בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  שלום חברים שאלה בקשר לחכה לאינטיאס
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: שלום חברים שאלה בקשר לחכה לאינטיאס  (נקרא 3399 פעמים) הדפסה
MOTI-M

איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774
חבר פורום
*

מנותק מנותק

שלום חברים שאלה בקשר לחכה לאינטיאס
« ב- : נובמבר 14, 2011, 09:02:54 AM »
יש לי חכה של חברה   trabucco  sinergy w390

משקלי זריקה מ190 עד  300 גר 

רשום גם  woven reinforce system

יש מצב היא מתאימה לדייג אינטיאס וואלה לא יודע

החכה טלסקופית

6 חלקים

-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
טל.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

לומר לחבר שיושב לידך בדיג : "יש לך סרטן...." ?

בעניין: שלום חברים שאלה בקשר לחכה לאינטיאס
« הגיב #1 ב- : נובמבר 14, 2011, 09:21:53 AM »
יש לי חכה של חברה   trabucco  sinergy w390

משקלי זריקה מ190 עד  300 גר 

רשום גם  woven reinforce system

יש מצב היא מתאימה לדייג אינטיאס וואלה לא יודע

החכה טלסקופית

6 חלקים

אם היא מתאימה ?  אני אומר שלא.

אם "במקרה" יעלה בקצה החוט שמחובר
אליה פרט  כלשהו...? אז זה כבר תלוי בגודלו ,
ביכולתך כדיג ובניסיונך ויכולות החכה כמובן , בקיצור הרבה משתנים.

משקלי ההטלה של המקל גבוליים על סף הלא מספיקים להטלת פיתיון עם משקולת .
המקל בנוי מ -6  עצבן חלקים , נקודות כשל רבות בו.
למרות האמור שהוא מחוזק משהו , אני לא מכיר ולכן לא יודע לומר לך למה מתאים.(כנראה לדיג בינוני-חי מהחוף)

אז התשובה הברורה והרצינית ביותר לשאלתך היא  : לא !

למה לך להסתבך יותר מידי אם ברצונך לטרגט את האינטיאס.
מקל לאינטיאס שיכול לעמוד בדרישות האלה וכן יכול לספק לך
את השקט הנפשי בזמן אמת , לא עולה יקר כל כך.

MWMW מפרסם עכשיו בשוק הפתוח מקלות שכאלה , כדאי לבדוק. אתה בסדר
דור מזרחי

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : נובמבר 15, 2011, 16:11:07 PM »
כמו שטל אמר לפני יש הרבה נקודות חולשה שהמקל יכול להישבר שם וגם משקלי הזריקה לא הכי הכי המקל יכול להביא ביבי אינטיאס עד 10 קילו לפי דעתי אבל עם הוא היה קרוב ל 10 תצתרך הרבה זמן והרבה כוח לזה  אתה יכול פשוט לקנות מקל חדש זה עולה כמו מקל חוף אפילו פחות סביבות ה 150 שקל מקל שתי חלקים אני ממליץ על מרינר סופר סטרונג משקלי זריקה 300 עד 500
 אתה בסדר
אם הדג לא יבוא אל הדייג, הדייג יבוא אל הדג
רון דדון

Gone fishin...
חבר. ISF.
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : נובמבר 15, 2011, 16:57:25 PM »
ממש לא הייתי רץ לפסול מקל כזה.

האורך לדעתי לא נוח, אבל נוחות זה עניין אישי.
משקלי ההטלה סבירים בהחלט.
העניין של מקל טלסקופי לא מפריע (ע"ע מקל Black Widow - מקל טלסקופי מוכר שהוציא דו"סים רבים...)

כל הקטע של להגביל "זה יכול להוציא עד 10 ק"ג" הוא לא נכון במקרה הטוב. כל מקל, יכול להוציא כמעט כל דג. איפה המילכוד? הזמן שיקח להוציא את הדג.
מקל חוף, ברובו גמיש יותר, ויאפשר לדג יותר חופש תנועה - אז יכול להיות שיקח לנו עוד מס' דקות להכניע אותו.
אחרי הכל - אנחנו לא סוגרים את הקלאץ' עד הסוף והולכים ראש בראש עם הדג למצב שהמקל יגיע לנקודת שבירה, ככה שהמקל לא אמור להיות נקודת כשל בזמן המאבק - אך בהחלט יכול להפריע בזמן הזריקה

תנסה לזרוק עם המקל הזה פיתיון גדול (עופרת 100 גר' + קלאמרי שלם של 200-300 גרם לדוגמא).
אם מסתדר לך, נוח לך, מרחק הזריקה סביר (20-30 מטרים) ואתה לא מרגיש שאתה מעמיס יותר מידי על המקל - אז מיותר להשקיע על מקל נוסף.
דור מזרחי

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : נובמבר 15, 2011, 22:57:46 PM »

העניין של מקל טלסקופי לא מפריע (ע"ע מקל Black Widow - מקל טלסקופי מוכר שהוציא דו"סים רבים...)

כל הקטע של להגביל "זה יכול להוציא עד 10 ק"ג" הוא לא נכון במקרה הטוב. כל מקל, יכול להוציא כמעט כל דג. איפה המילכוד? הזמן שיקח להוציא את הדג.
מקל חוף, ברובו גמיש יותר, ויאפשר לדג יותר חופש תנועה - אז יכול להיות שיקח לנו עוד מס' דקות להכניע אותו.
אחרי הכל - אנחנו לא סוגרים את הקלאץ' עד הסוף והולכים ראש בראש עם הדג למצב שהמקל יגיע לנקודת שבירה, ככה שהמקל לא אמור להיות נקודת כשל בזמן המאבק - אך בהחלט יכול להפריע בזמן הזריקה

תנסה לזרוק עם המקל הזה פיתיון גדול (עופרת 100 גר' + קלאמרי שלם של 200-300 גרם לדוגמא).
אם מסתדר לך, נוח לך, מרחק הזריקה סביר (20-30 מטרים) ואתה לא מרגיש שאתה מעמיס יותר מידי על המקל - אז מיותר להשקיע על מקל נוסף.

צודק אבל עם המקל לא כזה חזק למה להעבק בדג כזה הרבה זמן ולקחת אאת הסיכון שהמקל ישבר בים אתה לא יודע מה יבוא לך עם יבוא לו אאינטיאס של 40 קילו אתה לא יכול לדעת הכל יכול לקררות ועם יבוא לו לוקוס מפלצת שיכנס למערה או טריגון שישכב על הריצפה ולא יזוז אני אישית מעדיף להיות בטוח עם מקל חזק ולא שהוא יקר  אתה בסדר
MOTI-M

איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : נובמבר 15, 2011, 23:28:23 PM »
המקל הוא חזק מאוד זרקתי כבר משקולות של 300 גר והמקל לא מרגיש את זה

אבל כבר סגרתי על מקל עם  mwmw

יש לי עוד שאלה עם קלאמרי של 100 גר

אפשרי לתפוס אינטיאס  ,או שגם גודל הפיתיון הוא חשוב ?

רון דדון

Gone fishin...
חבר. ISF.
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : נובמבר 15, 2011, 23:59:56 PM »

צודק אבל עם המקל לא כזה חזק למה להעבק בדג כזה הרבה זמן ולקחת אאת הסיכון שהמקל ישבר בים אתה לא יודע מה יבוא לך עם יבוא לו אאינטיאס של 40 קילו אתה לא יכול לדעת הכל יכול לקררות ועם יבוא לו לוקוס מפלצת שיכנס למערה או טריגון שישכב על הריצפה ולא יזוז אני אישית מעדיף להיות בטוח עם מקל חזק ולא שהוא יקר  אתה בסדר

מקל ישבר אם יש פגם כלשהו (סדק), או שימוש לא נכון ע"י הדייג. בכל מצב אחר - אין שום סיבה שהמקל ישבר, לא משנה איזה, ובמקרה של שימוש לא נכון - לא משנה אם זה טלסקופי או יעודי לאינטיאס (אם כבר, אני שברתי Leader Yellowtail פעם אחת שהלכתי יותר מידי ראש בראש עם חתול ים והתעקשתי לגרור אותו החוצה עם קלאץ' סגור לגמרי אחרי כחצי שעה מלחמה).
הוצאתי הרבה יותר מחתול ים אחד עם מקל טלסקופי, וחלקם היו גם מפלצות של ממש (אני מדבר על מטר וחצי קוטר) והמקל שרד מצויין - אם כבר לרוב החוט כשל.

שלא תבין לא נכון - אני לא פוסל מקל חלקים שמיועד למטרה (אני אישית בכלל הפסקתי להשתמש בטלסקופים, אבל רק מהסיבה שאני כבר מעט לא דג מהחוף), אבל לא צריך לרוץ לקנות רק כי ככה כולם דגים.

אבל כבר סגרתי על מקל עם  mwmw

אפשרי לתפוס אינטיאס  ,או שגם גודל הפיתיון הוא חשוב ?

קודם כל תתחדש סמיילי

קלאמרי של 100 גרם או 200 או 300 לא משנה בעיקרון.
בגדול הגישה היא "פיתיון גדול = דג גדול", אבל אין זה חוק בל יעבור.
משתמשים במה שיש.
אם יש לך רק קלאמרי קטנים - משתמשים בהם.
אם יש לך חתיכות של 300 גרם, וגם חתיכות של 100 גרם - זרוק מקל אחד עם גדול, מקל אחד עם קטן, או שניהם עם גדול.

במקרה של הדג הזה - המושג "גדול מידי" נראה לי זניח לחלוטין...
אינטיאסים של 3-4 ק"ג נתפסו על קלאמרי של חצי קילו, ואינטיאסים דו"ס נתפסו על קלאמרי מרוטש וקטן (אני אישית יודע על אחד של 35~ ק"ג שנתפס על גוף סבידה בינונית בלי הראש בכלל).
MOTI-M

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : נובמבר 16, 2011, 00:42:40 AM »
rondadon  תודה רבה על התשובה

אם יש לך טיפים אני מוכן לקבל  אתה בסדר
החוף1
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : נובמבר 16, 2011, 08:17:44 AM »

צודק אבל עם המקל לא כזה חזק למה להעבק בדג כזה הרבה זמן ולקחת אאת הסיכון שהמקל ישבר בים אתה לא יודע מה יבוא לך עם יבוא לו אאינטיאס של 40 קילו אתה לא יכול לדעת הכל יכול לקררות ועם יבוא לו לוקוס מפלצת שיכנס למערה או טריגון שישכב על הריצפה ולא יזוז אני אישית מעדיף להיות בטוח עם מקל חזק ולא שהוא יקר  אתה בסדר

מקל ישבר אם יש פגם כלשהו (סדק), או שימוש לא נכון ע"י הדייג. בכל מצב אחר - אין שום סיבה שהמקל ישבר, לא משנה איזה, ובמקרה של שימוש לא נכון - לא משנה אם זה טלסקופי או יעודי לאינטיאס (אם כבר, אני שברתי Leader Yellowtail פעם אחת שהלכתי יותר מידי ראש בראש עם חתול ים והתעקשתי לגרור אותו החוצה עם קלאץ' סגור לגמרי אחרי כחצי שעה מלחמה).
הוצאתי הרבה יותר מחתול ים אחד עם מקל טלסקופי, וחלקם היו גם מפלצות של ממש (אני מדבר על מטר וחצי קוטר) והמקל שרד מצויין - אם כבר לרוב החוט כשל.

שלא תבין לא נכון - אני לא פוסל מקל חלקים שמיועד למטרה (אני אישית בכלל הפסקתי להשתמש בטלסקופים, אבל רק מהסיבה שאני כבר מעט לא דג מהחוף), אבל לא צריך לרוץ לקנות רק כי ככה כולם דגים.

אבל כבר סגרתי על מקל עם  mwmw

אפשרי לתפוס אינטיאס  ,או שגם גודל הפיתיון הוא חשוב ?

קודם כל תתחדש סמיילי

קלאמרי של 100 גרם או 200 או 300 לא משנה בעיקרון.
בגדול הגישה היא "פיתיון גדול = דג גדול", אבל אין זה חוק בל יעבור.
משתמשים במה שיש.
אם יש לך רק קלאמרי קטנים - משתמשים בהם.
אם יש לך חתיכות של 300 גרם, וגם חתיכות של 100 גרם - זרוק מקל אחד עם גדול, מקל אחד עם קטן, או שניהם עם גדול.

במקרה של הדג הזה - המושג "גדול מידי" נראה לי זניח לחלוטין...
אינטיאסים של 3-4 ק"ג נתפסו על קלאמרי של חצי קילו, ואינטיאסים דו"ס נתפסו על קלאמרי מרוטש וקטן (אני אישית יודע על אחד של 35~ ק"ג שנתפס על גוף סבידה בינונית בלי הראש בכלל).

כאשר האינטיאס הרעב ,גדול כקטן, יזהה את הפתיון הוא יתקוף וללא קשר לגודלו של הפתיון

הרי הוא טורף וזו השרדות

הטיפ שלי,  המון סבלנות ונכונות לאין ספור יציאות סרק דופק את הראש

התפיסה היא סטטיסטיקה ולא מדע מדוייק

הרבה פעמים ניתן להרהר "הקלמרי לפני 10 דקות שחה, תנאי הים אופטימלים,

היתה רוח מזרחית והוצאתי את פתיון עם בלון, ואפילו אבונפחא לא בא לבקר"

שורה תחתונה  הגזעי

נחישות, רצון, ודבקות במטרה

בהצלחה

עריכה אחרונה: נובמבר 16, 2011, 08:31:00 AM על ידי החוף1
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #9 ב- : נובמבר 18, 2011, 10:51:12 AM »
המון נקודות חשובות וטובות בדיון  אתה בסדר
אין לי הרבה מה להוסיף אם בכלל אבל סתם הערה קטנה לגבי משקלי קלאמרים.
תהרגו אותי אבל אין לי מושג מה הגודל של קלאמרי 100 גרם... מה?
קלמארים מודדים באורך אלא אם כן זה מפלצת של 65 ס"מ ששוקלת 2.800 קילו  גיחוך

אז מה האורך של קלמארי 100 גרם?
15 ס"מ כולל ראש ? 20 ?
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
MOTI-M

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : נובמבר 19, 2011, 08:52:49 AM »
המון נקודות חשובות וטובות בדיון  אתה בסדר
אין לי הרבה מה להוסיף אם בכלל אבל סתם הערה קטנה לגבי משקלי קלאמרים.
תהרגו אותי אבל אין לי מושג מה הגודל של קלאמרי 100 גרם... מה?
קלמארים מודדים באורך אלא אם כן זה מפלצת של 65 ס"מ ששוקלת 2.800 קילו  גיחוך

אז מה האורך של קלמארי 100 גרם?
15 ס"מ כולל ראש ? 20 ?

גיא קבל  אורך ו משקל

האורך הוא 10 סמ   והמשקל 40 גר  בלי אורך  ראש

תחשוב כמה זה 100 גר  קלאמרי

יש לי עוד תמונה של קלמארי נתפס שנה שעברה משקל של 1.600 קילו

עריכה אחרונה: נובמבר 19, 2011, 09:02:58 AM על ידי moti-m
KLAUS1
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : נובמבר 21, 2011, 13:04:14 PM »
לדעתי מדובר במקל גבולי - יחד עם זאת כמובן שטכניקה נכונה תוכל להוציא לך גם אינטיאס עם המקל הזה

מניח שעם הזמן תתיעל ותחליט אם להשאר עם המקל או לעבור למקל מתאים יותר ..בהצלחה
MOTI-M

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : נובמבר 21, 2011, 13:23:29 PM »
למבינים חכות לדייג אינטיאס

מוכרים לי בחנות חכה חדשה 

של Lion Champion 3.30   מ 300 ג"ר עד 500  ג"ר

במחיר של 170שקל  ,אבל ראיתי בכל מיני אתרים שמשקלי זריקה של החכה  זה מ 200 עד 300 ג"ר

יש חכה של Lion Champion  עם משקלי זריקה  עד 500 ג"ר או שלא  ? וואלה לא יודע
דור מזרחי

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #13 ב- : נובמבר 21, 2011, 13:44:01 PM »

מוכרים לי בחנות חכה חדשה 

במחיר של 170שקל  ,אבל ראיתי בכל מיני אתרים שמשקלי זריקה של החכה  זה מ 200 עד 300 ג"ר

אני עוד לא ראיתי את ה ליאון צמפיון במשקלים עד 500    אבל כך בחשבון את המקל מרינר סופר סטרונג 300 עד 500 3.30 שתי חלקים מיועד לאינטיאס קריצה
רון דדון

Gone fishin...
חבר. ISF.
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #14 ב- : נובמבר 21, 2011, 17:38:01 PM »

מוכרים לי בחנות חכה חדשה 

ההסבר הוא פשוט מאד - האם אתה רואה הבדל פיזי בין החכה המדוברת לבין זו של ה200-300 גרם?
אני משער שהתשובה היא לא (אלא אם תפתיע אותי סמיילי ולמען הסר ספק, בהבדל אני מתכוון לגוף המקל, ולא טבעות, תושבת רולר וכו').

אתה לא רואה - כי זה בדיוק אותו המקל.
Lion הוא מותג מדבקה של יבואן מקומי.
המקל הוא מקל גנרי, שמיוצר באיזשהו מפעל בעולם (סין אני משער), והיבואן מזמין משם כמות של מקלות, בצבע שהוא רוצה, עם הלוגו שהוא רוצה והפרטים שהוא רוצה (כמובן שבהתאם להיגיון, לא ירשמו על מקל ז'ירז'ור 200-300 גרם).
היבואן הבין שהדייג בישראל מעוניין במקל עם משקלי זריקה גדולים יותר, אז הוא הזמין סידרה של מקלות עם כיתוב שונה.

מניסיון שלי, Leader Yellowtail (שגם Leader הוא מותג מדבקה), שמוגדר עד 300 גרם, מעיף גם 500 גרם באותה הקלות. היה לי גם את אחיו התאום, Leader Intias (מה שרק מוכיח את עניין המותג, שכן אינטיאס זה שם ישראלי לחלוטין), שהיה מוגדר כעד 250 גרם כמדומני. המקלות היו זהים לחלוטין(!).

דוגמה נוספת למותג מדבקה זה הגילגול של מקל הBlack Widow...
התחיל כמותג של Daiwa (אין לי מושג אם היה שלהם באמת), עבר לLeader וכמדומני עכשיו קיים גם תחת מותג נוסף.

יש מותגי מדבקה איכותיים יותר ויש פחות (MAYA לדוגמה הוא גם מותג מקומי, אבל לדעתי כיום הוא המותג המקומי ברמה הגבוהה ביותר בארץ). מעבר לאיכות המוצר, זה גם נמדד בדיוק הנתונים.

אם אתה כן רואה הבדל (עבה יותר, חומר שונה וכו'), אז ראה את כל מה שרשמתי כמבוטל סמיילי
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!