זו פחות או יותר החלוקה של המשקלים. אני לא מבין איך 10 גרם זה מדיום? לפי הדברים האלה מה זה כבד? 15 גרם?
מקל גן עדן זה מקל שאתה יכול לתפעל איתו את כל סוגי הדמויים בנוחות רבה, מעיף דמויים בטווח הנמוך ובטווח הגבוה למרחקים ומרגישים איתו דגים קטנים ודגים גדולים. לפי דעתי כל אחד יסכים שמקל כזה בלי קשר לחברה הוא מקל גן עדן
לשים לב להבנת הנקרא, יש דברים שנרשים במכוון כפי שהם נרשמים.
"10 גרם כבר
גובל לכיוון המדיום"
לא אמרתי ש-10 גרם זה מדיום.
15 זה לא כבד, אבל זה בהחלט כבר לא טווח תחתון של לייט. זה נמצא בתחום האפור (כמו כל שאר התחומים), בין לבין.
לגבי מקל גן העדן, נסכים שלא להסכים, ואגב "ומרגישים איתו דגים קטנים
ודגים גדולים", זה דיי חסר משמעות, כי העיקרון פה זה מרגישים איתו דגים קטנים (ואז גדולים זה דיי ברור מעליו).
זו רק דוגמה קלאסית לכמה שהנושא סובייקטיבי, אני בכל אופן לא הייתי רוצה להשתמש במקל שאני מייעד לדגים של 200 גרם, גם לדגים של 2-3 ק"ג, למה? כי אני דג באיזור שונה, מסולע מאד, ואין לי את העונג לתת לדגים במשקלים גדולים יותר לעשות כהוות נפשם, ואני צריך לדגים כאלה מקל שיאפשר שליטה רבה יותר.
ופה זה דיי חד משמעית, מקל שיאפשר לך להרגיש דג של 200 גרם בהנאה גדולה, יאפשר לך גם של 3 ק"ג, אבל השליטה בו תהיה שונה לחלוטין.
אפשר להביא אינטיאס של 4-5 ק״ג על אולטרהלייט. הכל עניין של ניסיון. תראה את ההרצאה של חן הסיני ביוטיוב ואז אולי תבין שכן יש סקאלה ואפשר להוציא על מקלות אולטרהלייט דגים מכובדים מאוד של כמה וכמה ק״ג. אולי אם תראה שמישהו עם ניסיון רב אומר את הדברים שלי (חלק למדתי ממנו) אז תאמין לדברי ותראה שהם נכונים. את החוט מתאימים לטסט של המקל ואין שום מקל אולטרהלייט (בזרזור) שהטסט שלו 20 ליברות ככה שברור שלא משתמשים באולטרהלייט עם חוט 20 ליברות. אני כל הזמן דיברתי על זרזור בים ולא בכנרת ובנהרות.
שבת שלום לכולם
אני לא צריך לראות הרצאות,
ואני ממש לא נוטה לומר את זה, אבל זה מתבקש - את הידע שלי לא צברתי מהרצאות ביוטיוב, אלא מדיג בים מגיל 13 (תעשה חישוב כמה שנים עברו מאז, ואני עדין רחוק מלומר על עצמי שאני מבין גדול), ואת ההמלצות שלי, אני נותן על סמך
ניסיון שלי, ולא שום דבר אחר.
אין שום סקלה ברורה. מה שחברה X תגדיר כלייט, חברה Y תגיד כמדיום. אם היתה סקלה כזו, כל הדיון הזה היה הופך לחסר משמעות.
"אפשר להביא אינטיאס של 4-5 ק״ג על אולטרהלייט."
זו קביעה מצויינת, שעם כל הכבוד, רק מוכיחה חוסר ניסיון.
ואני מוכן להיות הראשון שיאכל את הכובע ברגע שתצליח להחזיק אינטיאס של 4-5 ק"ג בריפים עם ציוד UL...
קטנים מזה הצליחו לקרוע חוטים ברגע אחד של כוח מתפרץ לכיוון הריף.
עם כל הכבוד (ובאמת שיש המון כבוד!) לדייג בוידאו,
מדובר במצב יחסית אופטימלי - חוף חולי.
מה שצריך זה
בעיקר סבלנות וקור רוח במצב הזה יותר מהכל, ואין שום סיבה שדג בגודל כזה לא יצא החוצה.
על ריפים - לא היה לו סיכוי (ומכיוון שציינת את חן הסיני - אתה מוזמן לשאול אותו מה אינטיאסים דו"ס עשו לדייגים מנוסים מאד, עם ציוד כבד - מקלות כבדים, רולרים 5000-6000, חוטי בד 40-50 ליברות, בריפים בצפון).