בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  בצק מקמח או לחם?
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: בצק מקמח או לחם?  (נקרא 2423 פעמים) הדפסה
רותם.ב
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בצק מקמח או לחם?
« ב- : מאי 06, 2014, 18:05:59 PM »
לאחר יציאה ללא תוצאות בבולונז היום בבוקר שלא דווחה כי אין על מה
למדתי כמה תובנות ורציתי לשמוע את חוות דעתכם (של חברי הפורום):
1: שמתי לב שבהטלות עם הבולונז בצק שנעשה מלחם בים היה הרבה יותר עמיד להטלות  והחזיק מעמד הרבה יותר טוב.
2: הייתה לי בעיה מתמשכת למצוא את המצוף אחרי ההטלה יש למישהו טיפ לזה איך לעקוב אחר המצוף?
 IP: [ מחובר ]
shalom

חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: בצק מקמח או לחם?
« הגיב #1 ב- : מאי 08, 2014, 21:24:54 PM »
לדעתי תשתמש עם מה שהכי טוב לך, מקמח או לחם. תחפש באתר דיונים שעוסקים בנושא ,כולל מתכונים.
לגבי המצוף, יכול להיות שהמשקולת כבדה מדי והוא שוקע יותר מדי שקשה לך להבחין בו?
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : מאי 10, 2014, 02:11:32 AM »
את עמידות הבצק אתה קובע - תלוי איך אתה מכין אותו...

בצק מקמח - הרי הרבה תלוי ביחס של מים מול קמח...
כנ"ל בצק מלחם - אפשר לעשותו רך ומתפורר בקלות אך גם קשה, תלוי כמה מים הספגת אותו....

בשני המקרים תלוי גם כמה זמן לשים אותו וכו'...

תנסה לשחק קצת בבית עם לחם ועם בצק -  ולראות מה יוצא בכל מיני מצבים, יעזור לך בזמן אמת..
-------------------------------
רותם.ב
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : מאי 11, 2014, 17:05:39 PM »
תודה על ההסברים ובעצם המשקולת לא בעיה כי היא מתאימה למצוף ובנוגע לבצק מה עדיף בצק קשיח יותר או לא? בנוגע לדייג עצמו בבצק מקמח אני מעדיף קצת רך וגמיש אבל בהטלה זה יכול ליצור בעיות? אולי באמת כדאילעשות ניסויים בבצק לפני היציאה
dani77
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : מאי 12, 2014, 07:35:16 AM »
אני מניח שאתה מחפש בורי .
על מנת לדוג בורי עם בולונז רצוי להשתמש במצוף עומד (לא דורבן) שיש לו אוירודינמיות טובה , ראש המצוף רצוי שיהיה בצבע צהוב זוהר כך תוכל לעקוב אחריו . אם אתה לא מסתדר איתו תעבוד עם מצוף טיפה רגיל 1-1.5 גרם.
בקשר לבצק  לא משנה אם אני דג עם בוס או בולונז תמיד אני עם בצק מסטיק . גם בתעופה הוא יושב יפה על הקרס ולא נופל . שאתה מכין את המסטיק תערבב עם מזלג הרבה ותפתח את הבצק כמו שצריך . המרקם צריך להיות ממש כמו מסטיק שנמתח.
בהצלחה
רותם.ב
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : מאי 12, 2014, 16:16:08 PM »
על מנת לדוג בורי עם בולונז רצוי להשתמש במצוף עומד (לא דורבן) שיש לו אוירודינמיות טובה , ראש המצוף רצוי שיהיה בצבע צהוב זוהר כך תוכל לעקוב אחריו . אם אתה לא מסתדר איתו תעבוד עם מצוף טיפה רגיל 1-1.5 גרם.
בקשר לבצק  לא משנה אם אני דג עם בוס או בולונז תמיד אני עם בצק מסטיק . גם בתעופה הוא יושב יפה על הקרס ולא נופל . שאתה מכין את המסטיק תערבב עם מזלג הרבה ותפתח את הבצק כמו שצריך . המרקם צריך להיות ממש כמו מסטיק שנמתח.
בהצלחה
תודה רבה על העזרה והטיפים רקסליחה על הבורות מה זה מצוף עומד? וגם באמת לא דגתי אף פעם עם בצק מסטיק ובטח שלא עשיתי אחד מה המתכון לבצק? והאם הוא גם יועיל לטרגט גם אראס ולא בבודדים? כי עם בצק סטנדרטי הם עולים די הרבה 
dani77
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : מאי 13, 2014, 07:55:53 AM »
בהצלחה
תודה רבה על העזרה והטיפים רקסליחה על הבורות מה זה מצוף עומד? וגם באמת לא דגתי אף פעם עם בצק מסטיק ובטח שלא עשיתי אחד מה המתכון לבצק? והאם הוא גם יועיל לטרגט גם אראס ולא בבודדים? כי עם בצק סטנדרטי הם עולים די הרבה 

בכל חנות דיג יש מצוף עומד בצורות ואורכים שונים ראה תמונה .
מתכון לבצק מסטיק :
המתכון: לקופסא של 300 ג"ר.
קמח ככה וככה
סוכר 2 כפיות על ככה וככה
מים לפי הצורך עד מידת גמישות מסויימת.
וכפית שמן לאיחוד הבלילה.
לערבב לערבב ולערבב
לתת לנוח כ-10 דקות ושוב לערבב.
ניתן להוסיף מעט ארומה כמו פקק עראק\תמצית וניל או ריחות של בויליסים שונים(לא חובה)
אם יש זמן תשים את זה במקרר ללילה אחד ואם אין אז רק שינוח קצת
רותם.ב
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : מאי 13, 2014, 09:19:41 AM »
תודה רבה על המתכון רק אם אפשר שאלה סליחה על הבורות שאמרת קמח ככה וככה התכוונת ל 300 גרם או לפי העין או משהו בסגנון? וגם האם יועיל לא רק לבורי כמו שאלתי ממקודם אראס והדומים ?  זאת אומרת שלא ייתפסו רק בבודדים?
dani77
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : מאי 14, 2014, 08:08:20 AM »
תודה רבה על המתכון רק אם אפשר שאלה סליחה על הבורות שאמרת קמח ככה וככה התכוונת ל 300 גרם או לפי העין או משהו בסגנון? וגם האם יועיל לא רק לבורי כמו שאלתי ממקודם אראס והדומים ?  זאת אומרת שלא ייתפסו רק בבודדים?
אני מכין כמות שמקבילה לקופסת קוטג' ריקה מתחיל עם שני שליש קמח ואם צריך מוסיף עוד זה אמור להספיק ליציאת דיג בורי של כמה שעות .
יש ימים שיהיו הרבה אראסים ויש ימים שפחות . אם אתה מרסס נכון הבורי ישתלט על השטח ורוב הדגים יהיו בורי אולי כחילה מדי פעם .יש ימים גם של שפיצים ובננות ושפיצים בבולונז זה ממש כיף כל הדרך קפיצות  אתה בסדר
בלילה אין אראס בכלל אז לא רלוונטי .
רותם.ב
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : מאי 14, 2014, 10:32:34 AM »
אני מכין כמות שמקבילה לקופסת קוטג' ריקה מתחיל עם שני שליש קמח ואם צריך מוסיף עוד זה אמור להספיק ליציאת דיג בורי של כמה שעות .
יש ימים שיהיו הרבה אראסים ויש ימים שפחות . אם אתה מרסס נכון הבורי ישתלט על השטח ורוב הדגים יהיו בורי אולי כחילה מדי פעם .יש ימים גם של שפיצים ובננות ושפיצים בבולונז זה ממש כיף כל הדרך קפיצות  אתה בסדר
תודה רבה על העזרה  זה ממש עזר לי מה שכן אני אני בדרך כלל דג ביום אז כנראה שיהיו אראסים בלילה הדייג מתבצע על רגש או עם סטיק לייט
dani77
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : מאי 14, 2014, 10:44:42 AM »
תודה רבה על העזרה  זה ממש עזר לי מה שכן אני אני בדרך כלל דג ביום אז כנראה שיהיו אראסים בלילה הדייג מתבצע על רגש או עם סטיק לייט

לא הבנתי אם ביום או בלילה .. ביום אתה אמור לראות את תנועת המצוף, אני מדגיש כי דייג בולונז המרחק של הריג מהמצוף הוא קצר ואתה שומר על מתח קבוע בחוט לתת הוק סט אפקטיבי.
בלילה אני מעדיף בוס רגיל ולרוב אני דג עם מצוף טיפה עם סטיק לייט (לפני הדייג אני מחורר כל מיני מידות של מצופים עם מקדח 4 מ"מ שהסטיק לייט יכנס יפה בפנים) .
רותם.ב
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : מאי 14, 2014, 16:35:39 PM »
הבנתי ותודה רבה על ההסברים המפורטים ממש עזרת לי בזה אנחנו מספר 1
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה