פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומים כלליים ושרותים לחברים
  פינת המטבח והמתכונים (אחראי: shragam)
   באיזו טמפרטורה עושים דג בתנור?! שאלה פשוטה וכנראה לא פשוטה... |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: באיזו טמפרטורה עושים דג בתנור?! שאלה פשוטה וכנראה לא פשוטה... (נקרא 7020 פעמים) |
הדפסה |
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
הודעות: 39113
|
|
אתם מכינים לפעמים דג בתנור?! אז איך את מכינים את הדגים שלכם?! באיזו טמפרטורה אתם עושים דג בתנור?! שאלה פשוטה וכנראה לא פשוטה... 180 מעלות?! אולי 200?! או 220?! ככלל אנחנו לא פעם מכוונים אינטואיטיבית והדג יוצא טוב, אני בכל אופן... השאלה היא אם יש טמפרטורה אופטימלית שהדג יצא עוד יותר טוב...  ובכלל... *האם גודל הדג קשור לטמפרטורה הרצויה?! או שהגודל קשור רק למשך האפיה?! *האם סוג הדג (מבחינת עסיסיות הבשר) קשור לטמפרטורה הרצויה?! או גם קשור רק למשך האפיה?! *האם שימוש או או שימוש בנייר כסף - משליף על הטמפרטורה?! *האם שימוש במרכיבים נוספים כגון יותר שמן או עגבניות וכו' - משליך על הטמפרטורה?!
|
-------------------------------
|
|
|
piniab
|
חבר פורום
מנותקגיל:
62
הודעות: 1200
|
|
http://www.mekor-adgim.com/%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%A6%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%93%D7%92%D7%99%D7%9D.aspxהבסיס של צליית דגים בתנור דומה מאד לצליה על האש. תנור המחומם מראש ל 180-200 מעלות , תבנית עם נייר אפיה ודגים טריים מכל סוג שהוא. מכאן אפשר ורצוי רק להוסיף... שמן זית, לימון, שום כתוש, מלח, פלפל, יין לבן, חמאה, פטרוזיליה, נענע ועוד. כל אחד לפי טעמו האישי ולפי המוצרים הזמינים לו באותו רגע. מכניסים את התבנית לתנור ל 12-20 דקות (אם מדובר בפילה של דג אז מקסימום 12 דקות כאשר מניחים את הדג על הצד של העור) אם הדגים עבים וגדולים אז לכיון 15-20 דקות תלוי בגודל ועובי הדג.
|
|
עריכה אחרונה: מאי 11, 2014, 06:22:54 AM על ידי piniab
|
|
-------------------------------
יום רע של דיג הוא טוב יותר מיום מוצלח בעבודה.
|
|
|
שי דביר (שי שם פרטי)
|
אהבת הדיג והרצון לשתף הופכים אותך להיות חבר פורום
מנותקגיל:
57
הודעות: 1272
וכמות ההודעות הזו היא רק ההתחלה...
|
|
אתם מכינים לפעמים דג בתנור?! אז איך את מכינים את הדגים שלכם?! באיזו טמפרטורה אתם עושים דג בתנור?! שאלה פשוטה וכנראה לא פשוטה... 180 מעלות?! אולי 200?! או 220?! ככלל אנחנו לא פעם מכוונים אינטואיטיבית והדג יוצא טוב, אני בכל אופן... השאלה היא אם יש טמפרטורה אופטימלית שהדג יצא עוד יותר טוב...  ובכלל... *האם גודל הדג קשור לטמפרטורה הרצויה?! או שהגודל קשור רק למשך האפיה?! ככל שהדג יהיה גדול יותר נוריד את הטמפרטורה על מנת לא לשרוף מבחוץ בעוד חי בפנים.*האם סוג הדג (מבחינת עסיסיות הבשר) קשור לטמפרטורה הרצויה?! או גם קשור רק למשך האפיה?! בודאי, ככל שהדג יכיל יותר שומן אנו נוריד טמפרטורה ונאריך אפיה, ככל שהדג לא יכיל הרבה שומן נעשה להיפך*האם שימוש או או שימוש בנייר כסף - משליף על הטמפרטורה?! ניר כסף גורם לכליאת חום ומונע בריחת לחות, שני פרמטרים חשובים ביותר*האם שימוש במרכיבים נוספים כגון יותר שמן או עגבניות וכו' - משליך על הטמפרטורה?! לא, רק יאריך את האפיה במספר דקותרפי יקירי, עניתי בגוף ההודעה שלך...
|
-------------------------------
הדג שהצליח לברוח, סך הכל רצה לחיות יותר ממה שאתה רצית להעלות אותו לסירה.
|
|
|
בנציון
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 14
http://eladamitay.wordpress.com/
|
|
בבישול/אפייה/צלייה של דגים יש להקפיד על חום גבוה ואחיד 220 מעלות. אם יש טורבו או קונווקטומט מומלץ להפעיל גם אותו. טמפרטורה נמוכה ו/או לא אחידה גורמת לצמיגיות והידבקות. הסיבה לעטיפת הדג בשמן ו/או בנייר אפייה/רדיד אלומינים היא צימצום בריחת הנוזלים מהנתח ושמירה על טמפרטורה אחידה וגבוהה. אין בעיה לאפות גם בטמפרטורה גבוהה יותר דוגמת טאבון. ככלל יש לכוון לזמן ביושל מינימלי.
|
-------------------------------
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
הודעות: 39113
|
|
 |
|
|
אתם מכינים לפעמים דג בתנור?! אז איך את מכינים את הדגים שלכם?! באיזו טמפרטורה אתם עושים דג בתנור?! שאלה פשוטה וכנראה לא פשוטה... 180 מעלות?! אולי 200?! או 220?! ככלל אנחנו לא פעם מכוונים אינטואיטיבית והדג יוצא טוב, אני בכל אופן... השאלה היא אם יש טמפרטורה אופטימלית שהדג יצא עוד יותר טוב...  ובכלל... *האם גודל הדג קשור לטמפרטורה הרצויה?! או שהגודל קשור רק למשך האפיה?! ככל שהדג יהיה גדול יותר נוריד את הטמפרטורה על מנת לא לשרוף מבחוץ בעוד חי בפנים.*האם סוג הדג (מבחינת עסיסיות הבשר) קשור לטמפרטורה הרצויה?! או גם קשור רק למשך האפיה?! בודאי, ככל שהדג יכיל יותר שומן אנו נוריד טמפרטורה ונאריך אפיה, ככל שהדג לא יכיל הרבה שומן נעשה להיפך*האם שימוש או או שימוש בנייר כסף - משליף על הטמפרטורה?! ניר כסף גורם לכליאת חום ומונע בריחת לחות, שני פרמטרים חשובים ביותר*האם שימוש במרכיבים נוספים כגון יותר שמן או עגבניות וכו' - משליך על הטמפרטורה?! לא, רק יאריך את האפיה במספר דקותרפי יקירי, עניתי בגוף ההודעה שלך... שי יקירי, ראשית תודה...  בפעם הבאה רק באותיות מודגשות או צבועות - ובשורה נפרדת שיהיה לי יותר קל...  כמו שעשיתי כרגע בהודעה המצוטטת - צבעתי וריווחתי בגוף הציטוט...  תודה לך, לפיני ולשף בנציון...  אתעמק ואחזור עם הצקה בעוד כמה שאלות - במיוחד אם יש לנו שף מקצועי עם רקורד מוכח... 
|
|
עריכה אחרונה: מאי 11, 2014, 17:37:44 PM על ידי rafi
|
|
-------------------------------
|
|
|
ilan62
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 5702
|
|
מאוד מעניין רק שיש כמה תשובות ולא כול התשובות אותו דבר  נהיה לי סלט טמפרטורות בראש  עכשיו צריך לעשות פעם לפי פיני פעם לפי שי דביר ופעם לפי השף בנציון וליראות מה יוצא הכי טעים  תודה לכולם 
|
|
|
|
אליהו בנימין
|
"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי" חבר פורום
מנותקגיל:
39
הודעות: 5225
|
|
מסכים עם מאסטר-שף בנציון טמפרטורה גבוהה עובדת גם לי הכי טוב, מקצרת את זמן האפיה והדגים יוצאים סופר 
|
-------------------------------
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
הודעות: 14232
|
|
פטנט נוסף שחבר סיפר לי, לחמם בהתחלה ל 250 מעלות, להכניס את הדג ל 5 דקות בחום הזה ואז להוריד ל 200 להמשך הבישול.
|
-------------------------------
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
הודעות: 39113
|
|
פטנט נוסף שחבר סיפר לי, לחמם בהתחלה ל 250 מעלות, להכניס את הדג ל 5 דקות בחום הזה ואז להוריד ל 200 להמשך הבישול.
סיפר זה נחמד, השאלה שרגא אם ניסית? 
|
-------------------------------
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
הודעות: 14232
|
|
פטנט נוסף שחבר סיפר לי, לחמם בהתחלה ל 250 מעלות, להכניס את הדג ל 5 דקות בחום הזה ואז להוריד ל 200 להמשך הבישול.
סיפר זה נחמד, השאלה שרגא אם ניסית?  ברור שבדקתי. רלוונטי יותר לדגים גדולים ולא קטנים. עובד יפה
|
-------------------------------
|
|
|
issc
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 144
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #10 ב- : פברואר 01, 2015, 21:10:09 PM » |
|
אני עוטף בניר אפייה ואופה אותם בטוסטר,,,,
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
הודעות: 39113
|
|
יש למישהו מה להוסיף לדיון הישן הזה? 
|
-------------------------------
|
|
|
savirs
|
דייג זה כל הסיפור חבר פורום  
מנותקגיל:
55
הודעות: 225
|
|
רפי,
הטמפרטורה הנכונה לצליית דג בתנור היא 200-220 מעלות צלזיוס
מתחת לטמפרטורה הזו לדג ייקח יותר זמן להיצלות ויתייבש
מעל לטמפרטורה הזו הדג יקבל כוויה ויישרף מלמעלה
אסור בתכלית האיסור להשתמש בטורבו או בקונווקטומט כמו שכתבו - הדג פשוט יתייבש
המלצה שלי היא אם רוצים לצלות דג בצורה מושלמת...
לנקות את הדג, לתבל בשמן זית, להמליח ולפלפל... לדחוף כמי ענפי תיבול לבטן הדג, אפשר כמה שיני שום ופלחי לימון לעטוף את הדג בנייר אפיה ולאחר מכן בנייר כסף, לצלות את הדג כמחצית השעה עד 45 דקות (אם הדג גדול יותר אז קצת יותר)
לפתוח את העטיפה שעטפנו את הדג ולצלות עוד כמה דקות בשביל הקריספיות.
בתיאבון
|
-------------------------------
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
הודעות: 39113
|
|
רפי,
הטמפרטורה הנכונה לצליית דג בתנור היא 200-220 מעלות צלזיוס
מתחת לטמפרטורה הזו לדג ייקח יותר זמן להיצלות ויתייבש
מעל לטמפרטורה הזו הדג יקבל כוויה ויישרף מלמעלה
אסור בתכלית האיסור להשתמש בטורבו או בקונווקטומט כמו שכתבו - הדג פשוט יתייבש
המלצה שלי היא אם רוצים לצלות דג בצורה מושלמת...
לנקות את הדג, לתבל בשמן זית, להמליח ולפלפל... לדחוף כמי ענפי תיבול לבטן הדג, אפשר כמה שיני שום ופלחי לימון לעטוף את הדג בנייר אפיה ולאחר מכן בנייר כסף, לצלות את הדג כמחצית השעה עד 45 דקות (אם הדג גדול יותר אז קצת יותר)
לפתוח את העטיפה שעטפנו את הדג ולצלות עוד כמה דקות בשביל הקריספיות.
בתיאבון
תודה שף שמעון 
|
-------------------------------
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
הודעות: 14232
|
|
רפי,
הטמפרטורה הנכונה לצליית דג בתנור היא 200-220 מעלות צלזיוס
מתחת לטמפרטורה הזו לדג ייקח יותר זמן להיצלות ויתייבש
מעל לטמפרטורה הזו הדג יקבל כוויה ויישרף מלמעלה
אסור בתכלית האיסור להשתמש בטורבו או בקונווקטומט כמו שכתבו - הדג פשוט יתייבש
המלצה שלי היא אם רוצים לצלות דג בצורה מושלמת...
לנקות את הדג, לתבל בשמן זית, להמליח ולפלפל... לדחוף כמי ענפי תיבול לבטן הדג, אפשר כמה שיני שום ופלחי לימון לעטוף את הדג בנייר אפיה ולאחר מכן בנייר כסף, לצלות את הדג כמחצית השעה עד 45 דקות (אם הדג גדול יותר אז קצת יותר)
לפתוח את העטיפה שעטפנו את הדג ולצלות עוד כמה דקות בשביל הקריספיות.
בתיאבון

|
-------------------------------
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|
|
|
|