פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   זהירות וזהירות!!! עם סרבל הדיג ובמיוחד בים גלי!!! |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: זהירות וזהירות!!! עם סרבל הדיג ובמיוחד בים גלי!!! (נקרא 2462 פעמים) |
הדפסה |
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
בעקבות המקרה הזה - http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=15302.0אחד הדייגים הספורטיביים היותר מנוסים, עם רקע של צלילה וגלישת גלים, חייו ניצלו בנס. פרטים בהודעה הפותחת וגם בתגובה נוספת שלי מהיום - בעמוד השלישי בשרשור. זה קרה בחוף חולי תוך כדי עמידה במים עם סרבל אטום... במסגרת הפקת לקחים קולקטיבית - כללי זהירות מתחייבים: *להשתדל מאוד לא להיות לבד - עם סרבל או בים גלי בהחלט לא הולכים לדוג לבד. *ים גלי - לא נכנסים לים ולא עומדים על הריפים עם סרבל ("חליפה") אטום למים. *אם הים גלי - מקפידים להכנס רק במקום שמכירים היטב כל מטר, לא עומדים ליד בורות או בקצה הריף, מנסים לבחון את כיוון הזרם החוזר ואם יש זרם חזק לכיוון העומק- נזהרים שבעתיים. *כלל הברזל: אם יש ספק - אין ספק!!! מוותרים על הדיג באותו יום - החיים והמשפחה קודמים לדגים!!! אם יש טיפים נוספים, אתם מוזמנים לשתף לטובת כולנו...
|
-------------------------------
|
|
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #1 ב- : מרץ 10, 2014, 12:41:18 PM » |
|
ואם בכל זאת מתעקשים ואומרים לי זה לא יקרה.תמיד לדאוג שיהיה סכין חיתוך בהישג יד
|
|
|
|
liron89
|
חבר פורום
מנותקגיל:
36
...
|
|
סכין זה מסורבל יותר מסרבל... שיטה שלי, אני סוגר קליפס כתף אחד, במקרה של נפילה חס וחלילה, משחררים את הקליפס, הסרבל יתמלא מים, ישקע וחתנתק מהגוף..
כמובן שאפשר לדבר ולתאר אבל במצב אמת, קשה לפעול בקור רוח..
אין מנוס אלה להגביר ערנות ולפעןל והלמנע מהסכנה
נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk
|
"...Teach a man to fish, and he will fish forever"
|
|
|
|
יש ספק אין ספק ביום ראשון לפנות בוקר יצאתי ב 4:30 לדייג , כשהגעתי ראיתי סופת ברקים מתחילה להתהוות לה מעל אשקלון וממש בסמוך לנקודת הדייג , שתיתי קפה באוטו , קצת נשמתי ים ופרסה הביתה.
|
Major Craft Zaltz 5/28 3000 shimano sustain VARIVAS Avani PE 17.4 lb 0.6/10 Graphiteleader Calzante EX 2500 shimano sustain YGK P.E Line G-Soul X8 22lb sunline pockit s.l f.c 20/30 lb
|
|
|
גורן
|
לעולם אל תמעיט בערכו של הטימטום הצפוי מראש.... חבר פורום   
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
חברים אני בטוח שאני ארגיז כאן מישהו אבל לים כשאני מתקרב בסרבל דייג אך ורק עם חגורת הצלה של הקיאק !!!!! תסתכלו בכל הפורומים בחו"ל מי שמזרזר\דג באיזור סלעי וים סוער שם על עצמו חגורת הצלה !!! זה עיניין של משמעת עצמית ויכול להבדיל בקלות בין חיים ומוות  קיימים כל מיני אפודים \ ווסטים משולבים לדייג שגם מציפים נראה אולי פריט מיותר אבל מזל גדול ,לעמוס אני מאחל לך חזרה מהירה לדייג אגב אני מדבר מניסיון של נפילה מסירה בגלי חוף עם סרבל ללא חגורת הצלה בלילה בלי שאף אחד מחברי הבחין שנפלתי ,תחשבו שכמעט וטבעתי בעומק חצי מטר............
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 10, 2014, 19:25:53 PM על ידי גורן
|
|
אם לא תוותר לעצמך , אף אחד לא יוותר לך ! ! !
|
|
|
|
מסכים מסכים לגמרי !!
לפני כמה חודשים חוויתי אירוע שיכל בקלות להסתבך .. ומאז באמת מקפיד מאוד לשמור על כללים כזה ממש לא משחק
|
|
|
|
yoavy77
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
חברים אני בטוח שאני ארגיז כאן מישהו אבל לים כשאני מתקרב בסרבל דייג אך ורק עם חגורת הצלה של הקיאק !!!!! תסתכלו בכל הפורומים בחו"ל מי שמזרזר\דג באיזור סלעי וים סוער שם על עצמו חגורת הצלה !!! זה עיניין של משמעת עצמית ויכול להבדיל בקלות בין חיים ומוות  קיימים כל מיני אפודים \ ווסטים משולבים לדייג שגם מציפים נראה אולי פריט מיותר אבל מזל גדול ,לעמוס אני מאחל לך חזרה מהירה לדייג אגב אני מדבר מניסיון של נפילה מסירה בגלי חוף עם סרבל ללא חגורת הצלה בלילה בלי שאף אחד מחברי הבחין שנפלתי ,תחשבו שכמעט וטבעתי בעומק חצי מטר............ לא הרגזת איש אלא אם מישהו די אדיוט כדי להתרגז מעיצה טובה הצעת דבר אשר מעטים חשבו עליו אך ככל שחושבים יותר הוא נראה נכון והגיוני מה שנכון לקיאק וסירה יהיה נכון גם לחוף כשהים גלי ולובשים חליפה אוגרת מים
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
מסכים מסכים לגמרי !!
לפני כמה חודשים חוויתי אירוע שיכל בקלות להסתבך .. ומאז באמת מקפיד מאוד לשמור על כללים כזה ממש לא משחק
תוכל להרחיב אחמד?!
|
|
|
|
|
בקיץ הלכתי עם חבר לדוג בים גלי , וכל כך רציתי לתפוס דג עד שלא חשבתי בהגיון ועמדתי על ריף מסוכן, תפסתי דג והייתי מרוכז בתפיסה שלא שמתי לב שבא גל ענק שפשוט לקח אותי איתו לים , אם חבר שלי לא היה שם לתפוס אותי לא יודע מה היה קורה.. ראיתי הרבה סרטונים שלו ביוטיוב נראה מקצוען אמיתי . החלמה מהירה!!
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
|
|
חגורה מהודקת תענה על התשובה
|
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
שיטה שלי, אני סוגר קליפס כתף אחד, במקרה של נפילה חס וחלילה, משחררים את הקליפס, הסרבל יתמלא מים, ישקע וחתנתק מהגוף..
טעות! תנסה פעם לעמוד עם הסרבל בתוך מים בעומק חצי מטר עד מטר, ותרגיש את הלחץ על הרגלים. מהר מאד תבין, שבמצב שכל הסרבל במים - אין שום סיכוי שאתה שולף את עצמך ממנו בקלות. הכתפיות, זה לא החלק שחוסם את האפשרות לצאת מהסרבל. הפיתרון היחיד הוא סרבל איכותי שיחסית נצמד לגוף, עם חגורת כמו שמאמון רשם, שמהדקת את הסרבל לגוף כמו "טייץ'". מים עדין יכנסו, אך בקצב הרבה יותר איטי, וזה יאפשר זמן תגובה מסויים שבו אפשר עוד לנוע לפני שהסרבל הופך למשקולת מוות.
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
|
|
שיטה שלי, אני סוגר קליפס כתף אחד, במקרה של נפילה חס וחלילה, משחררים את הקליפס, הסרבל יתמלא מים, ישקע וחתנתק מהגוף..
טעות! תנסה פעם לעמוד עם הסרבל בתוך מים בעומק חצי מטר עד מטר, ותרגיש את הלחץ על הרגלים. מהר מאד תבין, שבמצב שכל הסרבל במים - אין שום סיכוי שאתה שולף את עצמך ממנו בקלות. הכתפיות, זה לא החלק שחוסם את האפשרות לצאת מהסרבל. הפיתרון היחיד הוא סרבל איכותי שיחסית נצמד לגוף, עם חגורת כמו שמאמון רשם, שמהדקת את הסרבל לגוף כמו "טייץ'". מים עדין יכנסו, אך בקצב הרבה יותר איטי, וזה יאפשר זמן תגובה מסויים שבו אפשר עוד לנוע לפני שהסרבל הופך למשקולת מוות. היו דברים מעולם ונפלתי למים עשרות פעמים ...רק נרטבתי וכמות המים לא עלתה על ליטר אחד
|
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|