כמעט בכל הקרסים בעלי הטבעת - הטבעת לא סגורה עד הסוף כמו שצריך. ברגע של לחץ - החוט נלחץ לתוך הרווח, שלרוב גם כולל קצוות דיי חדים - ומשם הדרך לאיבוד הדג מהירה!
את הטיפ הזה קיבלתי בזמנו מבנצי בחופי אכזיב, שהזהיר אותי מהנושא - כמובן שכמו כל אחד אני הייתי חייב גם לחוות על בשרי - ואכן איבדתי יותר מדג אחד רק בגלל שהתעקשתי על הקשר הזה - וההוכחה שהדג אבד עקב קריעה מהסוג שרשמתי היא שהתלאי חזר באורך מלא - מינוס הקרס.
הדבר נכון לקרסים גדולים, שכן בקטנים יותר הרווח זניח והחוט לא יכול להילחץ לתוכו.
בקרסים ללא טבעת - קשר Snell מומלץ. בקרסים עם טבעת - אישיתי משתמש אך ורק בUNI.
בנוסף להערותיו של רון דדון,אני רוצה להזהיר מפני קשירה של קרס עם הקשר הזה כשהחוט הוא חוט ניילון. ועל אחת כמה וכמה כשהחוט הוא חוט עבה כיאה לדיג אינטיאסים... לחוט ניילון עבה יש קפיציות שעלולה לגרום להתרופפות,שחרור ופרימה של הקשר!
זהו קשר שמיועד לחוטי בד ולא לחוטי מונו. חד משמעית.
דבר שני ואולי הגרוע מבין כולם הוא שכשהמציג החל בליפוף החוט,הוא החל אותו בכיוון הלא נכון וישר לתוך נקודת החיבור של התיל בקצה הטבעת.
בקרוב אעלה מאמר שבו יוצג הקשר הזה כמו שצריך.
את הקשירה שבסרטון אני ממליץ שלא לעשות!
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
אני היתי ממליץ לך חוט בד עבה וחזק מאוד ואחד מהקשרים שהראו לך ובסוף הקשר לשרוף קצתקצת את הקשר ככה הוא נדבק טוב ולא יוצא חוט בד עדיף כי הוא יותר נוח (לי) וגם יותר עבה הוא לא יכול לצאת מהטבעת והקשרים איתו יותר חזקים אני לא מדבר על כל הרולר בד רק הקרס