בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  הבצק שלי בורח
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: הבצק שלי בורח  (נקרא 1406 פעמים) הדפסה
רותם.ב
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 1277

הבצק שלי בורח
« ב- : אוגוסט 23, 2014, 19:32:37 PM »
שבוע טוב לכולם עוד שאלה בנוגע לבצקים לאחרונה התחלתי להתנסות בעית בצק מסטיק וכל פעם שאני שם את הבצק על הקרס הוא פשוט גולש לו למטה  מהקרס  ורציתי לשאול יכול להיות זה כי הבצק דליל מידי ודורש יותר קמח וערבוב או בגלל שכנראה הנחה שלו על הקרס לא טובה ואם ההנחה על הקרס לא טובה מה השיטה הנכונה להנחת הבצק על הקרס?
 IP: [ מחובר ]
דור שגב

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 27

הודעות: 1457

בעניין: הבצק שלי בורח
« הגיב #1 ב- : אוגוסט 23, 2014, 19:40:52 PM »
כנראה יש יותר מדי מים.
אני מכין את הבצק יום לפני הדייג ושם אותו במקרר.ובנוסף,אני קודם מוזג את המים לקערית ואחר כך מוסיף את הקמח
עד שאני מגיע למרקם הרצוי.ולא להיפך.
לגביי ההנחה.אני מלפף עם האצבע את הבצק מסביב לקרס,או שיש עוד אפשרות והיא ליפוף ע"י מזרק.
מקווה שיעזור.בהצלחה
עריכה אחרונה: אוגוסט 23, 2014, 19:42:27 PM על ידי דור שגב
 IP: [ מחובר ]
דוראדו על החוף

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 52

הודעות: 3379

בעניין: הבצק שלי בורח
« הגיב #2 ב- : אוגוסט 23, 2014, 20:12:28 PM »
רותם תנסה לשים רצועת חלה קטנה במקום הבצק הבורים אוהבים את זה יותר,
ואם אתה מתעקש על בצק תכניס את הבצק למיקרו לחצי דקה-דקה,הוא יתקשה טיפה
ותלפף את זה על הקרס בתנועה סיבובית סביב הקרס שהמגע של הבצק עם הקרס תהיה לרוחב הקרס ולא לאורך
מקווה שאני מובן
 IP: [ מחובר ]
רותם.ב
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 1277

בעניין: הבצק שלי בורח
« הגיב #3 ב- : אוגוסט 23, 2014, 23:55:33 PM »
רותם תנסה לשים רצועת חלה קטנה במקום הבצק הבורים אוהבים את זה יותר,
ואם אתה מתעקש על בצק תכניס את הבצק למיקרו לחצי דקה-דקה,הוא יתקשה טיפה
ותלפף את זה על הקרס בתנועה סיבובית סביב הקרס שהמגע של הבצק עם הקרס תהיה לרוחב הקרס ולא לאורך
מקווה שאני מובן
בהחלט מובן .בנוגע לחלה יכול להיות שאנסה למרות שהבנתי שזה יחסית קשה להגיע אתה למצב שהיא לא מתפזרת במים.
 IP: [ מחובר ]
רותם.ב
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 1277

בעניין: הבצק שלי בורח
« הגיב #4 ב- : אוגוסט 23, 2014, 23:56:33 PM »
כנראה יש יותר מדי מים.
אני מכין את הבצק יום לפני הדייג ושם אותו במקרר.ובנוסף,אני קודם מוזג את המים לקערית ואחר כך מוסיף את הקמח
עד שאני מגיע למרקם הרצוי.ולא להיפך.
לגביי ההנחה.אני מלפף עם האצבע את הבצק מסביב לקרס,או שיש עוד אפשרות והיא ליפוף ע"י מזרק.
מקווה שיעזור.בהצלחה

המרקם אמור להיות ממש כמו מסטיק זאת אומרת נמתח מאוד ונראה יחסית ללא נוזלים? ואני כן משתדל לתת לבצק לנוח לילה
 IP: [ מחובר ]
עמרי.
חבר פורום
***

מנותק מנותק

גיל: 37

הודעות: 194

בעניין: הבצק שלי בורח
« הגיב #5 ב- : אוגוסט 24, 2014, 09:07:37 AM »
אהלן,

רותם, השאלה האם הבצק ישאר על הקרס במהלך הדיג היא שאלה שמחולקת לשתיים- מה מצב הים? מהי כמות המים בבצק או יותר נכון כמה מים הבצק ספח אליו במהלך הדיג?

כלומר, אם הים גלי ויש זרמים חזקים באזור הדייג שלך אז הבצק יפול מהר יותר מאשר בים רגוע. דבר שני, במהלך הדייג תשמור על הבצק כמה שיותר מוגן מהמים. ככל שהוא יספח יותר מים כך קטן הסיכוי של הבצק להשאר על הקרס.

דבר נוסף, יש שיטה לשים בצק על הקרס. צריך לקחת כמות בצק שתהיה שווה לגודל הקרס. משמע, כמות קטנה מאוד מאוד. אתה צריך להחזיק את החתיכת בצק שלקחת ולהצמיד את הבצק לחיבור של הקרס עם החוט ומשם לקחת את הבצק שנשאר וללפף אותו על הקרס ובסוף לתת עליו לחיצה קטנה. זוהי מבחינתי השיטה הכי טובה שיש לשים בצק על הקרס. היא נותנת לבצק נקודת עוגן חזקה מאוד שלא יפול(החיבור של הקרס עם החוט).

המתכון שלי לבצק הוא פשוט וקל. (כל המידות הן לפי כוס חד פעמית שקופה פשוטה)
כוס מים
2.5  כוסות קמח
חצי כפית מלח

שפוך לקערה את כוס המים ושתי כוסות קמח והמלח. תערבב עד שהכל נטמע אחד עם השני (בנקודה זאת הבצק יהיה דביק מאוד) תוסיף את חצי כוס הקמח שנשארה ותמשיך לערבב טוב עד שהכל נספג אחד עם השני. במצב הזה הבצק יהיה דביק. תרטיב את כפות הידיים שלך, תשים את הבצק בכלי שאיתו אתה הולך לדייג.

אני אף פעם לא שם את הבצק במקרר לפני שאני הולך לדוג, אני תמיד מכין ויוצא. עכשיו במהלך הדיג הבצק יהיה דביק טיפה. אז תמיד תרטיב את הידיים ורק אז תקח את הבצק אם תעשה ההפך (תקח בצק ואז תרטיב אותו קצת) הבצק יהפך למיימי מדי, ויווצר לך בלגן בידיים שזה לא נוח.
עריכה אחרונה: אוגוסט 24, 2014, 09:09:33 AM על ידי עמרי.
-------------------------------
אנשים מצליחים עושים מה שאנשים לא מצליחים לא אוהבים לעשות, אבל הם שונאים לעשות את זה באותה המידה!
 IP: [ מחובר ]
רותם.ב
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 1277

בעניין: הבצק שלי בורח
« הגיב #6 ב- : אוגוסט 24, 2014, 09:43:08 AM »
אהלן,

רותם, השאלה האם הבצק ישאר על הקרס במהלך הדיג היא שאלה שמחולקת לשתיים- מה מצב הים? מהי כמות המים בבצק או יותר נכון כמה מים הבצק ספח אליו במהלך הדיג?

כלומר, אם הים גלי ויש זרמים חזקים באזור הדייג שלך אז הבצק יפול מהר יותר מאשר בים רגוע. דבר שני, במהלך הדייג תשמור על הבצק כמה שיותר מוגן מהמים. ככל שהוא יספח יותר מים כך קטן הסיכוי של הבצק להשאר על הקרס.

דבר נוסף, יש שיטה לשים בצק על הקרס. צריך לקחת כמות בצק שתהיה שווה לגודל הקרס. משמע, כמות קטנה מאוד מאוד. אתה צריך להחזיק את החתיכת בצק שלקחת ולהצמיד את הבצק לחיבור של הקרס עם החוט ומשם לקחת את הבצק שנשאר וללפף אותו על הקרס ובסוף לתת עליו לחיצה קטנה. זוהי מבחינתי השיטה הכי טובה שיש לשים בצק על הקרס. היא נותנת לבצק נקודת עוגן חזקה מאוד שלא יפול(החיבור של הקרס עם החוט).

המתכון שלי לבצק הוא פשוט וקל. (כל המידות הן לפי כוס חד פעמית שקופה פשוטה)
כוס מים
2.5  כוסות קמח
חצי כפית מלח

שפוך לקערה את כוס המים ושתי כוסות קמח והמלח. תערבב עד שהכל נטמע אחד עם השני (בנקודה זאת הבצק יהיה דביק מאוד) תוסיף את חצי כוס הקמח שנשארה ותמשיך לערבב טוב עד שהכל נספג אחד עם השני. במצב הזה הבצק יהיה דביק. תרטיב את כפות הידיים שלך, תשים את הבצק בכלי שאיתו אתה הולך לדייג.

אני אף פעם לא שם את הבצק במקרר לפני שאני הולך לדוג, אני תמיד מכין ויוצא. עכשיו במהלך הדיג הבצק יהיה דביק טיפה. אז תמיד תרטיב את הידיים ורק אז תקח את הבצק אם תעשה ההפך (תקח בצק ואז תרטיב אותו קצת) הבצק יהפך למיימי מדי, ויווצר לך בלגן בידיים שזה לא נוח.
הבעיה היא עוד לפני שהבצק מגיע לים עוד לפני ההטלה הוא גולש מהקרס בהחלט אנסה את השיטה שאמרת בנוגע להנחה של הבצק בקרס ואנסה להוריד מכמות המים אולי ביחד זה יעזור
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!