פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג מסירה (אחראים: rafi, אבי חכם, shragam)
   שאלת בחירת ציוד לג'יגינג, טרולינג, בולוס |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: שאלת בחירת ציוד לג'יגינג, טרולינג, בולוס (נקרא 2293 פעמים) |
הדפסה |
|
yossid
|
הים הוא המרגוע האמתי שלי חבר פורום
מנותקגיל:
64
דייג חוף ומז'רז'ר
|
|
 |
|
|
לאחרונה ולאחר זמן של התעניינות יותר ויותר בתחום הדייג מסירה, עברתי על מאמרים שונים, דוחות דייג וכו'. כתוצאה מכך עלו לי מספר לבטים, ואני רוצה לשתף אתכם בהם ולבקש את דעתכם בנושא.
התלבטות ראשונה הייתה על איזה מקל כדאי לרכוש בכדי שאוכל להשתמש בו גם לג'יגינג וגם לבולוס ללא צורך לקחת מספר מקלות איתי. האם עדיף שוכב? או אולי ספינניג? האם עדיף להשקיע בפירמה כזאת, או אחרת, היות והמגוון גדול, אין יותר טוב מלהתייעץ עם המנוסים יותר.
כאשר אני מחליט שוכב, איזה רולר כדאי לבחור? המחירים עוברים את קוו ה 1200 ש"ח לרולר שכביכול נחשב לממוצע, האם נכונה הטענה שעם רולר שוכב יותר קל לג'אגג'ג מאשר עם רולר ספינניג?
מה המשקלים המומלצים למקלות עבור מגוון הדגים באזורנו?
האם עדיף חוט ניילון או עדיף בד לכול אחת משיטות הדייג בסירה?
כאשר אני נכנס לחנות להתייעץ אחד ימליץ כך וההוא אחרת, זה יגיד סט שוכב וזה יגיד ספינניג, וכך נוצרות התלבטויות עוד יותר ממה שהיו לי מלפני שנכנסתי לחנות.
שאלות רבות ועוד כאלה שייעלו עם הזמן, מקווה לעזרתכם והמלצותיכם, וכן לשיתופכם על הציוד אותו אתם לוקחים בארגז הציוד שלכם. תודה מראש על שיתוף הפעולה מצדכם
|
-------------------------------
תמיד תזכרו... שהדג שיושב אצלכם בצלחת, נמצא שם רק כי הוא פתח את פיו לאכול!!!
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
פתחת עולם ומלואו יוסי, ננסה לסייע קצת..  התלבטות ראשונה הייתה על איזה מקל כדאי לרכוש בכדי שאוכל להשתמש בו גם לג'יגינג וגם לבולוס ללא צורך לקחת מספר מקלות איתי. האם עדיף שוכב? או אולי ספינניג? האם עדיף להשקיע בפירמה כזאת, או אחרת, היות והמגוון גדול, אין יותר טוב מלהתייעץ עם המנוסים יותר.
מקל של בולוס יכול להיות מקל שיתאים לג'יגלייט, מקל לג'יג כבד לא יתאים לבולוס... בשנים האחרונות יותר ויותר עוברים לרולרים שוכבים, אישית יותר נוח לי עם ספינינג ונשארתי עם ספינינג - מה גם שכאשר יש דריפט חזק אז מספינינג החוט יורד יותר מהר לקרקעית... לכן יכול לדבר על מה שמתאים למכונת ספינינג... ממליץ במיוחד למי שאין לו נסיון גדול - לעבוד עם מה שמכירים ויותר נוח לתפעול.. לעלות לסירה בסגנונות חדשים ורצפה פחות יציבה - לא זמן לציוד שמכירים פחות... ממליץ על מקל של 1.60-1.80 משקלי ג'יג עד מקס' 100-160 גרם (אם כי יש מקלות איכותיים חזקים וקלים - משקלי ג'יג עד 200 גרם, אשר יתאימו): יש מגוון מקלות ולמשל: אימפריאל, בלק-הוק, שימנו טרבלה, מייג'ור-קראפט, טרבוקו... מקלות אלו במשקלי 120גרם ומעלה יתאימו גם לגיג לייט-בינוני וזה מתאים להתחלה... לא שאלת על חוט אך ההמלצה שלי 30ליב' איכותי גם חוט בד וגם שוקלידר של 2-3מ', יתאים לגיגלייט ולבולוס, אם אתה חושב גם על גיג בינוני - אז 40ליב' בד איכותי וכנ"ל שוקלידר - אם כי אני חסיד החוטים הדקים ויש מי שמעדיף עבים יותר...
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
המשך לשאלות שלך יוסי - כאשר אני מחליט שוכב, איזה רולר כדאי לבחור? המחירים עוברים את קוו ה 1200 ש"ח לרולר שכביכול נחשב לממוצע, האם נכונה הטענה שעם רולר שוכב יותר קל לג'אגג'ג מאשר עם רולר ספינניג?
לי יותר קשה ופחות נוח לג'גג'ג עם שוכב מאשר עם ספינינג... עם ספינינג נוח וקל לי - עם שוכב פחות, מודה כי לא התאמצתי ולא התאמנתי מספיק על שוכבות - מיהרתי לחזור אל מה שנוח וקל לי... אם עד היום עבדת בחוף ובזרזור על ספינינג - מציע לך בתחילת הדרך בסירה להשאר שם... לי יש אחת שוכבת, AVET, נחשבת נוחה ועד כה משמשת אותי היטב למדאי וגם לטרולינג... יש עוד מגוון מכונות אשר לא ניסיתי אז לעת עתה לא אמליץ...
|
|
|
|
yossid
|
מנותקגיל:
64
דייג חוף ומז'רז'ר
|
|
תודה רבה על התשובה המפורטת
חלק מהשאלות נבעו מהעלויות הגבוהות עד מאוד של הציוד שי להשקיע גם להתחלה.
חלק אחר נבע מכך וכפי שרשמת על רולרים שהורדת החוט בספינניג מהירה יותר אולם מאידך ההמלצה הייתה על שוכב איתו כדברי המוכרים קל יותר להרים דג.
לגבי חוט אכן לא שאלתי על קוטר, אך בתשובתך ענית לי לגבי ניילון מול בד.
עד עכשיו היה לי מקל שוכב של CRONY 1.68M, 60 - 150GR ובתחילת הדרך רכשתי רולר ספינניג של טיקה 4500. ומכאן התחיל מסע הלבטים, האם לקנות לו רולר שוכב (הומלץ לי AVET) או להחליף למקל ספינניג ולהישאר עם הרולר הזה. או בכלל לרכוש סט חדש שהרולר והמקל יתאימו אחד לשני, ואיזה חברות מומלצות?
בקיצור מכול הסלט והחפירות האלה שלי אליכם עלו כול הלבטים האלה, אני מעדיף לשתף אתכם בהם ולנהוג כהמלצתכם, וזאת במקום להיכנס למסע רכש אינטנסיבי שלא יודע מה יהיה טיבו.
תודה רבה
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
תודה רבה על התשובה המפורטת
בינתיים תשובה חלקית, קבל המשך...  מה המשקלים המומלצים למקלות עבור מגוון הדגים באזורנו?
התשובה המתבקשת יוסי, תלוי בסגנון ובדג המטרה... לא תמצא משהו שיתאים להכל... לג'יגינג בינוני-כבד ולדיג על חי, משקלים של 250-300גרם לג'יגלייט וכן לייט-בינוני ולבולוס, כבר הרחבתי...
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
ועוד המשך, מעדיף לענות לכל שאלה בנפרד - גם לטובת מצב בו חברים ירצו להתיחס (להגיב/להעיר/להאיר/לשאול) שאז אין צורך לצוטט מגילות... האם עדיף חוט ניילון או עדיף בד לכול אחת משיטות הדייג בסירה?
שאלה מורכבת...  לג'יגינג - כאן התשובה ברורה: חוט בד עם שוקלידר נילון.... לבולוס, לדיג על חי ולטרולינג, גם לז'רז'ור מסירה וגם לדיג דוראדו על קלמארי- אפשר רק נילון ואפשר גם בד עם שוקלידר (טרולינג וז'רז'ור אפשר בד בלבד)... לשאלה מה עדיף - תלוי במכלול שיקולים ויש הרבה היבטים, הרבה יתרונות וחסרונות בכל כיוון... כדי לא ללכת לאיבוד תוכל לפתוח דיון לגבי כל סגנון שתרצה ואז אפשר לעשות דיון ממצה וממוקד...
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
המשך: כאשר אני נכנס לחנות להתייעץ אחד ימליץ כך וההוא אחרת, זה יגיד סט שוכב וזה יגיד ספינניג, וכך נוצרות התלבטויות עוד יותר ממה שהיו לי מלפני שנכנסתי לחנות.
שאלות רבות ועוד כאלה שייעלו עם הזמן, מקווה לעזרתכם והמלצותיכם, וכן לשיתופכם על הציוד אותו אתם לוקחים בארגז הציוד שלכם.
ההבדל בין חנות לפורום.. בפורום אתה לומד להכיר את הכותבים, יודע מה תפסו ומה כתבו... במידת הצורך לוחץ על השם ונכנס להודעות אחרונות... אתה מחליט עד כמה להסתמך על עצתו של כל אחד... בחנות לא תמיד ברור אם "היועצים" שנמצאים בחנות באמת מבינים או רק חושבים שהם מבינים, ואולי סתם חרטטנים - ככל שאינך מכיר אותם... אם אתה מכיר אותם כמביני דבר "עם קבלות" - זה עניין אחר ותוכל לסמוך... אגב, גם כאן לעיתים תמצא מחלוקות ומגוון דעות, בהרבה עניינים אין נכון אבסולוטי ויש השקפות שונות, תוכל לשאול, לקרוא בנחת ולבסוף לקבל את ההחלטות... לגבי חוט אכן לא שאלתי על קוטר, אך בתשובתך ענית לי לגבי ניילון מול בד.
יש שימליצו על יותר עבים, עניין לדיון שלם....
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
חלק מהשאלות נבעו מהעלויות הגבוהות עד מאוד של הציוד שי להשקיע גם להתחלה.
חלק אחר נבע מכך וכפי שרשמת על רולרים שהורדת החוט בספינניג מהירה יותר אולם מאידך ההמלצה הייתה על שוכב איתו כדברי המוכרים קל יותר להרים דג.
לגיטימי לשאול ללא קשר לעלויות... בזמנו שאלתי ולמדתי - גם היום עדיין יש לי מה ללמוד... אם אפשר לשתף - בכייפ, הרי זה חלק בלתי נפרד ממהות הפורום...  "על שוכב קל יותר להרים דג"?! הרולר השוכב ככלל יותר חזק מהספינינג אם כי שוב - תלוי באיכות, הסטלה חזקה יותר מכמה שוכבות... מבחינת "קל" - אז לי יותר קל עם מה שיותר נוח לי לעבודה, בטרולינג התרגלתי לעבוד עם שוכבות - בג'יגינג ובולוס יותר נוח לי לעבוד עם ספינינג ויותר קל לי להרים דג עם ספינינג, במיוחד אם צריך לשחק עם הקלץ' תוך כדי ובכלל - פשוט יותר קל לי אך זה עניין של העדפה... יש לי חברים שעברו לשוכבות ולא חושבים לחזור לספינינג... מעניין יהיה לשמוע את דעתו של מאמון... 
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
עד עכשיו היה לי מקל שוכב של CRONY 1.68M, 60 - 150GR ובתחילת הדרך רכשתי רולר ספינניג של טיקה 4500. ומכאן התחיל מסע הלבטים, האם לקנות לו רולר שוכב (הומלץ לי AVET) או להחליף למקל ספינניג ולהישאר עם הרולר הזה. או בכלל לרכוש סט חדש שהרולר והמקל יתאימו אחד לשני, ואיזה חברות מומלצות?
בקיצור מכול הסלט והחפירות האלה שלי אליכם עלו כול הלבטים האלה, אני מעדיף לשתף אתכם בהם ולנהוג כהמלצתכם, וזאת במקום להיכנס למסע רכש אינטנסיבי שלא יודע מה יהיה טיבו.
כל עוד אינך יודע אם וכיצד תתחבר לדיג מסירה - לא הייתי ממהר להגדיל הוצאות, אם תתחבר אז ממילא כבר תתחיל לצבור "סט נפרד לכל מטרה"... בהחלט תוכל לקחת אבט ולחבר למקל - יתאים לבולוס וג'יגלייט, עם מקל נוסף ולא יקר (סביב 200 שקלים) - האבט תשמש אותך גם לטרולינג... החלופה לרכוש מקל ספינינג במשקלים דומים - ציינתי שמות...
|
|
|
|
yossid
|
מנותקגיל:
64
דייג חוף ומז'רז'ר
|
|
המידע שזורם כאן והרצון לסייע לא ניתן למצוא בשום ספר או מקור מידע אחר. מקריאת המלצותיך כבר חסכתי לא מעט כאבי ראש ולא פחות מזה "מזומנים". תודה.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
המידע שזורם כאן והרצון לסייע לא ניתן למצוא בשום ספר או מקור מידע אחר. מקריאת המלצותיך כבר חסכתי לא מעט כאבי ראש ולא פחות מזה "מזומנים". תודה.
בשמחה, שווה להמתין עוד קצת למקרה שיהיה לאחרים מה להוסיף או להעיר או להאיר.... ריבוי דעות מרחיב ידע ואופקים...  אל תשכח לעדכן ברכישות הצעצועים... 
|
|
עריכה אחרונה: מאי 07, 2014, 11:41:56 AM על ידי rafi
|
|
|
|
|
yossid
|
מנותקגיל:
64
דייג חוף ומז'רז'ר
|
|
אכן אני ממתין בתקבה שיהיה לחברים מה להוסיף. בטוחני שהמידע הזה ישמש אותי ולבטח עוד חברים שמתעניינים בזה.
אעדכן ברגע שיהיו רכישות.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk 2
|
|
|
|
מישל עמר
|
דייג זה קודם כל להנות הדגים זה בונוס חבר פורום    
מנותקגיל:
51
|
|
יוסי מה שבטוח אותי אל תשאל
|
|
|
|
yossid
|
מנותקגיל:
64
דייג חוף ומז'רז'ר
|
|
יוסי מה שבטוח אותי אל תשאל
מישל נשמה אל תפחית בערכך. היידע והמידע שרכשת תוך כדי התנסות על בשרך שווים הרבה, וכול ניסוי ואימון כזה מקרבים אותך בצעדי ענק אל היעד. Sent from my GT-I9500 using Tapatalk 2
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
יוסי רפי ענה לך והרחיב על הכל אל תרוץ לרכוש ציוד לפני שאתה יודע איך אתה בכלל מרגיש בים. שמעתי כבר על מישהו שרץ לקנות סלטיגה גדולה לג'יג וכבר ביציאה מהקישון ביקש לחזור לרציף ומחר את הציוד חדש בהפסד. תתחיל עם כמה יציאות בולוס קודם ביום בים רגוע אחר כך גם לילה ותראה איך אתה מרגיש בים על סירה ציוד בולוס לא יקר אז ההפסד לא גדול. אם אני זוכר נכון הגב שלך לא במייטבו ,יש מצב שים עם טילטולים לא יעשה לך טוב. בקיצור תתחיל מקטן ואחר כך תחליט אם מתאים לך בכלל הנושא ורכישת הציוד. בתכלס אתה עם מקל לג'יג עד 300 יכול לעשות גם טרולינג עם הרולר שלו אם זה שוכב או ספינינג.
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|