פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   כשרותו של דג כחלון ים תיכוני (אוט אוט) |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: כשרותו של דג כחלון ים תיכוני (אוט אוט) (נקרא 4243 פעמים) |
הדפסה |
|
piniab
|
חבר פורום
מנותקגיל:
62
|
|
חיפשתי ברשת ולא מצאתי מאמר או דיון בדבר כשרותו של דג כחלון ים תיכוני (אוט אוט). לי ידוע כבר לפני הרבה שנים שדג זה אכן כשר, ועל פיה התנהגתי. כששאלתי לפני שנים מה בדבר הקשקשים שלא נראים, נאמר לי כי דג זה הוא אחד מהמינים שמשירים את הקשקשים סמוך להוצאתם מן המים.
אם למישהו יש אסמכתא מוצקה יותר, אשמח. תודה
|
|
עריכה אחרונה: אוגוסט 24, 2014, 07:10:51 AM על ידי piniab
|
|
-------------------------------
יום רע של דיג הוא טוב יותר מיום מוצלח בעבודה.
|
|
|
רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
נסה נפמות לרב שניאור זלמן רווח יכול להיות שיעזור הוא מתעסק עם דגים בין היתר
|
|
|
|
piniab
|
חבר פורום
מנותקגיל:
62
|
|
תודה יש לך דרכי התקשרות?
|
|
|
|
רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה יש לך דרכי התקשרות? מספר טלפון 08-9216829 מספר פלאפון 052-4641331 הרב שניאור זלמן רווח אני מקווה שיעזור לך יש לו ספר על טפילים בדגים וגם כשרותם של כל מיני מינים שנויים במחלוקת כמו האראס וכו.... אקווה שיעזור לך נ.ב ראית את ההודעה ששלתי לך?
|
|
|
|
piniab
|
חבר פורום
מנותקגיל:
62
|
|
תודה, כן ראיתי את ההודעה. 
|
|
|
|
יהושוע{שוקי}פרג
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
שיא אישי? עוד לא שברתי אותו!
|
|
כמו הפלמידה גם האוטאוט מוריד את קשקשיו בזמן שהוא נתפס אין הדבר מעיד על הדגים כלא כשרים הדג על פי נסיון אישי כשר אבל לתשובה יותר מוסמכת לך תשאל את הרב
|
"למדתי בצבא את יופי החיים את טעמם של המים, שאין להם תחליף ואת כל הפלאים שיכול אדם לעשות אם רק ירצה בכך" 
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
piniab
|
חבר פורום
מנותקגיל:
62
|
|
כמו הפלמידה גם האוטאוט מוריד את קשקשיו בזמן שהוא נתפס אין הדבר מעיד על הדגים כלא כשרים הדג על פי נסיון אישי כשר אבל לתשובה יותר מוסמכת לך תשאל את הרב
תודה 
|
|
|
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
אשמח אם מישהו יפנה אותי למאמר מדעי אחד שמוכיח שדגים משירים את את הקשקשים שלהם שהם נתפסים.
חיפשתי בעבר, לא מצאתי שום איזכור, מלבד תופעות שמתרחשות באקווריומים עקב מחלות שונות.
הטענה של "השרת קשקשים" לדעתי מגיעה מתקופות קודמות, שהיו דגים רק ברשתות, ורשתות כידוע, כן גורמות לאיבוד קשקשים בזמן שהדג נאבק, אך הסיקו מזה שאם דג יוצא בלי קשקשים, זה בגלל זה.
לא מצאתי שום איזור מדעי לטענה הזו.
(חייב להדגיש - לא מתכוון לפתוח פה שום דיון "דתי", זה מסקרן אותי כדיוק כפי שזה חשוב לאדם שומר כשרות, ולכן גם חקרתי את הנושא בעבר ופשוט לא מצאתי לזה שום מקור מדעי).
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
אשמח אם מישהו יפנה אותי למאמר מדעי אחד שמוכיח שדגים משירים את את הקשקשים שלהם שהם נתפסים.
חיפשתי בעבר, לא מצאתי שום איזכור, מלבד תופעות שמתרחשות באקווריומים עקב מחלות שונות.
הטענה של "השרת קשקשים" לדעתי מגיעה מתקופות קודמות, שהיו דגים רק ברשתות, ורשתות כידוע, כן גורמות לאיבוד קשקשים בזמן שהדג נאבק, אך הסיקו מזה שאם דג יוצא בלי קשקשים, זה בגלל זה.
לא מצאתי שום איזור מדעי לטענה הזו.
(חייב להדגיש - לא מתכוון לפתוח פה שום דיון "דתי", זה מסקרן אותי כדיוק כפי שזה חשוב לאדם שומר כשרות, ולכן גם חקרתי את הנושא בעבר ופשוט לא מצאתי לזה שום מקור מדעי).
גם לי העניין נראה מוזר ומסקרן אותי לדעת אם יש לזה מחקר שמאמת את העניין
|
|
|
|
|
piniab
|
חבר פורום
מנותקגיל:
62
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #10 ב- : אוגוסט 25, 2014, 16:36:50 PM » |
|
לגבי דג חרב אני יודע שהיה דיון הלכתי מאוד ארוך שבסופו של דבר הדג הוכשר מהסיבה שהוא נמנה על אחד המינים שמשירים את קשקשיהם
|
|
|
|
|
אפשר לראות דבר כזה בצלילה? או היו עדויות של צוללים לזה?
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
אומנם יש התייחסות לעניין אבל לא משהוא מוחך שמאמת את התופעה השאלה אם התופעה הזה אמתית ונכונה או סתם אגדה אורבנית 
|
|
עריכה אחרונה: אוגוסט 25, 2014, 17:39:57 PM על ידי צור.
|
|
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
54
הים של כולם
|
|
לגבי דג חרב אני יודע שהיה דיון הלכתי מאוד ארוך שבסופו של דבר הדג הוכשר מהסיבה שהוא נמנה על אחד המינים שמשירים את קשקשיהם
יש 2 סוגים של דג חרב רק אחד מהם כשר עד כמה שאני זוכר. אמור להיות דיון ישן נושן בנושא פה בפורום. עדיייי  Sent from my iPhone using Tapatalk
|
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
אייל מימון
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שלום לכולם מבחינה מחקר ראיתי בנשיונאל גיאוגרפיק לפני שנים סרטונים שמראים דגים במנוסה מטורף נדמה לי זה היה טונה ומשילים את הקשקשים ליצור מסך עשן , לגבי ההלכה דבר מוכר מאוד מדוייק ע"י חכמים מהפסוק "כל אשר לו סנפיר וקשקשת במים " חכמים שאלו למה כתוב במים איפה יהיה ? והתשובה שיש דגים שמסירים את הקשקשים שלהם לפני העליה .
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|