פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   מישהו מזהה את הדגים? |
עמודים: 1 [2]
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: מישהו מזהה את הדגים? (נקרא 4936 פעמים) |
הדפסה |
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שיבדוק אם יש לו קשקשים אז הוא כשר ואכיל
כשר ואכיל השאלה אם לא רעיל  חשבתי שאתה חזק בתורה  הדין לגבי דג לא ידוע הוא: אם יש סנפיר וקשקשת כשר הוא משמע אם הוא כשר הוא גם אכיל ולא רעיל יכול להיות גם מצב של דג ארסי אבל אכיל (דרקון שדי) ארסי כלומר מקבלים ארס במגע עם הדג לרוב בקוצים שלו רעיל משמע בבליעה לדוגמא: נחש הוא ארסי אבל יש כאלה שאוכלים נחשים(תאילנדים) לא רק תאיילנדים אוכלים נחשים ארסיים. הארס הוא לא בגוף הוא בבלוטה שממוקמת בראש ושמורידים את הראש הוא אכיל וטעים. דוב זה רק היה דוגמא כדי להסביר את ההבדל בין ארסי לרעיל ואומרים שלנחש יש טעם של עוף אז אני כבר מעדיף את העוף  זה בדיוק מה שאני עניתי כשהציעו לי נחש וגם תנין. אמרו שזה טעים כמו עוף.... אז ביקשתי את הדבר האמיתי.
|
|
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שלחתי את התמונות לדני גולני, נראה מה יגיד...
כל הכבוד סאמח  יש חדש מהד"ר? פתרון החידה: "תודה על התמונות. הדג המוארך יותר הוא בלוריתן שחור (Centolophus niger) והדג השני הוא שחורן אטלנטי (Schedophilus ovalis) שניהם ממשפחת הבלוריתניים (CENTROLOPHIDAE ושניהם נדירים בחופנו. להבא, תבקשו מחברי הפורום שבמקרה שהם תופסים דגים נדירים שישמרו אותם בפריזר ויעבירו תמונה. במקרים שהעניין יצדיק אבוא לקבל/לקנות את הדג. בברכה, דני"" אני גם מצרף את המייל שלו, למי שירצה לשלוח לו ישירות תמונות או להתיעצות וכו': dani.golani@mail.huji.ac.il
|
|
-------------------------------
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
מישהו טען שם בפייסבוק שזה דג נפט  מן הסתם קשקוש מקושקש.... כמו שלדרקון שדי קראו "דג עקרב".... שיבדוק אם יש לו קשקשים אז הוא כשר ואכיל
כשר ואכיל השאלה אם לא רעיל  חשבתי שאתה חזק בתורה  הדין לגבי דג לא ידוע הוא: אם יש סנפיר וקשקשת כשר הוא משמע אם הוא כשר הוא גם אכיל ולא רעיל יכול להיות גם מצב של דג ארסי אבל אכיל (דרקון שדי) ארסי כלומר מקבלים ארס במגע עם הדג לרוב בקוצים שלו רעיל משמע בבליעה לדוגמא: נחש הוא ארסי אבל יש כאלה שאוכלים נחשים(תאילנדים) אכן כך... אם מהתורה ניתן שאפשר לאכול כל דג שיש לו סנפיר וקשקשת - מי שמאמין יאמין שהדג איננו רעיל... 
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
כל הכבוד סאמח  יש חדש מהד"ר? פתרון החידה: "תודה על התמונות. הדג המוארך יותר הוא בלוריתן שחור (Centolophus niger) והדג השני הוא שחורן אטלנטי (Schedophilus ovalis) שניהם ממשפחת הבלוריתניים (CENTROLOPHIDAE ושניהם נדירים בחופנו. להבא, תבקשו מחברי הפורום שבמקרה שהם תופסים דגים נדירים שישמרו אותם בפריזר ויעבירו תמונה. במקרים שהעניין יצדיק אבוא לקבל/לקנות את הדג. בברכה, דני"" אני גם מצרף את המייל שלו, למי שירצה לשלוח לו ישירות תמונות או להתיעצות וכו': dani.golani@mail.huji.ac.ilתודה סאמח...  אפשר למען הסדר הטוב לקבל אישור שהדגים ראויים למאכל +מידע אם הם ארסיים?!! האם אלו דגים פולשים?!
|
|
|
|
|
|
אליהו בנימין
|
"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי" חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
כשר ואכיל השאלה אם לא רעיל  חשבתי שאתה חזק בתורה  הדין לגבי דג לא ידוע הוא: אם יש סנפיר וקשקשת כשר הוא משמע אם הוא כשר הוא גם אכיל ולא רעיל יכול להיות גם מצב של דג ארסי אבל אכיל (דרקון שדי) ארסי כלומר מקבלים ארס במגע עם הדג לרוב בקוצים שלו רעיל משמע בבליעה לדוגמא: נחש הוא ארסי אבל יש כאלה שאוכלים נחשים(תאילנדים) אכן כך... אם מהתורה ניתן שאפשר לאכול כל דג שיש לו סנפיר וקשקשת - מי שמאמין יאמין שהדג איננו רעיל...  אכן בנצי צודק, אך מבחינתי החשש הוא שהיום ישנם רעלים "שלא כתובים בתורה", אפילו סביבה מזוהמת במיוחד של דג יכולה להפוך אותו לרעיל ומסוכן לאכילה, אז כדאי לחכות גם לתשובתו של המדען 
|
|
|
|
עריכה אחרונה: מאי 25, 2014, 09:35:15 AM על ידי נחמיאס
|
|
|
|
|
|
אליהו בנימין
|
מנותקגיל:
39
|
|
כל הכבוד סאמח  יש חדש מהד"ר? פתרון החידה: "תודה על התמונות. הדג המוארך יותר הוא בלוריתן שחור (Centolophus niger) והדג השני הוא שחורן אטלנטי (Schedophilus ovalis) שניהם ממשפחת הבלוריתניים (CENTROLOPHIDAE ושניהם נדירים בחופנו. להבא, תבקשו מחברי הפורום שבמקרה שהם תופסים דגים נדירים שישמרו אותם בפריזר ויעבירו תמונה. במקרים שהעניין יצדיק אבוא לקבל/לקנות את הדג. בברכה, דני"" אני גם מצרף את המייל שלו, למי שירצה לשלוח לו ישירות תמונות או להתיעצות וכו': dani.golani@mail.huji.ac.ilתודה סאמח...  אפשר למען הסדר הטוב לקבל אישור שהדגים ראויים למאכל +מידע אם הם ארסיים?!! האם אלו דגים פולשים?! כל הכבוד סאמח  מצטרף לשאלתו של רפי... למרות שאם היה חשש רעילות מן הסתם הד"ר היה מציין את הפרט ה"פעוט" הזה.. ליתר ביטחון 
|
|
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
כל הכבוד סאמח  יש חדש מהד"ר? פתרון החידה: "תודה על התמונות. הדג המוארך יותר הוא בלוריתן שחור (Centolophus niger) והדג השני הוא שחורן אטלנטי (Schedophilus ovalis) שניהם ממשפחת הבלוריתניים (CENTROLOPHIDAE ושניהם נדירים בחופנו. להבא, תבקשו מחברי הפורום שבמקרה שהם תופסים דגים נדירים שישמרו אותם בפריזר ויעבירו תמונה. במקרים שהעניין יצדיק אבוא לקבל/לקנות את הדג. בברכה, דני"" אני גם מצרף את המייל שלו, למי שירצה לשלוח לו ישירות תמונות או להתיעצות וכו': dani.golani@mail.huji.ac.ilתודה סאמח...  אפשר למען הסדר הטוב לקבל אישור שהדגים ראויים למאכל +מידע אם הם ארסיים?!! האם אלו דגים פולשים?!  רפי, דני לא התיחס לזה. אבל מחיפוש שעשיתי, וכנראה שזה לדגים האלו, כתוב שהם רעילים וגורמים להתיבשות עקב שעווה טבעית שיש להם בגוף שבני אדם לא יכולים לעקל! ראה קישור: http://www.foodauthority.nsw.gov.au/industry/food-business-issues/escolar-oilfish/#.U4Gi0dKSzg8
|
|
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
כל הכבוד סאמח  יש חדש מהד"ר? פתרון החידה: "תודה על התמונות. הדג המוארך יותר הוא בלוריתן שחור (Centolophus niger) והדג השני הוא שחורן אטלנטי (Schedophilus ovalis) שניהם ממשפחת הבלוריתניים (CENTROLOPHIDAE ושניהם נדירים בחופנו. להבא, תבקשו מחברי הפורום שבמקרה שהם תופסים דגים נדירים שישמרו אותם בפריזר ויעבירו תמונה. במקרים שהעניין יצדיק אבוא לקבל/לקנות את הדג. בברכה, דני"" אני גם מצרף את המייל שלו, למי שירצה לשלוח לו ישירות תמונות או להתיעצות וכו': dani.golani@mail.huji.ac.ilתודה סאמח...  אפשר למען הסדר הטוב לקבל אישור שהדגים ראויים למאכל +מידע אם הם ארסיים?!! האם אלו דגים פולשים?! כל הכבוד סאמח  מצטרף לשאלתו של רפי... למרות שאם היה חשש רעילות מן הסתם הד"ר היה מציין את הפרט ה"פעוט" הזה.. ליתר ביטחון  לא נכון נחמיאס, דני לא התיחס לעניין ולא ניתן להסתמך על זה כהנחה שהדג לא רעיל. ראה תגובתי למעלה לרפי שזה דג שכנראה כן רעיל! אגב, מי שקרא לו דג נפט לא טעה כי באנגלית נקרא oil fish!
|
|
|
|
|
|
אליהו בנימין
|
מנותקגיל:
39
|
|
 |
|
|
כל הכבוד סאמח  יש חדש מהד"ר? פתרון החידה: "תודה על התמונות. הדג המוארך יותר הוא בלוריתן שחור (Centolophus niger) והדג השני הוא שחורן אטלנטי (Schedophilus ovalis) שניהם ממשפחת הבלוריתניים (CENTROLOPHIDAE ושניהם נדירים בחופנו. להבא, תבקשו מחברי הפורום שבמקרה שהם תופסים דגים נדירים שישמרו אותם בפריזר ויעבירו תמונה. במקרים שהעניין יצדיק אבוא לקבל/לקנות את הדג. בברכה, דני"" אני גם מצרף את המייל שלו, למי שירצה לשלוח לו ישירות תמונות או להתיעצות וכו': dani.golani@mail.huji.ac.ilתודה סאמח...  אפשר למען הסדר הטוב לקבל אישור שהדגים ראויים למאכל +מידע אם הם ארסיים?!! האם אלו דגים פולשים?! כל הכבוד סאמח  מצטרף לשאלתו של רפי... למרות שאם היה חשש רעילות מן הסתם הד"ר היה מציין את הפרט ה"פעוט" הזה.. ליתר ביטחון  לא נכון נחמיאס, דני לא התיחס לעניין ולא ניתן להסתמך על זה כהנחה שהדג לא רעיל. ראה תגובתי למעלה לרפי שזה דג שכנראה כן רעיל! אגב, מי שקרא לו דג נפט לא טעה כי באנגלית נקרא oil fish! הנחתי הנחה הגיונית + הסתייגות, ואכן טוב שבדקת לעומק את הדברים  עכשיו הדברים ברורים לחברי הפורום, נותר רק להעביר הלאה לדייג שתפס.. עלי  ושוב תודה סאמח על הבירור המעמיק 
|
|
|
|
עריכה אחרונה: מאי 25, 2014, 10:20:14 AM על ידי נחמיאס
|
|
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
כל הכבוד סאמח  יש חדש מהד"ר? פתרון החידה: "תודה על התמונות. הדג המוארך יותר הוא בלוריתן שחור (Centolophus niger) והדג השני הוא שחורן אטלנטי (Schedophilus ovalis) שניהם ממשפחת הבלוריתניים (CENTROLOPHIDAE ושניהם נדירים בחופנו. להבא, תבקשו מחברי הפורום שבמקרה שהם תופסים דגים נדירים שישמרו אותם בפריזר ויעבירו תמונה. במקרים שהעניין יצדיק אבוא לקבל/לקנות את הדג. בברכה, דני"" אני גם מצרף את המייל שלו, למי שירצה לשלוח לו ישירות תמונות או להתיעצות וכו': dani.golani@mail.huji.ac.ilתודה סאמח...  אפשר למען הסדר הטוב לקבל אישור שהדגים ראויים למאכל +מידע אם הם ארסיים?!! האם אלו דגים פולשים?! כל הכבוד סאמח  מצטרף לשאלתו של רפי... למרות שאם היה חשש רעילות מן הסתם הד"ר היה מציין את הפרט ה"פעוט" הזה.. ליתר ביטחון  לא נכון נחמיאס, דני לא התיחס לעניין ולא ניתן להסתמך על זה כהנחה שהדג לא רעיל. ראה תגובתי למעלה לרפי שזה דג שכנראה כן רעיל! אגב, מי שקרא לו דג נפט לא טעה כי באנגלית נקרא oil fish! הנחתי הנחה הגיונית + הסתייגות, ואכן טוב שבדקת לעומק את הדברים  עכשיו הדברים ברורים לחברי הפורום, נותר רק להעביר הלאה לדייג שתפס.. עלי  ושוב תודה סאמח על הבירור המעמיק  בכיף
|
|
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אחרי אישור דני: טלפון של דני גולני (02-6585872 או 0544-707823 אולי אפשר לנעוץ את זה יחד עם המייל באיזה שהוא מקום?
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|