
קודם להכין עוגת טורט לימונית עפ"י המתכון הבא:
רכיבים:
5 ביצים
½1 (כוס וחצי) סוכר
½1 (כוס וחצי) קמח
אבקת אפיה
2 כפות שמן
קליפת לימון - מלימון אחד
מיץ מלימון אחד
2 כפיות תמצית וניל
אופן ההכנה:
מפרידים את הביצים. שמים את החלמונים בקערה ומקציפים אותם עם חצי מכמות הסוכר עד שהקצף מבהיר מאוד. מוסיפים את השמן, קליפת הלימון, מיץ הלימון והוניל וממשיכים בהקצפה.
מקציפים לחוד את החלבונים ומוסיפים אליהם בהדרגה את שארית הסוכר.
מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה. מוסיפים לחלמונים לסירוגין בתנועות עדינות של קיפול את הקמח ואת החלבונים.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות , במשך 35 דקות.
ההרכבה:
פורסים לשלוש פרוסות שוות, מרטיבים כל פרוסה באיזה רוטב שבא לכם, אני הרטבתי ברוטב רום . על כל פרוסה מפזרים תותים ומורחים שכבת קצפת.
כך חוזרים על כל פרוסה.
כשהמגדל מוכן מטייחים בשכבת קצפת ומקשטים.
בהצלחה.