פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   בורי נחמד |
עמודים: [1]
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
דו"ח דיג: בורי נחמד (נקרא 2833 פעמים) |
הדפסה |
|
|
|
 |
בורי נחמד
« ב- : יוני 18, 2014, 07:34:27 AM » |
|
| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: | | 17/6/2014 | מרכז - תל אביב | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
| תפיסות דגים |
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 19 | בצק רגיל - | בורי (קיפון גדול-ראש) | 1 | 0.7 |
הדו"ח:אחרי סוף שבוע עם פורלים בדגי דפנה, חזרתי עם חשק להמשך. יצאתי עם הבן הקטן לרידינג, אחר הצהריים. אחרי בורי קטן, עלה אחד שממש הפתיע - טרם נתקלתי אישית בכזה. בורי ענק באורך 40 ס"מ. דג שמצדיק דו"ח. התפיסה עם חכת בוס, בצק רגיל, קרס סירקל 6.
|
|
|
|
|
|
עמרי.
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
38
|
|
איזה יופי, איזה חוויה בטח עם הילד הכיף מוכפל פי כמה. שפיץ.
|
|
-------------------------------
אנשים מצליחים עושים מה שאנשים לא מצליחים לא אוהבים לעשות, אבל הם שונאים לעשות את זה באותה המידה!
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
חשק + צירוף הילד = בורי יפיפה...  אכן תפיסה די נדירה, ככל שהבורי גדול יותר הוא זהיר יותר... גם כשנתפס - בורי גדול על בוס, חוט דק וקרס קטנה, בפירוש לא קל להוציא... נראה שיש ארוחה משפחתית טעימה והכי חשוב - הילד בטוח נהנה...  אם כבר, על איזה חוט עבדת?
|
|
|
|
|
|
גל פינטו
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
27
|
|
אחלה בורי יפה מאוד בטח לא הצלחת למשוך אותו עם הבוס
|
|
|
|
עריכה אחרונה: יוני 18, 2014, 09:11:58 AM על ידי גל פינטו
|
|
|
|
|
|
רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
בהחלט בורי יפיפה איך עבדת עם הסירקל נתת הוקסט קטן בעדינות או לא? והאם אתה רואה שינוי בדייג בורי בין קרס סירקל לקרס רגיל?
|
|
|
|
|
|
andreypa
|
אנדרי פרלוב חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
40
תמיד זמין 053-6064261
|
|
תענוג של בורי  מזמן לר ראיתי בורי בגודל הזה בים  אני בטוח שזאת הייתה חוויה נהדרת לחוש את הדג הזה על מקל בוס  והילד בטוח נהנה אם כאלו תפיסות  אני מצטרף לשאלה של רפי אם איזה חוט עבדתה? הצלחתה להניף את המפלצת אם המקל או השתמשתה ברשת הרמה? בהצלחה בהמשך.
|
|
|
|
|
|
|
בדרך כלל אני דג עם 7 מ', חוט ראשי 0.30 וחוט לקרסים 0.20 עם 2 קרסים רגילות 10. אתמול תוך כדי הדיג החלפתי חכה עם הבן שלי, והיא 5 מ' עם חוט ראשי 0.40 או 0.35 (לא זוכר), חוט לקרסים 0.35, כאמור עם 2 קרסים סירקל 6. הים היה די שקט, אך לא פלטה, השמש בשלבי שקיעה מתקדמים, אולי בגלל זה הוא אכל למרות החוט העבה יותר.
מאחר וחוויתי שחרורים של בורי מהקרס באוויר לא פעם, רשת הרמה תמיד נמצאת בסביבה. גם הפעם. האכילה שלו הטביעה את המצוף לגמרי, הוק סט קטן, ואז די נדהמתי ממה שראיתי מתרוצץ במים. לקחתי את העניינים בזהירות עד כמה שאפשר, עד שהרשת תהיה קרובה למים.
|
|
|
|
|
|
רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אם אפשר את דעתכם המקצועית האם בגלל הקרס סירקל הוא הטביע לגמרי והאם צריך גם עם סירקל הוקסט עדין?פשוט אנו מתענים כי אני חושב על לנסות לדוג איתם ורציתי לבדר האם זה כדאי והאם היתרונות ברורים?
|
|
|
|
|
|
dani77
|
חבר פורום
מנותקגיל:
49
|
|
אם אפשר את דעתכם המקצועית האם בגלל הקרס סירקל הוא הטביע לגמרי והאם צריך גם עם סירקל הוקסט עדין?פשוט אנו מתענים כי אני חושב על לנסות לדוג איתם ורציתי לבדר האם זה כדאי והאם היתרונות ברורים?
בורי לרוב דגים עם קרס קריסטל (נורבגי) מידה 9-10-11-12 אישית לא ראיתי סירקל במידות כאלו. דווקא בסחיבה איטית של המצוף קרס רגילה - לא סירקל יכולה להנעץ טוב יותר בשפתיים של הדג . כמעט כל דגי הבורי שתפסתי נתפסו עם קרס בשפה ולא בצידי הפה כמו בסירקל . לדוח - אחלה בורי בגודל מכובד מאוד  , לא פעם איבדתי דגים ברידינג בגלל שלא השתמשתי ברשת הרמה לא יכול לשכוח בחורף שעבר בורי של יותר מקילו וחצי על חוט 14 בקרבים אחרי שעייפתי אותו טוב טוב ירדתי לשפת המים ואז נתן לי פליק באוויר ואמר לי שלום 
|
|
|
|
|
|
רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה על התגובה אני רק אנסה לחדד את השאלה אם ימצא סרקל מתאים האם זה אמור לשפר הטבעה של המצוף לזיהוי אכילה ואם כן האם עדין צריך סחיבה עדינה של המצוף פשוט כי אני די מתקשה עם זיהוי אכילות של בורי ואולי סירקל יעזור בזה ?
|
|
|
|
|
|
דור שגב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
בורי יפה מאוד ועוד על בוס,שאפו  רשת הרמה זה דבר חובה כשדגים בורים בהצלחה בהמשך  אם אפשר את דעתכם המקצועית האם בגלל הקרס סירקל הוא הטביע לגמרי והאם צריך גם עם סירקל הוקסט עדין?פשוט אנו מתענים כי אני חושב על לנסות לדוג איתם ורציתי לבדר האם זה כדאי והאם היתרונות ברורים?
בשבת האחרונה דגתי בירקון בורים אבל במשך הדייג איבדתי את כל הקרסים שאני בדר"כ עובד איתם. אז השתמשתי בקרס שנראת כמו סירקל(לא בטוח שזה %100 סירקל) ועדיין נתפסו בורים. חסרון ראשון של סירקל-קשה להלביש את הבצק על הקרס בגלל הצוואר הקצר. חסרון שני- במידה ויש ארעסים באזור קשה לי להאמין שהם יתפסו כי יש להם פה ממש קטן. מצרף תמונה של הקרסים:(החבילה השמאלית איתה אני תמיד עובד,החבילה הימנית זה הסירקל)
|
|
|
|
עריכה אחרונה: יוני 18, 2014, 15:10:23 PM על ידי דור שגב
|
|
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
50
יש אכילות ???
|
|
חתיכת בורי  אני לא מתחבר לדיג בוס אבל כשמגיע משהו חזק וזה רק אתה והחכה עם החוט שקשור אליה, יש בזה משהו שמקפיץ את האדרנלין לשמים... 
|
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
ilan62
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אחלה בורי והכי כיף דייג עים הילד
|
|
|
|
|
|
רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
בורי יפה מאוד ועוד על בוס,שאפו  רשת הרמה זה דבר חובה כשדגים בורים בהצלחה בהמשך  אם אפשר את דעתכם המקצועית האם בגלל הקרס סירקל הוא הטביע לגמרי והאם צריך גם עם סירקל הוקסט עדין?פשוט אנו מתענים כי אני חושב על לנסות לדוג איתם ורציתי לבדר האם זה כדאי והאם היתרונות ברורים?
בשבת האחרונה דגתי בירקון בורים אבל במשך הדייג איבדתי את כל הקרסים שאני בדר"כ עובד איתם. אז השתמשתי בקרס שנראת כמו סירקל(לא בטוח שזה %100 סירקל) ועדיין נתפסו בורים. חסרון ראשון של סירקל-קשה להלביש את הבצק על הקרס בגלל הצוואר הקצר. חסרון שני- במידה ויש ארעסים באזור קשה לי להאמין שהם יתפסו כי יש להם פה ממש קטן. מצרף תמונה של הקרסים:(החבילה השמאלית איתה אני תמיד עובד,החבילה הימנית זה הסירקל) נקודה למחשבה בנוגע לאראס בהחלט נתון לשיקול אם חעבור לסירקל
|
|
|
|
|
|
1310Yossim
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|