בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומים כלליים ושרותים לחברים
| |-+  פינת המטבח והמתכונים (אחראי: shragam)
| | |-+  שמירת הדג במקרר - איך, לכמה זמן ומתי לוותר ולהשליך במקום להסתכן..
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: שמירת הדג במקרר - איך, לכמה זמן ומתי לוותר ולהשליך במקום להסתכן..  (נקרא 6354 פעמים) הדפסה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

לפעמים חוזרים מהדיג עייפים, אין כוח ואין חשק לנקות את הדג/ים...
שמים במקרר ואומרים לעצמנו "ננקה יותר מאוחר"....

לפעמים מנקים ומתכננים לאכול - ואז הדג/ים הנקי/ים נותר/ים במקרר במקום בהקפאה...
אך העייפות ושאר סידורים מותירים את הדג/ים הנקי/ים במקרר לעוד יום או יותר..

ומכאן לשאלות:

*שאלת השאלות, איך הכי נכון לשמור את הדג במקרר - את זה שניקינו ואת זה שלא ניקינו?!!
על מגש?! עטוף או לא עטוף בנילון?! רעיון אחר?! מה הדרך הנכונה להאריך את "חיי המדף" שלו?!

*כמה זמן יחזיק הדג שלא נוקה -
כדי שנדע מה ה"דד-ליין" וגם מתי עדיף לוותר ולזרוק במקום להסתכן?!
**כמה זמן יחזיק הדג שניקינו אך לא הספקנו להכין -
כדי שנדע מה ה"דד-ליין" וגם מתי עדיף לוותר ולזרוק במקום להסתכן?!

*מה הסימנים אשר לפיהם נדע כי לא כדאי לאכול את הדג הזה?!
עריכה אחרונה: מאי 06, 2014, 13:21:32 PM על ידי rafi
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
yossid

הים הוא המרגוע האמתי שלי
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 64

הודעות: 3386

דייג חוף ומז'רז'ר

נושא מעניין, ממתין לתשובות
-------------------------------
תמיד תזכרו... שהדג שיושב אצלכם בצלחת, נמצא שם רק כי הוא פתח את פיו לאכול!!!
 IP: [ מחובר ]
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 57

הודעות: 14232

דג לא נקי , מקסימום יום אחד, למרות שבחנות שומרים גם כמה ימים.
דג מנוקה, עד 4 ימים מיום התפיסה וכמובן במקרר ועדיף במגירה של ה 0 מעלות.
דג קפוא (רק נקי) בד"כ עד חודש. משתדל לאכול לפני
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

 IP: [ מחובר ]
בנציון
חבר פורום
**

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 14

http://eladamitay.wordpress.com/

1. תמיד מומלץ לנקות את הדג מקשקשים ומאיברים פנימיים בזמן קרוב ככל האפשר לזמן המוות. ואת על מנת למנוע חדירת טפילים ושאר מריעין בישין לתוך הבשר.
כל עוד הדג חי קיימים בגופו מנגנוני הגנה שמונעים חדירת טפילים אל מעבר לדפנות הקיבה. ברגע המוות מנגנונים אלו חדלים מלפעול והטפילים החיים זוחלים בקלות לתוך הבשר.
 
2. דג לא מנוקה יחזיק מעמד בקירור איכותי (0-3 מעלות)למשך כארבעה ימים. אולם יש לקחת בחשבון חדירת טפילים לבשר ולהקפיד על בישול מלא.

3. את הדג הנקי יש לעטוף בנייר או בד סופג ולעטוף את הכל בניילון נצמד. להחזיק בקירור איכותי או בהקפאה בצורה זו. אם הדג מוחזק בקירור יש להקפיד ולהחליף את "חיתול" הבד אחת ליומיים. וניתן להחזיקו בצורה זו גם חמישה ימים.

4. בהקפאה ניתן להחזיק את הדג עד חדשיים ויש להפשירו לאט בקירור. יש לקחת בחשבון שהמקפיא הביתי לוקח זמן להקפיא את הנתח וכתוצאה מתהליך ארוך זה איכות הבשר והטעמים ייפגעו.
חלק מספינות הדייג המתקדמות שיוצאות לים למספר ימים משתמשות בתהליך "freeze shock"- בתהליך זה הטמפרטורה הפנימית של הנתח מורדת במהירות רבה אל מתחת ל- מינוס שלושים מעלות. ובכך נמנעת חלק מהפגיעה בתאים ובמרקם.

5. אם בחרנו להקפיא מומלץ להקפיא את הדג בעודו טרי ולא להמתין יום או יומיים ורק אז להתחיל בתהליך.

6. דג לא מומלץ למאכל- סימנים-
מרקם הבשר מתפורר
הנתח מפריש המון נוזלים לאחר הפשרה
ריח כמובן


-------------------------------
 IP: [ מחובר ] WWW
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

שרגא ובנציון, תודה על התשובות

למדתי לא מעט ובכל זאת יש עוד שאלות...

דג לא נקי , מקסימום יום אחד, למרות שבחנות שומרים גם כמה ימים.
............................וכמובן במקרר ועדיף במגירה של ה 0 מעלות.
2. דג לא מנוקה יחזיק מעמד בקירור איכותי (0-3 מעלות)למשך כארבעה ימים. אולם יש לקחת בחשבון
חדירת טפילים לבשר ולהקפיד על בישול מלא.

וכמובן במקרר ועדיף במגירה של ה 0 מעלות.

דיברתי כעקרון על המקרר הביתי - וגם בו אני לא ממש מבין... וואלה לא יודע
שרגא איפה יש מגירה של אפס מעלות?!
איפה יש לי אפשרות לשים אותו בקירור איכותי של 0-3?! או שאין...

כאן חייב לשתף,
לפני 20-30 שנים, בתקופה שהייתי דג בולוס ברדודים או סרגוסים על בוס או מרמירים מהחוף,
לא פעם שמתי במקרר שקית נילון מלאה בדגים כדג לחלק ולנקות,
קרה כי פלוס מינוס אחרי  יממה בערך - תפסו ריח ונהיו רכים,
יותר מפעם לא הסתדר לנקות/לחלק - ובכאב לב הושלכו לפח...
מאז החכמתי וזה לא קורה, אך בכל זאת חשוב לי להבין...
למה זה קרה?!
אולי כי קטנים (100-300 גרם) מתקלקלים יותר מהר?! או כי היו דחוסים זה על זה ולא נשמרו לחוד?!
טמפרטורה גבוהה יחסית במקרר?!! "שמירה לקויה" מהוצאתם ועד הגעתם לבית (ללא צידנית וקרח)?!
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

1. תמיד מומלץ לנקות את הדג מקשקשים ומאיברים פנימיים בזמן קרוב ככל האפשר לזמן המוות. ואת על מנת למנוע חדירת טפילים ושאר מריעין בישין לתוך הבשר.
כל עוד הדג חי קיימים בגופו מנגנוני הגנה שמונעים חדירת טפילים אל מעבר לדפנות הקיבה. ברגע המוות מנגנונים אלו חדלים מלפעול והטפילים החיים זוחלים בקלות לתוך הבשר.

על חשיבות הנקיון המהיר ידוע ככלל, על הסיבות למד עכשיו...
מתוך סקרנות:
הטפילים הם כאלו שנמצאים למעשה בגוף הדג?!
ההגיון אומר שאכן כך - כי מהיכן יגיעו טפיליפ ושאר מריעין בישין אך תוך המקרר...
אבל כדי לדעת - מעדיף לשאול מי שיודע במקום לשער...


3. את הדג הנקי יש לעטוף בנייר או בד סופג ולעטוף את הכל בניילון נצמד. להחזיק בקירור איכותי או בהקפאה בצורה זו. אם הדג מוחזק בקירור יש להקפיד ולהחליף את "חיתול" הבד אחת ליומיים. וניתן להחזיקו בצורה זו גם חמישה ימים.

שוב תודה בנציון, ושוב שאלות הבהרה... מתבייש

*נייר - זה הנייר הגלילי לניגוב ידיים שיש בחבילה של שישיות ושמיניות?!
*בד סופג - מה זה בדיוק ומה יכול לשמש?! חולצת טריקו שאעשה לה הסבה ל"עוטפת דגים"?!

דג מנוקה, עד 4 ימים מיום התפיסה וכמובן במקרר ועדיף במגירה של ה 0 מעלות.

שוב תודה שרגא, בנציון ואתה גם קרובים בימים - הבדל של יום נוסף תלוי כנראה בהחלפת חיתולים גיחוך
ושוב מחזיר אותי לשאלה מה היא מגירת אפס המעלות?!

============================================================

מכאן שאלה נוספת למביני הדבר - שנכונה גם לגבי דגים לא נקיים...
מנצל את ההזדמנות כדי לעשות לעצמי סוף סוף סדר בנושא - לי ולכלל חברי הפורום...

האם מבחינת אורך חיי הדג יש קשר לסוג וגודל הדג -
או שמא אין קשר ומה שנכתב לגבי שמירת הדג נכון באותה מידה לכל סוגי וגדלי הדגים?!
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 5702

מהדיון הזה נצא מומחים לדגים מקולקלים סתם צוחק 
אחלה דיון שמלמד מאוד ומחקים לעוד תשובות

1. תמיד מומלץ לנקות את הדג מקשקשים ומאיברים פנימיים בזמן קרוב ככל האפשר לזמן המוות. ואת על מנת למנוע חדירת טפילים ושאר מריעין בישין לתוך הבשר.
כל עוד הדג חי קיימים בגופו מנגנוני הגנה שמונעים חדירת טפילים אל מעבר לדפנות הקיבה. ברגע המוות מנגנונים אלו חדלים מלפעול והטפילים החיים זוחלים בקלות לתוך הבשר.
 
2. דג לא מנוקה יחזיק מעמד בקירור איכותי (0-3 מעלות)למשך כארבעה ימים. אולם יש לקחת בחשבון חדירת טפילים לבשר ולהקפיד על בישול מלא.

3. את הדג הנקי יש לעטוף בנייר או בד סופג ולעטוף את הכל בניילון נצמד. להחזיק בקירור איכותי או בהקפאה בצורה זו. אם הדג מוחזק בקירור יש להקפיד ולהחליף את "חיתול" הבד אחת ליומיים. וניתן להחזיקו בצורה זו גם חמישה ימים.

4. בהקפאה ניתן להחזיק את הדג עד חדשיים ויש להפשירו לאט בקירור. יש לקחת בחשבון שהמקפיא הביתי לוקח זמן להקפיא את הנתח וכתוצאה מתהליך ארוך זה איכות הבשר והטעמים ייפגעו.
חלק מספינות הדייג המתקדמות שיוצאות לים למספר ימים משתמשות בתהליך "freeze shock"- בתהליך זה הטמפרטורה הפנימית של הנתח מורדת במהירות רבה אל מתחת ל- מינוס שלושים מעלות. ובכך נמנעת חלק מהפגיעה בתאים ובמרקם.

5. אם בחרנו להקפיא מומלץ להקפיא את הדג בעודו טרי ולא להמתין יום או יומיים ורק אז להתחיל בתהליך.

6. דג לא מומלץ למאכל- סימנים-
מרקם הבשר מתפורר
הנתח מפריש המון נוזלים לאחר הפשרה
ריח כמובן



תודה לתשובה היסודית וואלה כיף שיש לנו שף yahoo
 IP: [ מחובר ]
בנציון
חבר פורום
**

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 14

http://eladamitay.wordpress.com/

טפילים בדגים- - על קצה המזלג-
הטפילים נמצאים בקיבתו של הדג כחלק ממחזור החיים שלהם.
ברוב המקרים הטפיל נאכל כלרווה (שלב ביניים במחזור החיים של הטפיל) על ידי דגי הקרקעית, בעלי קונכיות ודגיגים שונים, אלו בתורם נטרפים בידי טורפים גדולים יותר. לרוות הטפיל, להזכירכם, עודנה חייה ופשוט עוברת מקיבתו של הטרף לקיבתו של הטורף.
בקיבת הטורף הלרווה מתפתחת לזחל אשר יורד לאיזור המעי הגס ומטיל שם ביצים.
הביצים מופרשות בצואת הדג ושוקעות לקרקעית שם הן מתפתחות ללרווה וכל התהליך מתחיל מחדש.
הטפיל עצמו נשאר בקיבת הדג.
ישנם מינים שונים של טפילים- חלקם בקיבת הדג, חלקם באיזור הזימים והפה וחלקם מתחת לקשקשים (כינת הים- נפוצה בבריכות הגידול, בעיקר אצל הסלמון).
רוב הטפילים אינם מזיקים לאדם ומתים בהקפאה או בבישול ומשולים לתולעת בחסה.
טפילים שכדאי להישמר מהם הינם השרשורים למיניהם.
השרשור מתחפר בקיבת הדג ומנסה, בעזרת מנגנון כימי מסויים, להתגבר על מחסום דפנות הקיבה ולחפור בבשר עצמו. השרשור אמנם מת בבישול אבל ביציו עמידות בהקפאה...
במקרה של אכילת דג נא ונגוע, קיים סיכוי לחדירת הביצים לקיבת האדם, שם הן יתפתחו ויתרבו ויגרמו לבעיות בריאותיות וכאבי בטן עזים...
במקרה של דג נגוע ניתן לראות את המחילות שחפר השרשור בבשר הדג באיזור הקיבה.
הטפילים הנפוצים ביותר באיזורינו הן תולעי האנסיאקס, ניתן לזהותן בקלות בתוך לוע הדג והן נראות כספירלות אפורות וקטנות. במקרה של מספר קטן של טפילים ניתן לשטוף היטב את לוע הדג ואת דפנות הקיבה.
במקרה של נגיעות גבוהה מומלץ להסיר את ראשו של הדג.
-------------------------------
 IP: [ מחובר ] WWW
בנציון
חבר פורום
**

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 14

http://eladamitay.wordpress.com/

רפי - בנוגע לחיתול הדג
לא להשתמש בנייר סופג כיוון שזה מתפורר
יש להשתמש בנייר מועשר בבד( גלילי viva בסופר השכונתי)  או סמרטוט בד

מבחינת סוג הדג וחיי המדף- מתוך הנחה שהדג הגיע טרי טרי למקרר ונארז כראוי-
סרגוסים, גומברים, פלמידות וטוניות- חיי מדף קצרים במיוחד- הבשר מאבד ממרקמו ו"תופס" ריח בתוך יומיים שלושה.
לברקים מוסרים לוקוסים- באריזה נכונה יחזיקו גם חמישה ימים.

לגבי איזור האיכסון- האיזור הקר ביותר במקרר ביתי נמצא (לרוב) מעל מגירת הירקות וצמוד ככל האפשר לקיר האחורי של המקרר בצמוד לפתח האוויר הקר.
-------------------------------
 IP: [ מחובר ] WWW
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 57

הודעות: 14232

שרגא ובנציון, תודה על התשובות

למדתי לא מעט ובכל זאת יש עוד שאלות...

דג לא נקי , מקסימום יום אחד, למרות שבחנות שומרים גם כמה ימים.
............................וכמובן במקרר ועדיף במגירה של ה 0 מעלות.
2. דג לא מנוקה יחזיק מעמד בקירור איכותי (0-3 מעלות)למשך כארבעה ימים. אולם יש לקחת בחשבון
חדירת טפילים לבשר ולהקפיד על בישול מלא.

וכמובן במקרר ועדיף במגירה של ה 0 מעלות.

דיברתי כעקרון על המקרר הביתי - וגם בו אני לא ממש מבין... וואלה לא יודע
שרגא איפה יש מגירה של אפס מעלות?!
איפה יש לי אפשרות לשים אותו בקירור איכותי של 0-3?! או שאין...


לי במקרר יש מגירה מתחת למדף העליון למעלה עם כניסה אוויר קר רק אליה (מקרר אפולו תדיראן) .
יכול להיות שלכל דגם מקרר יש את הפטנט שלו.
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

רפי - בנוגע לחיתול הדג
לא להשתמש בנייר סופג כיוון שזה מתפורר
יש להשתמש בנייר מועשר בבד( גלילי viva בסופר השכונתי)  או סמרטוט בד

מבחינת סוג הדג וחיי המדף- מתוך הנחה שהדג הגיע טרי טרי למקרר ונארז כראוי-
סרגוסים, גומברים, פלמידות וטוניות- חיי מדף קצרים במיוחד- הבשר מאבד ממרקמו ו"תופס" ריח בתוך יומיים שלושה.
לברקים מוסרים לוקוסים- באריזה נכונה יחזיקו גם חמישה ימים.

לגבי איזור האיכסון- האיזור הקר ביותר במקרר ביתי נמצא (לרוב) מעל מגירת הירקות וצמוד ככל האפשר לקיר האחורי של המקרר בצמוד לפתח האוויר הקר.


תודה בנציון, השכלתי...

לי במקרר יש מגירה מתחת למדף העליון למעלה עם כניסה אוויר קר רק אליה (מקרר אפולו תדיראן) .
יכול להיות שלכל דגם מקרר יש את הפטנט שלו.

הבנתי שרגא, המדף של הגבינות (יש לי כזה ולזה משמש) -
אבל לפי ידיעתי זה לא אפס מעלות אחרת הגבינות היו קופאות לי...
יודע שזו מגירה קרה יותר...
אילצת אותי לחקור את תכונות המקרר שלי...
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
מנשה רז
חבר פורום
**

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 34

חשוב מאוד
תודה על האינפורמציה
 IP: [ מחובר ]
UZIK
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 1415

אצלי מקרר סידבייסיד(הפריזר בדלת אחת והמקרר בשנייה)
המגרה הקרה ביותר היא בתחתונה
לשם שוקע האוויר הקר ביותר
זו מגרה שגם אם ינזל דם שם אפשר לנקות יחסית בקלות
עוזי
 IP: [ מחובר ]
xRoronoax(רן)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 38

הודעות: 1427

חול זהב ים כחול שמש בשמיים וחכה לא צריך יותר מזה

אני חושב שצריך לכבד את הדג שתפסנו ולדאוג שהוא לא יתבזבז
אנחנו משתדלים להקפיד לנקות את הדגים בים( גם לא מסריח את הבית )
דגים מכובדים
לברק גומבר לוקוס וכו
אני משתדל לעשות מהם חגיגה כאשר אני מוציא דג כזה והחלטתי לקחת אותו ( המון פעמים אני מוותר לטובת הצוות )
אני דואג לעשות ארוחה נחמדה למשפחה

לא יודע מה עם רוב האנשים אך אני דייג ספורטיבי והדגים הם רק בונוס על יום דייג מהנה
-------------------------------
<a href="https://www.youtube.com/embed/kwmmNWIdInM" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/kwmmNWIdInM</a>
 IP: [ מחובר ]
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 45

הודעות: 5786

דיון מעולה, מעניין וחשוב, לא נתקלתי בו קודם וטוב שהוקפץ.
חסר פה המשתמש בנציון, נדמה לי שזה השף אלעד אמיתי, איש ים, דגים ומטבח, שבטוח שהיה תורם פה רבות לדיונים על דיג ועל דגים כאחד...
לגבי הדיון עצמו, אני כמו רן משתדל לכבד את השלל שהשגתי בעמל רב. לעולם לא מאחסן דגים עם תכולת הבטן, גם אם זה אומר לנקות את הדגים עד שעה מאוחרת בלילה אחרי שחזרתי מדיג לילי. בדרך כלל אם לא צורכים את הדג באופן מיידי, אני גם מפרק, מפלט ומחלק ליחידות מנת בישול, ואם לא מיד אז בהחלט בתוך פחות מיממה, הדג מפורק ונכנס להקפאה במידת הצורך. דג שלא צפוי להאכל בתוך יממה מהפירוק מוקפא תמיד, אני מעדיף להקפיא ביום שלישי את הדג שאני מתכנן לאכול בשישי ולא להושיב אותו במקרר. סביצ'ה וצורות אכילה אחרות כנא, כמובן שבטווח יממה מהדיג לכל היותר, ובהרבה מקרים הרבה פחות (היו מקרים שאפילו אכלתי את הדג בים, או מיד עם ההגעה הביתה...). הדברים נכונים לגבי טפילים ולגבי קילקול כאחד
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!