| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 10/4/2014 | דרום - אשקלון | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 00:00-03:0 | קלמארי - טרי חי וחתוך לרצועות ארוכות | סרגוס (סרגוס משורטט) | 2 | 1.5-1.7 |
הדו"ח:
סוף סוף אני מצליח לשכנע את שייקה38 לצאת לצייד.
סוף סוף אני מצליח לגרור אותו איתי לחוף זיקים, במטרה לעלות יותר צפונה לכיוון הגשר ו.... לשחרר בלון לאינטיאס

עוד לא מצאתי את ההזדמנות לעשות זאת העונה, ובכלל.
מתארגן על כל הציוד האפשרי, מאינטיאס, ז'רז'ור ועד פתיונות רגיל, הכל נכנס בתיק אחד ארוך ונוח לנשיאה, טפו טפו הרכש הכי שווה שעשיתי העונה הזו

הבעיה מתחילה כאשר צריך לדחוף גם את התיק בין הרגליים, גם כסא מתקפל, וגם דלי עם משאבת חמצן, הכל בקטנוע אחד ללא סרבל וארגז

איכשהו מצליח.. הנסיעה לא נוחה בעליל הרגליים מקופלות והדלי בכלל תלוי על הכידון, אבל אין תלונות!

בפניות הקטנות לכיוון זיקים יש שלטים "עקב נזקי השיטפונות החוף סגור". שיטפונות...
מעניין.מחכה לשייקה שיגיע, מסתבר שהוא בדרך עם דייג נוסף- מאיר שמו.
מחכה מחכה מתקשר מה קורה, "הנה פניתי ימינה לכיוון זיקים".
מחכה עוד כמה דקות, הוא כבר היה אמור להגיע

אך אין אורות של רכב ברקע החשוך.
מתקשר שוב, ומסתבר ששייקה בכלל התחפר עמוק בתוך בסיס צבאי כאשר אחריו דולקים כ-5 רכבים צבאיים

אני בטלפון משועשע, והוא בלשונו החלקה משחק אותה תמים מתחמק מכל הליווי הצבאי, היישר לזרועותי (בכ"ז הרבה זמן לא התראינו!
)מסתכלים צפונה, שלולית ענק שבחושך נראית כמו כינרת קטנה שמתחברת לים

איך נעבור את זה...
יורדים סופית מהרעיון להצפין לכיוון הגשר, ומתמקמים על חוף זיקים
אחרי כמה דקות אני פוסע לעבר השלולית וקולט שהיא בכלל לא מחוברת לים

אבל עזבו, טוב שלא הלכנו רחוק!
פותחים חכות, פתיונות רגיל, קלאמרי וגמברי וגם סבידות חביבות לאינטיאס של הבוקר

יש אכילות פה ושם אצל כולם, אבל לא נתפס כלום בינתיים.
אצלי חוט 24 דקיק שמשמש בדר"כ לז'רז'ור סבידות, באחת הזריקות העסק נקרע וכל הריג עף לקיבינמט, בשלב הזה אני פורש..
צריך לצבור כוח לאינטיאס של הבוקר

מתמכר לגמרי לים, לסתלבט מולו בכיף, לנשנושים, לחבר'ה, לצחוקים, לקריאות החוזרות ונישנות של שייקה (שלא נגמרות) "וואי איזו אכילה הייתה לי מקודם" (באמת הייתה לו, והוא לא יצא ממנה בקלות) או בקיצור- מנקה את הראש

בשלב מסוים שייקה אכן מפציץ עם שני סרגוסים שמנים במיוחד 700-900 ק"ג, שאם מאמון רואה עכשיו ישר טס לפה עם הבוס וכל החבר'ה

שניהם נכנסים לדלי במחשבה אולי להוציא את הראשון עם הבלון עבור האינטיאס של הבוקר

אבל לא מחזיקים מעמד. כנראה היה צפוף מדי בשבילם. מפונקים

רוחות מזרחיות חזקות מקפיאות אותנו כל הלילה. הים אמנם יורד בהדרגה אבל ממש ב-ה-ד-ר-ג-ה.. הגלים עדיין נשברים רחוק ויש גלים של 30-40 פלוס מינוס.
נרדם קצת לצבור כוחות, בתקווה שכשאפקח את עיני הים יהיה רגוע הרבה יותר, עבור הבלון של האינטיאס של הבוקר זוכרים?

איזה פלטה

אותו דבר!
פה כבר כולנו חלוקים בדיעותינו לגבי הבלון.
בעצת אחת עם שייקה אני נכנס למים עם הסרבל כדי לבדוק אפשרות של שחרור בלון...
אחרי שתי דקות חוזר על עקבי, או יותר נכון הגלים מחזירים אותי

אחרי לא יותר מ4 מטר מתחיל עומק גדול, סחף חזק מתחת לרגליים, והגלים נשברים הרחק ממני... ככה אי אפשר להוציא בלון בחושך בלי להסתכן, במיוחד אחרי מה שקרה לעמוס
. אולי עפיפון!לפנות בוקר בכ"ז מנסה, אולי הרוח תצליח התגבר על הגלים.. קושר את כל סט האינטיאס של הבוקר (תנחשו איזה סמיילי), נכנס קצת למים עד הברכיים ומשחרר את הבלון...
חוזר אלי בבושת פנים אחרי שני גלים ולא מצליח להרחיק מערבה בשום פנים!
טוב יורד מזה, מטיל את את הסבידות הכי רחוק שמצליח בידיעה שאין הרבה טעם, אינטיאס לא יבוא לבקר כזה קרוב לחוף אבל איך אומרים
העיקר ההרגשה

ב7:00 מתקפלים רק עם שני סרגוסים-דרומיים-אסליים-חמורים של שייקה, אבל עם הרבה כוחות לחזור לשגרה!!
עד כאן מחדר החדשות,
של נחמיאס