פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   דיג סרגוסים |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: דיג סרגוסים (נקרא 3212 פעמים) |
הדפסה |
|
roeiel
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
33
|
|
בזמן האחרון אני מנסה לדוג סרגוסים על גמברי (בוס). ניסיתי באזור תחנת כח חיפה , נתפסו אך בגדלים די קטנים,
למישהו יש המלצה לנקודה טובה באיזור חיפה ? והאם בים גלי וקצת גבוה דווקא יהיו יותר תפיסות של הגדולים ?
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
|
|
לפני שתקבל תשובה אולי כמה שאלות שיקלו על התשובה ותהיה עניינית יותר אתה מנסה ביום או בלילה?  איזה ריג ? עם מצוף או בלי? איזה משקולת? ואיזה בניות? חוט? ..חשוב כל מערך הריג !! תנסה לענות כך תקבל תשובה יותר הולמת 
|
|
עריכה אחרונה: נובמבר 19, 2011, 20:55:24 PM על ידי הנצרתי מס 1
|
|
-------------------------------
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
roeiel
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
33
|
|
אז ככה : אני דג בשעות הבוקר , עם מצוף ומשקולת קטנים של גרם , חוט מוביל 0.35 וקרסים 0.25 , גודל הקרסים 7 . העניין הוא שדגתי והיו תפיסות אבל משום מה של גדלים די קטנים .. תודה ושבוע טוב 
|
|
|
|
mwmw
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
הסרגוס דג שחי באיזורים של ריפים/שוברי גלים/מזחים/וכדומה, אוהב ים גבוה ופעיל ומיים עכורים. בתנאים האלה הם משחרים לטרף וסיכוי התפיס עולים משמעותית.
האם הפיתיון שלך טרי ואתה במקום דומה למה שתיארתי, אין סיבה שלא תתפוס
|
|
|
|
roeiel
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
33
|
|
מקום דומה וגמברי טרי אך הניסיונות היו בים לא גבוה ואולי בלל זה הסרגוסים הקטנים ..
|
|
|
|
mwmw
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
כן, כאשר הים נמוך ולא עובד הסרגוסים בשביתה...
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
|
|
אז ככה : אני דג בשעות הבוקר , עם מצוף ומשקולת קטנים של גרם , חוט מוביל 0.35 וקרסים 0.25 , גודל הקרסים 7 . העניין הוא שדגתי והיו תפיסות אבל משום מה של גדלים די קטנים .. תודה ושבוע טוב  גמברי יתאים יותר ללילה ולא ליום ..גם אם יש דג גדול יותר הקטנים לא יתנו לו מנוחה הייתי מציע לך להוריד את המצוף בכלל ולעבוד על רגש זה אולי ישפר את התפיסות תנסה קטעים סלעיים עם זרם חוזר וריפים מסולעים עם מחילות ומעברים ומים יותר עמוקים במידה ונשאר עם אותו פתיון ( גמברי ) בכלל הייתי מציע שתעבור לפתיון פילוטה ביום וגמברי בלילה בהצלחה
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
roeiel
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
33
|
|
אז ככה : אני דג בשעות הבוקר , עם מצוף ומשקולת קטנים של גרם , חוט מוביל 0.35 וקרסים 0.25 , גודל הקרסים 7 . העניין הוא שדגתי והיו תפיסות אבל משום מה של גדלים די קטנים .. תודה ושבוע טוב  גמברי יתאים יותר ללילה ולא ליום ..גם אם יש דג גדול יותר הקטנים לא יתנו לו מנוחה הייתי מציע לך להוריד את המצוף בכלל ולעבוד על רגש זה אולי ישפר את התפיסות תנסה קטעים סלעיים עם זרם חוזר וריפים מסולעים עם מחילות ומעברים ומים יותר עמוקים במידה ונשאר עם אותו פתיון ( גמברי ) בכלל הייתי מציע שתעבור לפתיון פילוטה ביום וגמברי בלילה בהצלחה תודה רבה על הטיפים מה הרעיון בלדוג ללא מצוף ? לנצל את העומק המירבי במקום ? ופילוטה קצת בעייתי לי להכין כרגע בגלל זה תחליף הגמברי 
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
|
|
 |
|
|
אז ככה : אני דג בשעות הבוקר , עם מצוף ומשקולת קטנים של גרם , חוט מוביל 0.35 וקרסים 0.25 , גודל הקרסים 7 . העניין הוא שדגתי והיו תפיסות אבל משום מה של גדלים די קטנים .. תודה ושבוע טוב  גמברי יתאים יותר ללילה ולא ליום ..גם אם יש דג גדול יותר הקטנים לא יתנו לו מנוחה הייתי מציע לך להוריד את המצוף בכלל ולעבוד על רגש זה אולי ישפר את התפיסות תנסה קטעים סלעיים עם זרם חוזר וריפים מסולעים עם מחילות ומעברים ומים יותר עמוקים במידה ונשאר עם אותו פתיון ( גמברי ) בכלל הייתי מציע שתעבור לפתיון פילוטה ביום וגמברי בלילה בהצלחה תודה רבה על הטיפים מה הרעיון בלדוג ללא מצוף ? לנצל את העומק המירבי במקום ? ופילוטה קצת בעייתי לי להכין כרגע בגלל זה תחליף הגמברי  סרגוס זה דג שמחפש את מזונו בקרקעית ולא בגוף המים מה גם שהוא צמוד לסלע ובתוך המחילות בלי מצוף = שאתה מקבע את הפתיון במקום אחד ולא זז לך כל הזמן מה שנותן לדג להריח ולהגיע לפתיון אל תדאג לדג שימצא כי זה התפקיד שלו והוא כן ימצא את הפתיון פילוטה זה עניין שונה לגמרי ..אנחנו מגיעים עם משלוח עד ביתו של הדג מה גם שהריח החזק מאד של הפילוטה לא משאיר הרבה ברירות לדג לקום ולנגוס
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
טל.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
50
לומר לחבר שיושב לידך בדיג : "יש לך סרטן...." ?
|
|
פיתיון נוסף שהסרגוסים לא מסרבים לו הוא ה"רדאס" (הקפצונים) המצויים בברכות הרדודות שעל הריפים. גמברי מוקטן ושקוף שדג הסרגוס מחפש גם כאשר הוא נמצא בתוך המאורות ובצמוד לסלעים המדוברים. ניתני0 לתפיסה בקלות ברשתות השמשות לאקווריומים , כמו גם ביד , בהחלקתם אל מחוץ לברכות על דופן הסלע. האיסוף שלהם יכול להתבצע לתוך קופסה סגורה מכיוון שיש להם יכולת קפיצה טובה (מכאן גם שמם...) , או לתוך גרב ביתית רטובה שם ניתן להחזיק אותם חיים למשך זמן רב , וכשהם חיים הם מושכים הרבה יותר את הטורפים שלהם... אופן השמתם על הקרס היא כדוגמת הגמברי או בהחדרת הקרס בשליש האחרון של הרדאס לכיוון הזנב. תלוי אם הוא חי או מת... בתמונה על הסלע....מזהה ?   לשאלת באשר למקומות הדיג הזה באזור חיפה , תוכל למצוא שפע של אזורי דיג כפי שרשמו יפה MWMW והנצרתי שלנו בכל שטחי החוף שצפונה לשובר של חוף הכרמל דרך "שיקמונה" , ועד אזור בת גלים. 
|
|
עריכה אחרונה: נובמבר 21, 2011, 08:56:43 AM על ידי טל.
|
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
|
|
תודה טל ...מדויק ונכון לגמרי
ואם כבר אז עוד פתיון נגיש לכולם ונמצא בשפע ברוב החופים בארץ
"כובע סיני " אותם צדפות דבוקות על הסלע
פתיון מאד מאד מוצלח ומולץ לרוב סוגי הדגים ...מה שכן צריך לתת זמן לדג לבלוע כי לוקח להם זמן להכניס לפה
מה שאומר צריך להיות מאד סבלני גם אם הרגשנו באכילה
החסרון בפתיון זה שאם הדג נגס ולא נתפס צריך להחליף מידית ..הדג לא נוגע בבשר הקשה שלהם אחרי
ששאב את החלק הרך
מומלץ וקל למצוא
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
mwmw
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
להערכתי החבר משתמש בגמברי מאותה הסיבה שרובינו משתמשים בפיתיון הזה. נוחות ההשגה,נוחות השימוש , הזמינות ותמיד מתאים,
לא כולנו מסוגלים להקדיש זמן רב להכנת פתיונות בבית , במיוחד לא בהליך ארוך, או בחיפושים בחוף אחר פתיונות,
כאשר מגיע לפרק זמן קצר, מעדיף פתיון שמוכן לשימוש באופן מיידי כמו גמברי/קלמרי
מבחינת היעילות, אין ספק שפילוטה שהוכנה בדרך המסורתית הינה מגנט לסרגוסים וקפצונים חיים או תולעי חוף טריות עדיפות על גמברי/קלמרי, אישית לא אוהב את הכובעים הסינים בגלל הטירחה ובגלל הנוחיות מעדיף גמברי/קלמרי למרות שלפעמים חוטא ומשתמש בפילוטה של רמי
|
|
|
|
roeiel
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
33
|
|
תודה רבה על העזרה ,ידוע לי על בריכות רדאס במרידיאן כשאהיה שם אנסה לתפוס  נשמע הגיוני מאוד עניין המצוף אנסה ללא מצוף בהקדם 
|
|
|
|
טל.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
50
|
|
תודה טל ...מדויק ונכון לגמרי
ואם כבר אז עוד פתיון נגיש לכולם ונמצא בשפע ברוב החופים בארץ
"כובע סיני " אותם צדפות דבוקות על הסלע
פתיון מאד מאד מוצלח ומולץ לרוב סוגי הדגים ...מה שכן צריך לתת זמן לדג לבלוע כי לוקח להם זמן להכניס לפה
מה שאומר צריך להיות מאד סבלני גם אם הרגשנו באכילה
החסרון בפתיון זה שאם הדג נגס ולא נתפס צריך להחליף מידית ..הדג לא נוגע בבשר הקשה שלהם אחרי
ששאב את החלק הרך
מומלץ וקל למצוא
מדובר בדבר הבא : 
|
|
|
|
טל.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
50
|
|
תודה רבה על העזרה ,ידוע לי על בריכות רדאס במרידיאן כשאהיה שם אנסה לתפוס  נשמע הגיוני מאוד עניין המצוף אנסה ללא מצוף בהקדם  בדיוק. מרידיאן מצד ימין לכיוון תל שקמונה. הכל מלא בריפים עם ברכות של קפצונים כאלה. 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|