כפי שציין HZ, הפארק הוא מלא מדשאות

האגם בגני יהושוע שטחו כ300*500 מטר +- ובמרכז האגם אי קטן(אין גישה לאי). הגעה: ניתן לחנות בחניון מול גני התערוכה מצפון לאגם, או ברחוב רוקח מדרום(הליכה יותר קצרה לאגם-5 דקות).
http://www.park.co.il/files/maps/ganeiyahoshua-m.pdfבמקום קרפיק(סאזאן לרוב), מושט+אמנון, שפמנונים, צלופח אירופאי(בחורף), מעט כסיף(יצא לי להבחין בהם משייטים- יש מעט עקב בעיית דייג בחטיפה שהיה בעבר), לעיתים נדירות נתפש קרפיון דשא.
הגדה הצפונית+מזרחית: מדשאה, יש הרבה צל, העצים/שיחים גדלים מעל ובתוך המים, יש שיחים ודשא שגדל במים(כ0.5 מהגדה), קשה לעבוד עם מקלות ארוכים מ4 מטר(עצים)...אבל יש אזורים נקיים יחסית מענפים. רוב הסושי מתרכז צמוד לחוף ומסתתר בשיחי המים. עומק ממוצע 1M.
הגדה הדרומית: מדשאה ללא עצים, הגדה מעט משופעת(רצוי לבוא עם מחצלת במקום כיסא), עומק ליד הגדה 0.5M ונהיה עמוק בהדרגה(20M מהגדה יש 1M). אזור נוח לעבודה במידה ומעוניינים לזרוק למרכז האגם(עופרות ופידרים למינהם)- ממליץ בחום שימוש ב back lead כדי להמנע מאי נעימויות(יש סירות). יש אפשרות לזרוק ליד האי הקטן.
הגדה המערבית: יש מעגן קטן לסירות...יש ספסלים ויש די הרבה אנשים מטיילים לאורכה(הגדה היא בטונדה, אין צל) עומק ליד הגדה 1.5M. יש פנסי תאורה עד 2400.
הקרקעית באגם בוצית אך לא רכה. יש אזור עם אבנים בגדה המערבית של האי(30*30M)(ניתן לזרוק לשם מהחוף הדרומי.... או מנק אחת חשופה בחוף הצפוני).
יש ציפורי מים ונוטריות- בשימוש בשיטות FREE_LINE צריך לפתוח עיניים...אחרת יתפש משהו שעיר או בעל נוצות

)
יש בקיץ ממטרות...במידה ומופעלות- פשוט לכסות את הפיתיון והתיק בשקית, ולברוח מהמקום ל 5 דקות.