פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   שימוש בדמוי ארוך 125 מ"מ |
עמודים: [1] 2
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 2 אורחים נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: שימוש בדמוי ארוך 125 מ"מ (נקרא 3613 פעמים) |
הדפסה |
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
מתי תישתמשו בדמוי ארוך 125 מ"מ , והאים דמוי כזה ארוך באמת נחוץ בהרסנל הדמויים
או שמע אפשר להיסתפק בדמויים עד 100 מ"מ בזרזור מהחוף
יש לציין שאני דג בים ומישקלי הזריקה של החכה 4 - 28
|
|
|
|
|
|
אביתר מק
|
מתעניין חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אני דג עם מיינו לאחרונה 15, 17 , 20... ואלו ששוחים חזק
|
|
|
|
|
|
liron89
|
חבר פורום
מנותקגיל:
36
...
|
|
יש הנחה שרווחת אצל חלק מהדייגים, פיתיון גדול = דג גדול.. אך זה לא תמיד מדוייק אבל יש הגיון בדבר.
דמויים באורך 125 מיועדים לגומברים גדולים,לברקים , פלמידות לוקוסים וברקודות בעיקר.
טורפים נמשכים מאוד לוויברציה, דמויים ארוכים מזגזגים בצורה חזקה, וגרים את הטורפים..
יש כאלה שמעדיפים רק דמויים גדולים, ופוסחים על הקטנים, ויש להפך..
אצלי בארסנל יש מכל הסוגים, אפילו 170 של רפאלה לבן ראש סגול, לא יצא לי הרבה לעבוד איתו לכן גם לא תפסתי..
אבל על דמויים של 125 תפסתי המון.. לוקוסי (בכל גודל), ברקודות, את הטונית שבתמונה שלי מימין, על SLDF של DUO דגם Tide minnow .
אני מאממין שעם הזמן תפתח לך שיטות עבודה, העדפה לדמויים וכו'..
נ.ב: איך החקה? מבסוט ממנה?
|
-------------------------------
"...Teach a man to fish, and he will fish forever"
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
יש הנחה שרווחת אצל חלק מהדייגים, פיתיון גדול = דג גדול.. אך זה לא תמיד מדוייק אבל יש הגיון בדבר.
דמויים באורך 125 מיועדים לגומברים גדולים,לברקים , פלמידות לוקוסים וברקודות בעיקר.
טורפים נמשכים מאוד לוויברציה, דמויים ארוכים מזגזגים בצורה חזקה, וגרים את הטורפים..
יש כאלה שמעדיפים רק דמויים גדולים, ופוסחים על הקטנים, ויש להפך..
אצלי בארסנל יש מכל הסוגים, אפילו 170 של רפאלה לבן ראש סגול, לא יצא לי הרבה לעבוד איתו לכן גם לא תפסתי..
אבל על דמויים של 125 תפסתי המון.. לוקוסי (בכל גודל), ברקודות, את הטונית שבתמונה שלי מימין, על SLDF של DUO דגם Tide minnow .
אני מאממין שעם הזמן תפתח לך שיטות עבודה, העדפה לדמויים וכו'..
נ.ב: איך החקה? מבסוט ממנה?
לירון תודה על התשובה , ביום שתפסתי את הדניס כמה דקות לאחר מכן באותו מקום מזרזר תפס על ציקדה לוקוס סביב הקילו + , לא יודע להסביר או להגיד חד משמעית אך משהר שדמוי של עד 100 מ"מ יכול לעשות את העבודה עם דגים גדולים יותר מקילו + נ. ב = האמת שרכשתי את החכה בעיקבות השירשור שלך על הדגם הזה ואני מפסות עד הגג ממנה
|
|
|
|
|
|
אביתר מק
|
מתעניין חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לוקוס זה לא דג שצריך בשבילו דמוי מיוחד ולדעתי לוקוס זה לא דג שצריך לטרגט ! לוקוס נתפס בכל הדמויים והפתיונות שאני חושב עליהם, רוצה לוקוס שים סיליקון גיג האד ראש אדום או ירוק תעבוד עם גראב ליד הסלעים בחוף תוציא לוקוס  מי שרוצה דגים קטנים יותר שיעבוד עם דמויים פחות מ100 מ"מ הרפאלה פרפל גוסט שציין עף טוב וזז טוב ונראה טוב... חוץ מזה הכל תלוי במיקום שלך...
|
|
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
לוקוס זה לא דג שצריך בשבילו דמוי מיוחד ולדעתי לוקוס זה לא דג שצריך לטרגט ! לוקוס נתפס בכל הדמויים והפתיונות שאני חושב עליהם, רוצה לוקוס שים סיליקון גיג האד ראש אדום או ירוק תעבוד עם גראב ליד הסלעים בחוף תוציא לוקוס  מי שרוצה דגים קטנים יותר שיעבוד עם דמויים פחות מ100 מ"מ הרפאלה פרפל גוסט שציין עף טוב וזז טוב ונראה טוב... חוץ מזה הכל תלוי במיקום שלך... אביתר שלום א : מתי כן ההיתה משתמש בדמוי ארוך , מפכינת האונות ב: לא ברורה לי האמירה = דמוי גדול דג גדול הרי נתתי דוגמה לתפיסת דג של קילו + על דמוי שהוא אולי סנטים וחצי ג: למה דמוי של90 - 100 מ"מ לא יעשה את העבודה על דגים גדולים, באותה מידה כמו דמוי 125 מ"מ
|
|
|
|
|
|
|
היי יואל,
גם אני מכיר את האמירה האומרת דמוי/פיתיון גדול = דג גדול.
יש בה משהו מן האמת, אבל לבטח לא הייתי מסיק את ההיפך דמוי קטן = דג קטן.
דגים הם טורפים אופורטוניסטיים. הם מוציאים אנרגיה פר תקיפה ועל פי זה הם שוקלים את צעדיהם.
דג גדול מוציא יותר אנרגיה, ולכן אם כבר תוקף, עדיף שיכניס חזרה כמות אנרגיה ש"תכסה" על המאמץ,
אבל אם תזרוק את הדמוי שלך במקום המתאים, ותיתן לו לשחות באופן שישתלם לדג לתקוף - אז הוא יתקוף.
איציק
|
|
|
|
עריכה אחרונה: יוני 16, 2014, 18:58:38 PM על ידי איציק.ש
|
|
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
היי יואל,
גם אני מכיר את האמירה האומרת דמוי/פיתיון גדול = דג גדול.
יש בה משהו מן האמת, אבל לבטח לא הייתי מסיק את ההיפך דמוי קטן = דג קטן.
דגים הם טורפים אופורטוניסטיים. הם מוציאים אנרגיה פר תקיפה ועל פי זה הם שוקלים את צעדיהם.
דג גדול מוציא יותר אנרגיה, ולכן אם כבר תוקף, עדיף שיכניס חזרה כמות אנרגיה ש"תכסה" על המאמץ,
אבל אם תזרוק את הדמוי שלך במקום המתאים, ותיתן לו לשחות באופן שישתלם לדג לתקוף - אז הוא יתקוף.
איציק
איציק תודה על התשובה האים יש אונות מסוימות שאתה עובד עם דמוי ארוך או שמע אין קשר בין אורך הדמוי לאונות השנה
|
|
|
|
|
|
|
אני באופן אישי עוד לא ניסיתי לעבוד עם דמוי ארוך. אז נמנעתי מלענות על התשובה.
נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk
|
|
|
|
|
|
|
כעת אנחנו בעונת הקיץ משמע אולטרהלייט. ב5-6 חודשים הקרובים אין לך מה לגעת בדמוים מעלה 85 בגג (Moab ודומיו וכמעט כל השאר בגודל של 40-60). בחורף האחרון עבדתי רק עם הmegabass x-120 וbassday sugarpen 95s מהסיבה הפשוטה שהייתי ממש בתחילת הדרך (חודש חודשיים) ולא תפסתי דגים משמעותיים אבל לגבי הגודל מניסיון אני לא יכול להגיד לך אבל מה שכן אני יכול להגיד לך זה שעם דמויים ארוכים (יותר מ125) משתמשים בעיקר כאשר רוצים לתפוס פלמידות וגומברים ורוצים להימנע משימוש בכבל פלדה שפוגע בשחייה ולכן משתמשים בדמוי ארוך על מנת שלא יהיה סיכוי שהדג בולע את כל הדמוי וקורע את הלידר. תתרכז כרגע בדמויים בטווח התחתון של החכה שלך (עד 12 גרם) וככה תוכל להינות מעונת הקיץ ולקראת אוקטובר תתחיל לחשוב על דמויים גדולים לחורף (לייט) ששם באמת יש צורך לדמויים מעבר לגודל 85.
What was was, was was
|
|
|
|
|
|
|
שלום שוב,
אמנם נמנעתי מלענות לשאלה שלך קודם לכן, אבל הקדשתי לזה קצת זמן מחשבה בכל זאת.
אם אתה שואל אותי, אין קשר בין אורך הדמוי לעונות השנה.
למעשה, לא הייתי קושר את אורך הדמוי בפרמטר נוסף כלשהוא. לא בעונות השנה, לא בדג המטרה, ולא בציוד.
מה שכן צריך לקשור יחד זה:
* עונות השנה עם דג המטרה * דג המטרה עם בחירת מיקום הדייג
כל המוסכמות לגבי שאר הקישורים כבר נשברו מזמן. וברגע שנשברו, אינם מעידים עוד על הכלל.
זאת דעתי האישית.
|
|
|
|
|
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
 |
|
|
דמויים גדולים, וקטנים כאחד, עובדים. לא מצאתי שום קשר בין האורך לבין העונה.
האהובים עלי ביותר בסביבת החוף הם דמויים של 7-10 ס"מ. הם הכי קרובים לגודל של הפיתיון הטבעי באיזור שלנו (ביזרי למינהם), הם בגודל ומשקל סביר לרוב להטלה למרחק ממוצע של 30-40 מטרים עם ציוד מתאים, והכי חשוב - הם עובדים.
אחד האהובים עלי ביותר (שאני לא מוצא יותר אחרי שאיבדתי את שלי), הוא MW90 של ECOGEAR (יש מצב שאני טועה בשם של הדגם). דמויי של 9 ס"מ, שתפס הכל מהכל. דמויים אהובים נוספים שלמיטב ידיעתי הפסיקו לייצר, הם YoZuri Diet Darter וגם R2S Jerky. 2 הדמויים הנ"ל גם כן, תפסו הכל מהכל. היוזורי למיטב זכרוני היה 9 ס"מ, והJERKY היה 10 ס"מ.
יחד עם זאת, דמויים של 120 מ"מ עובדים ללא צל של ספק. אישית נחלתי איתם הצלחה בעיקר בברקודות ולוקוסים, אבל אני גם לא נוטה להשתמש איתם יותר מידי. חברים וחברי פורום רבים תופסים עם דמויים של 120+.
אישית לא מוצא סיבה להשתמש בגדלים הללו, ואני נהנה הרבה יותר להשתמש בגדלים שציינתי. אין מה לחשוש מ"דמויי קטן - דג קטן", כי זה פשוט לא נכון. בדיוק כמו שנתפסו על הדמויים הנ"ל דגים של 200 גרם, נתפסו גם של 3 קילו, וגדולים יותר גם אהבו אותם כל כך, שהם החליטו לנתק לי אותם מהחוט ולשמור אותם למזכרת....
|
|
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
תודה על התשובות המפורטות
|
|
|
|
|
|
liron89
|
חבר פורום
מנותקגיל:
36
...
|
|
אכן חכה מעולה! נוחה ומתמודדת יפה עם כל טווח המשקלים.. רון סיכם את העניין יפה מאוד.. תודה על השיתוף בתחילת דרכי למדתי המון מהידע של רון.. קבל ח"ח וגם המון תודה.. לא בושה לקבל מחמאות 
|
-------------------------------
"...Teach a man to fish, and he will fish forever"
|
|
|
|
אביתר מק
|
מתעניין חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
לוקוס זה לא דג שצריך בשבילו דמוי מיוחד ולדעתי לוקוס זה לא דג שצריך לטרגט ! לוקוס נתפס בכל הדמויים והפתיונות שאני חושב עליהם, רוצה לוקוס שים סיליקון גיג האד ראש אדום או ירוק תעבוד עם גראב ליד הסלעים בחוף תוציא לוקוס  מי שרוצה דגים קטנים יותר שיעבוד עם דמויים פחות מ100 מ"מ הרפאלה פרפל גוסט שציין עף טוב וזז טוב ונראה טוב... חוץ מזה הכל תלוי במיקום שלך... אביתר שלום א : מתי כן ההיתה משתמש בדמוי ארוך , מפכינת האונות ב: לא ברורה לי האמירה = דמוי גדול דג גדול הרי נתתי דוגמה לתפיסת דג של קילו + על דמוי שהוא אולי סנטים וחצי ג: למה דמוי של90 - 100 מ"מ לא יעשה את העבודה על דגים גדולים, באותה מידה כמו דמוי 125 מ"מ הכל תלוי מה אתה מטרגט עם הניסיון תלמד לבד מתי להשתמש במה... בין אם זה תלוי במזג האוויר, בעומק, בדג וכו' לא ניתן לתת מידות של דמויים לדגים.. אני יכול להגיד לך לרוב סרגוסים 30-35מ"מ אבל בחור אחר תופס במידה אחרת כך שאין כל כך חשיבות, אני היום המטרה שלי זה לתפוס דגים גדולים... הולך על ה-Big Game שם אני עובד עם מאג פופר, פופר, פנסיל, מיינן 15,17,20 ג'יגים ועוד... בטח שיתפסו טרחון של 3 קילו יתפס על ג'יג 5 ס"מ, וטונית מהחוף הקטנות יתפסו על סיליקון רגלו 6.5 סמ, אינטיאס יתפס על mini bucktail jig ומוסר דו ספרתי על ג'יג 6 ס"מ לעומת זאת בייבי לוקוס של 100גר' יתפס על דמוי 12.5. לכן אני לא יטרגט לברק עם מיינו ראפאלה 17 ס"מ לפיכך אורך הHard bait lure יכול להיות משנה בטרגוט הדג ובג'יג לווא דווקא למעט טרחונים וכו' יש מלא דעות לפי דעתי גודל הדמוי משנה בהחלט את שיטת המשחק כשמדובר ב-Hard bait lure
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 2 אורחים נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2