פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   תולעים מיובאות - מידע למשתמש ! |
עמודים: 1 [2] 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: תולעים מיובאות - מידע למשתמש ! (נקרא 8578 פעמים) |
הדפסה |
|
שי בגדדי
|
ג'ירג'ור בת ימי!!!!! חבר פורום
מנותקגיל:
34
|
|
אין שום דרך להאריך את חייהם? סוכר ,מים , חול ים, מכות חשמל, אינפוזיות משו??
|
-------------------------------
|
|
|
סבלי
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
63
''בתמונה ניר הבן מנקה את הדגים''
|
|
אין שום דרך להאריך את חייהם? סוכר ,מים , חול ים, מכות חשמל  , אינפוזיות משו?? כמובן שעם תנער אותם+לא תיתן להם אוכל+תיתן תנאי מגורים מעפנים הם ימותו יותר מהר. עם תתן הרבה אוכל,חול מהים,אדמה טובה ולחה,בית גידול מתאים גדול,טמפרטורות מתאימות אתה תצליח לשמר אותם בכמה ימים יותר. בברכה, ניר
|
''אפילו אם אתה יודע אלף דברים, אל תתבייש לשאול את זה שיודע דבר אחד''
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
54
הים של כולם
|
|
לא יודע אם זה נכון תקנו אותי מישהו פעם אמר לי שהמיץ של פנים התולעת הוא חומצה חזקה שיכולה להשפריץ לעין וצריך להזהר
|
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
סבלי
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
63
''בתמונה ניר הבן מנקה את הדגים''
|
|
פירוט התולעת בעלת השערות:
לדוגמא יש תולעת שמנמנה אורכה כ5-10 ס''מ בצבע חום
בעלת פסים בצבע חום הביר על הגוף.
לתולעת זאתי יש שערות בכל הגוף ורצוי לא לגעת בה.
מי שנגע בה ירגיש גירוד חזק מאוד אבל זה לא מסוכן!
אופן הטיפול:לשטוף במים קרים את המקום לייבש עם נייר ולשים פיניסטיל ג'ל
על המקום ולסגור עם פלסטר עם רוצים.
קיימת אופצייה נוספת של לקחת סלוטייפ,לשים על מקום הגירוד ולתלוש.
נועד בשביל לסלק שעריות של שערות.
בדרך השנייה עושים את זה ואז מורחים פיניסטיל ג'ל.
בברכה, ניר
|
|
עריכה אחרונה: נובמבר 01, 2011, 14:15:25 PM על ידי ניר
|
|
''אפילו אם אתה יודע אלף דברים, אל תתבייש לשאול את זה שיודע דבר אחד''
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
תולעי ים מהסוג שנושך נקראות neris virens ועד כמה שידוע לי מהאינטרנט והספרות,הרביה שלהן כמעט ובלתי אפשרית בתנאי שבי. כנראה שהן צריכות מאסה של פריטים שתפעל בו זמנית בזמן של ירח מלא או משהו כזה. אם זכור לי נכון הן עולות לפני המים ומפרישות זרע וביצים שנסחפים בזרם... משהו מופרע בסגנון...  הסרטון האחרון במאמר גורם לך לתהות. לא? אולי גם אצלנו מתחבאות כאלו תולעים בשפת הים??  אני שמעתי סיפורים על תולעים שחיות בתוך פלטות סלעי הכורכר, הן ארוכות ועבות ויש להן שיניים. הבנתי שתופסים אותן על ידי ניפוץ הסלעים. בחיים לא ראיתי משהו כזה בעיניים, לכן זה נשאר בגדר מיתוס שקרוב יותר לסרט דיון מאשר למציאות. יחד עם זה, יצא לי כמה פעמים לתפוס מין תולעת מוזרה, עבה וגדולה, בדיג בולוס. זה היה משהו כל כך מגעיל שגרם לי פשוט לחתוך את החוט. אם התולעת הזו היית בגוון אדום\חום והיו לה שערות בגוון בהיר...טוב שחתכת !  אדם,התולעים בסלעים זו אמת לאמיתה ולצערי יש מי שגם עושה את המאמצים למצוא אותן ותוך כדי כך הורס לחלוטין את טבלאות הגידוד ולמעשה את בתי הגידול הטבעיים והיפים שיש לנו כאן בצפון  בחריץ של 5-6 מ"מ ובאורך של 30 ס"מ יכולה להתחבא תולעת לא קטנה... ה"זחל" שתפסת ובמבט ראשון נראה דומה ובמגע ראשון גורם לצריבה וגירוד נוראיים,נקרא "זבמל ארסי" או משהו כזה. נדבק לא מעט לקלאמרי שעומד יותר מדי זמן במים ובעיקר באזורים סלעיים...
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
טל.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
50
לומר לחבר שיושב לידך בדיג : "יש לך סרטן...." ?
|
|
 |
|
|
תולעי ים מהסוג שנושך נקראות neris virens ועד כמה שידוע לי מהאינטרנט והספרות,הרביה שלהן כמעט ובלתי אפשרית בתנאי שבי. כנראה שהן צריכות מאסה של פריטים שתפעל בו זמנית בזמן של ירח מלא או משהו כזה. אם זכור לי נכון הן עולות לפני המים ומפרישות זרע וביצים שנסחפים בזרם... משהו מופרע בסגנון...  הסרטון האחרון במאמר גורם לך לתהות. לא? אולי גם אצלנו מתחבאות כאלו תולעים בשפת הים??  אני שמעתי סיפורים על תולעים שחיות בתוך פלטות סלעי הכורכר, הן ארוכות ועבות ויש להן שיניים. הבנתי שתופסים אותן על ידי ניפוץ הסלעים. בחיים לא ראיתי משהו כזה בעיניים, לכן זה נשאר בגדר מיתוס שקרוב יותר לסרט דיון מאשר למציאות. יחד עם זה, יצא לי כמה פעמים לתפוס מין תולעת מוזרה, עבה וגדולה, בדיג בולוס. זה היה משהו כל כך מגעיל שגרם לי פשוט לחתוך את החוט. אם התולעת הזו היית בגוון אדום\חום והיו לה שערות בגוון בהיר...טוב שחתכת !  אדם,התולעים בסלעים זו אמת לאמיתה ולצערי יש מי שגם עושה את המאמצים למצוא אותן ותוך כדי כך הורס לחלוטין את טבלאות הגידוד ולמעשה את בתי הגידול הטבעיים והיפים שיש לנו כאן בצפון  בחריץ של 5-6 מ"מ ובאורך של 30 ס"מ יכולה להתחבא תולעת לא קטנה... ה"זחל" שתפסת ובמבט ראשון נראה דומה ובמגע ראשון גורם לצריבה וגירוד נוראיים,נקרא "זבמל ארסי" או משהו כזה. נדבק לא מעט לקלאמרי שעומד יותר מדי זמן במים ובעיקר באזורים סלעיים... זכוכיתית דוקרת Eurythoe complanata | Phylum: Annelida | Class: Polychaeta תולעת רב-זיפית מה-Errantia. תפוצתה באוקינוס ההודי, בים סוף ובים תיכון (מהגרת מים סוף). מן השכיחות בתולעים הרב זיפיות באזור התת-כרית הרדוד. מצויה תחת אבנים ובסדקים בריכוזים גדולים. גודל הפרטים עד 15 ס"מ. הזיפים הקשים שעל הפארפודיה עלולים לגרום לגירויי-עור. על פי רוב ניזונות תולעים אלו בלילה, על חומרי רקב או חסרי חוליות קטנים. נלקח מתוך האתר של אמיר גור.
|
|
|
|
מורן ג.
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
האם תולעי גינה{שלשולים}מתאימות לדייג ואם כן לאילו דגים?
|
|
|
|
טל.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
50
|
|
מתאימות בעיקר לדיג במתוקים מורן. יש להן בעיה עם המים המלוחים...כמו בכביסה במים רותחים , הן מתרככות והתולעת מתכווצת.... 
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
אומנם זה לא פיתיון מועדף לים אבל כשאין משהוא אחר אפשר להשתמש מנסיון אישי שלי עובד לא רע בפעם האחרונה שהשתמשתי בהם הוצאתי תוך חצי שעה שלושה ברקנים יפים ושפמית ארסית אחת יש שמועה שהתולעים מתכווצות במי ים יכול להיות שזה נכון אבל זה לא קורא מיד והם נשארות בשרניות ויעילות מספיק זמן את תולעי הגינה אני מוצא ליד מקומות לחים ועשירים בזבל אורגני כמו עלים מרקיבים אכסון לפני הדייג מתבצעה בקופסת פלסתיק מלאה בתערובת של אדמה לחה ואבקת נסורת פתיון מועדף למים מתוקים אין דג שיסרב להם
|
|
|
|
מורן ג.
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
האם תולעי גינה(שלשולים) מתאימות לדייג ואם כן אילו דגים נהנים מטעמן ? 
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
האם תולעי גינה(שלשולים) מתאימות לדייג ואם כן אילו דגים נהנים מטעמן ?  תולעי גינה (שילשולים) זה אחד הפתיונות המוצלחים ביותר לדייג במים מתוקים כל דגי המים המתוקים לא יחשבו פעמים לפני שינגסו בתולעת עסיסית אמנונים(מושטים) בניות לבנונים קרפיונים שפמנונים פורלים ועוד..... כמו שכתבתי בחלון הקודם הם גם יהיו פיתרון לדייג בים במצב שלא ניתן להסיג משהוא יותר טוב בהצלחה
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
יופי של מאמר מאז שהתחלתי לשים סוכר זה לא להאמין החזיקו לי תולעים במצב נהדר גם חודש.
|
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
54
הים של כולם
|
|
יופי של מאמר מאז שהתחלתי לשים סוכר זה לא להאמין החזיקו לי תולעים במצב נהדר גם חודש.
מה?, יותר טעים עם סוכר??? ומי אוכל תולעים בכלל 
|
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
יריב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
46
טוב להיות בצד היבש
|
|
טל מאמר נהדר הסוכר על התולעים עושה לי חשק לקיגל (לאשכנזים שביננו) 
|
|
|
|
טל.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
50
|
|
מה?, יותר טעים עם סוכר??? ומי אוכל תולעים בכלל  שלמה !  אצל אנשים נורמליים זה הפוך בדרך כלל.....  התולעים אוכלות אותנו. 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: 1 [2] 3
|