המצרכים:
רצועות נתחי דג ללא עצמות באורך של אצבע, עובי עד 1 ס"מ (טרחון/סקומברי קטנים ומפולטים מתאימים בדיוק). בגדול כ 6-8 נתחים ללחמניה (תלוי בגודל הלחמניה)
לחמניות לפי מס' הסועדים
מיונז
בצל סגול פרוס
עגבניה פרוסה
לימון
שמן זית
בזיליקום
תבלינים:
מלח גס
אופן ההכנה:
- לערבב את הנתחים בכלי עם שמן זית ולשים בצד.

- למרוח את הלחמניות במיונז.
- מניחים פרוסת בצל, פרוסת עגבניה וכמה עלי בזיליקום.
- לפזר מעט מלח גס על הנתחים ולערבב.
- לחמם מחבת טפלון ללא שמן ולאחר כשתי דקות כשהמחבת חמה, יש להניח כמות נתחים למנה אחת בכל פעם.
- ברגע שהנתח מתחיל להלבין בתחתית שלו, הופכים במהירות את הנתחים ומורידים מהאש. (כל העניין כאן הוא כמה שניות על כל צד).

- מעבירים את הנתחים ללחמניה, סוחטים עליהם מיץ לימון.
- ובתאבון.
