חמים ועוגה טריה וטעימה שתאפיל על הברקים והרעמים. במיוחד עבור פנטזיה זו,
הבאתי לכם עוגת שושנים מפנקת, עוגת הקינמונים!


מה עושים?
בסיר קטן מערבבים 2 כוסות חלב, 1/2 כוס שמן ו-1/2 כוס סוכר.
מחממים על אש בינונית ומכבים את האש לפני הרתיחה.
נותנים לבלילה להתקרר כ-45 דקות, ולאחר מכן מוסיפים שקית של שמרים יבשים פעילים.
מניחים לתערובת עם השמרים לשבת כדקה.

מוסיפים 4 כוסות קמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מכסים במגבת ומניחים לשבת במקום חמים למשך שעה כדי לאפשר תפיחה.

אחרי שעה מוסיפים 1/2 כוס קמח, 1/2 כפית אבקת אפייה, 1/2 כפית סודה לשתייה, וכפית וחצי של מלח.
מערבבים את התערובת.

לשים את הבצק ומרדדים אותו על השיש לצורת מלבן ארוך ודק.
מורחים על הבצק 1 כוס חמאה מומסת.

מפזרים מעל 1/8 כוס קינמון טחון וכוס של אבקת סוכר.

מתחילים לגלגל מהקצה המרוחק כלפי פנים, בחוזקה, עד שיתקבל גליל נחמד וארוך.
חותכים את הגליל לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומניחים בתבנית משומנת היטב.
אין צורך ליצור רווחים, במהלך האפייה, השושנים יתהדקו לעוגה.


מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, לכ-15 דקות או עד שיזהיב.

בתיאבון!

