פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   חוט בד לדיג חוף |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: חוט בד לדיג חוף (נקרא 2971 פעמים) |
הדפסה |
|
|
greendude
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לאיזה צורך? ז'רזור? "על חי"? לשיפור מרחק הטלה?
חוטי בד יש מכל מני סוגים ומינים. הרבה מהם שונים מהותית ממה שאתה חושב לגבי חוטי בד, במיוחד כאלה שמגיעים מארה"ב.
|
|
|
|
דייג לילה
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לאיזה צורך? ז'רזור? "על חי"? לשיפור מרחק הטלה?
חוטי בד יש מכל מני סוגים ומינים. הרבה מהם שונים מהותית ממה שאתה חושב לגבי חוטי בד, במיוחד כאלה שמגיעים מארה"ב.
רשמתי "לדיג חוף" בפורום דיג פתיונות מהחוף, אז זה מהחוף בפתיונות. לגבי "על חי" מבחינתי אין ממש הבדל אם זה סרגוסים או דיג "על חי" טסט של 20 ליברות יוציא כמעט כל דג שאפשר לתפוס בדיג פתיונות לא מתכנן לדוג אינטיאסים דו ספרתיים, בונה על לברק גומבר טרכון לוקוס, כמו ששמתי לב בארץ נדיר להוציא דג מעל 5 קילו... החוט מיועד בעיקר להטלה רחוקה שאלתי היא לגבי הלינק המצורף... החוט הוא 500 מטר בטסט של 20 ליברות (10 קילו) ועולה בערך 60 שקלים כמו חוט ניילון מחברה ידועה באורך של 300 מטר (בארץ) האם החוט הזול הזה יעשה את העבודה ? או שהטסט שרשום בלינק לא נכון? מישהו עובד עם חוטי בד זולים לדיג חוף ?
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
דייג לילה שלום
מעט מאוד האנשים שמשתמשים עם חוט בד בדייג חופי
לפי מה שידוע לי הבעיה העיקרית בשימוש בחוט בד בדייג חופי הוא שבים
עובד נוצר הרבה פלונטרים
עם יש לך רולר עם שתי שפולות ואתה רוצה שפולה אחת עם חוט בד
אז לדעתי תלך על חוט טוב ולא מהזולים
|
|
|
|
אייל מימון
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
יש המון אנשים שמשתמשים בדייג חופי בחוט בד הוא נוקשה יותר לי אישית עובד טוב ולא יכול לחזור לגמישות של הניילון , עבודה עם רגש והוק סט יותר קצר בהרבה , לגבי סוגי החוטים עברתי די הרבה אלו שצירפת קישור הם זולים מאוד אבל התנהגות ועובי של חבל ולא של חוט ובלי סוף פלונטרים מוזרים אם אתה מחפש מרחק יש חוטי בד דקים מאוד עם LB גבוה רק המחיר הוא שונה לגמרי אחד מהמוצלחים מבחיני VARIVAS , כמובן תוסיף לידר ניילון כדי לשמור על החוט משקולת על חוט בד הורגת אותו
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
השאלה שלי היא איזה חכה אתה עובד ? איזה רולר ? מיועד להטלות רחוקות בעיקר
הטלות רחוקות לא חייב חוט בד גם ניילון יכול לעבוד , מה השטח שאתה דג ,מסולע ,חול ,מעורב , כל הדברים האלה חשובים כדי לתת לך המלצה טובה . אני כדי לדוג ולהגיע למרחקים עובד עם חוט 0.16 ניילון אבל גם הציוד הוא נועד לדוג כך ,יש הרבה דברים מסביב ולא רק להמליץ לך על חוט בד אבל אני דג בשטח שהוא חולי , למקומות מסולעים דג בחוט 0.35 עד 0.50 ניילון יש לי שפולה נוספת שיש חוט בד 0.18 אז קצת יותר תשובות נוכל לעזור גם לא תמיד חוט בד הוא טוב לדייג חופי ,כמו שחוט ניילון לא תמיד טוב במצבים שונים בים . במצב שהים עובד חזק לא ממליץ לעבוד עם חוט בד ,עדיף חוט ניילון פחות משחק של החכות . 
|
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 10, 2014, 19:54:29 PM על ידי MOTI-M
|
|
-------------------------------
|
|
|
|
לא מכיר את מה שמצאת, עובד עם: SPECTRA EXTREME DYNEEMA BRAID FISHING LINE 1000M...זה עם ה " S" האדום על החבילה, צבע שחור(ניסיון רע עם צהוב וכחול...במלוחים). אישית עובד כרגע לחופי קל/בינוני עם 0.26 כBACKING(מתחת לנילון) ועם 0.44 כBACKING לכבד. 4 סיבים יש בו. וכן הם בטסט שכתוב(בדקתי עד כמה שניתן לבדוק)...
אני משתמש בבד כ"מרווח נשימה" כאשר יש משהו שמוציא חוט(שלא אשאר בלי חוט על המכונה). בגזרה החופית...לא ממליץ להשתמש בבד לראשי נטו- החול שוחק אותו יחסית מהר, האבנים קורעות אותו. 2 האגורות שלי... מישה
|
|
|
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #7 ב- : ספטמבר 10, 2014, 21:01:49 PM » |
|
מישה אאתה מרוצה מהחוטים האלה?חברה לא מוכרת,לא?
|
המלצה לחברים היקרים :בואו ותשפיעו על החברה ותעשו גם כסף מהצד כדי לקנות דמויים וציוד דייג ...שווה! " http://www.midgampanel.com?ref=146945"
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #8 ב- : ספטמבר 10, 2014, 21:08:36 PM » |
|
אני יכול להגיד לך דעה אישית על החוטים האלה : אני לא אהבתי את החוטים מסיבה- הרעש שזה עושה בטבעות . חוט שלא עמיד לאורך זמן אבל כמו כן המחיר זול ביחס לחוטים אחרים .
|
|
|
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #9 ב- : ספטמבר 10, 2014, 21:20:39 PM » |
|
הם בסדר. עלות מול תועלת  4 שנים אני איתם.(במלוחים/מתוקים) מוטי, יש להם לפעמים למכירה חוט 6 סיבים שעושים פחות רעש. על הנילון הראשי...אני מתפשר הרבה פחות.
|
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 10, 2014, 21:22:36 PM על ידי misha____1985
|
|
|
|
|
דייג לילה
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה לכל המגיבים אחרי שקראתי את התגובות אני מבין שבנתים אין לי צורך להזמין חוט ב200 שקלים
אני עובד עם ציוד פשוט יחסית רולרים של טיקה RAGE + SPINFOCUS ושתי חכות, אחת בוסטון אולימפיק בלו+ shimano vengeance להשקיע 200 שקלים עבור חוט בד איכותי היא קפיצה מעל הפופיק בשבילי עם הזמן כשאשדרג את הציוד אולי יהיה לי חשק להוציא את 200 השקלים על וואריואס אני חיפשתי חוט זול להטלות רחוקות בלבד
הבנתי שחוט זול לא עמיד במי מלח+ קשירות מוזרות במהלך הדיג ובשימוש בחוט בד יש בעיה חמורה של שפשוף בסלעים+ לא מתאים לים עובד
מה שכן רק עבור הבדיקה אזמין את החוט הזול והפשוט, לנסיון בלבד תודה מישה וגם לשאר האמיגוס אתם ממש עוזרים
אם למישהו יש הערות או הארות נוספות אשמח לקבל אותן
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #11 ב- : ספטמבר 10, 2014, 21:27:15 PM » |
|
הם בסדר. עלות מול תועלת  4 שנים אני איתם.(במלוחים/מתוקים) מוטי, יש להם לפעמים למכירה חוט 6 סיבים שעושים פחות רעש. על הנילון הראשי...אני מתפשר הרבה פחות. עלות מול תועלת זה נכון מאוד כמו הרבה דברים בדייג חופי 
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
מה שכן רק עבור הבדיקה אזמין את החוט הזול והפשוט, לנסיון בלבד תודה מישה וגם לשאר האמיגוס אתם ממש עוזרים איך אומרים לנסות תמיד טוב במיוחד במחיר הזה 
|
|
|
|
|
להגיע לרחוק תתחיל להתאמן על איך שאתה זורק ואחרי זה ציוד
אני משתמש בבד יש לי על שתי הultegera בד ולא קרה לי שום בעיה
בד זה חוט שעם עובדים משקעים את ה 200+ שקל
|
|
|