| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 8/4/2014 | ירדן - צפון לכנרת | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג במתוקים - ז'רז'ור |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 18:00 | דמוי דג בינוני - SNUB50 של ריבר2סי בצבע נחושת/צהבהב | בינית גדולת קשקש (אישרי/קישרי) | 1 | 1.830 ק"ג |
| 18:45 | דמוי דג בינוני - וובלר צהוב-לבן ב-10 שקל | בינית גדולת קשקש (אישרי/קישרי) | 1 | 1.480 ק"ג |
הדו"ח:
בדיקת היומן השבועי מראה שאין הרבה חלונות

הפסח שמתקרב ואיתו ערימות של נופשים והקיאקים שיעזרו לשבש כול חלקה טובה בירדן, תורמים גם הם ללחץ...

עדיין לא יצאה בינית אחת נורמלית מאז שנה שעברה וכול הסיפור נהיה כבר בלתי נסבל...
הימים האחרונים היו חמים ונעימים ודווקא בשלישי ("פעמיים כי טוב" הזכור לנו משנה שעברה
) היתה התקררות קלה אבל אם אין ברירה אז אין ברירה...בחמש האישה מגיעה ומשחררת את הרכב ואני לא מבזבז זמן. מכין לה קפה ונעלם...

שקית קטנה עם בקבוק מים, מספר דמויים מצומצם ביותר, חכה קלה ורולר עם חוט בד 0.20 וכובע.
זה כול מה שצריך לבדיקה...

נוחת בגשר אריק ומסביב שקט.
אין נפש חיה באזור וטוב שכך
הבעיה היא שגם המים שקטים ואין תנועה של דגים. לא מערבולות ולא קפיצות שמאפיינות את התקופה הזו
בטח מזג האויר אני חושב לעצמי ומנגנון התירוצים מתחיל לעבוד...

מחבר SNUB של ריבר2סי ומתחיל לסרוק.
אחרי חצי שעה בערך אני מקבל תקיפה בהפתעה מוחלטת תוך גילגול איטי מאד מתחת לרגליים

כמה נגיחות חזקות מאד ומערבולת גדולה על המים ולפני שאני מספיק להוריד את החכה מגיע השחרור

פאק!
מתאפס על עצמי ומשגר את הדמוי שוב.
הפעם, אני לא מסתכל על הנוף, הפרפורים והשלדגים. האנפות לא מעניינות והמכות על המים במעלה הזרם כבר לא תופסות את העין...
כול כולי מרוכז בגילגול ולאחר כמה הטלות אני מקבל סימן ראשון של נשנוש ומיד לאחריו עצירה במקום והנגיחות מתחילות

מערבולות וסחרורים שלרגע היה נדמה שמגיע שפמנון אבל זו רק הקרקעית הרדודה שלא מאפשר לבינית לצלול ולבסוף היא עולה לפני המים

קצת התאכזבתי כי נורא רציתי בינית ארוכת ראש שהאמנתי שיש סיכוי יותר גדול לתפוס אותן כרגע מאשר את הביניות גדולות הקשקש אבל מצד שני שמחה רבה ואושר עילאי

העונה התחילה

אחרי דקה של משחקים אני מרגיש שהיא כבר מתעייפת ושמספיק...
בשביל זה אני גם עובד עם חוט בטסט כול כך גבוה

הוא לא רק מציל דמויים במקרה של תקיעה בקרקעית (ובתקופה הזו שהמים יורדים והתוואי של הקרקעית מתגלה מחדש זה משמעותי ביותר), הוא גם מאפשר להביא את הביניות קצת יותר מהר במידת הצורך מבלי שנדרש להתיש אותן לחלוטין עד אפיסת כוחות

ראיתי לא פעם ביניות גדולות שפשוט נשרפו מהמאמץ לאחר מלחמה ארוכה מאד בגלל ציוד קל ואולי אפילו קל מדי...
בקיצור, הגברת מתעייפת ואני מושך אותה החוצה, משפריץ עם הנעל מהמים לשפת הנחל בכדי להטיב את הקרקע החמה והיבשה, מצלם בזריזות ומשחרר את הדמוי.
שקילה מהירה עם משקל דיגיטאלי מראה 1.830 ק"ג וזה אומר מבחינתי שהעונה התחילה...

לא עוד "לכלוכים על הדמוי" של 200-300 גרם...

פינה רדודה משמשת לרענון וניקוי לתמונה נוספת ואז הגברת מקבלת צילום שחרור וחוזרת לזרם

השעה כבר שש ואני משנה מקום ומחליף דמוי.
הפעם דמוי סיני מאיביי שעלה פחות מ-10 ₪ כולל משלוח ושהביא כבר כמה ביניות יפות כולל את אחת הגדולות של העונה שעברה
מספר הטלות ושוב פעם אני מופתע על ידי בינית עצבנית שמתנערת ממנו על פני המים

קצת חלוד אחרי התרדמה של החורף...

ממשיך לחרוש את הזרם ובסוף מגיעה מכה נוספת עם משיכות חזקות אבל למרות שהייתי מוכן ונתתי הוק סט טוב, כנראה שהיא לא נתפסה כמו שצריך וכמה מטר ממני היא משתחררת בניעור ראש עצבני והצלפות זנב על המים...

ממשיך...
כמה זריקות נוספות ותוך כדי חיתוך רוחבי של הזרם אני מרגיש תק-תק-תק-תק-תק ואז העצירה והמשיכה ובינית נוספת של קילו וחצי יוצאת לחוף
הפעם 3 חברה צעירים שהתמקמו לידי מתנדבים לצלם והיא חוזרת לשחות תוך פחות מ-20 שניות...

לאחר מכן היו עוד כמה מכות ותקיפות קלות וגם שתיים-שלוש תקיפות חזקות ללא נעילה.
הסיבה לדעתי היא מהירות הגילגול שהיתה איטית מאד כי רק ככה הגיעו התקיפות.
מאוחר יותר לתוך העונה כשהכמות של הדגים תגדל, התקיפות יגיעו גם במהירות גבוהה ואיתן הנעילות הטובות...

בהצלחה לכולנו בעונה הקרובה
ובקשה אישית, נסו שמאזן התפיסות והשחרורים יהיה 1:1

תודה,
גיא