בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
| | |-+  מה עדיף אולטרה לייט או לייט?
עמודים: [1] 2 3 ... 5 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: מה עדיף אולטרה לייט או לייט?  (נקרא 16063 פעמים) הדפסה
omerbs1
חבר פורום
**

מנותק מנותק

מה עדיף אולטרה לייט או לייט?
« ב- : יולי 09, 2014, 11:01:41 AM »
שלום,
אני קצת חדש בעניין הזרזור.
בעבר דגתי עם בוס ופתיונות. 
ועוד כמה זמן אני טס לארהב אז חשבתי להצטייד בסט חדש של זרזור.
אני מתלבט בין אולטרה לייט לליט.

מה עדיף לי? מה?
 IP: [ מחובר ]
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

בעניין: מה עדיף אולטרה לייט או לייט?
« הגיב #1 ב- : יולי 09, 2014, 11:07:34 AM »
אם אתה כבר שם, תנצל את ההזדמנות ותביא לך 2 סטים... אתה בסדר
כולל דמויים!!
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
omerbs1
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : יולי 09, 2014, 11:08:41 AM »
אם אתה כבר שם, תנצל את ההזדמנות ותביא לך 2 סטים... אתה בסדר
כולל דמויים!!
זהו זה השאלה איזה סט להביא חשבתי להביא אחד של זרזור ועוד אחד של חוף.
אפשר המלצות??
CrazySpinning
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : יולי 09, 2014, 11:25:00 AM »
זה לא שאלה של עדיף, זה תלוי בך. כמה כסף אתה מוכן להשקיע. אם אתה חדש בתחום הזרזור לא הייתי ממליץ לך לקנות אולטרהלייט כיוון שהציוד מאוד עדין וצריך מעט ניסיון על מנת לא להרוס אותו (בעיקר החכה). אם יש לך מעט ניסיון (כמה חודשים) אז כן הייתי ממליץ לך לקנות אולטרהלייט כי עכשיו אנחנו בקיץ והקיץ זה ה-זמן לאולטרהלייט.
אם יש לך גם מעט ניסיון וגם כסף קנה גם וגם. ככה יהיה לך סט שישמש אותך בקיץ לאולטרהלייט וסט שישמש אותך לחורף ללייט. אם אין לך כסף כדי לקנות 2 סטים ואתה רוצה להנות מחווית האולטרהלייט אבל לא להפסיד את חווית הלייט תחפש חכה שמשקלי הזריקה שלה נעים באולטרהלייט ובלייט. הכוונה היא למשקלי זריקה של 4-28 או משהו ליד. עד עכשיו התייחסתי ליותר לחכה אז עכשיו נתייחס לרולר. בעקרון אתה יכול להשתמש גם עם רולר 3000 ו4000 לאולטרהלייט למרות שהם מיועדים ללייט. הכל עניין של נוחות. בגלל שמשקלי הדמויים באולטרהלייט נמוכים מאוד גם משפיעים על מרחק הזריקה וכך נוצר מצב שאם ביציאה בלייט היינו זורקים 50 פעם באולטרהלייט אנחנו נזרוק אפילו פי 2 ויותר ולכן חשוב מאוד שהסט יהיה כמה שיותר קל אבל שוב זה עניין אישי שלא משפיע מאוד על הדייג עצמו אלא על נוחיותך. אם אתה רוצה רולר אחד ושתי חכות שאחת מהן לייט והשנייה אולטרהלייט (הרבה עושים את זה) אז אני הייתי לוקח רולר במידה 2500 (לפי מידות שימנו) וזה רולר שהוא גם נמצא ב״הגדרה״ בלייט וגם באולטרהלייט. בקיצור יש לך הרבה אפשרויות:סט לייט עם משקלי זריקה של לייט ואולטרהלייט, רולר אחד וחכת לייט וחכת אולטרהלייט, 2 סטים ורק סט אולטרהלייט

What was was, was was
omerbs1
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : יולי 09, 2014, 13:28:18 PM »
זה לא שאלה של עדיף, זה תלוי בך. כמה כסף אתה מוכן להשקיע. אם אתה חדש בתחום הזרזור לא הייתי ממליץ לך לקנות אולטרהלייט כיוון שהציוד מאוד עדין וצריך מעט ניסיון על מנת לא להרוס אותו (בעיקר החכה). אם יש לך מעט ניסיון (כמה חודשים) אז כן הייתי ממליץ לך לקנות אולטרהלייט כי עכשיו אנחנו בקיץ והקיץ זה ה-זמן לאולטרהלייט.
אם יש לך גם מעט ניסיון וגם כסף קנה גם וגם. ככה יהיה לך סט שישמש אותך בקיץ לאולטרהלייט וסט שישמש אותך לחורף ללייט. אם אין לך כסף כדי לקנות 2 סטים ואתה רוצה להנות מחווית האולטרהלייט אבל לא להפסיד את חווית הלייט תחפש חכה שמשקלי הזריקה שלה נעים באולטרהלייט ובלייט. הכוונה היא למשקלי זריקה של 4-28 או משהו ליד. עד עכשיו התייחסתי ליותר לחכה אז עכשיו נתייחס לרולר. בעקרון אתה יכול להשתמש גם עם רולר 3000 ו4000 לאולטרהלייט למרות שהם מיועדים ללייט. הכל עניין של נוחות. בגלל שמשקלי הדמויים באולטרהלייט נמוכים מאוד גם משפיעים על מרחק הזריקה וכך נוצר מצב שאם ביציאה בלייט היינו זורקים 50 פעם באולטרהלייט אנחנו נזרוק אפילו פי 2 ויותר ולכן חשוב מאוד שהסט יהיה כמה שיותר קל אבל שוב זה עניין אישי שלא משפיע מאוד על הדייג עצמו אלא על נוחיותך. אם אתה רוצה רולר אחד ושתי חכות שאחת מהן לייט והשנייה אולטרהלייט (הרבה עושים את זה) אז אני הייתי לוקח רולר במידה 2500 (לפי מידות שימנו) וזה רולר שהוא גם נמצא ב״הגדרה״ בלייט וגם באולטרהלייט. בקיצור יש לך הרבה אפשרויות:סט לייט עם משקלי זריקה של לייט ואולטרהלייט, רולר אחד וחכת לייט וחכת אולטרהלייט, 2 סטים ורק סט אולטרהלייט

What was was, was was

אפשר המלצה לסט זרזור אולטרה לייט טוב?
וסט לייט טוב?
כמה אמורים לעלות 2 סטים נפרדים?יש לי תקציב של 200$ ככה
CrazySpinning
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : יולי 09, 2014, 14:27:59 PM »
ב200 דולר אני בספק אם תצליח להביא רולר טוב...

What was was, was was
omerbs1
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : יולי 09, 2014, 16:13:56 PM »

What was was, was was
מה עם diawa crossfire וגם החכה? סט אחד אולטרה לייט ואני יקנה הרבה דמויים
CrazySpinning
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : יולי 09, 2014, 16:17:27 PM »
החכה אחלה לגבי הרולר אני לא יודע. חשוב מאוד שתקנה דמויים של חברות טובות כמו duo,yo zuri, bassday,zip baits וכו׳...

What was was, was was
רון דדון

Gone fishin...
חבר. ISF.
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : יולי 09, 2014, 18:53:42 PM »
רולרים של חברת PENN נכנסים לתחום המחיר הזה,
והם לא רעים...(אם כי בעיקר בחוטי בד, שימנו ודאיווה לדוגמה מתעלים עליהם).

דגמים כמו Penn Fierce עולים כ-60$ לרולר במידה 2000-3000.

אם אתה הולך על סט אחד, זה משאיר לך מספיק בשביל חכה ודמויים.
Arbinka

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : יולי 09, 2014, 20:00:25 PM »
לגבי ההתלבטות שלך בין לייט לאולטראלייט יש לי כמה דברים לומר לך:
1. באולטראלייט אתה תתפוס בעיקר דגים קטנים כגון סרגוסים, טלויזיות וכו. בעוד שבלייט יש לך סיכוי לתפוס דגים גדולים יותר כגון לברקים טרולוסים וכו.
2. באולטראלייט הסיכוי שלך לחזור הביתה עם דגים (בעונה/בקיץ) הוא הרבה יותר גבוה מאשר בלייט.
3. אולטראלייט הוא דייג עונתי שמשתמשים בו בעיקר בקיץ ולא בחורף. (למרות שיש בודדים שמשתמשים בו כל השנה) לעומת לייט שמתאים לכל ימות השנה.
4. אם אתה רוצה להינות מסיגנון האולטראלייט אתה חייב להשקיע בציוד איכותי שגם יקר יותר - אחרת תתאכזב בגלל מרחקי זריקה קצרים יחסית, קריעת חוטים ועוד.
5. אולטראלייט יתאים לך מאוד גם לכינרת.
6. תפיסת דגים באולטראלייט מהנה יותר בגלל ה"מלחמה" שמורגשת הרבה יותר חזק בציוד הקל.

מאמין שלחברים כאן יש עוד דברים להוסיף על מה שכתבתי ואני מקווה שתעשה את הבחירה הנכונה מבחינתך!
בהצלחה
עריכה אחרונה: יולי 09, 2014, 20:03:18 PM על ידי Arbinka
בלוג הדיג שלי:   www.fishing.co.il
 IP: [ מחובר ] WWW
CrazySpinning
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : יולי 09, 2014, 20:30:53 PM »
לא מסכים איתך בקשר לכמה סעיפים: 1. תפסתי לברקים וטרכון על אולטרהלייט. 3. בגלל שבלייט משקלי הזריקה גבוהים יותר אז מן הסתם רוב הדמויים גדולים יותר ועל הדמויים האלה יש פחית תפיסות בשל היותם גדולים מידי לדגים בעונה. 4. משקלי הזריקה לא קשורים בציוד יקר או לא, יש חוטים זולים וטובים ורוב דמויי האולטרהלייט זולים כך שלא חייבים להשקיע הרבה כסף.

What was was, was was
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #11 ב- : יולי 10, 2014, 07:46:57 AM »

What was was, was was

נו באמת, אתה רציני??
קודם כול ב-200 דולר שזה 700 ש"ח אתה יכול לקנות יופי של רולר ובחו"ל אתה יכול לקנות כמעט כול רולר למעט ספינות הדגל של החברות המובילות...
דבר שני, מעצם השאלה של הבחור אתה יכול להסיק שמדובר במישהו חדש בתחום ולא מישהו בעל ניסיון וכשלב התחלתי כמו שאתה בעצמך הצעת לו, הוא ילך על משהו בסיסי לתרגל עליו עד שיצבור ניסיון וייתמקצע ואז כבר יידע מה מתאים לו יותר...
בשלב הזה, בתקציב של 200 דולר הוא יכול לקנות קומבו פשוט ואולי אפילו שניים. אחד של אולטרה ואחד של לייט...

קצת פרופורציה לא תזיק, במיוחד כשעונים למישהו חדש בתחום   

לא מסכים איתך בקשר לכמה סעיפים: 1. תפסתי לברקים וטרכון על אולטרהלייט. 3. בגלל שבלייט משקלי הזריקה גבוהים יותר אז מן הסתם רוב הדמויים גדולים יותר ועל הדמויים האלה יש פחית תפיסות בשל היותם גדולים מידי לדגים בעונה. 4. משקלי הזריקה לא קשורים בציוד יקר או לא, יש חוטים זולים וטובים ורוב דמויי האולטרהלייט זולים כך שלא חייבים להשקיע הרבה כסף.

What was was, was was

זה בסדר גמור לא להסכים אבל חבל שאתה לא קורא הכול.
ארבינקא ציין במפורש שבעיקר קטנים נתפסים ואני מבטיח לך שגם הוא בעצמו תפס באולטרה דגים גדולים ולא רק קטנים . באופן אישי הוצאתי עם ציוד אולטרה גם כמה וכמה דגים מכובדים כולל שפמנונים שאני בטוח שהיו הרבה הרבה הרבה יותר גדולים מטרכונים ולברקים אבל עדיין, עיקר הדגים שנתפסים באולטרה לייט, קטנים.
ההתייחסות שלך לסעיף 3 מסבירה טוב למה הסעיף הראשון של ארבינקא נכון...
לגבי איכות הציוד שלך באולטרה, זה בהחלט יכול לעשות את ההבדל בין לדוג 10 מטר מהרגליים או לעבוד בטווחים של 50 מטר ממך ולכסות טווח הרבה יותר גדול...
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
CrazySpinning
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : יולי 10, 2014, 09:23:38 AM »
אוקיי יכול להיות שלא הסברתי את עצמי נכון. הוא כתב את הדברים ככה שמה שאני הבנתי זה שבקיץ הוא לא יתפוס טרכונים ולברקים אלא רק טלוויזיות וסרגוסים וזה לא נכון. אני בעצמי ראיתי אדם שהוציא טונית על אולטרהלייט אז... ובנוסף אם הוא יעבוד עם אולטרהלייט בחורף הוא יתפוס גם את הדגים הגדולים יותר כיוון שבחורף הם נמצאים בכמויות. אולטרהלייט זה הגדרה של ציוד ולא של גודל דגים. לי אין ציוד מאוד יקר, imperial shinobi 1-12+shimano stradic ci4+ 1000fa וsunline super pe #0.6 ואני מעיף דמויים גם למרחקים דומים (בסביבות ה50 מטר). עכשיו החבר פה ביקש ציוד טוב והוא כתב את זה במפורש ולכן עניתי שיהיה לו קשה למצוא. אתה צודק שקצת הגזמתי שהוא לא יוכל לקנות רולר כי את זה הוא יוכל אבל אז לא יהיה לא כסף לחכה ודמויים מה שיגרום לזה שהוא יצטרך להקטין מתקציב הרולר כדי לקנות גם את אלו וגם הוא לא יוכל לקנות רולר טוב. כן הוא יכול לקנות איזה קומבו ב100 דולר אפילו אבל הוא ציין ״טוב״ והקומבו ב99% לא יהיה טוב ולא יחזיק לו הרבה זמן.

What was was, was was
Arbinka

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #13 ב- : יולי 10, 2014, 09:41:52 AM »
אוקיי יכול להיות שלא הסברתי את עצמי נכון. הוא כתב את הדברים ככה שמה שאני הבנתי זה שבקיץ הוא לא יתפוס טרכונים ולברקים אלא רק טלוויזיות וסרגוסים וזה לא נכון. אני בעצמי ראיתי אדם שהוציא טונית על אולטרהלייט אז... ובנוסף אם הוא יעבוד עם אולטרהלייט בחורף הוא יתפוס גם את הדגים הגדולים יותר כיוון שבחורף הם נמצאים בכמויות. אולטרהלייט זה הגדרה של ציוד ולא של גודל דגים. לי אין ציוד מאוד יקר, imperial shinobi 1-12+shimano stradic ci4+ 1000fa וsunline super pe #0.6 ואני מעיף דמויים גם למרחקים דומים (בסביבות ה50 מטר). עכשיו החבר פה ביקש ציוד טוב והוא כתב את זה במפורש ולכן עניתי שיהיה לו קשה למצוא. אתה צודק שקצת הגזמתי שהוא לא יוכל לקנות רולר כי את זה הוא יוכל אבל אז לא יהיה לא כסף לחכה ודמויים מה שיגרום לזה שהוא יצטרך להקטין מתקציב הרולר כדי לקנות גם את אלו וגם הוא לא יוכל לקנות רולר טוב. כן הוא יכול לקנות איזה קומבו ב100 דולר אפילו אבל הוא ציין ״טוב״ והקומבו ב99% לא יהיה טוב ולא יחזיק לו הרבה זמן.

What was was, was was

קצת הבנת הנקרא לא תזיק במקרה הזה.
כתבתי "באולטראלייט אתה תתפוס בעיקר דגים קטנים כגון סרגוסים, טלויזיות וכו" (שים לב למילה "בעיקר"!!!  ) לא נכתב בשום מקום שבאולטראלייט לא תופסים בכלל לברקים או טרחונים.
צריך להבין שדגי המטרה באולטראלייט הם בד"כ דגים קטנים כגון סרגוסים, טלוויזיות וכו. ולדגים גדולים יותר כגון לברקים וטרחונים עדיף ציוד לייט.
קפיש?...
בלוג הדיג שלי:   www.fishing.co.il
 IP: [ מחובר ] WWW
CrazySpinning
חבר פורום
**

מנותק מנותק

מה עדיף אולטרה לייט או לייט?
« הגיב #14 ב- : יולי 10, 2014, 09:54:53 AM »
בואו נתחיל בקצת כבוד! לפי דעתי ממש לא עדיף! טרכון 4ק״ג על אולטרהלייט זו אחת החוויות הכי מהנות שאני מאחל לעצמי. ואותו הדבר עם לברק. עכשיו חשוב להבין שאולטרהלייט מתייחס לציוד ולא לגודל הדגים. ציוד קל אינו מצביע על דגים קטנים בכלל. אתה צודק שיש בקיץ דגים קטנים יותר אבל זה לא אומר שום דבר על אולטרהלייט.

What was was, was was
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 3 ... 5 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!