| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 8/6/2014 | שרון: חדרה (קיסריה/גבעת אולגה) | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| בוקר | בצק רגיל - מתכון של סבא | אראס (סיכן הודי/משורטט) | 50 | בול לטיגון ארוחת צהריים |
| צהריים | דמוי דג קטן - 60SS ZipBaits | מליטה / ברקודה (אספירנה מליטה) | 1 | |
הדו"ח:
ביום שישי חברה שלי אומרת שהיא יוצאת אם חברות שלה "לערב בנות" לבילוי בסינמה סיטי
ומציעה לי אולי תקפוץ לדוג קצת עוד לא הייתה השבוע
היא לא סיימה את המשפט ואני כברבמחסן מסדר את התיק ליציאה
, על הזדמנויות כאלו לא מוותרים.לקראת שסיימתי לסדר את התיק נזכרתי שלפני כמה ימים היה לסבא שלי יום הולדת ובדיוק הבאתי
לו מקל בוס קרבון 7 מטר חדשת מרים טלפון אליו שואל אם בא לו לצאת לחנוך את המקל החדש

כמובן לא נתקל בסרוב(רק שומע את סבתא שלי ברקע אומרת לו "אבל הרגע חזרתה מהים" )
אוסף את סבא שלי ב5.30 מאור-עקיבא ונוסעים לנמל בקיסריה הותיק והטוב ששמה הינו עומדים
תמיד על המזח בעיר העתיקה עוד בתקופה שהייתי קטן.
סבא שלי פותח את המקל בוס החדש מנסה לדגו איתו חצי שעה ופתאום אני רואה אותו פותח את
המקל הישן שלו מפייבר
מה הולך "מה אתה עושה" לא טוב לי הוא אומר לא מסתדר ביד לך תשכנע מישהו כמוהו 20 שנה עומד אם אותו מקל של 50 ש"ח שהיגע הזמן להנות ולעבור לקרבון.
טוב נו שיהיה מה שנוח לו אני באתי להנות מיציאה דיג קלה איתו כולו

היה אחלה יום הגלים אומנם היו גבוהים אבל אנחנו בכל זאת מצאנו את הפינה שלנו בנמל והצלחנו
להסתדר למרות הגלים.
לפני כמה שנים כאשר היה קיר עדיין בנמל לפני שקרס בסערה הגדולה היה הרבה יותר קל לעמוד
שמה וגם בגלים של עד שני מטר הקיר היה מגן הצורה מצוינת מן הסוואלים הגבוהים.
הארסים יצאו על שמאל ועל ימין ללא הפסקה, אומנם אני זרקתי את רוב התפיסות שלי חזרה
למים אבל את סבא שלי לא משחרר את הקטנים אין מה לדבר מבחינתו הוא מכין מהם דגים משומרים
בשמן ולא יעזור כלום.
לאחר דיג של כמה שעות התישבנו להפסקת צהריים כרגיל בדיוק כמו שזכרתי שהיו אוכלים לפני
10 שנים לחם שחור אליה חמאה ומעליה הדגים המשומרים במלח אם שמן שהוא מכין פרוסת דג מעושן
ועגבניות במלח של סבתא בליווי פחית בירה קטנה

רק בשביל הארוחה והישיבה איתו להפסקת צהריים העלאת זכרונות של דייג של פעם היה שווה להגיע
הארוחת צהריים דרך אגב ארכה יותר מאשר הדיג עצמו
אבל ככה כשנהנים 
לאחר הארוחה הייתי חייב להוציא את הסט אולטרה שלי לתת כמה זריקות והנה הפתעה קלה מליטה
בינונית שסיפקה אחלה פייט על האולטרה
לקראת 14:00 חתכנו מהנמל וחזרנו הביתה לסבתא.
לצערי שכחתי את הgopro בבית אז הסתפקתי בתמונה אחת אם הפלפון צדפה הישן של סבא שלי
עקב כך מתנצל מראש על האיכות הנוראית.
לאחר שראיתי את התמונה בבית פתאום נזכרתי שאיפשהו הייתה לי תמונה בדיוק כזאת רק שלי
שצולמה עוד במצלמת פילם בדיוק באותו מטבח אותו שולחן אותו ארסים, אחרי חיפושים קלים מצאתי
אותה
אחרי שמצאתי אותה שמתי לב שגם הפוזה דומה
אם אני זוכר נכון גיל 13-14 בערך פלוס מינוס, אותה יציאה אם סבא שלי רק בגיל אחר

מי שיסתכל טוב טוב, ישם לב שאפילו חלק מהדברים על השולחן לא השתנו במשך 15 שנה

לפעמים לא צריך גומבר או לברק של 4 קילו או כנרת בשביל להנות הדייג הזה איתו החזיר אותי
15 שנים אחורה לפחות, נהנתי מכל רגע.

גיל 13-14