תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
5/11/2011 | צפון: ראש הנקרה-נהריה | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
קלמארי - | טרכון ים תיכוני | 1 | 700 גר' | |
קלמארי - | טרכון ים תיכוני | 1 | 1.3 | |
קלמארי - | טרכון ים תיכוני | 1 | 600 גר' | |
- | סרגוס (סרגוס משורטט) | 1 | 200 גר' |
הדו"ח:
יום חמישי בלילה בודק את מפות מזג האוויר(windguru ומפת הגלים של המכון לחקר הימים והאגמים)ושמח לדעת שיום שישי בבוקר אין רוח רצינית ,גובה הגלים בסביבות מטר ותחזית הגשם היא 0.1 מ"מ לשעה...בקיצור יום מצויין לדייג!, איתמר לא בעניין(קניות 112s;9 )לכן יוצא לבד לחוף ומתכנן לסמס לו על המיפלצת שתפסתי
ובאמת תפסתי....וואחד ענן תפסתי,ההרגשה היתה כאילו מישהו שפך עליי דליים של מים

עם הטראומה הזאת קובע עם איתמר לשבת בבוקר שהמטרה הפעם היא לדוג בנקודת דייג שקרובה מאוד לרכבים כך שבמידה ויירד גשם אפשר למצוא מחסה...
חמש וחצי אנחנו בים והחכות במים,עוברות דקותיים והמקל שלי מקבל כיפוף חזק שמעיף את הפעמון,רץ למקל מרביץ הוקסט ומרגיש את הדג יורד לסלע...שומר על לחץ בחמש דקות ואז מרגיש רפיון ומגלה שהחוט נקרע(זה המינוס בחוטי בד בדייג חופי)
בנתיים השמיים מתבהרים, השמש יוצאת ואיתה מגיעים הטרכונים...ראשון יוצא לו טרכון חביב שעושה סיפתח למקל החדש של איתמר ומיד אחריו מגיע טרכון גדול יותר של 1.3 ק"ג,רעש הפעמונים עושה את שלו וכל רוכבי האופניים,אנשי הג'וגינג,מחלקי הגלגיליות ושאר מתעמלי הבוקר מגיעים אלינו על מנת לראות את הדגים,איתמר מתרחק מעט כדי להתעסק עם המקלות ומפספס את החלק הכיפי של היציאה-בכל הקהל המתאסף ישנם שני מבוגרים ואני עד לדו-שיח משעשע מאוד:
"בני, בוא תראה איזה טונה יפה"
"זה לא טונה,זה לומבר"(לומבר=גומבר בשפה עכואית,אני עכואי במקור...

"מה זה לומבר?אצלנו קוראים לזה טונה" לא מוותר החבר
"אצלכם בכלל מבינים בדגים??זה לא טונה,אתה יודע איזה עומק צריך בשביל לתפוס טונה?זה לומבר"עובר בני להתקפה
זה לא טונה ולא לומבר,זה טרכון אני מנסה לעשות סדר בבלאגן
"לא מכיר,זה נראה לי טונה," מפטיר החבר
"עזוב, אתה לא מבין בדגים" עוקץ בני בקטנה
"מזל שנולדת בשביל ללמד אותי על דגים..."מחזיר החבר באלגנטיות
איפה ד"ר גולני כשצריך אותו(או לפחות גיאצ'וק) אני חושב לי...
בנתיים הקהל מתחלף בזוג עולים חדשים שהיו מאושרים לראות הדגים(בראבו,כל הכבוד לכם, ממש מדהים האישה אומרת וגורמת לי להרגיש כאילו סיימתי קורס טייס בהצטיינות

ציוד
מקלות
איתמר-אולימפוס פרימטיסט 3.9 מטר 100-200 גר,ליון קוברה פרו 4.5 מטר 200-300 גרם(מקל פצצה!)
אביב-אולימפוס פרימטיסטי 3.9 מטר 100-200 גר,אולימפוס פרימטיסט 4.2 מטר 100-200 גר'
רולרים
איתמר-אוקומה AV80A
אביב-אוקומה AV80A , קוואנטום סמארט סרף 670
חוטים
איתמר-powerpro 30 LB
אביב-poerpro 40 LB
משקולות
איתמר-200 גר'
אביב-120-130 גר'
קרסים
איתמר - נירוסטה מס' 2 של טרבוקו
אביב- קרס קשורה מס' של מוסטד