יבש...!״ . עצוב...
|
-------------------------------
הדג שהצליח לברוח, סך הכל רצה לחיות יותר ממה שאתה רצית להעלות אותו לסירה.
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
נו טוב מה חדש 
|
|
|
|
מייקל
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
37
דייג בוס
|
|
עצוב 
|
|
|
|
AviramLevi
|
צוות המורים! חבר פורום
מנותקגיל:
36
צוות המורים
|
|
|
צוות המורים!  צוות המורים!
|
|
|
סתו טלל
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
כן, גם בבת גלים (חיפה) היום אותו הדבר.
|
|
|
|
Fallen12
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
הייתי בבונים היום... אותו סיפור
|
|
|
|
|
זה לא חדש גם לי היה ככה אתמול
|
|
|
|
amos
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
מדוע אתה מופתע  אני חושש שארוע של תפיסה יהפוך לנדיר יותר ויותר ... אני לא מאמין גדול בדת , אבל צריך לתת לטבע להתחדש ( שנת שמיטה , כל כמה שנים )החקיקה דלה , אין אכיפה ודיגי הרשתות בקרבת החוף עושים כרצונם ! השרים לאיכות הסביבה והחקלאות , השרים האחראים (לטעמי ) על הנושא , לא ידרשו לעולם להופיע בפני ועדת חקירה על מצב הים בארץ נושא הים והדגה לא יקבל כותרת ראשית , אז למה שידרשו לנושא ? חזרתי לדוג השנה (אחרי 15 שנה הפסקה ) ונדהמתי ממצב הדייג , הים הפך לים המלח ! הופתעתי לגלות שהמרמירים, דג שהיה בשפע , ( דג שאני אוהב ) נעלם כמעט לחלוטין מהים . חזרתי ,זה מכבר , משהות ממושכת בשוודיה ( עבודה ) שם הנושא מטופל ומוסדר (בעיני ישראלי נראה מוגזם ) כמה קנאתי ,שבזמן מבצע חומת מגן ,בשוודיה נפתחה מהדורת החדשות בעניין שקשור למצב האגמים . לצערי אני לא רואה פתרון לבעיה ( מלבד להעביר את הים ליהודה ושומרון ) כואב ממש כואב ! אין לנו ארץ אחרת ואין לנו ים חילופי למרות הכל אמשיך ללכת לדוג ואשתדל להנות ממה שנותר (נוף שקט ציפורים ) לא אשקיע יותר בציוד יקר (למרות שמגרד לי בידיים ) ,אסתפק בסיליקונים וניקלים מי יתן ואני טועה / עמוס1
|
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 27, 2014, 12:11:05 PM על ידי amos
|
|
|
|
|
יהושוע{שוקי}פרג
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
שיא אישי? עוד לא שברתי אותו!
|
|
חברים, אני חושש שהים הפך למדבר, עוד מעט ונתחיל לראות גמלים... יצאתי לעכו, היום בבוקר... שעה לפני אור ראשון התייצבתי, ים עם גלים של חצי מטר כשמדי פעם מגיע אחד ״גיבור״ של 75 סנטימטר... פתחתי את הארסנל שלי כולו, כולל הדמויים של גיאצ׳וק המלך... . פופרים, כלבים, מינו, ויברציות מכל הסוגים, סיליקונים, פנסילים, . כלום, ביזרי מטיילים בשלווה יחסית. מדי פעם אחד או שניים קופצים, כנראה בשביל הכיף... . בשעה שמונה ורבע הבנתי, יחד איתי הבינו עוד 12 דייגים אותו דבר: ״אין כלום, יבש...!״ . עצוב...
מנסים לדוג בפתיונות או מנסים לעבור למקום אחר או באים בפעם אחרת לא צריך להרים ידיים כל כך מהר חוץ מזה שאוטוטו אוקטובר מתקרב ואיתו גם הים מתעורר
|
"למדתי בצבא את יופי החיים את טעמם של המים, שאין להם תחליף ואת כל הפלאים שיכול אדם לעשות אם רק ירצה בכך" 
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
שי אחי זה מצב הים ,אני זוכר שאני ויואל יצאנו לדייג של יומיים באזור אכזיב , ביום הראשון כלום רק ביום השני היה משהו , וגם לא נגיד שזה היה woow , אני כבר הרבה זמן לוקח את התחביב הזה לצאת בשביל הכיף וכל דג שעולה זה בונוס , שהים מדבר זה אנחנו יודעים אבל כמו שאמרו לא להרים ידיים מאמין שבחורף יהיה יותר טוב , אבל בטוח קלמרי יהיה וגם סבידות  בקשר לדגים 
|
|
|
|
שי דביר (שי שם פרטי)
|
מנותקגיל:
57
|
|
שי אחי זה מצב הים ,אני זוכר שאני ויואל יצאנו לדייג של יומיים באזור אכזיב , ביום הראשון כלום רק ביום השני היה משהו , וגם לא נגיד שזה היה woow , אני כבר הרבה זמן לוקח את התחביב הזה לצאת בשביל הכיף וכל דג שעולה זה בונוס , שהים מדבר זה אנחנו יודעים אבל כמו שאמרו לא להרים ידיים מאמין שבחורף יהיה יותר טוב , אבל בטוח קלמרי יהיה וגם סבידות  בקשר לדגים  הקלאמארי והסבירות עוד משאירות סיבה ללכת לים... חבל שהים שלנו נשחט על ידי כולם, נשחט...
|
|
|
|
עמרי.
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
37
|
|
שי אני כל כך מסכים איתך.
אבל, זה תקף רק לטורפים.
אני בחודש האחרון רואה להקות של בורי שבחיים שלי לא ראיתי. אני מדבר איתך על להקה של עשרות על עשרות ולא רק בורי. כולם מתרכזים בזרזור טורפים ששוכחים את הנטרפים.
תלך למקום מסולע עם עומק של מטר +- ותזרוק חתיכת לחם ותתפלא לראות מה שקורה. אני רק פה ושם הולך לזרזר ויותר מתמקד בבולונז לבורי. אני מאוד מאוד מאוד מקווה שהחורף הזה יהיה סוער מאוד ויהיו כמה סופות חזקות שיזיזו את הים חזק חזק שהכל יפתח.
אני שמעתי תאוריה מדייג אחד שאני מעריך שטוען שבגלל שבונים את כל המרינות בכל הארץ, אז הזרימה של הים כבר לא מה שהייתה ובגלל זה הרבה ריפים נסתמים ואיתם הטורפים נעלמים מקו החוף.
|
אנשים מצליחים עושים מה שאנשים לא מצליחים לא אוהבים לעשות, אבל הם שונאים לעשות את זה באותה המידה!
|
|
|
שי דביר (שי שם פרטי)
|
מנותקגיל:
57
|
|
 |
|
|
שי אני כל כך מסכים איתך.
אבל, זה תקף רק לטורפים.
אני בחודש האחרון רואה להקות של בורי שבחיים שלי לא ראיתי. אני מדבר איתך על להקה של עשרות על עשרות ולא רק בורי. כולם מתרכזים בזרזור טורפים ששוכחים את הנטרפים.
תלך למקום מסולע עם עומק של מטר +- ותזרוק חתיכת לחם ותתפלא לראות מה שקורה. אני רק פה ושם הולך לזרזר ויותר מתמקד בבולונז לבורי. אני מאוד מאוד מאוד מקווה שהחורף הזה יהיה סוער מאוד ויהיו כמה סופות חזקות שיזיזו את הים חזק חזק שהכל יפתח.
אני שמעתי תאוריה מדייג אחד שאני מעריך שטוען שבגלל שבונים את כל המרינות בכל הארץ, אז הזרימה של הים כבר לא מה שהייתה ובגלל זה הרבה ריפים נסתמים ואיתם הטורפים נעלמים מקו החוף.
עמרי, אני מניח שלבניית מרינות יש השפעה, אבל אין ולא נבנתה שום מרינה מחיפה צפונה כבר המון שנים. ועדיין... . לצערי חוסר הטורפים נובע מדיג יתר של האוכל שלהם. אם ראית להקת בורי ענקית זה סימן טוב, אבל הבורי מגיע כל שנה ונשחט על קו החוף (לרוב זה קורה עוד לפני שההטלה מתרחשת). טורפים עונתיים עדיין מגיעים, הבעיה היא הזנים המקומיים שנלקחים מהים ללא כל ביקורת או בקרה. . בישראל צריכים לעשות חוק (בלי לקבל שוחד כמו היום) לגודל מינימלי להוצאת דג מהמים. רק כך ניתן יהיה לשמור ולשמר את הדגה בארץ. . וברגע שהעונשים יהיו אסטרונומיים (5000 ש״ח לכל דג ״לא חוקי״) הכל יתחיל להירגע... . בואו נקוה לימים טובים יותר...
|
|
|
|
lolinen
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
24
|
|
אני בעד להגביל את גודל הדגים עם קנס כמו הצעתו של שי. חוץ מזה צריך גם להיכנס בדייגי הרשתות בכל הכוח ולהעיר את האנשים בארץ לגבי מצב הים, ולעשות משהוא אם משרד החקלאות.
|
|
|
|
מייקל
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
37
דייג בוס
|
|
אני בעד להגביל את גודל הדגים עם קנס כמו הצעתו של שי. חוץ מזה צריך גם להיכנס בדייגי הרשתות בכל הכוח ולהעיר את האנשים בארץ לגבי מצב הים, ולעשות משהוא אם משרד החקלאות.
הבעיה היא שכולם מושחתים אין עם מי לדבר !! בעינהם אנחנו "קטנים" לא טובים לכיס שלהם 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2