פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   עזרה| האם יש כאן מהנדסי חשמל ו\או בניין? |
עמודים: [1]
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: עזרה| האם יש כאן מהנדסי חשמל ו\או בניין? (נקרא 1434 פעמים) |
הדפסה |
|
|
liron89
|
חבר פורום
מנותקגיל:
36
...
|
|
קצת שבירת שגרה מנושא הדייג  , אני לקראת שנה א' בבאר שבע, ואני ממש מתלבט בין 2 התחומים השונים האלה. הנדסת חשמל ואלקטרוניקה הנדסת בניין - התמחות בקונסטרוקציה הייתי שמח לדבר עם אחד כזה, לשמוע על הלימודים , תעסוקה, וכו'... אני נמצא בצומת דרכים משמעותית. ואשמח לקבל עזרה והתייעצות מיודעי דבר .. יש לציין ששתי התחומים מעניינים אותי, לכן הלבטים קשים... תודה לעוזרים 
|
-------------------------------
"...Teach a man to fish, and he will fish forever"
|
|
|
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
40
|
|
 |
|
|
אני אומנם לומד הנדסה מתחום אחר, אבל לגבי הנדסת בניין אני יכול לסייע קצת מהצד של הגברת... היא עובדת בחברת ניהול פרויקטי בנייה ענקית (חברה שהיתה אחראית בין היתר למשל לכל בניית קניוני עזריאלי בצפון, איקאה קרית אתא ועוד) כאחראית תיאום-תיכנון, אז היא בקשר רציף עם מהנדסי בניין כל היום.
הנקודות שהיא העלתה שכדאי לך לחשוב עליהן הם:
1) שעות עבודה - בתחום הנ"ל, באם אתה בוחר ב"משרת שטח", שעות העבודה רומסות כל פיסה בחיי היום יום, במיוחד בשנים הראשונות במקצוע. היא מתארת מהנדסי בניין שמגיעים לאתר הבנייה בשעה 7-8 בבוקר שהוא נפתח לעבודה, ונשארים עד 9-10 בלילה שהוא נסגר לעבודה.
2) אופי - לפי התיאורים שלה, אלא אם אתה אדם בעל אופי מאד חזק, שיכול לעמוד ולהתווכח גם עם בכירים ממנו (והכוונה בלהתווכח זה לצרוח בקולי קולות, לפעמים גם מול אנשים ברמות בכירות שממש לא יאהבו את זה), אין לך מה לעשות בתחום. היא אמרה שראתה כבר מס' מהנדסים צעירים מגיעים, ולאחר 3-4 חודשים בורחים רק כי מבחינת אופי הם לא מסוגלים להתמודד עם זה.
3) שכר - השכר בתחום הנדסת הבניין, לפחות לפי מה שהיא יודעת ורואה אצלם, נמוך באופן יחסי אל מול הנדסות אחרות. מהנדס עם ניסיון של 5-6 שנים, זוכה לרכב ומשכורת ממוצעת של 15 ברוטו. באופן יחסי, בתחום התוכנה למשל, מהנדס עם אפס עד שנתיים-שלוש ניסיון יכול לקבל את אותם תנאים, ומהנדס עם מעל 3 שנות ניסיון כבר בממוצע מרוויח יותר. בתחום הנדסת החשמל והאלקטרוניקה - המשכורות לרוב אף יותר גבוהות, כיוון שאין יותר מידי מהנדסים מהתחום הזה (במיוחד אם נשווה מול מהנדסי תוכנה, תעשיה וניהול ומכונות שיחסית נפוצים בשוק).
באופן כללי, בכל תחום הנדסה שתבחר, קח בחשבון את הדברים הבאים:
לימודי הנדסה דורשים השקעה עצומה. כמי שהגיע ללימודים האלו, וחשב לעצמו "בתיכון הסתדרתי יופי בלי להגיע לשיעורים ורק למדתי למבחנים", קיבלתי סטירת לחי מצלצלת.
חלילה לא מזלזל בתארים אחרים, אבל זה באמת תואר שמחייב אותך לחשוב מחוץ לקופסא - אין דבר כזה "תלמד, ככה פותרים את זה", וזהו, משם הכל יהיה בסדר.
נקודה שאני לצערי לא חשבתי עליה בהתחלה, היא ממוצע. תלחם בשיניים, כבר מהסמסטר הראשון, לשמור על ממוצע של 80 ומעלה. הגישה הרווחת היא "לזלזל" בשנה א', ולקוות להעלות ממוצע בהמשך, אבל זה כדור שלג, ודווקא קורסי הבסיס המתמטיים כגון חדו"א 1, 2, 3, אלגברה 1,2, פיזיקה 1,2,3 וכו', הם בעלי משקל משמעותי מבחינת מס' נקודות הזכות (בממוצע בין 4-5 נקודות לקורס), ולכן ציונים נמוכים בהם גוררים את הממוצע מטה באופן משמעותי. הסיבה לממוצע 80+ היא פשוטה - שיטת הסינון של מקומות עבודה רבים, לעבודה ראשונה בעיקר, היא לפי ממוצע, והנטייה היא לפסול מועמדים עם ממוצע מתחת ל-80 על הסף מבלי לקרוא את קורות החיים שלהם.
|
|
|
|
|
|
amitay
|
אמיתי עבודות עץ חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
היי לירון אני אמנם לא מהנדס אבל בעבודתי מתרועע באופן קבוע עם מהנדסי בניין וגם כמה מחברי הטובים הם מהנדסים אני יכול לומר לך שרובם מאוד מרוצים ומרוויחים יפה מאד אתן לך דוגמא: כשזוג בונים בית למשל אין להם מושג מי יבנה ואיך הראשון שהם פונים אליו הוא אדריכל האדריכל מתכנן ומעביר למהנדס לצורך תוכניות מפורטות , חוזק חומרים וכו עכשיו מי יבנה? בדר״כ לכל מהנדס יש גם בעלי מקצוע שעובדים איתו כמוני למשל  הזוג ממש לא יודע מי יבצע את העבודה אין להם מושג מי טוב וכאן מגיעה ההמלצה של המהנדס לבעל מקצוע כמובן שיש לזה מחיר נהוג לשלם קומישן למהנדס/אדריכל של 15/20% מסכום העסקה עכשיו תכפיל את כמות בעלי המקצוע ותבין לבד בנוסף יש גם ייעוץ מקצועי לחברות ביטוח , לקבלנים,חברות בנייה לדעתי האפשרויות הרבה יותר גדולות למהנדס בניין בארצנו הקטנה. בהצלחה בכל דרך שתבחר אם תרצה לדבר עם אחד המספר שלי 0502555235 אמיתי
|
|
born to fish forced to work
|
|
| IP: [
מחובר ]
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אני יותר בכיוון של רון למדתי בעברי בבית הספר להנדסאים של הטכניון במסלול בנין שנה א' התחום מעניין אבל קשה בטח ובטח הנדסה,התחום שאתה מתעניין בו זה מה שהפיל אותי וייאש אותי. התחום שאתה מדבר עליו זאת עבודה משרדית מול מחשב ושרטוטים ,לא יודע כמה שטח תראה. עבדתי 6 שנים במשרד מהנדסים שהיה בזמנו אחד הגדולים והמובילים בארץ,עם כמה עשרות מהנדסים. אומנם התחום היה תכנון כבישים וכדומה,אני יכול לומר לך שהתחלופה הייתה גדולה חברה היו מתייאשים משעות העבודה הארוכות ,היחס, והשכר לפחות ב 3-4 שנים ראשונות. מנצלים אותם עד שמקבלים את הניסיון והתעודה. לדעתי העבודה בשטח בפיקוח וניהול פרוייקטים הוא מעניין ומתגמל יותר אבל קשה כמו שתאר רון. לא שלימודי הנדסת חשמל הם קלים יותר,ממש לא.אבל לדעתי תחום קצת יותר טוב מבנין. בהצלחה בכל מה שתבחר.
|
|
|
|
|
|
שחר נ
|
חבר פורום
מנותקגיל:
47
ההוק4 נו זה היה פעם :)
|
|
מסיים עכשיו הנדסאי בניין (תכנון קונסטרוקציות ) אם יש לך שאלות על הלימודים או בכלל תרים טלפון אני גם בן של קבלן עם וותק של 35 שנה .. ככה שגם מהזווית של השטח יש לי מה לתרום אני מכיר מהנדסים שעובדים על משכורת ממוצעת קבועה כבר הרבה שנים וגם כאלה שלוקחים מעל 25 אלף משכורת ו2 אחוז מכל פרוייקט (וכן הם שווים את הכסף רק במה שהם חוסכים במשתנים.... ) הכל תלוי בכמה אתה טוב .. עוד דבר לזכור זה הענף עם המוסר תשלומים הכי גרוע בארץ ויש בו גם לא מעט אנשים קשים מי שטוב מתוגמל טוב ומי שלא לא (מהניסיון שלי ) מה שאתה צריך אני בטלפון (שולח לך מספר בהודעה)
|
|
"Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter, and those who matter don't mind." Theodor Seuss Geisel
|
|
|
|
liron89
|
חבר פורום
מנותקגיל:
36
...
|
|
רון- המון תודה!! לגבי הלימודים, התכנים והקושי, אכן אני מודע לעניין, סיימתי החודש מכינה שנתית ייעודית להנדסה בממוצע יפה, עומס לימודים מטורף, שכלל השלמה של 2 נושאים בפיזיקה 5 יחידות ומתמטיקה 5 יחידות, + אנגלית (סיימתי לחלוטין בשעה טובה), + בסיס של חדו"א 1. והגברת שלי  , מסיימת שנה א' ככה שאני מודע לעומסים ולדרישות במהלך הלימודים. אני מוכן נפשית ופיזית לעבודה קשה, שתשתלם בסוף. עמיתי- תודה רבה חבר על השיתוף והעזרה, אשמח לדבר עם מהנדס בניין, אצור איתך קשר במוצ"ש.. דב- כמו שאמרתי, אני מוכן נפשית ופיזית ללימודים אינטסטיביים.. זה לא מרתיע אותי האמת. שחר- אשמח לדבר איתך גם .. תודה רבה!1 לסיכום, אומנם בתחום החשמל עדיין לא היה משהו, אולי זה אומר משהו?? מצד שני, מה שמשותף לכולם כמו שאתם אומרים, ושמעתי את זה גם מאחרים שהתייעצתי איתם, זה עניין האנשים, היחס, והשכר. דבר שצריך לקחת בחשבון ללא ספק. תודה רבה לכל אחד ואחד מכם על הזמן והעזרה  שבת שלום ..
|
|
|
|
עריכה אחרונה: יוני 27, 2014, 18:07:02 PM על ידי liron89
|
|
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
50
יש אכילות ???
|
|
|
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
liron89
|
חבר פורום
מנותקגיל:
36
...
|
|
|
|
|
|
|
|
הי לירון סיימתי חשמל אבל בשנים האחרונות עוסק יותר בתוכנה מאשר חומרה, לדעתי זאת הכשרה מעולה וחושפת אותך למגוון תחומים מעניינים. אם תרצה דבר איתי שלחתי מספר בפרטי
|
|
|
|
|
|
liron89
|
חבר פורום
מנותקגיל:
36
...
|
|
מעולה! תודה רבה חיים, אצור איתך קשר במוצ"ש!!..
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|
|