פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   דיון על החוטים שלנו...וגם על ההרגלים. |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: דיון על החוטים שלנו...וגם על ההרגלים. (נקרא 4042 פעמים) |
הדפסה |
|
טל.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
50
לומר לחבר שיושב לידך בדיג : "יש לך סרטן...." ?
|
|
 |
|
|
לעתים נראה כאילו הציפיות שלנו גבוהות משמעותית ממה שהים יכול לספק.  דרך אחת שלי להבחין בכך היא עובי החוטים בהם רובנו לפחות משתמשים בדיג החופי הרגיל. בהנחה שבחרנו כבר את החוט האולטימטיבי והטוב מכולם , מה העניין בלחמש את תוף הרולר בחוט שיכולת ההרמה שלו היא 30 ק'ג ומעלה... ?  בדר'כ זה חוט בעובי 0.40 - 050... בהנחה שלקחנו מקדם בטחון שיגן עלינו במקרים כמו הטלת משקולת מסוימת , סוג הטלה שאופייני ומותאם לנו , אזור דיג שיכול להזיק לחוט שלנו וכדו' ....האם זה הכרחי באמת לצייד את הרולרים שלנו בחוטים שנראה כי יכולת ההרמה שלהם גבוהה משמעותית גם מהדג הגדול ביותר שרובנו תפסנו אי פעם בדיג סטנדרטי וגם מגודלם הסביר של הדגים אותם אנו מטרגטים בכלל בדיג חופי SURF FISHING ? אילו יתרונות אתם מוצאים בשימוש בחוטים 0.40-0.50 שאין בחוטים 0.30 , 0.35 כחוט ראשי על הרולרים ? רוב רובם של הדייגים אכן משתמשים בחוטי מונו במידות 0.40 - 0.50 בדיג חופי סטנדרטי. ידוע ומוצהר כי לחוטים עבים , ועבים יותר ככל שיהיו , יש השפעה שלילית על כמה מהמאפיינים שדיג מחפש בדייג חופי כמו : מרחקי הטלה גדולים , קיבולת חוט גבוה על תוף הרולר , חכוך מינימלי בטבעות המקל ועוד. מאידך , חוט דק , בעל טסט של כ-20 קילו , יעשה בדיוק את אותה העבודה עם תפיסת הדג וייתן לנו את האפשרויות שחוט בעובי גדול יותר יגזול מאיתנו. כדאי לא ......?  ראו לדוגמה בז'רזור באילו חוטים משתמשים שם ? בעלי אילו טסטים ? ואיזה דגים תופסים אתם...?!  חוטים של 18 ליברות ואף פחות מכך עושים עבודה נפלאה במלחמה עם הדגים , לא דגים פחות גדולים ממה שרובנו מביאים ביום דיג רגיל , לעתים הרבה יותר גדולים ! אז אם הורדנו את אלמנת ההטלה של הריג עם המשקולת בשיטת הז'ירז'ור , נשארנו עם נישה שהיא מאוד דומה בין שתי הסגנונות והיא הלחימה עם הדג , והבאתו אל החוף. למה שם זה עובד ? למה דייגי החוף מסתבכים עם חוטים עבים ? האם הציוד הגדול והמרשים שבו אנו משתמשים מוביל אותנו היישר במדף המצרכים של הדיג אל החוטים "הגיבורים" ביותר והחזקים ביותר גם כן ? אם יש לי מקל באורך של 4.5 מטר ומכונה גיבורה וחזקה , אז כדאי שאחמש אותה גם כן בחוט שלא יבייש אותה ? זה אולי קו המחשבה שלנו ?  אולי לכך הורגלנו מתחילת הדרך , וזה מה שראינו ואנו מכירים עד היום ? אף פעם לא מאוחר לשנות.  אולי קו המחשבה שלנו בכלל מוטעה !(כך אני חושב לפחות...) הציוד שאנו משתמשים בו מותאם לסגנון הדיג בו אנו נוהגים לדוג , לכך אנו לפחות שואפים ומתאימים אותו לשם כך. גם את חוטי הדיג שלנו אנו צריכים להתאים לאותה המטרה , ואם ניקח בחשבון גם את היתרונות והחסרונות של הבחירה שלנו ונוסיף לכך גם קמצוץ של המציאות שבה אנו דגים ומה ההסתברות לגודל הדג אותו נוציא , אולי נגלה עולם חדש שבו הדיג יהיה הרבה יותר ידידותי לנו ונתאהב ונתרגל אליו ! 
|
|
|
|
Gal Levy
|
חבר פורום
מנותקגיל:
28
כשאתה דג אתה מרגיש כמו כריש
|
|
מאמר מצויין ומעמיד עובדות.
אני רוצה לענות על חלק מהשאלות שלך:
לדעתי אנשים לוקחים חוטים עבים משתי סיבות עיקריות: 1. זהו עניין פסיכולוגי שאם מישהו ייקח חוט שמרים שלושים קילו באמת יבוא לו דג של שלושים קילו. 2. אנשים מפחדים לקחת סיכונים שהחוט ייקרע במהלך פייט עם דג ולכן מעדיפים לקחת חוט עבה יותר מאשר לעבוד נכון ולאט יותר עם הדג (זוהי לעיתים התפיסה שלי עד שלפני כמה ימים היא השתנתה)
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
חוט 35 עם משקולת 150 גר' לא הולכים יחד... יותר נכון הם נפרדים די מהר בהטלה הראשונה. אז השאלה היא אם לשים חוט 35 ושוק לידר 50 ליב' או פשוט לשים חוט 45 לכל האורך....
עד היום עבדתי עם לידרים ודי נמאס לי מהשבוע אני עם 45 וההטלה הרבה יותר שקטה לי.
|
|
|
|
החוף1
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
במקרה שלי כשמדובר בדיג על חי כשהמשקולת 100 גרם ודג הפתיון 100-200 גרם
לעובי החוט משמעות בעיקר בזמן ההטלה, ולכן אני משתמש בחוטים 40-50
לאינטיאים חוט 60
למקל הסרגוסים חוט 35 עם רולר 4000
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
חוט 35 עם משקולת 150 גר' לא הולכים יחד... יותר נכון הם נפרדים די מהר בהטלה הראשונה. אז השאלה היא אם לשים חוט 35 ושוק לידר 50 ליב' או פשוט לשים חוט 45 לכל האורך....
נכון מאוד  , אני חושב אותו דבר
|
-------------------------------
|
|
|
adamfished
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
בהחלט נכון, ואפשר גם להוסיף אלמנט של שחיקה שניכר יותר בחוטים דקים. לא תמיד אנחנו דגים בחוף חולי נטול תקלות בדרך. לפעמים אנחנו דגים בין סלעים, בים סוער והציוד המתכלה (חוטים, קרסים ומשקולות) עובר התעללות לא קלה. חוט 0.40 יחזיק מעמד קצת יותר זמן מחוט 0.30. תיאורטית, נכון יותר לדוג עם חוטים במידה 0.30 ומטה (ושוק לידר במידת הצורך), אבל בפועל, אנחנו מעדיפים להתעסק כמה שפחות בהחלפת שפולות שלמות בגלל שבירות וסילסולים בחוט. אגב, חוט דק נוטה יותר לפלונטרים ודורש מיומנות בהטלה ובקשרים. אני אוהב חוט 0.40 בדיג סרף סטנדרטי. אם צריך להגיע לטרולוסים רחוק אשתמש ב-0.30 ובשוק לידר, רק בשביל מרחק ההטלה. שימו לב לכשל הלוגי - גודל הדג עולה ועובי החוט יורד.
|
|
|
|
Gal Levy
|
חבר פורום
מנותקגיל:
28
כשאתה דג אתה מרגיש כמו כריש
|
|
בהחלט נכון, ואפשר גם להוסיף אלמנט של שחיקה שניכר יותר בחוטים דקים. לא תמיד אנחנו דגים בחוף חולי נטול תקלות בדרך. לפעמים אנחנו דגים בין סלעים, בים סוער והציוד המתכלה (חוטים, קרסים ומשקולות) עובר התעללות לא קלה. חוט 0.40 יחזיק מעמד קצת יותר זמן מחוט 0.30. תיאורטית, נכון יותר לדוג עם חוטים במידה 0.30 ומטה (ושוק לידר במידת הצורך), אבל בפועל, אנחנו מעדיפים להתעסק כמה שפחות בהחלפת שפולות שלמות בגלל שבירות וסילסולים בחוט. אגב, חוט דק נוטה יותר לפלונטרים ודורש מיומנות בהטלה ובקשרים. אני אוהב חוט 0.40 בדיג סרף סטנדרטי. אם צריך להגיע לטרולוסים רחוק אשתמש ב-0.30 ובשוק לידר, רק בשביל מרחק ההטלה. שימו לב לכשל הלוגי - גודל הדג עולה ועובי החוט יורד. האם תוכל להסביר את המשפט האחרון ? למה בדיוק התכוונת חבר ? 
|
|
|
|
shay 38
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
|
|
|
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
 |
|
|
אם לא רוצים להתעסק בלידרים -> אין מנוס מחוטי 0.40-0.50. קודם כל - חוט 0.30, בשילוב עם משקולת 100-120 גרם, זה כואב  דבר שני, במקרה של זריקה עם קשת סגורה בטעות, הסיכוי ש0.40-0.50 יספוג את המכה גדול בהרבה מ0.30, שישלח את הריג שלנו לטייל לבד בים. דבר שלישי - רוב דייגי החוט משתמשים ברולרים דיי גדולים, כך שמרחק הזריקה לווא דווקא נפגע, ומילוי של רולר כזה בחוט 0.30 לדוגמא סתם ידרוש עוד עשרות מטרים של חוט במקרה המינימלי. העניין הוא כזה מבחינתי... א) מי שדג חוף, ויכול להרשות לעצמי - שיחזיק סטים שמיועדים לחוף הכוונה שלי בסעיף זה היא לרולרים בעלי שפולה ארוכה ורדודה, שמיועדים להטלה למרחקים גדולים. רולרים כאלה נפוצים בעיקר במידות 4000-6000, והם בעלי קיבולת חוט דיי גדולה ביחס לגודל עקב צורת השפולה. צורת השפולה גם תורמת רבות למרחק הזריקה. כמובן שמקל מתאים הינו חובה, ועד היום המקלות שהכי נהנתי להשתמש איתם בדיג מהחוף האמת הם מקלות שמיועדים דווקא לדיג קרפיונים! אורך מעולה (3.5-3.9), לרוב 3 חלקים, בעלי מרחק גדול מתושבת הרולר לתחתית מה שמאפשר מומנט זריקה טוב, ואלו שמוגדרים כ3-4LB, מיועדים לזריקה של משקלים 100-150 גרם, שזה לרוב מה שאנחנו מחפשים. ב) חוט ראשי אין שום סיבה בעולם להחזיק חוט ראשי עבה. בעבר, לא היה נפוץ השימוש בלידרים, ולכן לא היה מנוס - היום כבר ממש מיותר. מה שכן, יש פה סייג מסויים - כמו שאדם רשם, חוטים דקים יותר גם שורדים פחות ופגיעים יותר לתנאי הסביבה (לדעתי הם גם "מתייבשים" מהר יותר שמדובר במונו). אם להשתמש במונו - אז 0.35 הוא הגבול התחתון לדעתי. ההמלצה שלי, למי שיכול להרשות לעצמו - להשתמש בבד - עד 30LB יעשה את העבודה נאמנה ויהיה דק משמעותית. ג) לידרים לידר צריך להיות ארוך - לידר של 1-2 מטרים לא עוזר. עדיפות לפלורוקרבון, לא רק מהסיבה של השקיפות, אלא בעיקר מכיוון שהוא עמיד יותר בחיכוך בסלעים, וגם הוא קצת "קשיח" יותר ושורד טוב יותר. אורך הלידר בדיג חופי צריך להיות כ-10 מטרים - כך שגם אם הטלנו לתוך סלעים, רוב הסיכויים שהלידר יהיה במגע עימם ולא החוט הראשי. הקשר עם החוט הראשי צריך להיות חזק ודק ככל הניתן - מומלץ להשתמש בבידוד מתכווץ מתאים בשביל להקטין את החיכוך עוד יותר. אישית, אני כבר כמעט ולא דג מהחוף - אך בשנים האחרונות שדגתי - כמעט תמיד זה היה עם חוט בד ראשי, לידר נילון, והציוד (מקל + רולר) היה מקל ז'ירז'ור כבד ורולר ז'ירז'ור כבד. הזריקות ברוב המקרים היו רחוקות משל אחרים שהשתמשו בחוטים עבים וציוד כבד יותר. הדגים? אותם הדגים...
|
|
|
|
|
בוקר טוב, למי שעדיין לא סגור ולא מכיר את טבלת ההמרות של עובי חוטים ומשקלי טסט,רצ"ב טבלה לעזר. יום נפלא,שבוע טוב, ושהסערה המתקרבת תברבר לנו את הים ותהפוך את הקרקע להגעתם של הטורפים........................ 
|
|
|
|
שלמי
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
בוקר טוב טל מסכים לגמרי עם מה שכתבת אצלי הראשי 30-35 משקולות 80-100 גר' ללא שוק לידר שני מקרים חורגים מהכלל הנ"ל חכה לדיג כבד חוט 55 רולר 8000 חכה שני חלקים 2.7 מ' עד 400 גר' וחכה לדיג בים רגוע חוט 0.18 של טרבוקו , שוק לידר 0.3 רולר 4000 חכה 3 חלקים 3.6 מ' עד 110 גר'
לייט זה הכי
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
אצלי החוט לסטים שאני מגדיר כסטים לחוף אלו חוטים 0.40 ברולרים הכבדים יותר החוטים בדר"כ 0.60 ואם יש להם ספולה ספייר אז החוט נע בין 0.40 ל-0.50
אם היתה לי את היכולת,הסטים לחוף היו עם חוט 0.35-0.40 , רולרים לחי 0.45-0.50 והרולרים הכבדים עם 0.60-0.70 מאילוצים שונים (בעיקר כלכליים) אני מחפש את קו הזהב בין המצוי לרצוי ומשתמש באותם הסטים בכול מקום. בירדן,בכנרת,בים,באזורים סלעיים או חוליים,בקיץ או בסתיו...
שוק לידר זה לא בשבילי ואם אגיע למצב שבו אוכל להקדיש 2 סטים לדיג חופים עם דגש על מרחקי זריקה,אני חושב שהייתי הולך על חוט 0.35 ולא פחות.
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
adamfished
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
בהחלט נכון, ואפשר גם להוסיף אלמנט של שחיקה שניכר יותר בחוטים דקים. לא תמיד אנחנו דגים בחוף חולי נטול תקלות בדרך. לפעמים אנחנו דגים בין סלעים, בים סוער והציוד המתכלה (חוטים, קרסים ומשקולות) עובר התעללות לא קלה. חוט 0.40 יחזיק מעמד קצת יותר זמן מחוט 0.30. תיאורטית, נכון יותר לדוג עם חוטים במידה 0.30 ומטה (ושוק לידר במידת הצורך), אבל בפועל, אנחנו מעדיפים להתעסק כמה שפחות בהחלפת שפולות שלמות בגלל שבירות וסילסולים בחוט. אגב, חוט דק נוטה יותר לפלונטרים ודורש מיומנות בהטלה ובקשרים. אני אוהב חוט 0.40 בדיג סרף סטנדרטי. אם צריך להגיע לטרולוסים רחוק אשתמש ב-0.30 ובשוק לידר, רק בשביל מרחק ההטלה. שימו לב לכשל הלוגי - גודל הדג עולה ועובי החוט יורד. האם תוכל להסביר את המשפט האחרון ? למה בדיוק התכוונת חבר ?  בדרך כלל ככל שהדגים שאנחנו מטרגטים גדולים יותר, כך עובי החוטים עולה. במקרה הנ"ל, עובי החוט יורד כדי לאפשר מרחק הטלה גדול יותר. לא יודע אם צירוף המילים "כשל לוגי" מתאר במדוייק את הסיטואציה הזו, אבל התכוונתי בעצם להגיד "תראו כמה מצחיק, הדג גדול יותר והחוט דק יותר".
|
|
|
|
adamfished
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
אם לא רוצים להתעסק בלידרים -> אין מנוס מחוטי 0.40-0.50. קודם כל - חוט 0.30, בשילוב עם משקולת 100-120 גרם, זה כואב  דבר שני, במקרה של זריקה עם קשת סגורה בטעות, הסיכוי ש0.40-0.50 יספוג את המכה גדול בהרבה מ0.30, שישלח את הריג שלנו לטייל לבד בים. דבר שלישי - רוב דייגי החוט משתמשים ברולרים דיי גדולים, כך שמרחק הזריקה לווא דווקא נפגע, ומילוי של רולר כזה בחוט 0.30 לדוגמא סתם ידרוש עוד עשרות מטרים של חוט במקרה המינימלי. העניין הוא כזה מבחינתי... א) מי שדג חוף, ויכול להרשות לעצמי - שיחזיק סטים שמיועדים לחוף הכוונה שלי בסעיף זה היא לרולרים בעלי שפולה ארוכה ורדודה, שמיועדים להטלה למרחקים גדולים. רולרים כאלה נפוצים בעיקר במידות 4000-6000, והם בעלי קיבולת חוט דיי גדולה ביחס לגודל עקב צורת השפולה. צורת השפולה גם תורמת רבות למרחק הזריקה. כמובן שמקל מתאים הינו חובה, ועד היום המקלות שהכי נהנתי להשתמש איתם בדיג מהחוף האמת הם מקלות שמיועדים דווקא לדיג קרפיונים! אורך מעולה (3.5-3.9), לרוב 3 חלקים, בעלי מרחק גדול מתושבת הרולר לתחתית מה שמאפשר מומנט זריקה טוב, ואלו שמוגדרים כ3-4LB, מיועדים לזריקה של משקלים 100-150 גרם, שזה לרוב מה שאנחנו מחפשים. ב) חוט ראשי אין שום סיבה בעולם להחזיק חוט ראשי עבה. בעבר, לא היה נפוץ השימוש בלידרים, ולכן לא היה מנוס - היום כבר ממש מיותר. מה שכן, יש פה סייג מסויים - כמו שאדם רשם, חוטים דקים יותר גם שורדים פחות ופגיעים יותר לתנאי הסביבה (לדעתי הם גם "מתייבשים" מהר יותר שמדובר במונו). אם להשתמש במונו - אז 0.35 הוא הגבול התחתון לדעתי. ההמלצה שלי, למי שיכול להרשות לעצמו - להשתמש בבד - עד 30LB יעשה את העבודה נאמנה ויהיה דק משמעותית. ג) לידרים לידר צריך להיות ארוך - לידר של 1-2 מטרים לא עוזר. עדיפות לפלורוקרבון, לא רק מהסיבה של השקיפות, אלא בעיקר מכיוון שהוא עמיד יותר בחיכוך בסלעים, וגם הוא קצת "קשיח" יותר ושורד טוב יותר. אורך הלידר בדיג חופי צריך להיות כ-10 מטרים - כך שגם אם הטלנו לתוך סלעים, רוב הסיכויים שהלידר יהיה במגע עימם ולא החוט הראשי. הקשר עם החוט הראשי צריך להיות חזק ודק ככל הניתן - מומלץ להשתמש בבידוד מתכווץ מתאים בשביל להקטין את החיכוך עוד יותר. אישית, אני כבר כמעט ולא דג מהחוף - אך בשנים האחרונות שדגתי - כמעט תמיד זה היה עם חוט בד ראשי, לידר נילון, והציוד (מקל + רולר) היה מקל ז'ירז'ור כבד ורולר ז'ירז'ור כבד. הזריקות ברוב המקרים היו רחוקות משל אחרים שהשתמשו בחוטים עבים וציוד כבד יותר. הדגים? אותם הדגים... אהבתי את ההמלצות רון. יש לי הסתייגות אחת והיא מחוטי בד בדיג חוף (לא אינטיאסים). אני לא חושב שזה נכון לדוג כך כי חוטי הבד מתאפיינים באפס גמישות, מה שיכול ליצור בעיות, בעיקר בנושא הפלונטרים. על אחת כמה וכמה כשאנחנו דגים עם חוט בד בטסט שווה ערך לטסט של הניילון שהיינו דגים איתו. מה גם שזה יקר, והבלאי בחוטים בסרף הוא משהו שיש להתחשב בו. חוץ מזה, ואולי בנוגע לזה אני טועה, אבל חוטי בד פגיעים יותר בכל הקשור בסלעים. בסופו של דבר זה עניין של טעם אישי, בסרך אני נשאר בניילון.
|
|
|
|
טל.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
50
לומר לחבר שיושב לידך בדיג : "יש לך סרטן...." ?
|
|
 |
|
|
אם לא רוצים להתעסק בלידרים -> אין מנוס מחוטי 0.40-0.50. קודם כל - חוט 0.30, בשילוב עם משקולת 100-120 גרם, זה כואב  דבר שני, במקרה של זריקה עם קשת סגורה בטעות, הסיכוי ש0.40-0.50 יספוג את המכה גדול בהרבה מ0.30, שישלח את הריג שלנו לטייל לבד בים. דבר שלישי - רוב דייגי החוט משתמשים ברולרים דיי גדולים, כך שמרחק הזריקה לווא דווקא נפגע, ומילוי של רולר כזה בחוט 0.30 לדוגמא סתם ידרוש עוד עשרות מטרים של חוט במקרה המינימלי. העניין הוא כזה מבחינתי... א) מי שדג חוף, ויכול להרשות לעצמי - שיחזיק סטים שמיועדים לחוף הכוונה שלי בסעיף זה היא לרולרים בעלי שפולה ארוכה ורדודה, שמיועדים להטלה למרחקים גדולים. רולרים כאלה נפוצים בעיקר במידות 4000-6000, והם בעלי קיבולת חוט דיי גדולה ביחס לגודל עקב צורת השפולה. צורת השפולה גם תורמת רבות למרחק הזריקה. כמובן שמקל מתאים הינו חובה, ועד היום המקלות שהכי נהנתי להשתמש איתם בדיג מהחוף האמת הם מקלות שמיועדים דווקא לדיג קרפיונים! אורך מעולה (3.5-3.9), לרוב 3 חלקים, בעלי מרחק גדול מתושבת הרולר לתחתית מה שמאפשר מומנט זריקה טוב, ואלו שמוגדרים כ3-4LB, מיועדים לזריקה של משקלים 100-150 גרם, שזה לרוב מה שאנחנו מחפשים. ב) חוט ראשי אין שום סיבה בעולם להחזיק חוט ראשי עבה. בעבר, לא היה נפוץ השימוש בלידרים, ולכן לא היה מנוס - היום כבר ממש מיותר. מה שכן, יש פה סייג מסויים - כמו שאדם רשם, חוטים דקים יותר גם שורדים פחות ופגיעים יותר לתנאי הסביבה (לדעתי הם גם "מתייבשים" מהר יותר שמדובר במונו). אם להשתמש במונו - אז 0.35 הוא הגבול התחתון לדעתי. ההמלצה שלי, למי שיכול להרשות לעצמו - להשתמש בבד - עד 30LB יעשה את העבודה נאמנה ויהיה דק משמעותית. ג) לידרים לידר צריך להיות ארוך - לידר של 1-2 מטרים לא עוזר. עדיפות לפלורוקרבון, לא רק מהסיבה של השקיפות, אלא בעיקר מכיוון שהוא עמיד יותר בחיכוך בסלעים, וגם הוא קצת "קשיח" יותר ושורד טוב יותר. אורך הלידר בדיג חופי צריך להיות כ-10 מטרים - כך שגם אם הטלנו לתוך סלעים, רוב הסיכויים שהלידר יהיה במגע עימם ולא החוט הראשי. הקשר עם החוט הראשי צריך להיות חזק ודק ככל הניתן - מומלץ להשתמש בבידוד מתכווץ מתאים בשביל להקטין את החיכוך עוד יותר. אישית, אני כבר כמעט ולא דג מהחוף - אך בשנים האחרונות שדגתי - כמעט תמיד זה היה עם חוט בד ראשי, לידר נילון, והציוד (מקל + רולר) היה מקל ז'ירז'ור כבד ורולר ז'ירז'ור כבד. הזריקות ברוב המקרים היו רחוקות משל אחרים שהשתמשו בחוטים עבים וציוד כבד יותר. הדגים? אותם הדגים... יופי של תגובה רון !  קבל את מלא ההערכה על שיתוף מן המדרגה הראשונה.  הדגים אכן אותם הדגים...לא הם בוחרים בשבילנו את החוטים ואלי מומלץ שבבחירה שלנו את החוטים נעשה זאת בשביל עצמנו ולא נתחשב בהם כל כך.  הם יעלו בכל מקרה. 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|