אני מניח שמדובר ביאכטה מנועית נטו

בעל הסירה צריך להגיד פעמיים תודה,האחת שכולם בריאים ושלמים ,והשני שטוב שהסירה לא התפוצצה במרינה....

אין ספק שאדי דלק ניצתו מניצוץ חשמלי-פיצוץ

מי שלומד סקיפר מכיר את השאלה במבחן-שתשובתה בזמן תדלוק יש להפסיק את הפעלת האוטמטית של משא' הבילץ-למנוע ניצוץ אפילו הקטן ביותר(משא ביץ אטומות!!)
יצא לי להיכנס לכמה חדרי מנועים של יאכטות גדולות,וכבר במבט ראשון אני יכול היום להעריך את מצב הסירה,את בעל הסירה,ואת המכונאי....
בדרך כלל נראה בתא המנוע שחייב להיות מאוורור עם וונטה/מפוח!!!בשביל למנוע הצטברות של אדי דלק נראה ונקי מסימנים של נזילות דלק שמן מים ,ריח,וג'ייפה בבילג'
וכמובן צליל/רעשי מנוע תקינים ועבודה עגולה,רצועות תקינות ומתוחות היטב (יש סירות שלא ניתן להניע את המנוע עם התא לא אוורר למשך מספר דקות)

אז אם היה אוורור מוקדם,בדיקה לפני הפלגה של תא המנוע,ותחזוקת צנרת כראוי -לא הייתה נזילת דלק
ולגבי תחזוקת צנרת-צינורות טריים ובנדים מתאימים במידה מנירוסטה בלבד!!!
עכשיו החלפתי צינור דלק קומפלט בגלל ריח של דלק!!!
שקניתי את הסירה שלי אמרתי לחבר שיש לי קצת מים בבילץ',והוא אמר לי לטעום אותם!!!מתוקים-חדירת מי גשם-תוקנה הדליפה מהחלון-בילץ יבש

ניצוץ-לא נעים להגיד את זה ברוב הסירות ראיתי מלא חיבורי חשמל "זמניים" אם סרט בידוד דביק,
להימנע מזה-להלחים עם מלחם,בידוד מתכווץ,סופית חשמל מתאימה,ומכשיר יעודי לסופיות וממליץ בנוסף הלחמה!!!
סרט דביק הפשוט יעיל רק לעזרה ראשונה!!!בדרך כלל מתקלף ונופל ואז יש קצר!!!,חוט חשמל מולחם לעולם לא יעשה ניצוץ!!!ובידוד מתכווץ
לסיכום:
בילץ יבש-סירה מתוחזקת טוב
חדר מנוע נקי ומסודר ללא אלתורים ואיזולירבנד ים(סרט בידוד דביק)
חיבורי חשמל אטומים(יש באייבי בגרושים)
וביקורת לפני הפלגה ובסיומה
אם המערכת החשמל הייתה אטומה ותקינה לא היה ניצוץ שמצית את אדי הדלק בסירה!!!!
אם מערכת הדלק כולל האוורר היו תקינים לא היה אדי דלק גם אם יש ניצוץ!!!!
אם התחזוקה הייתה טובה בסעיפים האלה, לא הייתה תאונה/שריפה
גם אם היה קורה כשל!!באחד הסעיפים!!!
יום טוב רפי