בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומים כלליים ושרותים לחברים
| |-+  פינת המטבח והמתכונים (אחראי: shragam)
| | |-+  באיזו טמפרטורה עושים דג בתנור?! שאלה פשוטה וכנראה לא פשוטה...
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: באיזו טמפרטורה עושים דג בתנור?! שאלה פשוטה וכנראה לא פשוטה...  (נקרא 7020 פעמים) הדפסה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

אתם מכינים לפעמים דג בתנור?! אז איך את מכינים את הדגים שלכם?!
באיזו טמפרטורה אתם עושים דג בתנור?! שאלה פשוטה וכנראה לא פשוטה...
180 מעלות?! אולי 200?! או 220?!

ככלל אנחנו לא פעם מכוונים אינטואיטיבית והדג יוצא טוב, אני בכל אופן...
השאלה היא אם יש טמפרטורה אופטימלית שהדג יצא עוד יותר טוב... מוצאי לשון

ובכלל...
*האם גודל הדג קשור לטמפרטורה הרצויה?! או שהגודל קשור רק למשך האפיה?!
*האם סוג הדג (מבחינת עסיסיות הבשר) קשור לטמפרטורה הרצויה?! או גם קשור רק למשך האפיה?!
*האם שימוש או או שימוש בנייר כסף - משליף על הטמפרטורה?!
*האם שימוש במרכיבים נוספים כגון יותר שמן או עגבניות וכו' - משליך על הטמפרטורה?!
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
piniab

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 1200

http://www.mekor-adgim.com/%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%A6%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%93%D7%92%D7%99%D7%9D.aspx

הבסיס של צליית דגים בתנור דומה מאד לצליה על האש.

תנור המחומם מראש ל 180-200 מעלות , תבנית עם נייר אפיה ודגים טריים מכל סוג שהוא. מכאן אפשר ורצוי רק להוסיף... שמן זית, לימון, שום כתוש, מלח, פלפל, יין לבן, חמאה, פטרוזיליה, נענע ועוד. כל אחד לפי טעמו האישי ולפי המוצרים הזמינים לו באותו רגע.

מכניסים את התבנית לתנור ל 12-20 דקות (אם מדובר בפילה של דג אז מקסימום 12 דקות כאשר מניחים את הדג על הצד של העור) אם הדגים עבים וגדולים אז לכיון 15-20 דקות תלוי בגודל ועובי הדג.
עריכה אחרונה: מאי 11, 2014, 06:22:54 AM על ידי piniab
-------------------------------
יום רע של דיג הוא טוב יותר מיום מוצלח בעבודה.
 IP: [ מחובר ]
שי דביר (שי שם פרטי)

אהבת הדיג והרצון לשתף הופכים אותך להיות
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 57

הודעות: 1272

וכמות ההודעות הזו היא רק ההתחלה...

אתם מכינים לפעמים דג בתנור?! אז איך את מכינים את הדגים שלכם?!
באיזו טמפרטורה אתם עושים דג בתנור?! שאלה פשוטה וכנראה לא פשוטה...
180 מעלות?! אולי 200?! או 220?!

ככלל אנחנו לא פעם מכוונים אינטואיטיבית והדג יוצא טוב, אני בכל אופן...
השאלה היא אם יש טמפרטורה אופטימלית שהדג יצא עוד יותר טוב... מוצאי לשון

ובכלל...
*האם גודל הדג קשור לטמפרטורה הרצויה?! או שהגודל קשור רק למשך האפיה?! ככל שהדג יהיה גדול יותר נוריד את הטמפרטורה על מנת לא לשרוף מבחוץ בעוד חי בפנים.
*האם סוג הדג (מבחינת עסיסיות הבשר) קשור לטמפרטורה הרצויה?! או גם קשור רק למשך האפיה?! בודאי, ככל שהדג יכיל יותר שומן אנו נוריד טמפרטורה ונאריך אפיה, ככל שהדג לא יכיל הרבה שומן נעשה להיפך
*האם שימוש או או שימוש בנייר כסף - משליף על הטמפרטורה?! ניר כסף גורם לכליאת חום ומונע בריחת לחות, שני פרמטרים חשובים ביותר
*האם שימוש במרכיבים נוספים כגון יותר שמן או עגבניות וכו' - משליך על הטמפרטורה?! לא, רק יאריך את האפיה במספר דקות

רפי יקירי, עניתי בגוף ההודעה שלך...
-------------------------------
הדג שהצליח לברוח, סך הכל רצה לחיות יותר ממה שאתה רצית להעלות אותו לסירה.
 IP: [ מחובר ]
בנציון
חבר פורום
**

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 14

http://eladamitay.wordpress.com/

בבישול/אפייה/צלייה של דגים יש להקפיד על חום גבוה ואחיד
220 מעלות.
אם יש טורבו או קונווקטומט מומלץ להפעיל גם אותו.
טמפרטורה נמוכה ו/או לא אחידה גורמת לצמיגיות והידבקות.
הסיבה לעטיפת הדג בשמן ו/או בנייר אפייה/רדיד אלומינים היא צימצום בריחת הנוזלים מהנתח ושמירה על טמפרטורה אחידה וגבוהה.
אין בעיה לאפות גם בטמפרטורה גבוהה יותר דוגמת טאבון.
ככלל יש לכוון לזמן ביושל מינימלי.
-------------------------------
 IP: [ מחובר ] WWW
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

אתם מכינים לפעמים דג בתנור?! אז איך את מכינים את הדגים שלכם?!
באיזו טמפרטורה אתם עושים דג בתנור?! שאלה פשוטה וכנראה לא פשוטה...
180 מעלות?! אולי 200?! או 220?!

ככלל אנחנו לא פעם מכוונים אינטואיטיבית והדג יוצא טוב, אני בכל אופן...
השאלה היא אם יש טמפרטורה אופטימלית שהדג יצא עוד יותר טוב... מוצאי לשון

ובכלל...
*האם גודל הדג קשור לטמפרטורה הרצויה?! או שהגודל קשור רק למשך האפיה?!

ככל שהדג יהיה גדול יותר נוריד את הטמפרטורה על מנת לא לשרוף מבחוץ בעוד חי בפנים.

*האם סוג הדג (מבחינת עסיסיות הבשר) קשור לטמפרטורה הרצויה?! או גם קשור רק למשך האפיה?!
בודאי, ככל שהדג יכיל יותר שומן אנו נוריד טמפרטורה ונאריך אפיה, ככל שהדג לא יכיל הרבה שומן נעשה להיפך

*האם שימוש או או שימוש בנייר כסף - משליף על הטמפרטורה?!

ניר כסף גורם לכליאת חום ומונע בריחת לחות, שני פרמטרים חשובים ביותר

*האם שימוש במרכיבים נוספים כגון יותר שמן או עגבניות וכו' - משליך על הטמפרטורה?!

לא, רק יאריך את האפיה במספר דקות

רפי יקירי, עניתי בגוף ההודעה שלך...

שי יקירי, ראשית תודה...
בפעם הבאה רק באותיות מודגשות או צבועות - ובשורה נפרדת שיהיה לי יותר קל... קריצה
כמו שעשיתי כרגע בהודעה המצוטטת - צבעתי וריווחתי בגוף הציטוט... מתבייש

תודה לך, לפיני ולשף בנציון...
אתעמק ואחזור עם הצקה בעוד כמה שאלות -
במיוחד אם יש לנו שף מקצועי עם רקורד מוכח... מגניב
עריכה אחרונה: מאי 11, 2014, 17:37:44 PM על ידי rafi
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 5702

מאוד מעניין רק שיש כמה תשובות ולא כול התשובות אותו דבר נהיה לי
סלט טמפרטורות בראש עכשיו צריך לעשות פעם לפי פיני פעם לפי שי דביר
ופעם לפי השף בנציון וליראות מה יוצא הכי טעים גילגול עיניים תודה לכולם אתה בסדר אתה בסדר אתה בסדר
 IP: [ מחובר ]
אליהו בנימין

"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי"
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 39

הודעות: 5225

מסכים עם מאסטר-שף בנציון טמפרטורה גבוהה עובדת גם לי הכי טוב, מקצרת את זמן האפיה והדגים יוצאים סופר  אתה בסדר
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 57

הודעות: 14232

פטנט נוסף שחבר סיפר לי, לחמם בהתחלה ל 250 מעלות, להכניס את הדג ל 5 דקות בחום הזה ואז להוריד ל 200 להמשך הבישול.
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

פטנט נוסף שחבר סיפר לי, לחמם בהתחלה ל 250 מעלות, להכניס את הדג ל 5 דקות בחום הזה ואז להוריד ל 200 להמשך הבישול.


סיפר זה נחמד, השאלה שרגא אם ניסית?
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 57

הודעות: 14232

פטנט נוסף שחבר סיפר לי, לחמם בהתחלה ל 250 מעלות, להכניס את הדג ל 5 דקות בחום הזה ואז להוריד ל 200 להמשך הבישול.


סיפר זה נחמד, השאלה שרגא אם ניסית?
ברור שבדקתי. רלוונטי יותר לדגים גדולים ולא קטנים.
עובד יפה
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

 IP: [ מחובר ]
issc
חבר פורום
***

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 144

בעניין:
« הגיב #10 ב- : פברואר 01, 2015, 21:10:09 PM »
אני עוטף בניר אפייה ואופה אותם בטוסטר,,,,
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

יש למישהו מה להוסיף לדיון הישן הזה? 
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
savirs

דייג זה כל הסיפור
חבר פורום
***

מנותק מנותק

גיל: 55

הודעות: 225

רפי,

הטמפרטורה הנכונה לצליית דג בתנור היא 200-220 מעלות צלזיוס

מתחת לטמפרטורה הזו לדג ייקח יותר זמן להיצלות ויתייבש

מעל לטמפרטורה הזו הדג יקבל כוויה ויישרף מלמעלה

אסור בתכלית האיסור להשתמש בטורבו או בקונווקטומט כמו שכתבו - הדג פשוט יתייבש

המלצה שלי היא אם רוצים לצלות דג בצורה מושלמת...

לנקות את הדג, לתבל בשמן זית, להמליח ולפלפל... לדחוף כמי ענפי תיבול לבטן הדג, אפשר כמה שיני שום ופלחי לימון
לעטוף את הדג בנייר אפיה ולאחר מכן בנייר כסף, לצלות את הדג כמחצית השעה עד 45 דקות (אם הדג גדול יותר אז קצת יותר)

לפתוח את העטיפה שעטפנו את הדג ולצלות עוד כמה דקות בשביל הקריספיות.

בתיאבון
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

רפי,

הטמפרטורה הנכונה לצליית דג בתנור היא 200-220 מעלות צלזיוס

מתחת לטמפרטורה הזו לדג ייקח יותר זמן להיצלות ויתייבש

מעל לטמפרטורה הזו הדג יקבל כוויה ויישרף מלמעלה

אסור בתכלית האיסור להשתמש בטורבו או בקונווקטומט כמו שכתבו - הדג פשוט יתייבש

המלצה שלי היא אם רוצים לצלות דג בצורה מושלמת...

לנקות את הדג, לתבל בשמן זית, להמליח ולפלפל... לדחוף כמי ענפי תיבול לבטן הדג, אפשר כמה שיני שום ופלחי לימון
לעטוף את הדג בנייר אפיה ולאחר מכן בנייר כסף, לצלות את הדג כמחצית השעה עד 45 דקות (אם הדג גדול יותר אז קצת יותר)

לפתוח את העטיפה שעטפנו את הדג ולצלות עוד כמה דקות בשביל הקריספיות.

בתיאבון

תודה שף שמעון אתה בסדר
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 57

הודעות: 14232

רפי,

הטמפרטורה הנכונה לצליית דג בתנור היא 200-220 מעלות צלזיוס

מתחת לטמפרטורה הזו לדג ייקח יותר זמן להיצלות ויתייבש

מעל לטמפרטורה הזו הדג יקבל כוויה ויישרף מלמעלה

אסור בתכלית האיסור להשתמש בטורבו או בקונווקטומט כמו שכתבו - הדג פשוט יתייבש

המלצה שלי היא אם רוצים לצלות דג בצורה מושלמת...

לנקות את הדג, לתבל בשמן זית, להמליח ולפלפל... לדחוף כמי ענפי תיבול לבטן הדג, אפשר כמה שיני שום ופלחי לימון
לעטוף את הדג בנייר אפיה ולאחר מכן בנייר כסף, לצלות את הדג כמחצית השעה עד 45 דקות (אם הדג גדול יותר אז קצת יותר)

לפתוח את העטיפה שעטפנו את הדג ולצלות עוד כמה דקות בשביל הקריספיות.

בתיאבון
אתה בסדר
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!