בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  מזג אוויר משוגע שהביא בליל דגים
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: מזג אוויר משוגע שהביא בליל דגים  (נקרא 4625 פעמים) הדפסה
yossid

הים הוא המרגוע האמתי שלי
חבר פורום
*

מנותק מנותק

דייג חוף ומז'רז'ר

מזג אוויר משוגע שהביא בליל דגים
« ב- : יוני 05, 2014, 16:03:11 PM »
תאריך הדו"חמיקום סוג מצב היםעומק משוערסגנון הדייג:
5/6/2014צפון: מפרץ חיפה מים מלוחיםשקט עד גלי0 - 10 מטרדיג חופי בים - פתיונות (סרף)

תפיסות דגים
שעת תפיסהפיתיוןסוג הדגכמותמשקל כולל בק"ג

הדו"ח:
8לאחר תקופה ארוכה של יובש מוחלט שלעיתים אני תוהה "האם יתכן שבמדבר יהיו יותר חיים מאשר בים?" ואין לי תשובה ברורה על כך, וכמו כול מזוכיסט שמחפש את השלווה ורואה את החיובי שביציאה, ומתכחש לכול השלילי שבה. כאילו שהדגים לא מעניינים בכלל.

מחליט אתמול בערב לצאת לים ולו רק כדי לנשום אוויר לח, קורא פה ושם על יובש מוחלט שבהחלט מוכר לי מקרוב, ולמרות זאת ב 22:00 מתלבש קליל ויוצא עם שתי מקלות ותקווה למשהוא מעניין, למרות שהתחזית לא ניבאה משהוא מעניין.

לאחר התמקמות וסיום ההכנות, מקל אחד עם מרמיר קפוא המושחל על קרס 4/0 תחתונה וקרס 2/0 עליונה, הטלה למרחק מקסימאלי.
הכנת מקל שני ולשם שינוי החלטתי על חזרה לריג שהשתמשתי בו בשנה שעברה, כלומר ריג באורך מטר וחצי שלושה בניות קצרות באורך 15 ס"מ וקרסים סירקל של מוסטד מספר 12, גודלם קטן מציפורן הזרת אך היו יעילים מאוד, הטלה רחוקה ומיקום המקל בסטנד.

כאן היה לי שיעור מאלף לגבי משטר הרוחות והתנהגות הדגים, בתחילה הייתה רוח מזרחית שהניבה נגיעות של קטנים ובינוניים וחלק נתפסו, לאחר כשעה וחצי התחילה רוח שעברה ממזרחית לדרומית מאוד חמה שגרמה לסופת חול ואיתה הפסקת הנגיעות של הדגים.

עם הזמן הרוח השתנתה לדרום מערבית ומעט קרה יותר, הים התחיל להיתברבר, ואז התחילו יותר תקיפות. לקראת השעה שתיים וחצי בלילה הרוח הייתה יותר מערבית מדרומית, הים עלה מעט ואיתו התחילו תקיפות אחת אחרי השנייה שהעלו גם שתי דגים יחד. קיפוף חזק במקל עם המרמיר לא הניב תפיסה אולם לדג לא היה זכר.

עוד ניסיון עם מרמיר נוסף, הדג ננגס מכול עבר אבל לא הביא תוצאות, ולעומת זאת קרסי הסירקל המשיכו לתת תוצאות יפות.

לסיכום ולהבנתי לרוחות יש משמעות חזקה ביותר גם בדייג חופי
הסירקל הוכיח שוב את יעילותו
ואולי בכול זאת יש דגים בים או שהאשמה ברוחות שגרמו לדייגי הסירות לשבות מרשתות ולהוכיח שהים יכול להתאושש אם רק ניתן לו מנוח.
חלק מהדגים כבר טוגן וזה ממתין למחר.

-------------------------------
תמיד תזכרו... שהדג שיושב אצלכם בצלחת, נמצא שם רק כי הוא פתח את פיו לאכול!!!
 IP: [ מחובר ]
רותם.ב
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: מזג אוויר משוגע שהביא בליל דגים
« הגיב #1 ב- : יוני 05, 2014, 16:10:23 PM »
דוח עם מסקנות מעניינות ביותר  מה שמענין אותי הוא האם הרוח משפיעה כשלעצמה או שחל איזה שינוי גם בים עצמו שגורם לכך? עליית הגלים או טשטוש של המים וכדומה.
עוד דבר היכן ניתן להשיג קרסי סירקל קטנות כמו שתארת ? פשוט לא הצלחתי למצוא הכי קטן שמצאתי היה קרס מס 8  ואני מחפש יותר קטן.
yossid

הים הוא המרגוע האמתי שלי
חבר פורום
*

מנותק מנותק

דייג חוף ומז'רז'ר

דוח עם מסקנות מעניינות ביותר  מה שמענין אותי הוא האם הרוח משפיעה כשלעצמה או שחל איזה שינוי גם בים עצמו שגורם לכך? עליית הגלים או טשטוש של המים וכדומה.
עוד דבר היכן ניתן להשיג קרסי סירקל קטנות כמו שתארת ? פשוט לא הצלחתי למצוא הכי קטן שמצאתי היה קרס מס 8  ואני מחפש יותר קטן.

השינוי היה בפני המים מים שקט לחלוטין התחיל בירבור של המים עם גלים של כ 50 עד 60 ס"מ מה שגרם לתפיסות, ברגע שהים חזר למצב שקט שוב, הפסיקו גם התפיסות.

לגבי הקרסים רכשתי גם אצל גנאדי בקרית ים וגם באיביי. ומתכוון לרכוש מהם עוד. הבעיה עם דגים מעט גדולים שהקרס נבלעת במלואה, ובמקרה כזה אני מעדיף לחתוך את הבנייה ולשים קרס חדשה. כמובן לא לשכוח להשאיר זנב חוט מחוץ לפה של הדג כדי לא להיפצע מהקרס בזמן הניקוי של הדג.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk 2
דור שגב

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : יוני 05, 2014, 16:18:12 PM »
אחלה ארוחה סידרת
מסקנות מעניינות שיכולות לתרום הרבה מידע
בהצלחה בהמשך אתה בסדר
רותם.ב
חבר פורום
*

מנותק מנותק

השינוי היה בפני המים מים שקט לחלוטין התחיל בירבור של המים עם גלים של כ 50 עד 60 ס"מ מה שגרם לתפיסות, ברגע שהים חזר למצב שקט שוב, הפסיקו גם התפיסות.

לגבי הקרסים רכשתי גם אצל גנאדי בקרית ים וגם באיביי. ומתכוון לרכוש מהם עוד. הבעיה עם דגים מעט גדולים שהקרס נבלעת במלואה, ובמקרה כזה אני מעדיף לחתוך את הבנייה ולשים קרס חדשה. כמובן לא לשכוח להשאיר זנב חוט מחוץ לפה של הדג כדי לא להיפצע מהקרס בזמן הניקוי של הדג.
 מעניין מאוד  ובעצם אפשר לומר שבים אפילו שקט אבל מבורבר קצת יכול להיות הבדל בין דייג מוצלח לכלןם.
אני דווקא מתכוון להשתמש בקרסים האלה לדייג  של דגים לא גדולים במיוחד (בולונז ) מאוד מעניין אותי כבר הרבה זמן לנסות לדוג בורי עם סירקל
מורן ג.
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : יוני 05, 2014, 17:10:29 PM »
יציאה בכיף.
אין ציפיות אין אכזבות
הריג הראשון ... תוכל לפרט קצת יותר? כבל,מונו,קרס עליונה צפה...?
תודה מראש
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : יוני 05, 2014, 18:43:23 PM »
יופי של יציאה ומסקנות יוסי  בראוו
בתאבון .
נשמח אם תעדכן גם את נתוני הדגים בדו"ח. אתה בסדר

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

yossid

הים הוא המרגוע האמתי שלי
חבר פורום
*

מנותק מנותק

דייג חוף ומז'רז'ר

יציאה בכיף.
אין ציפיות אין אכזבות
הריג הראשון ... תוכל לפרט קצת יותר? כבל,מונו,קרס עליונה צפה...?
תודה מראש

ריג המורכב מחוט אמנזיה 40lb באורך 1.20מטר , בקצה אחד סביבל לחוט הלידר ובקצה שני מחזיק לעופרת, 15 ס"מ מעל העופרת סביבל עם חרוז מכול כיוון לחוט הבנייה שאורכו 90 ס"מ, ו15 ס"מ מהסביבל העליון מיקמתי וו נירוסטה לתפיסת הקרס בהתלה.
הבנית מורכבת מחוט 60 ס"מ אמנזיה 40lb אליו מחובר כבל מתכת 60lb. על הכבל השחלתי קרס 2/0 שחובר לחוט בעזרת קשירת שמינייה על מנת שיתאפשר להעלות ולהוריד את הקרס, בקצה הכבל מחוברת סיכה של ברקיי ועליה מושחלת הקרס 4/0. זה מאפשר לי לשנות גדלים של קרסים במידת הצורך (כול הזכויות של הרעיון הזה שייכות לאייל סקויד).

rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : יוני 05, 2014, 19:32:37 PM »
עם כזה דוח יוסי ועם כזו הגשה איכותית ומהנה לקריאה,
אני הולך לדבר עם נפטון שיסדר לך תפיסות יפות - כדי שנקבל עוד מעדן כזה...  בירה

התפיסות כשלעצמן יפות, ארוחה טעימה פלוס ובעיקר האקש'ן...
אהבתי מאוד את התובנות והנסיון למצוא את הקשר בין הרוחות ומצב הים לבין האכילות -
זו בדיוק הדרך להבנת הים והדגים...
גם התהייה בסוף הדו"ח בהחלט מעניינת - עם הרבה חומר למחשבה...

תהנה מהארוחות... אתה בסדר
אשר קרן asherk9

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : יוני 05, 2014, 19:34:02 PM »
יוסי ,

היה לי כיף לקרוא את הדו"ח , במיוחד כשראיתי 3 דגים בתמונה תוך כדי קריאה וחשבתי לעצמי שסבבה לך לשבור את היובש ואז כשסיימתי לקרוא המשכתי לגלול את הדף מטה וראיתי שתפסת קצת יותר משלושה דגים.

בקרס 12 אני כמעט ולא משתמש, המקום היחיד שהשתמשתי בהם היה בפלמחים בבור של כחילות (מנור) עם חכת בוס.

תמשיך להסריח מדגים !!
יהושוע{שוקי}פרג

חבר פורום
*

מנותק מנותק

שיא אישי? עוד לא שברתי אותו!

« הגיב #10 ב- : יוני 05, 2014, 23:11:38 PM »
יופי של דו"ח ויופי של דגים
נראה שדגתה באזור חולי עם נגיעות סלעים?
דרך אגב לי קרה בדיוק הפוך עם הרוחות
ביום שלישי בלילה כשהרוח הפסיקה( 11 בלילה ) התחיל הדייג טרחונים דניסים וגם גומברים נתפסו בקצב מטורף במשך 3 שעות עד שנגמר הפיתיון

"למדתי בצבא את יופי החיים את טעמם של המים, שאין להם תחליף ואת כל הפלאים שיכול אדם לעשות אם רק ירצה בכך"
 IP: [ מחובר ] WWW
yossid

הים הוא המרגוע האמתי שלי
חבר פורום
*

מנותק מנותק

דייג חוף ומז'רז'ר

« הגיב #11 ב- : יוני 05, 2014, 23:35:00 PM »
עם כזה דוח יוסי ועם כזו הגשה איכותית ומהנה לקריאה,
אני הולך לדבר עם נפטון שיסדר לך תפיסות יפות - כדי שנקבל עוד מעדן כזה...  בירה

התפיסות כשלעצמן יפות, ארוחה טעימה פלוס ובעיקר האקש'ן...
אהבתי מאוד את התובנות והנסיון למצוא את הקשר בין הרוחות ומצב הים לבין האכילות -
זו בדיוק הדרך להבנת הים והדגים...
גם התהייה בסוף הדו"ח בהחלט מעניינת - עם הרבה חומר למחשבה...

תהנה מהארוחות... אתה בסדר

רפי תודה רבה

יוסי ,

היה לי כיף לקרוא את הדו"ח , במיוחד כשראיתי 3 דגים בתמונה תוך כדי קריאה וחשבתי לעצמי שסבבה לך לשבור את היובש ואז כשסיימתי לקרוא המשכתי לגלול את הדף מטה וראיתי שתפסת קצת יותר משלושה דגים.

בקרס 12 אני כמעט ולא משתמש, המקום היחיד שהשתמשתי בהם היה בפלמחים בבור של כחילות (מנור) עם חכת בוס.

תמשיך להסריח מדגים !!

תודה רבה, תנסה את הקרס ולא תתאכזב.

יופי של דו"ח ויופי של דגים
נראה שדגתה באזור חולי עם נגיעות סלעים?
דרך אגב לי קרה בדיוק הפוך עם הרוחות
ביום שלישי בלילה כשהרוח הפסיקה( 11 בלילה ) התחיל הדייג טרחונים דניסים וגם גומברים נתפסו בקצב מטורף במשך 3 שעות עד שנגמר הפיתיון

שוקי אזור חולי לחלוטין, רק בזמן האחרון גיליתי שנוצרה מין מדרגה חולית ששם רוב התפיסות.
ממתין לקרוא את הדוח שלך.
יהושוע{שוקי}פרג

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : יוני 05, 2014, 23:38:25 PM »
עבדתה עם גמברי ותולעים?
"למדתי בצבא את יופי החיים את טעמם של המים, שאין להם תחליף ואת כל הפלאים שיכול אדם לעשות אם רק ירצה בכך"
yossid

הים הוא המרגוע האמתי שלי
חבר פורום
*

מנותק מנותק

דייג חוף ומז'רז'ר

« הגיב #13 ב- : יוני 06, 2014, 00:57:54 AM »
עבדתה עם גמברי ותולעים?

תולעים וקלאמרי, על הגמברי האדום לא הייתה היענות מרשימה, בתולעים הייתה לעיתים בעיה כלומר אחרי הזריקה לים ואיסוף החוט העודף הייתה כבר טריפה של התולעים, ולכן במקום להשחיל את התולעת כמו שהיא, פשוט לאחר כול כמה מילימטר עשיתי נעיצה חוזרת כך שיהיה קשה להוציאה בביס אחד.
כמו כן היות והריג בנוי משלושה קרסים, השחלתי לעיתים רק תולעים, לעיתים מעורב קרס תולעת ושני קרסים קלאמרי.
יהושוע{שוקי}פרג

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #14 ב- : יוני 06, 2014, 02:24:12 AM »
עבדתה עם גמברי ותולעים?

תולעים וקלאמרי, על הגמברי האדום לא הייתה היענות מרשימה, בתולעים הייתה לעיתים בעיה כלומר אחרי הזריקה לים ואיסוף החוט העודף הייתה כבר טריפה של התולעים, ולכן במקום להשחיל את התולעת כמו שהיא, פשוט לאחר כול כמה מילימטר עשיתי נעיצה חוזרת כך שיהיה קשה להוציאה בביס אחד.
כמו כן היות והריג בנוי משלושה קרסים, השחלתי לעיתים רק תולעים, לעיתים מעורב קרס תולעת ושני קרסים קלאמרי.
אצלי על התולעים נתפסו בעיקר הסרגוסים על הגמברי היה ביקוש רציני ( ולא בפעם הראשונה ) נראה שהגמברי קריסטל הטרי פשוט "מחרפן" אותם
ולמרות שהיה גם קאלמארי הם פשוט מעדיפים את הגמברי (פרידות ,דניסים ,מרמירים, טרכונים )
דרך אגב  מניסיון הגמברי האדום מתפורר מהר יותר במים ונופל מהקרס  אין לי ספק שהוא גם פחות יעיל מהקריסטל תנסה ביציאה הבאה לעבוד עם קריסטל טרי ותרגיש בהבדל
עריכה אחרונה: יוני 06, 2014, 02:27:58 AM על ידי יהושוע{שוקי}פרג
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!