בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומים כלליים ושרותים לחברים
| |-+  פינת המטבח והמתכונים (אחראי: shragam)
| | |-+  ספגטי מוקרם עם פטריות ב-10 דקות
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: ספגטי מוקרם עם פטריות ב-10 דקות  (נקרא 2098 פעמים) הדפסה
(אלון)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 55

הודעות: 4207

ספגטי מוקרם עם פטריות ב-10 דקות
« ב- : מרץ 24, 2014, 15:26:27 PM »
מי שאוהב ספגטי
ולמי שרוצה להכין ספגטי ממש כמו מסעדות
מתכון ממש קל וממש זריז וממש ממש ממש טעים

המצרכים:
1 חבילה ספגטי מס' 3
1 שמנת לבישול
1 קופסא פטריות חתוכות
1 חפיסה קטנה של חמאה
גבינה צהובה עמק מגורדת או מוצרלה או פרמזן (כל אחד והטעם שלו. אני מעדיף את הפרמזן)

אופן ההכנה:
להעמיד סיר עם מים רותחים ומלח לספגטי(את זה כל אחד יודע לעשות)
תוך כדי הבישול של הספגטי במים מכינים את הרוטב כך שזמן ההכנה של הספגטי שזה 10 דקות זה גם זמן ההכנה של הרוטב
ממיסים את החמאה בתוך סיר קטנטן
ברגע שהחמאה מומסת מוסיפים את הפטריות והשמנת ומערבבים עד לרתיחה
זהו הרוטב מוכן
רצוי שהרוטב והספגטי יהיו מוכנים באותו הזמן

אופן ההגשה:
לשים קצת ספגטי בצלחת עמוקה
מפזרים מעט פרמזן ושמים עוד קצת ספגטי ושוב פרמזן
בעזרת כף יוצקים מהרוטב על הכל ושוב עוד פרמזן
מערבבים את הכל ואוכלים

למי שרוצה לעשות קצת דאווינים
להדליק את הגריל בתנור מראש כדי שיהיה לוהט
לאחר שמערבבים את הכל ולפני שאוכלים מפזרים הרבה מוצרלה מלמעלה ומכניסים לתנור עד להשחמה קלה
בתאבון

זהירות!!!
מנה ממכרת מאוד ומפוצצת בכולסטרול וקלוריות
לא מומלץ לאכול את זה יותר מפעמיים בשנה
אבל טעים בטירוף

נ.ב.
הכתיבה לקחה לי יותר מהזמן שלוקח להכין את המנה מתפקע מתפקע מתפקע מתפקע מתפקע מתפקע
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
אופק ביטון
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 29

הודעות: 645

בעניין: Re: ספגטי מוקרם עם פטריות ב-10 דקות
« הגיב #1 ב- : מרץ 24, 2014, 15:59:29 PM »
חולה על זה אני אישית מכין מהשקיות המוכנות של אוסם עם הפיטיריות והשמנת..

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 49

הודעות: 15290

יש אכילות ???

בעניין: ספגטי מוקרם עם פטריות ב-10 דקות
« הגיב #2 ב- : מרץ 24, 2014, 18:00:18 PM »
בהחלט אחת המנות  אתה בסדר

טיפ קטן,
את הפטריות החתוכות מהקופסה רצוי לשטוף במים זורמים מספר פעמים בכדי להפחית את הטעם של השימורים ולהשאיר יותר טעם של פטריות.
באופן אישי אני אוהב להקפיץ אותן מעט במחבת לפני הבישול ולהוסיף קצת שום ופלפל שחור  מתבייש

ולגבי הכמויות יש לך טעות.
צריך להיות:
2 חבילה ספגטי מס' 3
2 שמנת לבישול
2 קופסא פטריות חתוכות
1 חפיסה קטנה של חמאה
גבינה צהובה עמק מגורדת או מוצרלה או פרמזן (כל אחד והטעם שלו. אני מעדיף את הפרמזן)
 הגזעי
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
 IP: [ מחובר ]
dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 5047

בעניין: ספגטי מוקרם עם פטריות ב-10 דקות
« הגיב #3 ב- : מרץ 25, 2014, 01:55:21 AM »
נחמד אבל יש כמה בעיות במתכון הזה.
לא יודע באיזה מסעדות אתה אוכל פסטה אבלהן כנראה לא משהו מתבייש
אם יגישו לי במסעדה רוטב פטריות עם פטריות מקופסת שימורים עצבן
אני מייד מבקש לקרוא לשף , שואל אותו עם איזה סכין שף הוא עובד ומבקש לראות אותה,ואז שואל האם עשה ברית?
אם עשה או לא אני עושה לו במקום ברית.
כאחד שחולה אבל ממש חולה על פסטות בשמנת ואוכל לא פעמים בשנה אלה לפעמים גם פעמיים ביום.
איפה התבלינים איפה עוד משהו לטעם?

לפחות אגוז מוסקט ופלפל שחור ברוטב השמנת?
אני דבר ראשון מעדיף פטוצ'יני על ספגטי,הרבה יותר מתאים לרטבים על בסיס שמנת.
אני ממיס חמאה במחבת עם כף שמן זית (מונע מהחמאה להישרף).
לפחות סלסלת פטריות שמפניון לא שטופה אלה מנוגבת וחתוכה לפרוסות דקות.
אפשר תערובת של סוגי פטריות כמו ירדן פורטובלו ושמפניון.
זורק אותם לחמאה החמה ומקפיץ טוב , מטבל באגוז מוסקט טרי(שלם) לא אבקה קנויה,פלפל שחור גרוס טרי.
לא לשים מלח (מוציא את הנוזלים מהפטריות)
מקפיץ עד שהם משחימים,אפשר להוסיף בשלב זה מי שאוהב עשבי תיבול עדיף טריים.
אני אוהב לקטוף 2-3 קצוות של זעתר טרי מהגינה ולזרוק פנימה.
מנמיך את הלהבה שופך את השמנת (אני משתמש ב 38% לא פחות ומעדיף יותר) אבל זה אני.
מערבב קלות עד שהשמנת מבעבעת קלות ומנמיך את הלהבה.
מערבב וטועם אם צריך להוסיף משהו. אולי אגוז מוסקט אולי פלפל שחור,וזה המקום להוסיף מלח.
אפשר במקום מלח גבינה בולגרית טובה או פטה.ובכלל גבינות למי שאוהב,אני שם כף גדושה מאוד של גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי,זה גם נותן טעם וגם מסמיך את הרוטב(במקום כל מיני שיטות כמו קורנפלור).
גבינה נוספת שאני אוהב להוסיף במקום מלח זה מעט גבינה כחולה טובה.
כמובן שבמקביל הפסטה במים רותחים עם מלח,חשוב מאוד, ככה האיטלקים אומרים.
הרוטב יכול להמתין לפסטה,אבל לפסטה אסור בשום אופן להמתין לרוטב.
את הפסטה אסור לבשל יתר על המידה אחרת זה מגעיל.
מסננים את הפסטה ,אפשר לשים עליה טיפה שמן זית ולערבב טוב ככה היא לא תדבק.
מניחים כמות יפה בצלחת עמוקה ועליה יוצקים מהרוטב,על זה מפזרים פרמז'נו ומערבבים וקורעים את הצלחת.
כמה דברים כללים לפסטה
על כל 100 גרם פסטה 1 ליטר מים זה חשוב.
לעולם אבל לעולם לא שוברים את הפסטה ל 2 בשביל שתכנס לסיר. עצבן
אוכלים פסטה ברוטב ולא רוטב בפסטה(גיא לגבי 2 מיכלי שמנת).
בתיאבון חברים עשיתם לי חשק ,היום בצהריים יהיה פסטה בשמנת ופטריות
עריכה אחרונה: מרץ 25, 2014, 01:56:34 AM על ידי dovdov
 IP: [ מחובר ]
piniab

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 1200

בעניין: ספגטי מוקרם עם פטריות ב-10 דקות
« הגיב #4 ב- : מרץ 25, 2014, 07:43:35 AM »
בנצי, תודה על השיתוף. אתה בסדר
דובדוב, אחלה תוספת, אני לגמרי איתך בנושא הפטריות הטריות וצמחי התבלין הטריים.
אין מה להשוות.
 secret.gifאני באופן אישי, מהפעם הראשונה שהכנתי בבית פסטה טריה, אני לא קונה יותר את זו היבשה. מתבייש
הכנת פסטה טריה לא אורכת הרבה זמן ואין בכלל מה להשוות ליבשה.
עריכה אחרונה: מרץ 25, 2014, 08:00:12 AM על ידי piniab
-------------------------------
יום רע של דיג הוא טוב יותר מיום מוצלח בעבודה.
 IP: [ מחובר ]
dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 5047

בעניין: ספגטי מוקרם עם פטריות ב-10 דקות
« הגיב #5 ב- : מרץ 25, 2014, 08:40:57 AM »
בנצי, תודה על השיתוף. אתה בסדר
דובדוב, אחלה תוספת, אני לגמרי איתך בנושא הפטריות הטריות וצמחי התבלין הטריים.
אין מה להשוות.
 secret.gifאני באופן אישי, מהפעם הראשונה שהכנתי בבית פסטה טריה, אני לא קונה יותר את זו היבשה. מתבייש
הכנת פסטה טריה לא אורכת הרבה זמן ואין בכלל מה להשוות ליבשה.
צודק
טוב פסטה טריה שאתה מכין זאת כבר רמה אחרת של פסטה,זה הטופ שבטופ.
אין כמו פסטה טריה.
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

בעניין: ספגטי מוקרם עם פטריות ב-10 דקות
« הגיב #6 ב- : אפריל 20, 2014, 01:31:06 AM »
אלון,
תודה על המתכון ואהבתי במיוחד את העובדה שזה "מתכון לעצלנים" או "מתכון לחסרי זמן"...

דובדוב ופיני,
תודה על התוספות וההסברים - מעיד על הרבה הבנה...
ידעתי כי פיני בעניינים אבל דובדוב - לא ידעתי שגם במטבח אתה כזה תותח...  בירה

בכל אופן שימו לב...
אלון כיוון למשהו קליל ומהיר להכנה וזו לכן הכותרת -
לא מנת שף אלא מהיר וטעים....
מניח כי חלק מהעניין זה הפטריות - קופסה סגורה תמיד נמצאת בבית זמינה, גם מניח כי גם אלון יעדיף
טריות אם יהיה לו זמן לחתוך ואם יהיו לו זמינות בדיוק ברגע שיתכנן ספונטנית "פסטה בעשר דקות"...

אז יש לנו מנה מהירה וטעימה של אלון -
ויש את מנות השף עם התוספות של דובדוב ופיני....

הכי כייפ לראות כי מתפתח כאן דיון מקצועי עם שיתוף וטיפים, כמו בענייני דיג...
הרבה יותר מעניין...
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
(אלון)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 55

הודעות: 4207

בעניין: ספגטי מוקרם עם פטריות ב-10 דקות
« הגיב #7 ב- : מאי 01, 2014, 07:21:14 AM »
אלון,
תודה על המתכון ואהבתי במיוחד את העובדה שזה "מתכון לעצלנים" או "מתכון לחסרי זמן"...

דובדוב ופיני,
תודה על התוספות וההסברים - מעיד על הרבה הבנה...
ידעתי כי פיני בעניינים אבל דובדוב - לא ידעתי שגם במטבח אתה כזה תותח...  בירה

בכל אופן שימו לב...
אלון כיוון למשהו קליל ומהיר להכנה וזו לכן הכותרת -
לא מנת שף אלא מהיר וטעים....
מניח כי חלק מהעניין זה הפטריות - קופסה סגורה תמיד נמצאת בבית זמינה, גם מניח כי גם אלון יעדיף
טריות אם יהיה לו זמן לחתוך ואם יהיו לו זמינות בדיוק ברגע שיתכנן ספונטנית "פסטה בעשר דקות"...

אז יש לנו מנה מהירה וטעימה של אלון -
ויש את מנות השף עם התוספות של דובדוב ופיני....

הכי כייפ לראות כי מתפתח כאן דיון מקצועי עם שיתוף וטיפים, כמו בענייני דיג...
הרבה יותר מעניין...

נכון אתה צודק
הרעיון פה היה פסטה ב-10 דקות בלי הרבה דאווינים תבלינים ושאר חומרי נפץ
הרעיון הוא הכנת ארוחה מהירה שתהיה גם טעימה ואפילו קצת יותר מטעימה עם חומרי גלם פשוטים וזמינים
אני אוהב לאכול ואני גם אוהב לבשל וזה שילוב גרוע
אבל אני תמיד בעד ארוחות זריזות ושיהיו גם טעימות
יש ימים שבאמת נופלת עלי המוזה ואני מכין מטעמים שצריך הרבה זמן וסבלנות בשבילם
ושם באמת אני משתמש בחומרי גלם איכותיים ועוד כמה חומרי נפץ שעושים נפלאות באוכל
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!